Постанова
від 18.06.2009 по справі 6/94-б-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/94-Б-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" червня 2009 р.                                                             Справа № 6/94-Б-09

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Пригуза П.Д., при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу  

за заявою:  Дочірнього підприємства Відкритого акціонерного товариства "Укрводбуд" Чкалівська автобаза № 1, ідентифікаційний код 01036187, вул. 8-го Березня, 52, с.Чкалове, Новотроїцького району Херсонської області,

до:  Дочірнього підприємства Відкритого акціонерного товариства "Укрводбуд" Чкалівська автобаза № 1, ідентифікаційний код 01036187, вул. 8-го Березня, 52, с. Чкалове, Новотроїцького району Херсонської області,

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від заявника: голова ліквідаційної комісії - Сапрон П.В.,протокол від 20.03.09 р., представник Гірич Т.А., довіреність № 109 від 17.06.2009 р.;

в с т а н о в и в:

Справа про банкрутство порушена ухвалою суду від 28.05.2009р.

Боржник - Дочірньє підприємство Відкритого акціонерного товариства "Укрводбуд" Чкалівська автобаза № 1, ідентифікаційний код  01036187, вул. 8-го Березня, 52, с. Чкалове, Новотроїцького району Херсонської області, є суб'єктом підприємницької діяльності та юридичною особою, зареєстрований Новотроїцькою районною державною адміністрацією Херсонської області.

Згідно витягу з протоколу загальних зборів ВАТ «Управління будівництва Укрводбуд»від 20.03.2009р. прийнято рішення про ліквідацію підприємства та створено ліквідаційну комісію боржника, головою якої призначено гр. Сапрон Петра Володимировича.  

За результатами роботи ліквідаційної комісії встановлено, що боржник не має майнових активів достатніх для задоволення вимог кредиторів. Кредиторські вимоги відповідно до заяви та доданих матеріалів складає 618399.56грн., активів у боржника немає. За повідомленням ліквідатора, витрати ліквідаційної процедури будуть профінансовані власником.

Заява підлягає задоволенню на підставі наступного.

Суд зазначає, що боржник - є суб'єктом підприємницької діяльності, та юридичною особою, отже є суб'єктом банкрутства.

Відповідно до ст.1 Закону  банкрутство - це  визнана  господарським  судом  неспроможність боржника  відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом  вимоги  кредиторів  не   інакше   як   через   застосування  ліквідаційної  процедури.

Оцінивши фактичні обставини справи та  матеріали справи у відповідності до ст.43 ГПК України суд визнає, що ліквідація має бути здійснена  через застосування положень  Закону.

Згідно ч.1 ст.51 Закону якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно ч.2 ст.51 Закону за результатами розгляду заяви про  порушення  справи  про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення  вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який  ліквідується,  банкрутом,  відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.

Відповідно до ч.3 ст.51 Закону кредитори мають право заявити свої претензії до  боржника, який  ліквідується,  в  місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Головою ліквідаційної комісії Сапрон П.В. заявлено клопотання про призначення його ліквідатором банкрута. Сапрон П.В. не має ліцензії на право здійснення обов'язків арбітражного керуючого. Суд задовольняє це клопотання на підставі п.2 ст.51 Закону, відповідно до якого обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

При порушенні провадження у справі судом введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Керуючись ст.12, 22-24, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом”,   ст.86 ГПК України, суд

п о с т а н о в и в:

1. Визнати банкрутом Дочірнє підприємство Відкритого акціонерного товариства "Укрводбуд" Чкалівська автобаза № 1, ідентифікаційний код 01036187, вул. 8-го Березня, 52, с.Чкалове, Новотроїцького району Херсонської області.

2. Призначити ліквідатором банкрута гр. Сапрона Петра Володимировича.

3. Ліквідаторові Сапрону П.В. подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України ,,Голос України” чи Кабінету Міністрів України ,,Урядовий кур`єр” оголошення про визнання боржника банкрутом, про що надати суду відповідні докази.

Ліквідаторові виконати дії та здійснити заходи передбачені нормами Закону, розглянути заяви кредиторів про грошові вимоги, письмово повідомити їх про результати розгляду.

Надати суду звіт  та ліквідаційний баланс по його готовності.

4. Призначити наступне засідання для розгляду звіту та ліквідаційного балансу боржника на 27.10.2009р. на 10:30 год. в приміщенні господарського суду Херсонської області, каб. 214.

5. Постанову  направити:  заявнику; державному реєстратору.

 

          Суддя                                                                                        П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення18.06.2009
Оприлюднено30.06.2009
Номер документу3937337
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/94-б-09

Постанова від 18.06.2009

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні