Рішення
від 26.05.2014 по справі 910/7287/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16тел. 239-72-81

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" травня 2014 р. Справа № 910/7287/14

Господарський суд Київської області в складі судді Скутельника П.Ф. , при секретарі Жилі Б.В. , розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "ТЕРМОБУДМОНТАЖ", ідентифікаційний код: 38611575, місцезнаходження: 02140, м. Київ, вул. Гришка, буд. 9, кв. 114,

до відповідача: Бородянська селищна рада, ідентифікаційний код: 04363662, місцезнаходження: 07800, Київська обл., Бородянський район, смт Бородянка, вул. Леніна, буд. 230,

про стягнення заборгованості

за участю представників сторін

від позивача: юрисконсульт товариства з обмеженою відповідальністю "НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "ТЕРМОБУДМОНТАЖ" Лазаренко В.Л., який діє на підставі довіреності від 29.01.2014 року за № 04;

від відповідача: не з'явився, -

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

до господарського суду Київської області надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю "НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "ТЕРМОБУДМОНТАЖ" (далі за текстом: Позивач або Підрядник ) до Бородянської селищної ради, ідентифікаційний код: 04363662, місцезнаходження: 07800, Київська обл., Бородянський район, смт Бородянка, вул. Леніна, буд. 230, (далі за текстом: Відповідач або Замовник ) про стягнення заборгованості за договором на виконання ремонтних робіт від 26.02.2013 року за № 26 (далі за текстом: Договір) у вигляді основного боргу у сумі 24487,80 грн. (двадцять чотири тисячі чотириста вісімдесят сім гривень 80 коп.).

Свої вимоги Позивач обґрунтовує неналежним виконанням Відповідачем своїх зобов'язань за договором на виконання ремонтних робіт від 26.02.2013 року за № 26, внаслідок чого у Відповідача перед Позивачем виникла заборгованість у вигляді основного боргу в сумі 24487,80 грн. (двадцять чотири тисячі чотириста вісімдесят сім гривень 80 коп.).

Відповідно до ухвали суду від 29.04.2014 року порушено провадження у справі № 910/7287/14 та призначено її розгляд на 26.05.2014 року.

23.05.2014 року до господарського суду Київської області через відділ діловодства за вхідним номером 9677/14 надійшов від Відповідача відзив від 21.05.2014 року за № 02-36/394 на позов з долученими додатковими письмовими доказами, згідно якого Відповідач вимоги Позивача визнав в повному обсязі та просив слухати справу при відсутності представника Відповідача.

26.05.2014 року до господарського суду Київської області через відділ діловодства за вхідним номером 9840/14 надійшов від Позивача лист від 26.05.2014 року за № 31/14 з доданими до нього додатковими письмовими доказами.

26.05.2014 року в судове засідання з'явився Позивач, який виконав вимоги ухвали суду від 29.04.2014 року, надав пояснення, позов підтримав та просив задовольнити. Відповідач в судове засідання не з'явився будучи повідомленим про день та час розгляду справи, надав завчасно суду письмову згоду про розгляд справи при відсутності його представника та про визнання позовних вимог в повному обсязі, вимоги ухвали суду від 29.04.2014 року виконав в повному обсязі.

У зв'язку з цим після дослідження матеріалів справи та врахування наданих пояснень Позивача суд видалився до нарадчої кімнати для прийняття рішення у справі, оголошення якого призначено на 26.05.2014 року.

Згідно ч. 2 ст. 82 Господарського процесуального кодексу України, рішення приймається господарським судом за результатами оцінки доказів, поданих сторонами та іншими учасниками господарського процесу, а також доказів, які були витребувані господарським судом, у нарадчій кімнаті.

Детально розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення Позивача, з'ясувавши фактичні обставини, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, дослідивши подані докази, суд -

ВСТАНОВИВ:

згідно з ч. 7 ст. 179 Господарського кодексу України, господарські договори укладаються за правилами, встановленими Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом, іншими нормативно-правовими актами щодо окремих видів договорів.

Відповідно до ч. 1 ст. 202 Цивільного кодексу України, правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Згідно п.1, п.2 ст.509 Цивільного кодексу України, зобов'язанням є правововідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утримуватися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку. Зобов'язання має ґрунтуватися на засадах добросовісності, розумності та справедливості.

Цивільним кодексом України у ч. 2 ст. 202 закріплено, що правочини можуть бути односторонніми та дво- чи багатосторонніми (договори).

Відповідно ч. 2 ст. 317 Господарського кодексу України, загальні умови договорів підряду визначаються відповідно до положень Цивільного кодексу України про договір підряду.

Згідно зі ст. 173 Господарського кодексу України господарським визнається зобов'язання, що виникає між суб'єктом господарювання та іншим учасником (учасниками) відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених цим Кодексом, в силу якого один суб'єкт (зобов'язана сторона, у тому числі боржник) зобов'язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб'єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші, надати інформацію тощо), або утриматися від певних дій, а інший суб'єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має право вимагати від зобов'язаної сторони виконання її обов'язку.

Крім того, відповідно до вимог ст. 843 Цивільного кодексу України, у договорі підряду визначається ціна роботи або способи її визначення. Якщо у договорі підряду не встановлено ціну роботи або способи її визначення, ціна встановлюється за рішенням суду на основі цін, що звичайно застосовуються за аналогічні роботи з урахуванням необхідних витрат, визначених сторонами. Ціна роботи у договорі підряду включає відшкодування витрат підрядника та плату за виконану ним роботу.

Також, відповідно до вимог ст. 875 Цивільного кодексу України, за договором будівельного підряду підрядник зобов'язується збудувати і здати у встановлений строк об'єкт або виконати інші будівельні роботи відповідно до проектно-кошторисної документації, а замовник зобов'язується надати підрядникові будівельний майданчик (фронт робіт), передати затверджену проектно-кошторисну документацію, якщо цей обов'язок не покладається на підрядника, прийняти об'єкт або закінчені будівельні роботи та оплатити їх. Договір будівельного підряду укладається на проведення нового будівництва, капітального ремонту, реконструкції (технічного переоснащення) підприємств, будівель (зокрема житлових будинків), споруд, виконання монтажних, пусконалагоджувальних та інших робіт, нерозривно пов'язаних з місцезнаходженням об'єкта. До договору будівельного підряду застосовуються положення цього Кодексу, якщо інше не встановлено законом.

26.02.2013 року між Позивачем та Відповідачем, з дотриманням вимог ст.ст. 173, 179 Господарського кодексу України та ст.ст. 202, 843, 875 Цивільного кодексу України, укладено договір на виконання ремонтних робіт від 26.02.2013 року за № 26 (далі за текстом: Договір), згідно п.п. 1.1., 1.2. якого Відповідач доручив, а Позивач зобов'язувався на свій ризик і своїми силами на умовах та у встановлений цим Договором термін виконати з матеріалів Підрядника роботи у вигляді капітального ремонту вхідної групи адміністративного приміщення селищної ради по вул. Леніна, 230, смт Бородянка Київської області, після чого Відповідач зобов'язується прийняти і оплатити виконані роботи відповідно до умов цього Договору.

За наслідками дослідження даного Договору суд приходить до висновку, що останній за своєю правовою природою є договором будівельного підряду.

Договір у п.п. 2.1., 2.2. передбачає, що сума Договору є твердою та становить 41902,00 грн. (сорок одна тисяча дев'ятсот дві гривні 00 коп.), в тому числі ПДВ 20 % - 6983,67 грн. (шість тисяч дев'ятсот вісімдесят три гривні 67 коп.). Вартість робіт визначається на основі діючих державних розцінок (ДБН Д. 1.1 - 1 - 2000 із змінами і доповненнями) згідно з локальними кошторисами, які надані Підрядником Замовнику, і є твердою протягом дії цього Договору.

Відповідно до п.п. 2.3., 2.4. Договору, Замовник авансує Підрядника на придбання матеріалів в розмірі до 30% від обсягу вартості Договору. Замовник здійснює оплату за виконанні роботи шляхом перерахування коштів на поточний рахунок Підрядника протягом 5 (п'яти) банківських днів з моменту підписання Акту приймання виконаних підрядних робіт за типовою формою № КБ-2в, (надалі Акт № КБ-2в) та Довідки про вартість виконаних підрядних робіт за типовою формою № КБ-3 (надалі Довідка № КБ-3).

Згідно п.п. 6.1., 6.2. Договору, строк виконання робіт становить 30 (тридцять) календарних днів з дня отримання авансу відповідно до п. 2.3. Договору. Строки виконання робіт можуть бути змінені за несприятливих погодних умов.

За умовами п. 11.1. Договору, цей Договір набуває чинності з моменту підписання обома сторонами та діє до 31.12.2013 року, але в будь-якому випадку до повного виконання Сторонами своїх зобов'язань за ним.

Відповідно до вимог ст. 839 Цивільного кодексу України, підрядник зобов'язаний виконати роботу, визначену договором підряду, із свого матеріалу і своїми засобами, якщо інше не встановлено договором. Підрядник відповідає за неналежну якість наданих ним матеріалу і устаткування, а також за надання матеріалу або устаткування, обтяженого правами третіх осіб.

Також, Цивільний кодекс України у ст. 853 передбачає, що замовник зобов'язаний прийняти роботу, виконану підрядником відповідно до договору підряду, оглянути її і в разі виявлення допущених у роботі відступів від умов договору або інших недоліків негайно заявити про них підрядникові. Якщо замовник не зробить такої заяви, він втрачає право у подальшому посилатися на ці відступи від умов договору або недоліки у виконаній роботі. Замовник, який прийняв роботу без перевірки, позбавляється права посилатися на недоліки роботи, які могли бути встановлені при звичайному способі її прийняття (явні недоліки). Якщо після прийняття роботи замовник виявив відступи від умов договору підряду або інші недоліки, які не могли бути встановлені при звичайному способі її прийняття (приховані недоліки), у тому числі такі, що були умисно приховані підрядником, він зобов'язаний негайно повідомити про це підрядника.

Цивільний кодекс України в ст. 857 передбачає, що робота, виконана підрядником, має відповідати умовам договору підряду, а в разі їх відсутності або неповноти - вимогам, що звичайно ставляться до роботи відповідного характеру. Виконана робота має відповідати якості, визначеній у договорі підряду, або вимогам, що звичайно ставляться, на момент передання її замовникові. Результат роботи в межах розумного строку має бути придатним для використання відповідно до договору підряду або для звичайного використання роботи такого характеру.

Крім того, Цивільний кодекс України у ст. 882 передбачає, що замовник, який одержав повідомлення підрядника про готовність до передання робіт, виконаних за договором будівельного підряду, або, якщо це передбачено договором, - етапу робіт, зобов'язаний негайно розпочати їх прийняття. Замовник організовує та здійснює прийняття робіт за свій рахунок, якщо інше не встановлено договором. У прийнятті робіт мають брати участь представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування у випадках, встановлених законом або іншими нормативно-правовими актами. Замовник, який попередньо прийняв окремі етапи робіт, несе ризик їх знищення або пошкодження не з вини підрядника, у тому числі й у випадках, коли договором будівельного підряду передбачено виконання робіт на ризик підрядника. Передання робіт підрядником і прийняття їх замовником оформляється актом, підписаним обома сторонами. У разі відмови однієї із сторін від підписання акта про це вказується в акті і він підписується другою стороною. Акт, підписаний однією стороною, може бути визнаний судом недійсним лише у разі, якщо мотиви відмови другої сторони від підписання акта визнані судом обґрунтованими. Прийняття робіт може здійснюватися після попереднього випробування, якщо це передбачено договором будівельного підряду або випливає з характеру робіт. У цьому випадку прийняття робіт може здійснюватися лише у разі позитивного результату попереднього випробування. Замовник має право відмовитися від прийняття робіт у разі виявлення недоліків, які виключають можливість використання об'єкта для вказаної в договорі мети та не можуть бути усунені підрядником, замовником або третьою особою.

Згідно зі ст. 629 Цивільного кодексу України, договір є обов'язковим до виконання сторонами.

Відповідно до ст.193 Господарського кодексу України, суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Не допускається одностороння відмова від виконання зобов'язань, крім випадків, передбачених законом, а також відмова від виконання або відстрочка виконання з мотиву, що зобов'язання другої сторони за іншим договором не було виконано належним чином.

Цивільний кодекс України в ст. 526 передбачає, що зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Цивільний кодекс України у ст. 844 передбачає, що ціна у договорі підряду може бути визначена у кошторисі. Якщо робота виконується відповідно до кошторису, складеного підрядником, кошторис набирає чинності та стає частиною договору підряду з моменту підтвердження його замовником. Кошторис на виконання робіт може бути приблизним або

твердим. Кошторис є твердим, якщо інше не встановлено договором. Зміни до твердого кошторису можуть вноситися лише за погодженням сторін. У разі перевищення твердого кошторису усі пов'язані з цим витрати несе підрядник, якщо інше не встановлено законом. Якщо виникла необхідність проведення додаткових робіт і у зв'язку з цим істотного перевищення визначеного приблизного кошторису, підрядник зобов'язаний своєчасно попередити про це замовника. Замовник, який не погодився на перевищення кошторису, має право відмовитися від договору підряду. У цьому разі підрядник може вимагати від замовника оплати виконаної частини роботи. Підрядник, який своєчасно не попередив замовника про необхідність перевищення приблизного кошторису, зобов'язаний виконати договір підряду за ціною, встановленою договором. Підрядник не має права вимагати збільшення твердого кошторису, а замовник - його зменшення в разі, якщо на момент укладення договору підряду не можна було передбачити повний обсяг роботи або необхідні для цього витрати. У разі істотного зростання після укладення договору вартості матеріалу, устаткування, які мали бути надані підрядником, а також вартості послуг, що надавалися йому іншими особами, підрядник має право вимагати збільшення кошторису. У разі відмови замовника від збільшення кошторису підрядник має право вимагати розірвання договору.

Цивільний кодекс України у ч. 1 ст. 530 передбачає, що якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Господарський кодекс України у ч. 8 ст. 193 передбачає, що управнена сторона, приймаючи виконання господарського зобов'язання, на вимогу зобов'язаної сторони повинна видати письмове посвідчення виконання зобов'язання повністю або його частини.

Позивачем на виконання умов п.п. 1.1., 3.1., 5.2. Договору в жовтні 2013 року з дотриманням вимог ст. ст. 526, 530, 839, 845, 853, 854, 877, 882, 857 Цивільного кодексу України та з дотриманням нормативів і стандартів було виконано своєчасно і належним чином повний обсяг комплексу підрядних робіт по капітальному ремонту вхідної групи адміністративного приміщення селищної ради по вул. Леніна, 230, смт Бородянка Київської області, а їх результат було передано Замовнику (Відповідачу), від якого будь-яких зауважень або претензій в адрес Позивача щодо якості, вартості, обсягу та строків виконання підрядних робіт не надходило, що підтверджено актом приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2013 року та довідкою про вартість виконаних будівельних робіт за жовтень 2013 року, копії яких знаходяться в матеріалах справи та достовірність яких Відповідач не заперечує.

Дослідженням вказаних Акту приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2013 року, довідки про вартість виконаних будівельних робіт за жовтень 2013 року та Акту звірки розрахунків від 01.04.2014 року за № 4/14 встановлено, що вони підписанні сторонами Договору на виконання вимог п.п. 3.2., 3.3. Договору та ст. 193 Господарського кодексу України без будь-яких застережень або зауважень щодо кількості, якості, строків та вартості виконання підрядних робіт з метою засвідчення факту прийняття Відповідачем виконаних Позивачем в повному обсязі підрядних робіт по капітальному ремонту вхідної групи адміністративного приміщення селищної ради по вул. Леніна, 230, смт Бородянка Київської області, згідно кошторисної документації до Договору в обсягах, якості, асортименті та вартістю, визначених у вищезазначених Акті приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2013 року, довідці про вартість виконаних будівельних робіт за жовтень 2013 року та Акті звірки розрахунків від 01.04.2014 року за № 4/14, достовірність яких Відповідач не заперечує. Тобто, підписані Відповідачем Акт приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2013 року, довідка про вартість виконаних будівельних робіт за жовтень 2013 року та Акт звірки розрахунків від 01.04.2014 року за № 4/14 без будь-якого зазначення Відповідачем про наявність дефектів або не згоди з вартістю, якістю та обсягом виконаних Позивачем підрядних робіт свідчать про належне виконання Позивачем своїх зобов'язань за Договором.

Відповідач прийнявши у Позивача виконанні останнім за Договором підрядні роботи без будь-яких зауважень щодо якості, вартості, обсягів та строків виконання підрядних робіт, в порушення вимог п.п. 1.2., 2.4. Договору, ст. ст.526, 530, 839, 845, 853, 854, 877, 857, 882 Цивільного кодексу України та ст. 193 Господарського кодексу України, не повністю оплатив Позивачу виконанні останнім за Договором підрядні роботи, в зв'язку з чим у Відповідача перед Позивачем виникла заборгованість за Договором у вигляді основного боргу в сумі 24487,80 грн. (двадцять чотири тисячі чотириста вісімдесят сім гривень 80 коп.).

Відповідно до вимог ст. 854 Цивільного кодексу України, якщо договором підряду не передбачена попередня оплата виконаної роботи або окремих її етапів, замовник зобов'язаний сплатити підрядникові обумовлену ціну після остаточної здачі роботи за умови, що роботу виконано належним чином і в погоджений строк або, за згодою замовника, - достроково. Підрядник має право вимагати виплати йому авансу лише у випадку та в розмірі, встановлених договором.

Згідно зі ст. 525 Цивільного кодексу України, одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається.

Перевіркою суми грошового зобов'язання Відповідача за Актом приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2013 року, довідкою про вартість виконаних будівельних робіт за жовтень 2013 року та Актом звірки розрахунків від 01.04.2014 року за № 4/14 встановлено, що зазначена у цих актах та довідці вартість підрядних робіт відповідає вартості підрядних робіт, яка визначена сторонами у Договорі.

Отже, заборгованість Відповідача за Договором у вигляді основного боргу становить 24487,80 грн. (двадцять чотири тисячі чотириста вісімдесят сім гривень 80 коп.).

На час розгляду справи сума основного боргу Відповідачем не погашена, її наявність Відповідачем належними та допустимими доказами не спростована і останнім визнається в повному обсязі. Перевіркою розміру суми основного боргу встановлено, що вона відповідає фактичним обставинам справи.

Суд приходить до висновку, що факт порушення Відповідачем умов Договору по суду Позивачем у справі доведений належними та допустимими доказами, внаслідок чого Позивач має право на стягнення з Відповідача основного боргу у сумі 24487,80 грн. (двадцять чотири тисячі чотириста вісімдесят сім гривень 80 коп.).

За таких обставин вимоги Позивача про стягнення з Відповідача основного боргу за Договором у сумі 24487,80 грн. (двадцять чотири тисячі чотириста вісімдесят сім гривень 80 коп.) є обґрунтованими, в зв'язку з чим підлягають задоволенню в повному обсязі.

Відповідно до вимог ст. 32 Господарського процесуального кодексу України, доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Господарський процесуальний кодекс України у ст. 36 встановлює, що письмовими доказами є документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про те, що копії документів, які знаходяться в матеріалах справи та надавались Позивачем та Відповідачем суду в якості доказів невиконання Відповідачем своїх зобов'язань за Договором є належними та допустимими письмовими доказами неналежного виконання Відповідачем зобов'язань, взятого ним, відповідно до Договору.

У судовому засіданні, надані Позивачем докази, спростовані не були, Відповідачем в ході розгляду справи не заперечувались та визнавались.

Згідно зі ст. 33 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

На момент судового засідання Відповідачем не подано жодних документів, які підтверджують сплату ним заборгованості перед Позивачем повністю або частково.

Крім того, Позивач просить стягнути на його користь господарські витрати у вигляді судового збору у сумі 1827,00 грн. (одна тисяча вісімсот двадцять сім гривень 00 коп.).

Згідно з ч. 2 ст. 49 Господарського процесуального кодексу України, якщо спір виник внаслідок неправильних дій сторони, господарський суд має право покласти на неї судовий збір незалежно від результатів вирішення спору.

Відповідно до ч. 5 ст. 49 Господарського процесуального кодексу України, при частковому задоволенні позову, господарські витрати покладаються на обидві сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

В результаті вивчення матеріалів справи встановлено, що Позивач довів здійснення ним фактично господарських витрат у вигляді судового збору у сумі 1827,00 грн. (одна тисяча вісімсот двадцять сім гривень 00 коп.), у зв'язку з чим, зазначена сума господарських витрат являється обґрунтованою та підлягає стягненню з Відповідача на користь Позивача в повному обсязі.

Керуючись ст.ст.44, 49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позов товариства з обмеженою відповідальністю "НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "ТЕРМОБУДМОНТАЖ" до Бородянської селищної ради про стягнення заборгованості, - задовольнити повністю.

2. Стягнути з Бородянської селищної ради, ідентифікаційний код: 04363662, місцезнаходження: 07800, Київська обл., Бородянський район, смт Бородянка, вул. Леніна, буд. 230, на користь товариства з обмеженою відповідальністю "НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "ТЕРМОБУДМОНТАЖ", ідентифікаційний код: 38611575, місцезнаходження: 02140, м. Київ, вул. Гришка, буд. 9, кв. 114, заборгованість за договором на виконання ремонтних робіт від 26.02.2013 року за № 26 у вигляді основного боргу у сумі 24487,80 грн. (двадцять чотири тисячі чотириста вісімдесят сім гривень 80 коп.) та судовий збір у сумі 1827,00 грн. (одна тисяча вісімсот двадцять сім гривень 00 коп.).

3. Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Дане рішення господарського суду Київської області набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його належного оформлення і підписання та може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Суддя Скутельник П.Ф.

Рішення підписано 26.05.2014 року

Дата ухвалення рішення26.05.2014
Оприлюднено01.07.2014

Судовий реєстр по справі —910/7287/14

Рішення від 26.05.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 29.04.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 22.04.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні