Постанова
від 19.05.2014 по справі 917/652/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури

19.05.14 Справа № 917/652/14

За заявою товариства з обмеженою відповідальністю "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", м.Полтава, вул.Фрунзе, 2, офіс 312, ідент. код 36324629

про визнання банкрутом

Суддя Іванко Лідія Андріївна

Представники сторін:

від боржника: Телешун Ю.В. - голова ліквідаційної комісії

ВСТАНОВИВ :

Ухвалою господарського суду від 14.04.2014 року прийнято заяву про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", м.Полтава до розгляду, призначено підготовче засідання по справі на 05.05.2014р.

Розглянувши заяву боржника про порушення справи про його банкрутство, дослідивши надані до заяви документи, суд ухвалою господарського суду від 05.05.2014 року порушив провадження у справі про банкрутство ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначив судове засідання, на якому буде вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства на 19.05.2014р.

Розглянувши в даному судовому засіданні матеріали справи, заслухавши пояснення голови ліквідаційної комісії ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", суд встановив наступне:

13.08.2013 року на засіданні загальних зборів учасників ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" прийнято рішення про припинення даної юридичної особи, шляхом ліквідації. Створено та затверджено склад ліквідаційної комісії (протокол зборів учасників ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" від 13.08.2013 додається, арк. спр.16).

До Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено відомості про перебування ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" в стані припинення підприємницької діяльності (арк. спр.19).

В друкованому засобі масової інформації "Бюлетень державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" № 257 (22) від 19.08.2013 року опубліковане оголошення про ліквідацію ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", (арк. спр.98).

З метою виявлення майна ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", ліквідаційною комісією направлено запити, в результаті чого встановлено наступне:

- згідно повідомлення УДАІ з обслуговування м. Полтави та Полтавського району (вих.№ 11/2-1129 від 14.03.2014 року), за ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", транспортні засоби не зареєстровані (а.с. 43);

- довідкою (вих.№ 01-14/1113 від 06.03.2014 року) Державна інспекція сільського господарства в Полтавській області повідомляє, що за ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", техніка в межах Полтавської області не реєструвалась (а.с. 42);

- довідка управління Держземагенства у м.Полтаві Полтавської області (вих. №06-16/984 від 12.03.2014 року) свідчить про відсутність документів, що посвідчують право власності або право користування земельними ділянками за ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ"(а с. 44).

Актом прийому-передачі від 20.12.2013 року підтверджується передача голові ліквідаційної комісії Телешуну Ю.В. майна, що належить ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", а саме:

- гнучка стальна труба (арк. спр.28). В результаті проведеної експертної оцінки виявленого майна, що належить ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" станом на 23.01.2014 року оцінювачем визначено його ліквідаційну вартість, яка склала 34000 грн.

Дебіторська заборгованість ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" станом на 30.04.2014 року складає 4590746,72 грн.

В ході самоліквідації ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", встановлено наявність кредиторської заборгованості на загальну суму 41060362,71 грн.

За даними бухгалтерського обліку та за результатами розгляду зобов'язань підприємства складено проміжний ліквідаційний баланс ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" станом на 31.12.2013 року (додається, арк. спр.60-61), який затверджено на засіданні членів ліквідаційної комісії боржника (протокол від 26.03.2014 року додається) Достовірність проміжного ліквідаційного балансу ТОВ "ПДНК СЕЙ ВЕЛ" перевірена незалежним аудитором (аудиторський висновок про проміжний звіт про фінансовий стан ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" станом на 31.12.2013 року додається, арк. спр.47-89).

Таким чином, матеріалами справи підтверджується, що вартості ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

Статтею 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон) встановлено, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов"язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

На виконання вимог ст.95 Закону, голова ліквідаційної комісії звернувся до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", м.Полтава.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Враховуючи вищевикладене та приймаючи до уваги, що боржник не має можливості розрахуватися з кредиторами, суд дійшов висновку про наявність законодавчо визначених підстав для визнання ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Для здійснення повноважень ліквідатора ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ", у заяві (вих.№ 02/04 від 02.04.2014 року) про порушення провадження у справі про банкрутство суду запропоновано кандидатуру голови ліквідаційної комісії Телешуна Юрія Володимировича в порядку ч.2 ст.95 Закону, в зв"язку з чим, суд не здійснював заходи для автоматичного визначення кандидатури арбітражного керуючого.

Керуючись ст.ст. 37-48, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" (36014, м.Полтава, вул.Фрунзе, буд.2, офіс 312, ідент. код 36324629) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру товариства з обмеженою відповідальністю "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" (36014, м.Полтава, вул.Фрунзе, буд.2, офіс 312, ідент. код 36324629) строком на дванадцять місяців.

3. Призначити ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії Телешуна Юрія Володимировича (свідоцтво про право здійснення діяльності арбітражного керуючого № НОМЕР_1 від 05.06.2013 року).

4. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов"язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства товариства з обмеженою відповідальністю "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" (36014, м.Полтава, вул.Фрунзе, буд.2, офіс 312, ідент. код 36324629) здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Зазначене повідомлення повинне відповідати вимогам п. 4 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання ТОВ "ПДНК СЕЙВ ВЕЛ" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

- господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

- строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

- у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

- продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

- вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

- виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених розділом ІІІ Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

6. Зобов'язати ліквідатора після закінчення ліквідаційної процедури (але не пізніше 10.05.2015р.) надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу у відповідності до вимог Закону.

7. Копію постанови направити боржнику, ліквідатору, державному органу з питань банкрутства, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням банкрута, ДПІ у м.Полтава, державному реєстратору.

Суддя Іванко Л.А.

Дата ухвалення рішення19.05.2014
Оприлюднено08.07.2014
Номер документу39585947
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —917/652/14

Ухвала від 27.10.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 14.04.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 23.10.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 10.09.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 23.09.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Постанова від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 05.05.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні