Постанова
від 29.07.2014 по справі 826/8464/14
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

29 липня 2014 року № 826/8464/14

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Келеберди В.І. розглянувши у скороченому провадженні адміністративну справу

за позовом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку до Товариства з обмеженою відповідальністю "Комфорт-цінні папери" про стягнення заборгованості в сумі 1 700,00 грн ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку звернувся до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю Комфорт - цінні папери про стягнення штрафу в сумі 1 700 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазнає, що відповідачем порушено вимоги чинного законодавства про цінні папери та фондовий ринок, за що накладено штраф у розмірі 1700 грн. Проте відповідачем у строк встановлений ст. 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" штраф у вказаній сумі не сплачено.

Відповідач - товариства з обмеженою відповідальністю Комфорт - цінні папери - письмових заперечень по суті позовних вимог суду не надав.

Ухвала про відкриття скороченого провадження направлена поштовим відправленням на адресу відповідача, повернулась не вручена з незалежних від суду причин, а відтак керуючись ч. 11 ст. 35 КАС України, суд дійшов висновку, що відповідач був належним чином повідомлений про відкриття скороченого провадження у справі.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Окружний адміністративний суд міста Києва,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ст. 5 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку здійснює державне регулювання ринку цінних паперів, комплексні заходи щодо упорядкування, контролю, нагляду за ринком цінних паперів та їх похідних та запобігання зловживанням, порушенням у цій сфері, а отже і органом, уповноваженим державою на здійснення відповідних функцій на ринку цінних паперів.

Відповідно до ст. 6 Закону України "Про державне регулювання в Україні" Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку здійснює повноваження через центральний апарат і свої територіальні органи.

Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку у відношенні ТОВ Комфорт-цінні папери складено акт про правопорушення на ринку цінних паперів від 30.01.2014№50-ЦА-УП-ЮО, яким встановлено ознаки порушення відповідачем вимог абзацу 4 пункту 1 розділу ІІІ Положення про порядок складання адміністративних даних зберігачами цінних паперів та фондового ринку, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.09.2012 №1221, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01.10.2012 за №1666/21978, а саме: неподання адміністративних даних за ІІІ квартал 2012 року до центрального апарату Комісії.

Відповідно до абзацу 4 пункту 1 розділу ІІІ Положення про порядок складання адміністративних даних зберігачами цінних паперів та фондового ринку, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.09.2012 №1221, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01.10.2012 за №1666/21978 зберігач подає щоквартальні дані не пізніше 15-го включно числа місяця, наступного за звітним кварталом.

З матеріалів справи вбачається, що відповідачем в порушення згадуваних норм не подано адміністративні дані за ІІІ квартал 2013 року до Центрального апарату Комісії.

Відповідно до п. 14 ст. 8 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку має право накладати адміністративні стягнення, штрафні та інші санкції за порушення чинного законодавства на юридичних осіб та їх співробітників, аж до анулювання ліцензій на здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів.

Статтею 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" передбачено, зокрема, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку застосовує до юридичних осіб фінансові санкції за неподання інформації до Комісії - у розмірі до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Судом встановлено, що за результатами розгляду справи про правопорушення на ринку цінних паперів у відношенні ТОВ Комфорт-цінні папери прийнято постанову про накладення санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів від 26.02.2014 №80-ЦА-УП-ЮО, якою до відповідача застосовано штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн.

Пунктом 3 р. XVIII Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій, затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.12.07 №2272 встановлено, що юридичні особи сплачують штрафи шляхом перерахування коштів до Державного бюджету України.

З матеріалів справи вбачаться, що на час вирішення справив вказана вище постанова не оскаржена, зазначена сума штрафу відповідачем не сплачена.

Згідно ст. 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" у разі несплати штрафу протягом 15 днів примусове стягнення штрафів здійснюється на підставі відповідного рішення суду за позовом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Беручи до уваги те, що доказів сплату відповідачем штрафу у розмірі 1700 грн. відповідачем у встановлені законодавством строки станом на день розгляду цього спору не надано, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог та вважає їх такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Керуючись статтями 98, 160-163, 183 2 , 254, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимогти задовольнити.

2. Стягнути з ТОВ Комфорт-цінні папери (код ЄДРПОУ 33448240) штраф в сумі 1700 (одна тисяча сімсот) грн., який слід перерахувати на рахунок відкритий в Управлінні Державного казначейства за балансовим рахунком 3111 "Надходження до загального фонду державного бюджету", по коду бюджетної класифікації 21081100 "Адміністративні штрафи та інші санкції", символ звітності 106.

Постанова набирає законної сили в строк і порядку, передбачені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена за правилами, встановленими ч. 8 ст. 183-2, ст. ст. 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя В.І. Келеберда

Дата ухвалення рішення29.07.2014
Оприлюднено01.08.2014
Номер документу39985471
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/8464/14

Постанова від 29.07.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 18.06.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні