Постанова
від 29.07.2014 по справі 5023/6024/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"29" липня 2014 р. Справа № 5023/6024/12

вх. № 6024/12

Суддя господарського суду Дзюба О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалов О.В.

За участю:

Представника ліквідатора - Бреус Р.А.

По справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ПТМ ЛТД", м. Донецьк

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерполімерхім", смт. Хорошеве

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 20 травня 2014 року відкладено розгляд справи на 29 липня 2014 року; зобов'язано ліквідатора виконати в повному обсязі ліквідаційну процедуру, докази надати суду.

В судовому засіданні ліквідатор - представник ТОВ "ПТМ ЛТД" довів суду звіт про виконану роботу по ліквідації банкрута, просив затвердити ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс, провадження у справі припинити.

Розглянувши наданий суду звіт про виконану роботу з ліквідації банкрута, документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення учасника процесу, судом встановлено наступне.

Постановою господарського суду Харківської області від 08 січня 2013 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтерполімерхім", смт. Хорошеве визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором по справі призначено ініціюючого кредитора Товариство з обмеженою відповідальністю "ПТМ ЛТД", якого зобов'язано виконати всі дії по ліквідації банкрута, докази надати суду.

Як вбачається з матеріалів справи, після визнання ТОВ "Інтерполімерхім" банкрутом, призначення ліквідатора і відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором проведені необхідні дії з ліквідації банкрута.

На виконання постанови господарського суду ліквідатором в газеті "голос України" № 13 від 22 січня 2013 року розміщене оголошення про визнання боржника - ТОВ "Інтерполімерхім" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

З метою виявлення кредиторської заборгованості банкрута, ліквідатор звернувся із відповідними запитами до потенційних кредиторів та ним отримані відповіді.

Від ДПІ у Шевченківському районі м. Києва ДПС отримано заяву з вимогам до боржника в сумі 203,00 грн.

Зазначена сума кредиторської заборгованості розглянута та визнана ліквідатором, про що у встановленому порядку повідомлено кредитора.

До реєстру вимог кредиторів боржника включені також грошові вимоги ініціюючого кредитора - ТОВ "ПТМ ЛТД" в сумі 458233,00 грн., які постановою господарського суду Харківської області у даній справі визнані безспірними.

З метою розшуку майна боржника, ліквідатор звернувся із відповідними запитами та отримав відповіді від органів, які згідно з чинним законодавством в обов'язковому порядку реєструють права власності на нерухоме та цінне рухоме майно.

За наслідками проведених дій, будь-якого майна боржника, що можливо включити до ліквідаційної маси боржника, не виявлено.

Також, згідно актів інвентаризації майна боржника від 08.01.13 року будь-які активи у банкрута відсутні.

Ліквідатор звернувся до ВДВС Шевченківського РУЮ у м. Києві із запитом щодо існуючих виконавчих проваджень стосовно банкрута. Згідно відповіді ДВС від 06.02.13р., у відділі відсутні виконавчі провадження де стороною є ТОВ "Інтерполімерхім".

З метою з'ясування питання, чи порушувалась у відношенні керівництва боржника кримінальна справа, ліквідатор звернувся до РВ ГУ МВС України в Харківській області та ним отримана відповідь від 11.02.13р., що кримінальні справи відносно посадових осіб ТОВ "Інтерполімерхім" не порушувались.

Розрахункові рахунки банкрута в банківській установі закрито, що підтверджується довідками ПАТ "Банк Перший" від 12 березня 2013 року.

Ліквідатором подано оголошення про недійсність печатки, штампу, оригіналів установчих документів ТОВ "Інтерполімерхім" (газета "Прем'єр").

Ліквідатором, в межах здійснення ліквідаційної процедури, не знайдено будь-яких відомостей або документів, на підтвердження існування дебіторської заборгованості боржника.

Фінансовий аналіз стану боржника не проводився у зв'язку із відсутністю в розпорядженні ліквідатора будь-якої фінансової документації боржника.

Звіт про виплачені кредиторам кошти ліквідатором не складався, у зв'язку із відсутністю будь-яких виявлених та отриманих під час здійснення ліквідаційної процедури грошових коштів.

Таким чином, за наслідками здійсненої ліквідаційної процедури, будь-які майнові або фінансові активи, належні боржнику, та за рахунок яких можливе погашення вимог кредиторів -відсутні.

Ліквідатором складено ліквідаційний баланс та реєстр з непогашеною кредиторською заборгованістю.

Про завершення ліквідаційної процедури ліквідатором повідомлено кредиторів та відповідні державні органи.

Відповідно до ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", в редакції станом на момент порушення справи, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно п.6. ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Згідно ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Пункт 2 ст.32 зазначеного Закону передбачає, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Отже, враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії по ліквідації банкрута, ліквідатором представлений суду ліквідаційний баланс та реєстр з непогашеною кредиторською заборгованістю, при таких обставинах суд вважає за необхідне, затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора, припинити провадження по справі і сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 32, п.6 ст.40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс.

2. Визнати вимоги кредиторів, що не задоволені, у зв'язку з відсутністю майна банкрута - погашеними.

3. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтерполімерхім», с.м.т. Хорошеве, код 33308300, зареєстроване Шевченківською районною в м. Києві державною адміністрацією від 05.01.2005р. № 10001271441, за місцезнаходженням: 62466, Харківська область, Харківський район, с.м.т. Хорошеве, вул. Дачна, буд. 3.

4. Провадження у справі № 5023/6024/12 припинити.

5. Зобов`язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

6. Дану ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, Харківському обласному управлінню статистики, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, фондам.

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення29.07.2014
Оприлюднено07.08.2014
Номер документу40036781
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/6024/12

Ухвала від 20.05.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 25.03.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 18.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 20.11.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 30.10.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 25.03.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 02.04.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 29.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні