Постанова
від 29.05.2014 по справі 804/638/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 травня 2014 р. Справа № 804/638/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючий суддя за участю:Букіна Л. Є., секретаря судового засіданняЧервяченко Д.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Дніпродзержинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Відкритого акціонерного товариства «Укргідробетон» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Дніпродзержинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області звернулась до адміністративного суду з позовною заявою до Відкритого акціонерного товариства «Укргідробетон», в якій просить припинити юридичну особу - Відкрите акціонерне товариство «Укргідробетон».

В обґрунтування позову зазначено, що Відкрите акціонерне товариство «Укргідробетон» не знаходиться за місцем своєї державної реєстрації, у зв'язку з чим до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців внесено запис про відсутність відповідача за місцем державної реєстрації, що є підставою для припинення юридичної особи.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження направлена за адресою відповідача згідно витягу Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та отримано представником відповідача 14.03.2014 року.

Повістку про виклик до судового засідання направлено на адресу відповідача, що вказана у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, рекомендованим поштовим відправленням, але конверт повернуто на адресу суду у зв'язку із неврученням. Згідно частини 4 статті 33 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

За таких підстав, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними у ній матеріалами, оскільки судом вжито усіх заходів для повідомлення відповідача належним чином про розгляд судової справи у відкритому судовому засіданні.

Дослідивши письмові докази, долучені до матеріалів справи, проаналізувавши чинне законодавство, суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що Відкрите акціонерне товариство «Укргідробетон» зареєстроване, шляхом перетворення, як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа 24.05.2007 року Виконавчим комітетом Дніпродзержинської міської ради, взяте на облік платників податків в органах державної податкової служби 14.06.2007 року та перебуває на обліку в Дніпродзержинській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з її банкрутством, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

У пункті 67.2 ст.67 Податкового кодексу України зазначено, що органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатись до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців від 27.05.2014 року до Єдиного державного реєстру 09.09.2013 року внесено запис №12231430008003090 про відсутність Відкритого акціонерного товариства «Укргідробетон» за вказаним його місцезнаходженням.

Пунктом 11.10 розділу 11 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. № 1588, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2011 р. за № 1562/20300, передбачено, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі, зокрема, наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Згідно довідки Дніпродзержинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області станом на 22.11.2013 року у відповідача відсутня заборгованість перед бюджетом.

Керівником податкового органу винесено розпорядження від 18.11.2013 року № 75-р про направлення матеріалів до суду для припинення юридичної особи, копію якого долучено до матеріалів справи.

За наведених обставин, суд приходить до висновку про задоволення адміністративного позову та припинення юридичної особи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 158-163 КАС України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Дніпродзержинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Відкрите акціонерне товариство «Укргідробетон» (код ЄДРПОУ 34704854).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оскарження - з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Постанову може бути оскаржено в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд у десятиденний строк з дня отримання копії постанови, складеної у повному обсязі.

Повний текст постанови складено 03.06.2014 року.

Головуючий суддя Л.Є. Букіна

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.05.2014
Оприлюднено25.06.2014
Номер документу39367954
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/638/14

Ухвала від 02.04.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Постанова від 29.05.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 25.02.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні