Ухвала
від 10.07.2014 по справі 914/2429/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

10.07.2014 р. Справа№ 914/2429/14

Господарський суд Львівської області у складі судді Петрашко М.М. розглянувши матеріали справи

за позовом Приватного підприємства "Львівська агенція художнього мистецтва", м.Львів

до відповідача Управління комунальної власності Департаменту економічної політики Львівської міської ради, м.Львів

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Публічного акціонерного товариства Державної акціонерної компанії «Національна мережа аукціонних центрів» в особі філії «Львівський аукціонний центр» ПАТ ДАК «НМАЦ» м.Львів

про визнання протиправною бездіяльності Управління комунальної власності Департаменту економічної політики Львівської міської ради.

Представники сторін не викликались.

Встановив: до Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Приватного підприємства «Львівська агенція художнього мистецтва» до Управління комунальної власності Департаменту економічної політики Львівської міської ради, за участю третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Публічне акціонерне товариство Державна акціонерна компанія «Національна мережа аукціонних центрів» в особі філії «Львівський аукціонний центр» ПАТ ДАК «НМАЦ» про визнання протиправною бездіяльність Управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради, в якій позивач просить визнати протиправною бездіяльність управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради, яка полягає у невизнанні Приватного підприємства «Львівська агенція художнього мистецтва» учасником аукціону з придбання об'єкту малої приватизації комунальної власності м.Львова, а саме: приміщення на площі Ринок, 28 у м.Львові, площею 314 кв.м., що має відбутися 11.07.2014р.

Крім цього, позивачем подано заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії ухвали Львівської міської ради 4-тої сесії 6-го скликання №675 від 14.07.2011 року «Про приватизацію способом продажу на аукціоні нежитлових приміщень на пл. Ринок, 28» до моменту вирішення спору по суті і набрання законної сили рішенням суду та заборони Управлінню комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради ( 79008, м. Львів, пл. Галицька, 15, ідентифікаційний код 25558625) та Публічному акціонерному товариству Державна акціонерна компанія «Національна мережа аукціонних центрів» в особі філії «Львівський аукціонний центр» ПАТ ДАК «НМАЦ» (79012, м. Львів, вул. А. Сахарова, 46-а, ідентифікаційний код 19335542) організовувати та проводити аукціон з продажу об'єкта малої приватизації - приміщення, що знаходиться за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 28, площею 314,0 кв.м, призначеного на 11 липня 2014 року о 11 год. 00 хв.

Позивач обґрунтовує подану заяву тим, що предметом позову по даній справі є вимоги про визнання протиправною бездіяльність управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради, яка полягає у невизнанні позивача учасником аукціону з придбання об'єкту малої приватизації комунальної власності м. Львова, а саме: приміщення на площі Ринок, 28 у м. Львові, площею 314,0 кв.м.

Додатково позивач зазначає, що аукціон з продажу об'єкта малої приватизації - приміщення на пл. Ринок, 28 у м. Львові площею 314,0 кв.м, призначено на 11 липня 2014 року о 11 год. 00 хв., відтак існує очевидна небезпека в безповоротному порушенні права позивача на приватизацію вищевказаного приміщення.

Адже, у випадку успішного проведення 11 липня 2014 року аукціону та у разі задоволення позовних вимог ПП «Львівська агенція художнього мистецтва», позивач не зможе виконати дане рішення господарського суду, так як змушений буде ініціювати черговий судовий процес з новим власником майна.

Вищезгаданий аукціон проводиться на виконання вимог ухвали Львівської міської ради 4-тої сесії 6-го скликання № 675 від 14.07.2011 року «Про приватизацію способом продажу на аукціоні нежитлових приміщень на пл. Ринок, 28», згідно якої міська рада вирішила приватизувати способом продажу на аукціоні нежитлові приміщення (підвалу, 1-го поверху, антресолі) загальною площею 314,0 кв. м у будинку № 28 на пл. Ринок.

На підтвердження факту можливого зникнення майна і необхідності вжиття заходів до забезпечення позову Приватне підприємство «Львівська агенція художнього мистецтва» долучає до даної заяви копію оголошення про продаж на аукціоні об'єктів малої приватизації комунальної власності м. Львова, що опубліковане в газеті «Львівська пошта» №59 (1528) від 07.06.2014 року.

Дослідивши матеріали справи та заяву про вжиття заходів до забезпечення позову, суд вважає заяву про вжиття заходів забезпечення позову такою, що підлягає задоволенню частково, з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 66 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити передбачених статтею 67 цього Кодексу заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Згідно з ч. 1 ст. 67 Господарського процесуального кодексу України позов забезпечується: накладанням арешту на майно або грошові суми, що належать відповідачеві; забороною відповідачеві вчиняти певні дії; забороною іншим особам вчиняти дії, що стосуються предмета спору; зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа або іншого документа, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку; зупиненням продажу арештованого майна, якщо подано позов про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту.

Пунктом 1 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 року № 16 «Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову» передбачено, що особа, яка подала заяву про забезпечення позову, повинна обґрунтувати причини звернення із заявою про забезпечення позову. У вирішенні питання про забезпечення позову господарський суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу; наявності зв'язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову; імовірності утруднення виконання або невиконання рішення господарського суду в разі невжиття таких заходів; запобігання порушенню у зв'язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учасниками даного судового процесу.

Як вбачається із змісту заяви позивача, необхідність вжиття заходів до забезпечення позову позивач обґрунтовує тим, що його протиправно усунено від участі у згаданому аукціоні, а у випадку його проведення та продажу об'єкта приватизації відповідачем, позивач не зможе поновити свої порушені права, оскільки не зможе взяти участі у приватизації приміщення.

На підтвердження факту можливого зникнення майна і необхідності вжиття заходів до забезпечення позову позивач посилається на оголошення про продаж на аукціоні об'єктів малої приватизації комунальної власності м. Львова, що опубліковане в газеті «Львівська пошта» №59 (1528) від 07.06.2014 року.

Суд вважає, що заява про забезпечення позову в частині заборони Управлінню комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради та Публічному акціонерному товариству Державна акціонерна компанія «Національна мережа аукціонних центрів» в особі філії «Львівський аукціонний центр» ПАТ ДАК «НМАЦ» проводити аукціон з продажу об'єкта малої приватизації - приміщення, що знаходиться з адресою: м. Львів, пл. Ринок, 28, площею 314,0 кв.м, призначеного на 11 липня 2014 року о 11 год. 00 хв. підставною та такою, що підлягає задоволенню, оскільки позивачем наведено належні докази того, що інформація про проведення вищевказаного аукціону поширена в засобах масової інформації, відтак існує висока імовірність проведення 11 липня 2014р. аукціону.

Відтак у випадку проведення аукціону та у разі задоволення позовних вимог ПП «Львівська агенція художнього мистецтва», позивач не зможе виконати дане рішення господарського суду, так як змушений буде ініціювати черговий судовий процес з новим власником майна.

Суд здійснивши оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням: розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову, дійшов висновку, що така заява підлягає до задоволення частково.

Разом з тим, суд відмовляє в задоволенні заяви про забезпечення позову в частині зупинення дії ухвали Львівської міської ради 4-тої сесії 6-го скликання №675 від 14.07.2011 року «Про приватизацію способом продажу на аукціоні нежитлових приміщень на пл. Ринок, 28» до моменту вирішення спору по суті і набрання законної сили рішенням суду, оскільки вищевказана ухвала Львівської міської ради не є предметом позову у даній справі.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 65, 66, 67 Господарського процесуального кодексу України, суд-

УХВАЛИВ:

1. Заяву Приватного підприємства «Львівська агенція художнього мистецтва» про вжиття заходів до забезпечення позову задовольнити частково.

2. Заборонити Управлінню комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради ( 79008, м. Львів, пл. Галицька, 15, ідентифікаційний код 25558625) та Публічному акціонерному товариству Державна акціонерна компанія «Національна мережа аукціонних центрів» в особі філії «Львівський аукціонний центр» ПАТ ДАК «НМАЦ» (79012, м. Львів, вул. А. Сахарова, 46-а, ідентифікаційний код 19335542) проводити аукціон з продажу об'єкта малої приватизації - приміщення, що знаходиться з адресою: м. Львів, пл. Ринок, 28, площею 314,0 кв.м, призначеного на 11 липня 2014 року об 11 год. 00 хв.

3. Дана ухвала є виконавчим документом, набирає чинності в день її прийняття.

4. Дана ухвала підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

5. Строк пред'явлення ухвали до виконання становить один рік.

6. Стягувач: Приватне підприємство «Львівська агенція художнього мистецтва» (79005, м. Львів, вул. Шота Руставелі, буд.7, ідентифікаційний код 36873660).

7. Боржники: Управління комунальної власності Департаменту економічної політики Львівської міської ради (79008, м. Львів, пл. Галицька, 15, ідентифікаційний код 25558625) та Публічне акціонерне товариство Державна акціонерна компанія „Національна мережа аукціонних центрів" в особі філії „Львівський аукціонний центр" ПАТ ДАК «НМАЦ» (79012, м. Львів, вул. А. Сахарова, 46-а, ідентифікаційний код 19335542).

8. Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного господарського суду в порядку і строки передбачені ст.ст.91-93 ГПК України.

Суддя Петрашко М.М.

Дата ухвалення рішення10.07.2014
Оприлюднено15.07.2014
Номер документу39692770
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2429/14

Ухвала від 30.07.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 13.08.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Постанова від 06.08.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Бойко С.М.

Ухвала від 25.07.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Бойко С.М.

Ухвала від 18.07.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 10.07.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 10.07.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні