Рішення
від 11.07.2014 по справі 266/1594/14-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ (М. МАРІУПОЛЬ)

22-ц/775/941/2014(м)

266/1594/14-ц

Категорія 23 Головуючий у 1 інстанції Сараєв І.А.

Суддя-доповідач Кочегарова Л.М.

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

8 липня 2014 року м.Маріуполь

Колегія суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Донецької області в складі:

головуючого Кочегарової Л.М.,

суддів: Песоцької Л.І., Ігнатоля Т.Г.,

при секретарі Макаровій О.А.,

розглянувши у судовому засіданні в місті Маріуполі справу за апеляційною скаргою державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку Чирах Олени Володимирівни на заочне рішення Приморського районного суду м. Маріуполя Донецької області від 22 квітня 2014 року у справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, товариства з обмеженою відповідальністю «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» (далі ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА») про визнання договору оренди недійсним,

в с т а н о в и л а:

У квітні 2014 року ОСОБА_3 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_4, ТОВ "БАНК РЕКЛАМИ "СОВА" про визнання договору оренди недійсним. Уточнивши позовні вимоги, ОСОБА_3 просив розірвати договір оренди нежилого приміщення розташованого за адресою: АДРЕСА_2, укладеного у м. Маріуполі 03 січня 2014 року між позивачем та ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА», припинити ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА», яке розташоване в м. Донецьк, вул. Економічна, буд. 34, як юридичну особу, зобов'язати Державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку провести державну реєстрацію припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА», як юридичної особи, та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА», як юридичної особи, не пізніше наступного робочого дня з дати надходження рішення без:

- довідки державної податкової інспекції № 22-ОПП про відсутність заборгованості;

- довідки управління пенсійного фонду про відсутність заборгованості;

- довідок фондів соціального страхування про відсутність заборгованості;

- довідки центру зайнятості про відсутність заборгованості;

- довідки архівної установи;

- установчих документів, ліквідаційного балансу та акту ліквідаційної комісії.

Заочним рішенням Приморського районного суду м. Маріуполя Донецької області від 22 квітня 2014 року позов задоволено. Розірвано договір оренди нежилого приміщення розташованого за адресою: АДРЕСА_2, укладений 03 січня 2014 року між ОСОБА_3 та ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» Припинено ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» (Місцезнаходження: 83004, м. Донецьк, вул. Економічна, буд. 34; код ЄДРПОУ 36927196), як юридичну особу.

Зобов'язано державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку провести державну реєстрацію припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» (Місцезнаходження: 83004, м. Донецьк, вул. Економічна, буд. 34; код ЄДРПОУ 36927196) як юридичної особи та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» (Місцезнаходження: 83004, м. Донецьк, вул. Економічна, буд. 34; код ЄДРПОУ 36927196) як юридичної особи, не пізніше наступного робочого дня з дати надходження рішення без:

- довідки державної податкової інспекції № 22-ОПП про відсутність заборгованості;

- довідки управління пенсійного фонду про відсутність заборгованості;

- довідок фондів соціального страхування про відсутність заборгованості;

- довідки центру зайнятості про відсутність заборгованості;

- довідки архівної установи;

- установчих документів, ліквідаційного балансу та акту ліквідаційної комісії.

В апеляційній скарзі державний реєстратор ОСОБА_2 просить рішення суду скасувати, в частині зобов'язання припинити ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА», як юридичної особи та проведення державним реєстратором юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку державну реєстрацію припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» як юридичної особи та внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» як юридичної особи, не пізніше наступного робочого дня з дати надходження рішення без:

- довідки державної податкової інспекції № 22-ОПП про відсутність заборгованості;

- довідки управління пенсійного фонду про відсутність заборгованості;

- довідок фондів соціального страхування про відсутність заборгованості;

- довідки центру зайнятості про відсутність заборгованості;

- довідки архівної установи;

- установчих документів, ліквідаційного балансу та акту ліквідаційної комісії.

Посилається на неповне з'ясування судом обставин, що мають значення для справи, невідповідність висновків суду обставинам справи, порушення норм матеріального та процесуального права.

Державний реєстратор ОСОБА_2 просила розглянути справу у її відсутність та задовольнити апеляційну скаргу.

Відповідачі ОСОБА_4 та ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» про час і місце розгляду справи були повідомлені, клопотання про відкладення розгляду не подали.

Заслухавши суддю-доповідача, дослідивши матеріали справи колегія суддів вважає, що апеляційна скарга підлягає частковому задоволенню, рішення суду скасуванню з закриттям провадження у справі в частині позовних вимог ОСОБА_3 за таких підстав.

Як вбачається зі справи, апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_2 було відкрито 10 червня 2014 року і призначено судовий розгляд апеляційної скарги.

1 липня 2014 року до апеляційного суду Донецької області надійшла заява ОСОБА_3 про відмову від позову. Одночасно заявником зазначено, що з наслідками відмови від позову, передбаченими ст.206 ЦПК України, ознайомлений (а.с. 54).

У відповідності з вимогами ст.306 ЦПК України, в апеляційному суді позивач має право відмовитися від позову, а сторони - укласти мирову угоду відповідно до загальних правил про ці процесуальні дії незалежно від того, хто подав апеляційну скаргу.

Статтею 310 ЦПК України передбачено, що рішення суду підлягає скасуванню в апеляційному порядку із закриттям провадження у справі або залишенням заяви без розгляду з підстав, визначених статтями 205 і 207 цього Кодексу.

Суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом п.3 ч.1 ст.205 ЦПК України.

Зважаючи на викладене, колегія вважає необхідним прийняти відмову ОСОБА_3 від позову, в частині позовних вимог про припинення товариства з обмеженою відповідальністю «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА», зобов'язання державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку провести державну реєстрацію припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА».

Оскільки апеляційний суд перевіряє рішення в межах доводів апеляційної скарги, відповідно до ст.303 ЦПК України, апеляційна скарга ОСОБА_2 підлягає частковому задоволенню, а рішення суду скасуванню, в частині позовних вимог ОСОБА_3, викладених вище, з закриттям провадження у справі.

На підставі ст.89 ЦПК України, у зв'язку із частковим задоволенням апеляційної скарги державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку ОСОБА_2, колегія суддів вважає необхідним стягнути з ОСОБА_3 судовий збір в дохід держави в розмірі 121,80 грн., оплата якого була відстрочена до ухвалення судового рішення у справі (а.с.40).

Керуючись ст.ст.174, 205, 306, 310 ЦПК України, колегія суддів

в и р і ш и л а :

Апеляційну скаргу державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку Чирах Олени Володимирівни задовольнити частково.

Заочне рішення Приморського районного суду м. Маріуполя Донецької області від 22 квітня 2014 року, в частині припинення товариства з обмеженою відповідальністю «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА», зобов'язання державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку провести державну реєстрацію припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» - скасувати.

Прийняти відмову ОСОБА_3 від позову до ОСОБА_4, товариства з обмеженою відповідальністю «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» про припинення товариства з обмеженою відповідальністю «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА», зобов'язання державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку провести державну реєстрацію припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» та внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА».

Провадження у справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, товариства з обмеженою відповідальністю «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» про припинення товариства з обмеженою відповідальністю «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА», зобов'язання державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку провести державну реєстрацію припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» та внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА» закрити.

Стягнути з ОСОБА_3 (ІНФОРМАЦІЯ_1, паспорт НОМЕР_1, проживає АДРЕСА_3 (АДРЕСА_1) тел. НОМЕР_2) судовий збір в дохід держави в розмірі 121,80 грн.

Рішення набирає законної сили з моменту проголошення і може бути оскаржена протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Головуючий Л.М. Кочегарова

Судді: Л.І.Песоцька

Т.Г.Ігнатоля

Дата ухвалення рішення11.07.2014
Оприлюднено15.07.2014
Номер документу39704337
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення державної реєстрації припинення ТОВ «БАНК РЕКЛАМИ «СОВА». Оскільки апеляційний суд перевіряє рішення в межах доводів апеляційної скарги, відповідно до ст.303 ЦПК України, апеляційна скарга ОСОБА_2 підлягає частковому задоволенню, а рішення суду скасуванню, в частині позовних вимог ОСОБА_3, викладених вище, з закриттям провадження у справі. На підставі ст.89 ЦПК України, у зв'язку із частковим задоволенням апеляційної скарги державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку ОСОБА_2, колегія суддів вважає необхідним стягнути з ОСОБА_3 судовий збір в дохід держави в розмірі 121,80 грн., оплата якого була відстрочена до ухвалення судового рішення у справі (а.с.40). Керуючись ст.ст.174, 205, 306, 310 ЦПК України, колегія суддів

Судовий реєстр по справі —266/1594/14-ц

Ухвала від 15.04.2014

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Сараєв І. А.

Ухвала від 17.06.2014

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області (м. Маріуполь)

Кочегарова Л. М.

Рішення від 11.07.2014

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області (м. Маріуполь)

Кочегарова Л. М.

Ухвала від 10.06.2014

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області (м. Маріуполь)

Кочегарова Л. М.

Рішення від 22.04.2014

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Сараєв І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні