Постанова
від 03.07.2014 по справі 816/2242/14
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 липня 2014 року м. ПолтаваСправа № 816/2242/14

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Ясиновський І.Г., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області до Іванівської місцевої громадської організації "Спілка ентузіастів "Віра у майбутнє" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

10 червня 2014 року Лубенська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Полтавській області звернулась до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Іванівської місцевої громадської організації "Спілка ентузіастів "Віра у майбутнє" про припинення юридичної особи, посилаючись на те, що податкова звітність відповідачем не подавалась більше одного року, що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи - відповідно до частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 11 червня 2014 року відкрито скорочене провадження.

Конверт із копією ухвали про відкриття скороченого провадження, направлений відповідачу за адресою державної реєстрації: с. Іванівка, Оржицький район, Полтавська область, 37710, повернувся до суду із відміткою від 19.06.2014 року "За зазначеною адресою не проживає". З огляду на положення абзацу 2 ч. 3 ст. 167 КАС України копія ухвали про відкриття скороченого провадження вважається врученою відповідачу. У строк, встановлений частиною 3 статті 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України, заперечень проти позову відповідачем до суду не подано.

Суд, вивчивши та дослідивши наявні в матеріалах справи документи, встановив наступне.

Судом встановлено, що Іванівська місцева громадська організація "Спілка ентузіастів "Віра у майбутнє" (ідентифікаційний код 36313685) зареєстрована як юридична особа Оржицькою районною державною адміністрацією Полтавської області 02 грудня 2008 року, дата зміни свідоцтва про державну реєстрацію 30 січня 2009 року, номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 1 575 120 0000000278 та перебуває на податковому обліку в органах доходів і зборів згідно довідки від 13.02.2009 року за № 47.

Згідно із пунктом "б" пункту 157.1 статті 157 Податкового кодексу України відповідач є неприбутковою організацією, що підтверджується матеріалами справи.

Пунктом 1.6. Порядку складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації, від 31 січня 2011 року, №56 (діючого до 27.01.2014 року) встановлено, що податковий звіт складається наростаючим підсумком з початку календарного року. У разі незаповнення того чи іншого рядка через відсутність операції (суми) цей рядок прокреслюється. Дані, наведені у Податковому звіті, повинні ґрунтуватися на даних бухгалтерського обліку та відповідати правилам складання податкової звітності. Достовірність даних підтверджується підписами керівника (уповноваженої особи) неприбуткової організації і головного бухгалтера (особи, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання Податкового звіту до органу державної податкової служби) та засвідчується печаткою. Оригінал Податкового звіту подається до органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку неприбуткова організація.

Відповідно до пункту 1.7. цього ж Порядку неприбуткові організації мають право не пізніше, ніж за десять днів до закінчення граничного строку подання Податкового звіту надіслати його на адресу відповідного органу доходів і зборів поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Відповідно до пункту 3 Порядку складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій, затвердженого наказом Міндоходів і зборів України від 27.01.2014 №85 (надалі - Порядок) податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій (далі - Податковий звіт) складається за формою, затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів України від 27 січня 2014 року N 85, та подається неприбутковою установою, організацією, їх відокремленими підрозділами (далі - неприбуткова організація) до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку неприбуткова організація (за основним місцем обліку).

Пунктами 6, 7 Порядку визначено, що податковий звіт складається наростаючим підсумком з початку календарного року (коли базовим (податковим) звітним періодом був календарний квартал). Дані, наведені у Податковому звіті, повинні ґрунтуватися на даних бухгалтерського обліку та відповідати правилам складання податкової звітності. Достовірність даних підтверджується підписами керівника (уповноваженої особи) неприбуткової організації і головного бухгалтера (особи, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання Податкового звіту до контролюючого органу) та засвідчується печаткою.

Неприбуткові організації мають право не пізніше ніж за десять днів до закінчення граничного строку подання Податкового звіту надіслати його на адресу відповідного контролюючого органу поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Згідно із абзацом "з" пункту 157.1, пункту 157.14 статті 157, пункту 152.9 статті 152, розділу 3, підпункту 49.18.2 пункту 49.18, пункту 49.19 статті 49 розділу 2 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI, відповідач повинен подавати податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій до контролюючого органу.

Відповідно до частини другої статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з пунктом 67.2 статті 67 Податкового кодексу України контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Іванівська місцева громадська організація "Спілка ентузіастів "Віра у майбутнє" не звітується до податкового органу з 22.03.2011 року, заборгованості перед бюджетом не має, на підтвердження чого надано довідки від 18.06.2014 року за №434/10 та від 18.06.2014 року за №433/10/16-18-28.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 7-11, 71, 160-162, 183 -2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області до Іванівської місцевої громадської організації "Спілка ентузіастів "Віра у майбутнє" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу - Іванівську місцеву громадську організацію "Спілка ентузіастів "Віра у майбутнє" (ідентифікаційний код 36313685) зареєстровану як юридична особа Оржицькою районною державною адміністрацією Полтавської області 02 грудня 2008 року, дата зміни свідоцтва про державну реєстрацію 30 січня 2009 року, номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 1 575 120 0000000278 та перебуває на податковому обліку в органах доходів і зборів згідно довідки від 13.02.2009 року за № 47.

Копію постанови направити державному реєстратору для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи - Іванівської місцевої громадської організації "Спілка ентузіастів "Віра у майбутнє".

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним надісланням її копії до суду апеляційної інстанції.

Суддя І.Г. Ясиновський

Дата ухвалення рішення03.07.2014
Оприлюднено07.07.2014
Номер документу39573779
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/2242/14

Постанова від 03.07.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні