Ухвала
від 07.07.2014 по справі 520/7871/14-ц
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 520/7871/14-ц

Провадження № 6/520/483/14

УХВАЛА

07.07.2014 року Київський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого - судді Огренич І.В.

при секретарі - Камінській О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Одесі подання заступника начальника першого Київського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції Дмитренко О.Ю. про тимчасове обмеження у праві виїзду керівника боржника за межі України, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника першого Київського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції Дмитренко О.Ю. звернувся до суду з поданням та просить встановити тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон України громадянці України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2, керівнику ПП «Корпус-7» (код ЄДРПОУ 32230129), до виконання зобов'язань на підставі яких видано виконавчий лист №815/7429/13-а, який видав Одеський окружний адміністративний суд 18 грудня 2013 року. При цьому заявник посилається на те, що боржником, у строк наданий для самостійного виконання, рішення не виконано.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

В провадженні заступника начальника першого Київського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції (далі - Відділ), Дмитренко О.Ю., знаходиться виконавче провадження по примусовому виконанню виконавчого листа №815/7429/13-а, який видав Одеський окружний адміністративний суд 18 грудня 2013 року, про стягнення ПП «Корпус - 7» (код ЄДРПОУ 32230129) на користь держави заборгованості в сумі 68409 гривень.

14 січня 2014 року, заступником начальника відділу Дмитренко О.Ю., у відповідності до вимог Закону України «Про виконавче провадження» (далі - Закон), винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, про що повідомлено боржника у визначеному законодавством порядку. У відповідності до вимог Закону боржнику надано строк для самостійного виконання рішення.

Однак, боржником, у строк наданий для самостійного виконання, рішення не виконано, у зв'язку з чим, відповідно до вимог ст. 27 Закону державним виконавцем розпочато примусове виконання рішення.

В ході проведення виконавчих дій встановлено, що ПП «Корпус - 7» за адресою: м. Одеса, вул. В. Терешкової, буд. 10, кв. 16 не знаходиться, майна належного ПП «Корпус - 7» за вищезазначеною адресою не виявлено, про що складено відповідний акт державного виконавця.

Згідно відповіді Головного управління статистики в Одеській області ПП «Корпус - 7» до органів державної статистики останню фінансову звітність надало за 9 місяців 2013 року. Місцезнаходження ПП «Корпус 7»: м. Одеса, вул. В. Терешкової, буд. 10, кв. 16. Керівник ПП «Корпус - 7» - ОСОБА_2.

Згідно відповіді ДПС України інформація про номери рахунків, відкриті у банках та інших фінансових установах України боржником - юридичною особою до ДПС України від відповідних фінансових установ не надходила.

Відповідно до довідки УДАІ ГУМВС України в Одеській області за боржником автотранспортні засоби не зареєстровані.

Згідно відповіді КП «Бюро технічної інвентаризації» Одеської міської ради та інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за боржником об'єкти нерухомості не зареєстровані.

Відповідно до повідомлення Головного управління Держземагенства в Одеській області в управлінні відсутня інформація щодо зареєстрованих земельних ділянок за боржником.

Враховуючи викладене, рішення суду боржником не виконано, не дивлячись на те, що державним виконавцем вжито усіх, передбачених чинним законодавством заходів примусового виконання рішень, боржник ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням.

Ухилення від виконання рішення може полягати як в діях боржника так і в його бездіяльності, як це має місце у даному випадку, спрямованих на ускладнення виконання рішення суду.

Відповідно до ст.377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Згідно п.5 ч.1 ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи), - до виконання зобов'язань.

При таких обставинах, суд дійшов висновку, що подання підлягає задоволенню, оскільки виїзд боржника за кордон перешкоджає подальшому виконанню зобов'язань по виконавчому листу №815/7429/13-а, який видав Одеський окружний адміністративний суд 18 грудня 2013 року.

Керуючись ст.ст. 209, 210, 377-1 ЦПК України, Законом України «Про виконавче провадження», Законом України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», суд, -

УХВАЛИВ:

Подання заступника начальника першого Київського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції Дмитренко О.Ю. про тимчасове обмеження у праві виїзду керівника боржника за межі України - задовольнити.

Заборонити громадянці України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2, виїзд за кордон України.

Копію ухвали для виконання направити до Адміністрації державної прикордонної служби України.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області шляхом подання до Київського районного суду м. Одеси апеляції протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Огренич І. В.

Дата ухвалення рішення07.07.2014
Оприлюднено18.07.2014
Номер документу39773991
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду керівника боржника за межі України

Судовий реєстр по справі —520/7871/14-ц

Ухвала від 19.12.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Гниличенко М. В.

Ухвала від 19.12.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Гниличенко М. В.

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Гниличенко М. В.

Ухвала від 07.07.2014

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Огренич І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні