Постанова
від 23.06.2014 по справі 816/1982/14
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

і м е н е м У к р а ї н и

23 червня 2014 рокум. ПолтаваСправа №816/1982/14

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Кукоба О.О., розглянувши у скороченому провадженні справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області до Громадської організації Полтавський міський "Союз матерів" про припинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція у м.Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області звернулась до суду з позовом до Громадської організації Полтавський міський "Союз матерів" про припинення юридичної особи.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилався на неподання відповідачем податкової звітності більше одного року та зазначав, що в силу положень статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" дана обставина є підставою для ухвалення судового рішення про припинення юридичної особи відповідача.

Поштове відправлення із копією ухвали про відкриття скороченого провадження, надіслане відповідачу за адресою: вул. Чураївни, 5, кв. 82, м. Полтава, Полтавська область, 36000, зазначеною у свідоцтві про реєстрацію об'єднань громадян, повернулось до суду з відміткою поштової організації "за закінченням терміну зберігання".

Враховуючи те, що відповідач повідомлений належним чином, а також зважаючи на не надання останнім заперечень чи заяви про визнання позову, суд дійшов висновку про вирішення спору на підставі наявних у матеріалах справи доказів, оскільки вони повно та всебічно висвітлюють обставини спірних відносин.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступні факти та відповідні до них правовідносини.

Громадська організація Полтавський міський "Союз матерів" у встановленому законом порядку зареєстрована як юридична особа.

Відповідач перебуває на обліку платників податків в ДПІ у м. Полтаві з 20 червня 1995 року.

Згідно з пунктом 4 частини другої статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

В силу положень підпункту 20.1.37 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи.

Відповідно до абзацу 1 пункту 67.2 статті 67 Податкового кодексу України контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб.

Отже, позовні вимоги про припинення юридичної особи, спрямовані на втрату останньою цивільної правоздатності, відповідають повноваженням контролюючих органів, направленим на виконання визначених законодавством функцій.

Як підтверджено довідкою ДПІ у м. Полтаві від 20 травня 2014 року вих. №9410/9/16-01-15-03-28, відповідачем звітність до податкової інспекції не подавалась з моменту реєстрації останнього як платника податків, тобто з 20 червня 1995 року.

Оскільки матеріалами справи підтверджено, що відповідачем звітність до податкової інспекції не подавалась більше одного року, податковий борг за особовим рахунком Громадської організації Полтавський міський "Союз матерів" відсутній, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог.

А відтак, позов належить задовольнити.

У відповідності до частини першої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України негайно також виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження у адміністративних справах, передбачених пунктами 1, 3, 4, 5, 6 частини першої статті 183 2 цього Кодексу.

Керуючись статтями 7-11, 69-71, 183 2 , 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області до Громадської організації Полтавський міський "Союз матерів" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу - Громадська організація Полтавський міський "Союз матерів" (код ЄДРПОУ 23546150).

Копію постанови надіслати державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи - Громадської організації Полтавський міський "Союз матерів".

Допустити постанову до негайного виконання.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Суддя О.О. Кукоба

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.06.2014
Оприлюднено26.06.2014
Номер документу39398958
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/1982/14

Постанова від 23.06.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні