Рішення
від 18.07.2014 по справі 569/10433/14-ц
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/10433/14-ц

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 липня 2014 року

Рівненський міський суд Рівненської області в складі:

головуючого судді Сидорука Є.І.

при секретарі Котнюк К.В.

з участю представника позивача ОСОБА_1

представників відповідача ОСОБА_2 та ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Рівне цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про розірвання шлюбу, суд, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 звернулася до Рівненського міського суду із цивільним позовом до ОСОБА_5 про розірвання шлюбу.

Свої позовні вимоги обґрунтовує тим, що спільне життя з відповідачем не склалося. Вони мають абсолютно несумісні характери та зовсім різні погляди на життя. З метою збереження сім'ї та батька для дитини, вона неодноразово зверталась до відповідача з проханням мирного вирішення проблем та налагодження сімейних відносин, однак, всі спроби зроблені нею виявилися марними, відповідач свою поведінку не змінив, а їхні відносини тільки погіршилися. Просить розірвати шлюб між нею та відповідачем.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав повністю за всіх обставин викладених у позові. Додатково пояснив, що від спільного проживання в шлюбі сторони мають малолітню доньку, спір про її місце проживання відсутній. Наміру зберегти шлюб не має.

Представники відповідача в судовому засіданні позовні вимоги визнали та не заперечили щодо задоволення позову про розірвання шлюбу та залишення дитини на виховання з матір"ю.

Суд, заслухавши пояснення сторін, всебічно, повно та об'єктивно дослідивши матеріали справи та оцінивши їх в сукупності, приходить до наступного висновку.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Судом встановлено, що сторони з 24 червня 2005 року перебувають в зареєстрованому шлюбі, зареєстрований у Відділі реєстрації актів цивільного стану Рівненського міського управління юстиції, актовий запис № 730, що підтверджується оригіналом свідоцтвом про одруження серії НОМЕР_1 від 24 червня 2005 року.

Від спільного проживання в шлюбі мають доньку - ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, що підтверджується копією форми А, виданої Відділом реєстрації актів цивільного стану м. Валенсія.

Згідно ч. 2 ст. 112 СК України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Викладені позивачем обставини щодо фактичного припинення між сторонами подружніх стосунків внаслідок різних поглядів на сімейне життя з відповідачем та неможливості збереження сім'ї, що суперечать інтересам позивача, відповідачем не заперечені.

Обставин щодо вагітності відповідача чи наявності у неї дитини віком до одного року на час розгляду даної справи суду ніким не повідомлено.

Спору про майно між сторонами не заявлено.

Враховуючи наведене, а також те, що сторони мають різні погляди на сімейне життя та ведення спільного господарства, у зв'язку з чим сторони припинили між собою шлюбні стосунки, втратили почуття любові та довіри, суд рахує, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечить інтересам позивача, являється порушенням його права на повагу до сімейного життя, що розцінюється судом як таке, що має істотне значення.

Таким чином, в судовому засіданні встановлені визначені законом підстави розірвання зареєстрованого між сторонами шлюбу, визнання відповідачем пред'явленого позову не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб.

Виходячи із вище наведеного суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 10, 11, 59, 60, 212-215, 218, 294, 297 Цивільного Процесуального Кодексу України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_4 задовольнити.

Шлюб зареєстрований між ОСОБА_4 та ОСОБА_5 у Відділі реєстрації актів цивільного стану Рівненського міського управління юстиції 24 червня 2005 року, актовий запис № 730 - розірвати.

Неповнолітню дитину ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2 після розірвання шлюбу залишити на виховання з матір'ю.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Рівненської області через Рівненський міський суд з поданням в десятиденний строк апеляційної скарги з дня проголошення рішення.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Рівненського

міського суду Сидорук Є.І.

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення18.07.2014
Оприлюднено23.07.2014
Номер документу39796528
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —569/10433/14-ц

Ухвала від 18.07.2014

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І. Є. І.

Рішення від 18.07.2014

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І. Є. І.

Ухвала від 07.07.2014

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І. Є. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні