Ухвала
від 09.07.2014 по справі 359/6586/14-ц
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/6586/14-ц

Провадження № 2/359/1882/1014

У Х В А Л А

п р о з а б е з п е ч е н н я п о з о в у

09 липня 2014 року м. Бориспіль

Суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Ткаченко Д.В.,

розглянувши клопотання заступника Бориспільського міжрайонного прокурора про забезпечення позову у цивільній справі за позовом заступника Бориспільського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Київській області до Бориспільської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_1, Реєстраційної служби Бориспільського міськрайонного управління юстиції про визнання недійсним розпоряджень, рішень, державного акту та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння, -

в с т а н о в и в :

Заступник Бориспільського міжрайонного прокурора звернувся до суду в інтересах держави в особі головного управління Держземагенства у Київській області з вищевказаним позовом. У позовній заяві, з метою недопущення відчуження спірної земельної ділянки іншим особам, з огляду на те, що невжиття таких заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, прокурор просить вжити заходів забезпечення даного позову шляхом накладення арешту на спірну земельну ділянку.

Розглянувши клопотання заступника Бориспільського міжрайонного прокурора про забезпечення позову та дослідивши долучені до клопотання докази, суд дійшов до висновку, що воно підлягає задоволенню.

Забезпечення позову -- це сукупність процесуальних дій, які гарантують виконання рішення суду в разі задоволення позовних вимог. За змістом статті 151 ЦПК України суд за клопотанням позивача може постановити ухвалу про забезпечення позову, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Позов майнового характеру дозволяється забезпечувати шляхом накладення арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб. (п. 3 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 2006 р. «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову»).

Таким чином, умовою застосування заходів забезпечення позову за вимогами майнового характеру є достатньо обґрунтоване припущення, що майно, яке є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількістю або погіршитись за якістю на момент виконання судового рішення.

Предметом позовних вимог у справі є зокрема майнові вимоги про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

Згідно п. 20 Постанови №5 Пленуму ВССУ від 07 лютого 2014 року «Про судову практику в справах про захист права власності та інших речових прав» з метою забезпечення знаходження майна у володінні відповідача на час судового розгляду позову про право на це майно суд за клопотанням позивача може вжити заходи забезпечення позову (статті 151, 152 ЦПК), наприклад, накласти арешт на майно, заборонити відповідачеві вчиняти певні дії (розпоряджатися і/або користуватися спірним майном), заборонити державному реєстратору прав на нерухоме майно вносити зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, передати спірне майно на зберігання третій особі відповідно до статті 976 ЦК (судовий секвестр).

Враховуючи предмет та підстави даного позову, приймаючи до уваги обставини вказані прокурором у заяві, з метою недопущення відчуження спірної земельної ділянки іншим особам, з огляду на те, що невжиття таких заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора та вжити заходів забезпечення позову.

На підставі наведеного, керуючись ст. 151-153,293 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Клопотання заступника Бориспільського міжрайонного прокурора про забезпечення позову задовольнити.

Накласти арешт на земельну ділянку площею 1,9259 га із кадастровим номером 3220881300:03:003:0455 для ведення індивідуального садівництва, що знаходиться на території Вишеньківської сільської ради Бориспільського району Київської області, яка належить на праві власності ОСОБА_1 (номер облікової картки НОМЕР_1, проживає за адресою 04050, АДРЕСА_1)

Ухвала про забезпечення позову виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Строк пред'явлення виконавчого документа до виконання - протягом року, починаючи з наступного дня після постановлення ухвали.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Ухвала суду може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області через Бориспільський міськрайонний суд шляхом подачі апеляційної скарги на ухвалу суду протягом 5 днів після її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Д.В. Ткаченко

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення09.07.2014
Оприлюднено16.07.2014
Номер документу39711141
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —359/6586/14-ц

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Семенюта О. Ю.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Семенюта О. Ю.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 18.05.2021

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Рішення від 27.08.2014

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Ткаченко Д. В.

Ухвала від 27.08.2014

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Ткаченко Д. В.

Ухвала від 09.07.2014

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Ткаченко Д. В.

Ухвала від 09.07.2014

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Ткаченко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні