Ухвала
від 25.06.2014 по справі 805/4360/14
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

25 червня 2014 року Справа № 805/4360/14

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суду у складі:

головуючого - судді Стирана В.В.,

при секретарі - Д'яченко К.Г.,

за участю:

представника позивача - Заботіна А.В.,

представника відповідача - Проценко В.Е.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиції і Консалтінг» до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у м. Донецьку, Відкритого акціонерного товариства «Інвестиційна компанія Діком» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ :

Позивач 04.04.2014 року звернувся до суду із зазначеним позовом.

Предметом даного позову є припинення юридичної особи ВАТ «Інвестиційна компанія Діком», зобов'язання здійснити у Єдиному державному реєстрі запис про припинення ВАТ «Інвестиційна компанія Діком», призначення ліквідаційної комісії.

Представник позивача в судовому засіданні звернувся до суду із клопотанням про залучення Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Донецька у якості третьої особи, оскільки рішення у справі може вплинути на її права. Крім того просив суд зупинити провадження по справі.

Представник відповідача в судовому засіданні не заперечувала про залучення ДПІ у Ленінському районі м. Донецька та зупинення провадження по справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно із п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі за наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

На підставі зазначеного суд вважає необхідним задовольнити клопотання представника позивача, залучити в якості третьої особи ДПІ у Ленінському районі м. Донецька та зупинити провадження по справі.

Крім того з метою повноти та об'єктивності судового розгляду, суд вважає необхідним витребувати у відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у м. Донецьку (83015, м. Донецьк, вул. 50-річчя СРСР, 151) реєстраційну справу Відкритого акціонерного товариства «Інвестиційна компанія Діком» (83005, м. Донецьк, вул. Героїв Панфілівців, 11, ЄДРПОУ 13490081), для дослідження.

Згідно ч. ч. 1, 2 ст. 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Частиною 2 статті 71 КАС України передбачено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Таким чином, суд вважає за доцільне витребувати у відповідача реєстраційну справу Відкритого акціонерного товариства «Інвестиційна компанія Діком», для дослідження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 11, 69, 71, 156, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ :

Зобов'язати відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у м. Донецьку надати суду реєстраційну справу Відкритого акціонерного товариства «Інвестиційна компанія Діком» (83005, м. Донецьк, вул. Героїв Панфілівців, 11, ЄДРПОУ 13490081).

Залучити до участі у розгляді справи в якості третьої особи - Державну податкову інспекцію у Ленінському районі м. Донецька, про що їй надіслати копію ухвали.

Зупинити провадження в адміністративній справі до 18 липня 2014 року до 12-30 години, для витребування доказів.

Третій особі надати документ, що підтверджує особу (для огляду), або довіреність (оригінал та копію) на представника згідно зі ст.ст. 58,59 КАС України з визначенням прав вчинення кожної окремої процесуальної дії (ч.2 ст.59 КАС України) та документ, що підтверджує його особу (для огляду).

Ухвала у частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня виготовлення ухвали апеляційної скарги, або у порядку ст. 186 КАС України.

Суддя Стиран В.В.

Дата ухвалення рішення25.06.2014
Оприлюднено01.07.2014
Номер документу39456559
СудочинствоАдміністративне
Сутьприпинення юридичної особи

Судовий реєстр по справі —805/4360/14

Ухвала від 25.06.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стиран В.В.

Ухвала від 26.05.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стиран В.В.

Ухвала від 14.04.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стиран В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні