Ухвала
від 10.07.2014 по справі 922/2583/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство

"10" липня 2014 р.Справа № 922/2583/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Савченко А.А.

при секретарі судового засідання Романченко Н.С.

розглянувши заяву ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області, м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Норд-Універсал", м. Харків , код ЄДРПОУ 32677562 за участю:

представники сторін - не з`явились

ВСТАНОВИВ:

ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області звернулась до суду з заявою про визнання ТОВ "Норд-Універсал" банкрутом.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 27.06.2014 р. прийнято заяву ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області про порушення справи про банкрутство до розгляду, підготовче засідання по справі призначено на "10" липня 2014 р. о 11:00 год.

Автоматизованою системою визначено кандидатуру арбітражного керуючого Стрижак Ольгу Олександрівну (свідоцтво НОМЕР_1 від 16.07.13р., адреса: АДРЕСА_1) для призначення розпорядником майна.

У судове засідання представники сторін не з`явились, про причини неявки суд не повідомили, документів, витребуваних ухвалою господарського суду Харківської області від 27.06.2014 р., не надали.

Розглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку про відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство на підставі наступного.

Згідно ч. 1 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон про банкрутство) перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

Частиною 3 ст. 16 зазначеного Закону передбачено, що якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

Частиною 6 ст. 16 Закону про банкрутство передбачено, що за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про:

порушення провадження у справі про банкрутство;

відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

З матеріалів справи вбачається, що заявник - кредитор не надав доказів неспроможності боржника виконати свої грошові зобов`язання перед кредиторами в розмірі, визначеному ч. 3 ст. 10 Закону про банкрутство, протягом трьох місяців після відкриття виконавчого провадження, як передбачено п. 3 ч. 1 ст. 15 Закону про банкрутство, оскільки матеріали справи не містять постанови про відкриття виконавчого провадження, подання якої є обов`язковою у відповідності до вимог ст. 11 Закону про банкрутство.

Крім того, до заяви в порушення вимог вищевказаної статті не подано оформленого належним чином рішення суду, а саме постанови Харківського окружного адміністративного суду від 01.11.2012 р. № 2-а-10074/12/2070. Подана роздруківка постанови не відповідає вимогам чинного законодавства з оформлення відповідних документів та не може, у відповідності до ст 36 Господарського процесуального кодексу України вважатись належним доказом.

Крім того, суд вважає за необхідне зауважити, що у разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру" або ін.). Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (СПД-ФО - за наявності).

Подані до заяви додатки вказаним вимогам не відповідають, що унеможливлює визнання їх належними доказами у розумінні ст. 36 Господарського процесуального кодексу України.

П.п. 1 частини 7 ст. 16 Закону про банкрутство встановлено, що господарський суд відмовляє в порушенні провадження у справі про банкрутство, якщо заявником не доведено наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство.

Оскільки заявником не доведено, що безспірні вимоги кредитора до боржника підтверджені рішенням суду та постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника, а також враховуючи те, що заявником до заяви додані документи, які не засвідчені у відповідності до вимог чинного законодавства України, суд вважає необхідним відмовити в порушенні провадження у справі № 922/2583/14 про банкрутство ТОВ "Норд-Універсал" на підставі п.п. 1 ч. 7 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Керуючись ст.ст. 10, 11, п.п. 1 ч. 7 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відмовити ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області, м. Харків у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Відмова у порушенні провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню до суду із заявою про порушення справи про банкрутство за наявності підстав, встановлених Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Дану ухвалу направити: кредитору, боржнику, Дзержинському відділу державної виконавчої служби Харківського міського управління юстиції, державному реєстратору, арбітражному керуючому Стрижак О.О., Державній реєстраційній службі ХМУЮ.

Суддя Савченко А.А.

Дата ухвалення рішення10.07.2014
Оприлюднено16.07.2014
Номер документу39739303
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом ТОВ "Норд-Універсал", м. Харків , код ЄДРПОУ 32677562

Судовий реєстр по справі —922/2583/14

Ухвала від 27.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 10.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні