Ухвала
від 19.05.2014 по справі п/808/283/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

19 травня 2014 року Справа № П/808/283/14 м. Запоріжжя Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді О.В. Конишевої,

при секретарі судового засідання Я.М. Муха

розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

За позовною заявою : Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області

до : 1. Товариства з обмеженою відповідальністю «Лібра»

2. Державного реєстратора виконавчого комітету Запорізької міської ради Прилипко Олени Володимирівни

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_2

про : скасування державної реєстрації змін до установчих документів

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Шевченківському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області (далі - позивач) звернулась із адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лібра» (далі - відповідач 1), Державного реєстратора виконавчого комітету Запорізької міської ради Прилипко Олени Володимирівни (далі - відповідач 2), за участю третьої особи - ОСОБА_2 в якому позивач просить суд:

скасувати державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи ТОВ "Лібра" від 26.02.2013 р. за № 11031050011022056, у зв'язку з чим:

зобов'язати відповідача 1 - ТОВ "Лібра" вжити заходів до приведення установчих документів у відповідність із прийнятим судовим рішенням;

зобов'язати відповідача 2 - державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції Прилипко Олену Володимирівну скасувати державну реєстрацію змін до установчих документів стосовно міста знаходження юридичної особи - ТОВ "Лібра" (ЄДРПОУ 30616529), яке змінило свою юридичну адресу на: 69071, м. Запоріжжя, вул. Пархоменка, буд 10.

Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатись до суду про винесення судового рішення щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів.

Проте, Податковим кодексом України органам державної податкової служби не надано право звертатися до суду із позовами, щодо зобов'язання підприємства вжити заходів до приведення установчих документів у відповідність із прийнятим рішенням, а суд не має повноважень брати на себе функції іншого органу.

Отже, суд приходить до висновку, що позовні вимоги щодо зобов'язання підприємства вжити заходів до приведення установчих документів у відповідність із прийнятим рішенням який фактично не знаходиться за місцем реєстрації не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.157 КАС України, суд закриває провадження у справі, якщо справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Керуючись п.1 ч.1 ст.157 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Закрити провадження у адміністративній справі № П/808/283/14 в частині позовних вимог, а саме, щодо зобов'язання підприємства вжиття заходів до приведення установчих документів у відповідність із прийнятим судовим рішенням.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя: О.В. Конишева

Дата ухвалення рішення19.05.2014
Оприлюднено26.06.2014
Номер документу39378173
СудочинствоАдміністративне
Суть: скасування державної реєстрації змін до установчих документів

Судовий реєстр по справі —п/808/283/14

Ухвала від 29.09.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз Л.Л.

Ухвала від 21.09.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз Л.Л.

Ухвала від 19.05.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 25.06.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз Л.Л.

Ухвала від 19.05.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз Л.Л.

Ухвала від 01.04.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Туркіна Л.П.

Ухвала від 24.07.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Туркіна Л.П.

Ухвала від 24.07.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Туркіна Л.П.

Постанова від 19.05.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 19.05.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні