Ухвала
від 22.07.2014 по справі 5024/1078/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

"22" липня 2014 р. Справа № 5024/1078/2012

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліна Т.Г. при секретарі Чернявській О.П., розглянувши справу

за заявою: Управління Пенсійного фонду України в м.Херсоні

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Таврія-Агро-Капітал" місцезнаходження: м. Херсон, вул. Ракетна, 110, код ЄДРПОУ 33172316

про визнання банкрутом

за участю представників:

представників сторін:

- УПФУ в м. Херсоні - Горбань В.В. дов. № 40/10 від 02.01.2014р.

- Херсонського МЦЗ - Селезньова А.І. дов. у справі

- Спілок Н.В.дов.№ 02-80-523-2/9 від 08.01.14р.- ВВД ФСС НВВ ПЗУ

- ДПІ у м. Херсоні - Єршов І.Є. дов. № 290/9/10.2-05 від 29.07.2013р.

Від боржника - Галка Л.Б.- ліквідатор - арбітражний керуючий

- Товарна біржа «Аграрна біржа» не прибули

в с т а н о в и в:

Постановою від 16.08.2012р. суд визнав Товариство з обмеженою відповідальністю "Таврія-Агро-Капітал" банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці, призначив ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Галку Л.Б. та зобов'язав його вчинити дій, обов'язковість яких визначена ст.ст.23 - 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ".

Ухвалою від 19.12.2012р. суд задовольнив клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Галки Л.Б. про перехід до загальної процедури ліквідації боржника, продовжив строк ліквідаційної процедури боржника та повноваження ліквідатора арбітражного керуючого Галки Л.Б. строком на 6 місяців, до 16.05.2013р.

За клопотанням ліквідатора та комітету кредиторів ухвалами суду було продовжено строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора.

Ухвалою від 03 липня 2013р. суд призначив засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу в порядку статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Сторони належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, ухвала про призначення засідання направлена сторонам рекомендованою поштою.

До суду надійшов звіт ліквідатора з клопотанням затвердити наданий звіт та припинити провадження у спораві.

У судовому засіданні ліквідатор підтримав клопотання про затвердження звіту та припинення провадження у справі.

Представники кредиторів підтримали заявлене ліквідатором клопотання. Будь - які заперечення або зауваження стосовно проведеної ліквідатором роботи у представників кредиторів відсутні, проведену ліквідатором роботу визнано задовільною.

Відповідно до ч.2 ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон про банкрутство). Згідно ч.1 ст.5 цього Закону провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Отже, господарський суд, розглядаючи справу про банкрутство, повинен керуватись нормами Закону про банкрутство i застосовувати лише ті статті або відповідні частини статей Господарського процесуального кодексу України, які мають універсальний характер для будь-якої форми судового процесу.

Відповідно до ст.4-3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності, сторони та інші особи, які беруть участь у справі, обґрунтовують свої вимоги i заперечення поданими суду доказами; господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи i правильного застосування законодавства.

Згідно ч.1 ст.4-7 ГПК України судове рішення (яким у розумінні ч.1 ст.4-5 ГПК України, ст.22 Закону про банкрутство є постанова про банкрутство ) приймається суддею за результатами обговорення ycix обставин справи, а за ст.43 ГПК У країни суд повинен оцінити докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному i об'єктивному розгляді в судовому пpoцeci всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись Законом; ніякі докази не мають для господарського суду заздалегідь встановленої сили.

Діючи на підставі постанови господарського суду та Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором виконано наступне.

Для виявлення можливих кредиторів ліквідатором було опубліковано оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в газеті «Голос України» №166 від 06.09.2012р., примірник газети подано до суду. Протягом ліквідаційної процедури ліквідатором розглядалися заяви кредиторів з вимогами до банкрута та збільшення їх розміру, вимоги розглянуті та включені до реєстру вимог кредиторів, відповідно до встановленої черговості.

На виконання вимог Закону ліквідатором за актом приймання - передачі прийнято статутні, реєстраційні документи та печатку підприємства. Первинні документи ліквідатору не передавались.

Ліквідатором здійснено заходи щодо виявлення нерухомого, нерухомого майна банкрута, транспортних засобів, сільськогосподарської техніки, земельних ділянок. Отримано відповіді від управління Держкомзему у м. Херсоні про відсутність земельних ділянок у власності або користуванні даного підприємства. Від УДАІ УМВС в Херсонській області та Держсільгоспінспекції в Херсонській області отримано довідки про відсутність автотранспорту та сільгосптехніки зареєстрованої за банкрутом.

Ліквідатором організовано та проведено інвентаризацію матеріальних цінностей банкрута, в результаті якої складено інвентаризаційний опис до якого віднесено 63 одиниці обладнання. Протягом ліквідаційної процедури було забезпечено збереження майна банкрута.

Організовано та проведено оцінку виявленого майна банкрута.

З 19 січня 2013 року заходи щодо продажу майна банкрута ліквідатором здійснювалися відповідно до порядку, встановленого новою редакцією Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Ліквідатором організовано проведення конкурсу з визначення організатора аукціону в провадженні у справі про банкрутство ТОВ " Таврія - Агро-Капітал", для чого подано відповідне оголошення в газету. Переможцем конкурсу стала Товарна біржа «Аграрна біржа», яка відповідає всім вимогам законодавства щодо організатора торгів та запропонувала найменший розмір оплати - 6 відсотків ціни продажу.

Оприлюднення інформації про продаж майна на аукціоні відповідно до законодавства здійснювалося шляхом розміщення оголошення на офіційному сайті Міністерства юстиції України.

До звіту ліквідатором додано : ліквідаційний баланс підприємства, інвентаризаційний опис основних засобів, перелік майна віднесеного до ліквідаційної маси банкрута, висновки експерта про вартість майна, акт технічного стану, протоколи аукціонів, договори купівлі-продажу та акти приймання-передачі, протокол засідання комітету кредиторів, звіт ліквідатора про надходження та використанні коштів що надійшли, та інші документи.

Всі кошти, отримані від продажу майна та з інших джерел (відсотки банку, оплата за оренду майна банкрута), зараховувалися на ліквідаційний рахунок банкрута. З ліквідаційного рахунку здійснювалися витрати, пов'язані з ліквідаційною процедурою та оплатою послуг ліквідатора, а також погашення вимог кредиторів.

Надходження та витрачання коштів відображено у звітах ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат. Зазначені звіти затверджено комітетом кредиторів.

Звіт ліквідатора розглянуто у судовому засіданні, представники кредиторів підтримали клопотання ліквідатора про затвердження звіту та припинення провадження у справі. Будь - яких скарг на дії чи бездіяльність арбітражного керуючого, чи до проведеної ним робота на адресу суду не надходило.

Ліквідатор зобов'язаний також повідомити державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

Згідно статті 34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, в тому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури, зобов'язаний забезпечити збереження архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою нею архівною установою, визначити місце їх подальшого зберігання.

З урахуванням думки кредиторів, стосовно наданого ліквідатором звіту, суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора підлягає затвердженню, провадження по справі припиненню.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст.ст.22-34, ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1.Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Таврія-Агро-Капітал" місцезнаходження: м. Херсон, вул. Ракетна, 110, код ЄДРПОУ 33172316 затвердити.

2.Юридичну особу банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю "Таврія-Агро-Капітал", код ЄДРПОУ №33172316 ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

3.Згідно п.6 ст.31 цього Закону, вимоги не задоволені за відсутністю майна, вважаються погашеними.

4. Провадження у справі припинити.

4.Ухвалу надіслати : кредиторам, ВДВС Суворовського РУЮ м. Херсон, ДПІ у м. Херсоні, державному реєстратору, Відділу з питань банкрутства ГУЮ Херсонської області, Херсонському облстауправлінню, Товарній біржі «Аграрна біржа

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення22.07.2014
Оприлюднено28.07.2014
Номер документу39893946
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5024/1078/2012

Ухвала від 22.07.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 22.07.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 03.07.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 27.05.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 18.03.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 17.12.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 18.06.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.12.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні