Ухвала
від 11.07.2014 по справі 247/2858/14-ц
ТОРЕЗЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 247/2858/14-ц

2/247/607/14

У Х В А Л А

Іменем України

11 липня 2014 року, суддя Торезького міського суду Донецької області Чапланова О.М., розглянувши матеріали позовної заяви Публічного акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" до Відділу державної виконавчої служби Торезького міського управління юстиції, ОСОБА_1, про зняття арешту з майна, зняття майна з розшуку, -

В С Т А Н О В И В:

ПАТ КБ "Приватбанк" звернувся до суду з позовом до ВДВС Торезького міського управління юстиції, ОСОБА_1 про зняття арешту з майна, зняття майна з розшуку. Позивач просить зняти арешт з автомобіля DAEWOO, модель: LANOS TF69Y, рік випуску: 2008, тип ТЗ: легковий седан, № кузова/шасі: НОМЕР_2, реєстраційний номер НОМЕР_1; зняти з розшуку автомобіль DAEWOO, модель: LANOS TF69Y, рік випуску: 2008, тип ТЗ: легковий седан, № кузова/шасі: НОМЕР_2, реєстраційний номер НОМЕР_1.

Ухвалою судді Торезького міського суду Донецької області від 20 червня 2014 року, позовну заяву Публічного акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" до Відділу державної виконавчої служби Торезького міського управління юстиції, ОСОБА_1, про зняття арешту з майна, зняття майна з розшуку, залишено без руху тому, що вона не в повному обсязі відповідає вимогам закону, з наступних підстав.

Згідно з вимогами п.2 ч.2 ст.119 ЦПК України позовна заява повинна містити ім'я (найменування) відповідача, його місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номер засобів зв'язку, якщо такий відомий.

Відповідно до п.4 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 27 серпня 1976 року № 6 "Про судову практику в справах про виключення майна з опису" за правилами, установленими для розгляду позовів про виключення майна з опису, розглядаються вимоги громадян і організацій, що ґрунтуються на праві власності на описане майно або на праві володіння ним.

Відповідачами в справі суд притягує боржника, особу, в інтересах якої накладено арешт на майно, і в необхідних випадках - особу, якій передано майно, якщо воно було реалізоване.

У тих випадках, коли опис провадився для забезпечення конфіскації чи стягнення майна на користь держави, як відповідач притягується відповідна державна податкова інспекція.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що арешт на автомобіль DAEWOO, модель: LANOS TF69Y, рік випуску: 2008, тип ТЗ: легковий седан, № кузова/шасі: НОМЕР_2, реєстраційний номер НОМЕР_1, накладено державним виконавцем ВДВС Торезького МУЮ при примусовому виконанні виконавчого провадження.

Тому, в позовній заяві необхідно указати в якості відповідача особу, в інтересах якої накладено арешт на майно, та відповідно до п.2 ч.2 ст.119 ЦПК України зазначити точне місце проживання та місцезнаходження відповідача, поштовий індекс, номер засобів зв'язку, якщо такий відомий, та відповідно до ч.1 ст. 120 ЦПК України надати копії позовної заяви та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів.

Згідно з вимогами ст.119 ЦПК України позовна заява повинна містити: зміст позовних вимог; зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що постановою державного виконавця - Телейчук Т.О., накладено арешт на автомобіль DAEWOO, модель: LANOS TF69Y, рік випуску: 2008, тип ТЗ: легковий седан, № кузова/шасі: НОМЕР_2, реєстраційний номер НОМЕР_1, але в заяві не зазначено доказів чим це підтверджується.

Також в позовній заяві необхідно зазначити дійсну вартість автомобіля DAEWOO, модель: LANOS TF69Y, рік випуску: 2008, тип ТЗ: легковий седан, № кузова/шасі: НОМЕР_2, реєстраційний номер НОМЕР_1 на теперішній час (що необхідно також для визначення та підтвердження розміру судового збору відповідно до заявлених вимог), чим це підтверджується.

Відповідно до ч.5 ст. 119 ЦПК України, в редакції чинній з 01.11.2011 року, до позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

01 листопада 2011 року набрав чинності Закон України "Про судовий збір" від 08.07.2011 р. №3674-VІ.

Відповідно до ч.1 ст. 4 цього Закону судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до пункту 1.1 ч.2 ст. 4 вказаного Закону зі змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо сплати судового збору» від 19.09.2013 року № 590-VІІ, який набрав чинності з 23.10.2013 року, за подання до суду позовної заяви майнового характеру ставка судового збору складає 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,2 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 3 розмірів мінімальної заробітної плати, що у теперішній час складає не менше 243грн. 60коп. та не більше 3654 грн.

В теперішній час діють наступні реквізити для оплати судового збору: Код ЄДРПОУ- 37643908, пункт _____ (вказувати пункт таблиці ставок судового збору, за яким визначено розмір судового збору); отримувач - Торезьке УК (м. Торез) 22030001; № рахунку - 31212206700084; МФО - 834016; ККД- 22030001; назва ККД - судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050).

Позивачем при подачі позовної заяви надано квитанцію про сплату судового збору у сумі 243 грн. 60 коп.

Тому позивачу в позовній заяві необхідно зазначити дійсну вартість автомобіля DAEWOO, модель: LANOS TF69Y, рік випуску: 2008, тип ТЗ: легковий седан, № кузова/шасі: НОМЕР_2, реєстраційний номер НОМЕР_1 на теперішній час, оплатити судовий збір у належному розмірі та надати суду документ, що підтверджує сплату.

Крім того, позивачем до позову додана копія кредитно-заставного договору № К2U4AN24290465 від 01 серпня 2008 року, яка не читається. Тому позивачу необхідно надати належну копію зазначеного договору.

Позивачу було запропоновано виправити недоліки позовної заяви та надано строк для усунення вказаних недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали. У вказаний строк і на момент винесення зазначеної ухвали позивач не усунув недоліки позовної заяви.

Відповідно до ст.121 ЦПК України, якщо заява подана без дотримання вимог ст.ст.119,120 ЦПК України, вона залишається без руху, про що повідомляється позивач і йому надається строк для усунення недоліків. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст.ст.119,120 ЦПК України, то позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи викладене, керуючись: ст.ст.119,120,121 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Вважати позовну заяву Публічного акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" до Відділу державної виконавчої служби Торезького міського управління юстиції, ОСОБА_1, про зняття арешту з майна, зняття майна з розшуку - не поданою і повернути позовну заяву позивачу.

Роз'яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з позовом до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позову.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана протягом п'яти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Апеляційна скарга подається Апеляційному суду Донецької області через Торезький міський суд.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя О. М. Чапланова

СудТорезький міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення11.07.2014
Оприлюднено21.07.2014
Номер документу39779719
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —247/2858/14-ц

Ухвала від 11.07.2014

Цивільне

Торезький міський суд Донецької області

Чапланова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні