Вирок
від 16.07.2014 по справі 758/8115/14-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/8115/14-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 липня 2014 року Подільський районний суд міста Києва

в складі:

головуючого-судді - ОСОБА_1 ,

з участю секретаря - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

захисника - ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду у місті Києві кримінальне провадження, яке надійшло до суду з обвинувальним актом відносно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Києва, громадянина України, маючого вищу освіту, не одруженого, не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , в силу ст. 89 КК України судимостей не має,

обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_5 , будучи службовою особою, обіймаючи посаду в органах державної влади пов`язану з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, а саме, займаючи посаду заступника начальника відділу з питань додержання законодавства застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів, з питань дитячої праці та інших нормативно-правових актів у Територіальній державній інспекції з питань праці, згідно наказу №5-к від 02 квітня 2012 року, маючи одинадцятий ранг державного службовця в межах п`ятої категорії, будучи суб`єктом відповідальності за корупційне правопорушення, 24 квітня 2014 року приблизно о 17 годині 30 хвилин, відповідно до направлення на проведення перевірки суб`єкта господарювання № 621 від 24 квітня 2014 року, підписаного заступником начальника Територіальної державної інспекції з питань праці у м. Києві ОСОБА_6 прибув до Приватного підприємства «Центр стимуляції мозку» (ЄДРПОУ 38536598), розташованого за адресою: м. Київ, вул. В. Порика, 13Б в м. Києві з метою здійснення перевірки на предмет дотримання законодавства про працю.

Знаходячись в приміщенні офісу ПП «Центр стимуляції мозку» за адресою: м. Київ, вул. В. Порика, 13Б ОСОБА_5 вручив заступникові директора ОСОБА_7 направлення на проведення перевірки в ПП «Центр стимуляції мозку» та попросив надати копії документів, необхідних для проведення перевірки.

В ході вивчення наданих ОСОБА_7 документів та під час спілкування з останньою, ОСОБА_5 повідомив останній, що виявив на підприємстві ряд порушень законодавства про працю та після складання ним акту перевірки буде вирішуватись питання про притягнення директора підприємства до адміністративної та кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства.

В подальшому, цього ж дня, тобто 24 квітня 2014 року о 18 годині 45 хвилин, ОСОБА_5 , знаходячись в приміщення офісу ПП «Центр стимуляції мозку» за адресою: м. Київ. вул. В. Порика, 13Б, маючи на меті отримати неправомірну вигоду для покращення свого матеріального становища умисно, з корисливих мотивів, достеменно розуміючи злочинність своїх дій, прийняв пропозицію від ОСОБА_7 на отримання грошової винагороди у розмірі 3 000 грн.. що є неправомірною вигодою.

На підтвердження прийняття неправомірної вигоди, ОСОБА_5 запевнив ОСОБА_7 , що у разі сплати грошової винагороди у розмірі 3 000 грн., він складе позитивний акт перевірки, за результатами якого необхідності в притягненні директора ПП «Центр стимуляції мозку» до адміністративної відповідальності та кримінальної відповідальності не буде.

Реалізуючи свої злочинні наміри, направленні на отримання неправомірної вигоди ОСОБА_5 домовився з ОСОБА_7 про зустріч наступного дня, тобто 25 квітня 2014 року, однак, вказана зустріч не відбулася у зв`язку з тим, що ОСОБА_7 звернулась до правоохоронних органів з метою викриття ОСОБА_5 у вчиненні злочину.

Суд вважає доведеним, що ОСОБА_5 вчинив прийняття службовою особою пропозиції неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує неправомірну вигоду, будь-якої дії, тобто вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 368 КК України.

25 червня 2014 року між підозрюваним ОСОБА_5 та старшим прокурором прокуратури Дніпровського району м. Києва ОСОБА_3 укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до вимог ст. 472 КПК України.

Згідно даної угоди, підозрюваний ОСОБА_5 та старший прокурор прокуратури Дніпровського району м. Києва ОСОБА_3 домовились про те, що підозрюваний ОСОБА_5 зобов`язується беззастережно визнати обвинувачення в обсязі підозри у судовому провадженні.

Також даною угодою визначено покарання, яке повинен понести ОСОБА_5 у виді штрафу в розмірі семисот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Розглядаючи питання про затвердження угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право затвердити угоду.

Відповідно до положень ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим.

Вимогами ст. 469 КПК України передбачено, що угода про визнання винуватості може бути укладена в провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним та суспільним інтересам.

В судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_5 обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України, який є злочином невеликої тяжкості.

При цьому, судом з`ясовано, що ОСОБА_5 цілком розуміє права, визначені п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, щодо якого він визнає себе винуватим, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам Кримінального процесуального Кодексу України та Кримінального Кодексу України.

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості між обвинуваченим ОСОБА_5 та старшим прокурором прокуратури Дніпровського району м. Києва ОСОБА_3 і призначення узгодженої сторонами міри покарання.

Керуючись п. 1 ч. 3 ст. 314, ч. 2 ст. 373, ст.ст. 374, 474, 475 КПК України, суд, -

З А С У Д И В :

Затвердити укладену 25 червня 2014 року угоду про визнання винуватості між ОСОБА_5 та старшим прокурором прокуратури Дніпровського району м. Києва ОСОБА_3 .

Визнати винним ОСОБА_5 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України та призначити узгоджене сторонами цієї угоди покарання у виді штрафу в розмірі семисот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить дванадцять тисяч сімсот п`ятдесят гривень.

Запобіжний захід у виді особистого зобов`язання до вступу вироку в законну силу залишити без змін, продовживши дію покладених на обвинуваченого обов`язків протягом місяця.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав, передбачених статтею 394 КПК України, до Апеляційного суду м. Києва через Подільський районний суду м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги , а у разі її подання, якщо його не скасовано, після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому, прокурору, захиснику.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.07.2014
Оприлюднено09.01.2023
Номер документу39818706
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —758/8115/14-к

Ухвала від 11.07.2014

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Швиденко В. А.

Вирок від 16.07.2014

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Швиденко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні