Постанова
від 01.07.2014 по справі 922/2187/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"01" липня 2014 р.Справа № 922/2187/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Юрченко О.А.

розглянувши заявуТовариства з обмеженою відповідальністю "Ізюмбуд" м. Ізюм про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Ізюмбуд" м. Ізюм , код ЄДРПОУ 01270090 за участю :

голови ліквідаційної комісії : Нікітченко В.Г.

ВСТАНОВИВ:

Голова ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю «Ізюмбуд» звернувся до господарського суду Харківської області з заявою про порушення у відношенні боржника справи про банкрутство і визнання боржника банкрутом на тій підставі, що загальними зборами товариства з обмеженою відповідальністю 17.06.2003 року було прийняте рішення про ліквідацію та про призначення голови ліквідаційної комісії. Під час проведення ліквідаційної процедури ліквідаційною комісією було здійснено необхідні заходи щодо ліквідації боржника та встановлено, що вартості майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів, у зв'язку з чим ліквідаційною комісією товариства з обмеженою відповідальністю «Ізюмбуд» було прийнято рішення про звернення до господарського суду з заявою про визнання боржника банкрутом.

В судовому засіданні голова ліквідаційної комісії підтримує заяву про визнання боржника банкрутом та пояснив, що боржник фактично припинив фінансово-господарську та статутну діяльність, а активи для задоволення вимог кредиторів у боржника в повному обсязі відсутні.

Розглянувши надану суду заяву і додані до заяви документи, матеріали справи, вислухавши пояснення голови ліквідаційної комісії, суд встановив, що на час відкриття ліквідаційної процедури боржник фактично припинив свою господарську діяльність. Також, судом встановлено, що загальними зборами товариства з обмеженою відповідальністю «Ізюмбуд» 17 червня 2003 року було прийняте рішення про ліквідацію товариства та про призначення голови ліквідаційної комісії. Під час проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог ЦК України було встановлено, що боржник має визнану кредиторську заборгованість в розмірі 223035,50 грн. при цьому активи, які можуть бути направлені на погашення кредиторської заборгованості, у боржника в повному обсязі відсутні. За даними проміжного балансу станом на 01 травня 2014 року, боржник має неліквідний баланс, актив балансу становить 36,2тис.грн., при цьому загальна кредиторська заборгованість складає 223,1тис.грн.., непокритий збиток становить -817,0тис.грн.

Враховуючи викладене суд вважає, що товариство з обмеженою відповідальністю «Ізюмбуд» виконало вимоги цивільного та господарського законодавства, провело інвентаризацію наявного майна в порядку ст. 60 ГК України, здійснило публікацію повідомлення про припинення юридичної особи для виявлення кредиторів в порядку ст. 105 ЦК, повідомило орган державної податкової служби про свою ліквідацію та склало проміжний ліквідаційний баланс.

Таким чином, враховуючи, що вартості майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів, суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Відповідно до положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення розпорядника майна, що затверджено постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 16.01.2013р. за результатом направлення господарським судом відомостей (конкретної справи про банкрутство, спеціалізації арбітражного керуючого) автоматизованою системою за підписом відповідальної особи було визначено арбітражного керуючого Бончак С.А. (свідоцтво № НОМЕР_3 від 28.02.2013 р.) для призначення ліквідатором.

20.06.2014 р. до господарського суду від арбітражного керуючого Бончак С.А надійшла заява на участь у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «Ізюмбуд» у якості ліквідатора.

Проте, 27 червня 2014 року до суду від арбітражного керуючого Бончак С.А. надійшла заява (вх. № 22017) про відмову на призначення його ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Ізюмбуд", у зв'язку із завантаженістю у інших справах.

Крім того, згідно з положеннями ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Так, враховуючи викладені обставини, суд дійшов висновку про наявність виключності обставин та призначення у зв'язку з цим ліквідатором банкрута голови ліквідаційної комісії Нікітченко В.Г.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 37-48, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 Господарського процесуального кодексу України, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Ізюмбуд» зареєстроване як юридична особа Виконавчим комітетом Ізюмської міської ради Харківської області, № 14741200000000434 від 18.06.1998, код ЄДРПОУ 01270090 за адресою: 64300, м.Ізюм, Харківська область, вул. Замостянська, б.32- банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Ізюмбуд", код 01270090 Нікітченко В.Г. (паспорт НОМЕР_4, виданий Ізюмським МРВ УМВС України в Харківській області 18.02.2000 року, ідентифікаційний код НОМЕР_2, адреса: АДРЕСА_1).

3. Оприлюднити на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

4. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається. Кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

5. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном. Керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

6. Зобов'язати ліквідатора закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії передбачені ст.ст. 41-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з урахуванням особливостей, встановлених ст.ст. 95 Закону.

7. Зобов'язати ліквідатора представити суду реєстр грошових вимог кредиторів, повідомлення про результати розгляду вимог кредиторів банкрута, надавати суду щомісячно надавати звіти про хід ліквідаційної процедури, в строк до 01.07.2015 року виконати ліквідаційну процедуру, надати суду звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, довідку з архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, довідку внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

6. Постанову суду надіслати банкруту, ліквідатору, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, Відділу державної виконавчої служби Ізюмського РУЮ., Ізюмській ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області.

Суддя Швидкін А.О.

Дата ухвалення рішення01.07.2014
Оприлюднено08.07.2014
Номер документу39586078
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/2187/14

Ухвала від 03.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 06.08.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 29.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 28.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 12.01.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 12.01.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 18.08.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 18.08.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 18.08.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні