Ухвала
від 24.07.2014 по справі 15/175-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАСІДАННЯ

справа № 15/175-б 24.07.14

За заявою публічного акціонерного товариства "Київенерго" в особі Структурного

відокремленого підрозділу "Енергозбут Київенерго"

до Державного підприємства"Київський державний завод "Буревісник"

про визнання банкрутом

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника Мельник Л.І. - предст. за дов.,

від боржника Приходько В.П. - предст. за дов.

В судовому засіданні приймав участь: Лахненко Є.М. - розпорядник майна боржника,

Медик В.О. - предст. за дов. розпорядника майна,

Мірошник М.М. - предст. за дов. ПАТ "АК "Київводоканал",

Вознюк М.В. - предст. за дов. ТОВ "Купер Прайс", Сторожук В.Ю. - предст. за дов.

ДП "Науково-дослідний інститут "Квант", Кириленко М.Є. - предст. за дов. ДПІ у

Дарницькому районі м. Києва, Козятинська А.П. - предст. за дов. Міністерства юстиції

України, Білан М.С. - прокурор Дарницької прокуратури з нагляду за додержання

законів у воєнній сфері, Алефіренко Т.М. - предст. за дов. ДК "Укроборонпром"

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 30.11.11 порушено провадження у справі №15/175-б за особливостями, передбаченими статтями 3-14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду м.Києва від 14.12.11 залучено до участі у справі Міністерство промислової політики України, Фонд державного майна України, Прокуратуру Дарницького району м.Києва, Кабінет Міністрів України, Державний концерн "Укроборонпром" та Департамент нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України; зобов"язано Департамент нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України надати суду погоджену кандидатуру арбітражного керуючого для призначення його розпорядником майна боржника.

Ухвалою підготовчого засідання Господарського суду міста Києва від 21.02.12 визнано безспірні грошові вимоги Публічного акціонерного товариства "Київенерго" в особі Структурного відокремленого підрозділу "Енергозбут Київенерго" (01001, м. Київ, пл. І.Франка, 5, код ЄДРПОУ 00131305) до Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" (02081, м. Київ, вул. Здолбунівська, 2, код ЄДРПОУ 14312358) в розмірі 1.697.393, 96 грн, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого В"язовченка А.М., ініціюючого кредитора зобов"язано за його рахунок у десятиденний строк подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів та призначено попереднє засідання на 15.05.12.

До Господарського суду м. Києва надійшла скарга Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" на дії розпорядника майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" арбітражного керуючого В"язовченка А.М. Дана скарга мотивована тим, що розпорядник майна частково визнає кредиторські вимоги скаржника.

Ухвалою від 14.05.12 розгляд скарги було призначено на 30.05.12.

10.05.12 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання розпорядника майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" арбітражного керуючого В"язовченка А.М. про затвердження розміру щомісячної оплати послуг розпорядника майна у справі № 15/175-б в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців, що скаладає 5.544, 48 грн за період від 21.02.12 і до дня першого засідання комітету кредиторів та зобов"язати ініціюючого кредитора Публічне акціонерне товариство "Київенерго" в особі Структурного відокремленого підрозділу "Енергозбут Київенерго" здійснювати щомісячну оплату послуг розпорядника майна боржника.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 15.05.12, у зв'язку з оскарженням ухвали підготовчого засідання від 21.02.12 до Вищого господарського суду України, розгляд справи було відкладено на 06.06.12.

15.05.12 суддя Хоменко М.Г. звернувся до голови господарського суду м.Києва із заявою щодо колегіального розгляду справи № 15/175-б.

Розпорядженням Голови господарського суду м.Києва від 16.05.12 передано дану справу на розгляд колегії суддів у наступному складі: Хоменко М.Г. (головуючий суддя), Мандичев Д.В., Чеберяк П.П.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.05.2012 справу прийнято до провадження у наступному складі суддів: Хоменко М.Г. (головоючий суддя), Мандичев Д.В., Чеберяк П.П.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 30.05.12 було відкладено розгляд скарги публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" на дії розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого В’язовченка А.М. було відкладено на 06.06.12.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 03.04.12 ухвалу підготовчого засідання господарського суду міста Києва від 21.02.12 залишено без змін, а апеляційну скаргу публічного акціонерного товариства "Київенерго" в особі структурного відокремленого підрозділу "Енергозбут Київенерго" залишено без задоволення.

Постановою Вищого господарського суду України від 19.06.12 касаційну скаргу публічного акціонерного товариства "Київенерго" в особі структурного відокремленого підрозділу "Енергозбут Київенерго" задоволено частково, постанову Київського апеляційного господарського суду від 03.04.12 - скасовано, ухвалу підготовчого засідання господарського суду міста Києва від 21.02.12, в частині призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого В’язовченка А.М. - скасовано, а справу передано на новий розгляд до господарського суду міста Києва.

Відповідно до повторного автоматичного розподілу, справу № 15/175-б передана на новий розгляд судді Паську М.В.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 06.07.12 суддя Пасько М.В. прийняв справу № 15/175-б до свого провадження та призначив її розгляд на 24.07.12.

23.07.12 від арбітражного керуючого В'язовченка А.М. надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

23.07.12 від Державного концерну "Укроборонпром" надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, у зв'язку з направленням до Вищого господарського суду України заяви щодо роз'яснення постанови Вищого господарського суду України від 19.06.12 на касаційну скаргу публічного акціонерного товариства "Київенерго" в особі структурного відокремленого підрозділу "Енергозбут Київенерго".

У судовому засіданні представник Державного концерну "Укроборонпром" наполягав на поданому клопотанні та просив суд його задовольнити.

Враховуючи, що станом на 24.07.12 була відсутня погоджена кандидатура арбітражного керуючого для призначення його на посаду розпорядника майна Державного підприємства "Київський завод "Буревісник", а також у зв'язку із заявленим клопотанням про відкладення розгляду справи, суд визнав за доцільне відкласти розгляд справи на 14.08.12 та звернутися до Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України з метою надання погодженої кандидатури арбітражного керуючого для призначення його на посаду розпорядника майна боржника.

10.08.12 від Державного підприємства "Київський завод "Буревісник" надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, у зв'язку з неможливістю забезпечити явку повноважного представника у судове засідання.

13.08.12 від арбітражного керуючого В’язовченка А.М. надійшла заява про участь у справі № 15/175-б в якості розпорядника майна боржника.

14.08.12 від публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" надійшло клопотання про призначення розпорядником майна боржника у справі № 15/175-б арбітражного керуючого - В’язовченка А.М.

У зв'язку з тим, що станом на 14.08.12 від Державного департаменту нотаріату банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України не надійшло погодженої кандидатури арбітражного керуючого для призначення його на посаду розпорядника майна Державного підприємства "Київський завод "Буревісник", а також враховуючи заявлене клопотання боржника, суд визнав за доцільне відкласти розгляд справи на 11.09.12 та повторно звернутися до Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України з метою надання погоджено кандидатури арбітражного керуючого для призначення його на посаду розпорядника майна боржника.

07.09.12 від Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України надійшов лист з пропозицією щодо призначення на посаду розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого В’язовченка Анатолія Михайловича (ліцензія серія НОМЕР_1 від 07.11.11).

10.09.12 від публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" надійшло клопотання про призначення розпорядником майна боржника - арбітражного керуючого В’язовченка А.М.

11.09.12 від арбітражного керуючого Косякевича С.О. надійшла заява арбітражного керуючого про участь у справі в якості розпорядника майна боржника.

У судовому засіданні від прокурора Дарницької прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері надійшла заява про участь у справі № 15/175-б.

Відповідно до ст. 29 ГПК України прокурор бере участь у розгляді справ за його позовами, а також може вступити за своєю ініціативою у справу, порушену за позовом інших осіб, на будь-якій стадії її розгляду для представництва інтересів громадянина або держави.

З метою вступу у справу прокурор може подати апеляційну, касаційну скаргу, заяву про перегляд рішення Верховним Судом України про перегляд рішення за нововиявленими обставинами або повідомити суд і взяти участь у розгляді справи, порушеної за позовом інших осіб.

Про свою участь у вже порушеній справі прокурор повідомляє господарський суд письмово, а в судовому засіданні - також і усно.

Представник Державного концерну "Укроборонпром" у судовому засіданні заявив усне клопотання про призначення розпорядником майна боржника - арбітражного керуючого В’язовченка А.М., кандидатура якого погоджена з Департаментом нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчу вального органу Міністерства юстиції України.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 11.09.12 було залучено до участі у справі Дарницьку прокуратуру з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері та у зв'язку з не з'явленням у судове засідання арбітражних керуючих, які заявилися для участі у справі в якості розпорядника майна боржника, розгляд справи було відкладено на 20.09.12.

20.09.12 від арбітражного керуючого Косякевича С.О. надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, у зв'язку з оскарженням ним у судовому порядку рішення Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України щодо відмови погодити його кандидатуру для призначення на посаду розпорядника майна боржника.

У судовому засіданні арбітражний керуючий Косякевич С.О. підтримав заявлене клопотання та наполягав на його задоволенні.

Враховуючи заявлене клопотання, розгляд справи було відкладено на 18.10.12.

У зв'язку з тим, що розгляд справи, призначений на 18.10.12 о 10:00 не відбувся, розгляд справи було відкладено на 08.11.12.

05.11.12 від арбітражного керуючого Оксанича В.Е. надійшла заява про участь у справі, в якості розпорядника майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник".

08.11.12 від ОСОБА_21 надійшло клопотання щодо зупинення провадження у справі № 15/175-б до вирішення по суті адміністративного позову про скасування рішення Міністерства юстиції України про внесення до господарського суду міста Києва кандидатури арбітражного керуючого В’язовченка А.М. для призначення його розпорядником майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник".

Ухвалою господарського суду міста Києва від 08.11.12 було відхилено клопотання ОСОБА_21 щодо зупинення провадження у справі, копію даної ухвали надіслано до Окружного адміністративного суду міста Києва для надання інформації щодо наслідків розгляду по суті адміністративного позову про скасування рішення Міністерства юстиції України про внесення до господарського суду міста Києва кандидатури арбітражного керуючого В’язовченка А.М. для призначення його розпорядником майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" та відкладено розгляд справи на 06.12.2012.

08.11.12 від арбітражного керуючого Левкович О.К. надійшли письмові пояснення по справі.

15.11.12 від арбітражного керуючого Левкович О.К. надійшло клопотання про витребування доказів та пояснень від арбітражних керуючих Кирика В.К., Мисенка Я.В., Струця М.П., Косякевича С.О., Левкович О.К., В’язовченка А.М., Сінельнікова В.В, Вербицького О.В., Пічугіна І.В. та Мінахошина О.В.

04.12.12 від арбітражного керуючого Богомазова П.С. надійшло клопотання щодо зупинення провадження у справі № 15/175-б до вирішення іншої, пов'язаної з нею справи № 2а-15342/12/2670 за адміністративним позовом фізичної особи - підприємця ОСОБА_21 до Міністерства юстиції України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії, що розглядається в Окружному адміністративному суді міста Києва.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 06.12.12 провадження у справі № 15/175-б було зупинено до вирішення пов'язаної з нею іншої справи № 2а-15342/12/2670 за адміністративним позовом фізичної особи - підприємця ОСОБА_21 до Міністерства юстиції України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії, що розглядається в Окружному адміністративному суді міста Києва та зобов'язано сторін надати докази усунення обставин, які зумовили зупинення провадження у справі № 15/175-б.

Не погоджуючись з прийнятою ухвалою публічне акціонерне товариство "Київенерго" звернулося з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду, в якій просило скасувати ухвалу від 06.12.12, а справу передати до господарського суду міста Києва для подальшого розгляду.

Не погоджуючись з ухвалою господарського суду міста Києва від 06.12.12 заступник Дарницького прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері звернувся з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду, в якій просив скасувати прийняту ухвалу та відновити провадження у справі № 15/175-б.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 14.01.13 апеляційну скарги публічного акціонерного товариства "Київенерго" та заступника Дарницького прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері залишено без задоволення, ухвалу господарського суду міста Києва від 06.12.12 залишено без змін, а матеріали справи повернуто до господарського суду міста Києва для подальшого розгляду.

Не погоджуючись постановою Київського апеляційного господарського суду від 14.01.13 та ухвалою господарського суду міста Києва від 06.12.12 публічне акціонерне товариство "Київенерго" звернулося з касаційною скаргою до Вищого господарського суду України, в якій просило скасувати прийняті процесуальні документи, прийняти нове рішення, яким у задоволенні клопотання арбітражного керуючого Богомазова П.С. про зупинення провадження у справі № 15/175-б до вирішення адміністративної справи № 2а-15342/12/2670 відмовити, а справу № 15/175-б направити на новий розгляд до господарського суду міста Києва.

Постановою Вищого господарського суду України від 04.09.13 касаційну скаргу публічного акціонерного товариства "Київенерго" задоволено, постанову Київського апеляційного господарського суду від 14.01.13 та ухвалу господарського суду міста Києва від 06.12.12 у справі № 15/175-б скасовано, а справу передано на розгляд до господарського суду міста Києва.

За резолюцією керівництва справа № 15/175-б передана для подальшого розгляду судді Паську М.В.

14.01.13 від Дарницького районного центру зайнятості надійшла зава про залишення без розгляду заяви про визнання кредитором Київського міського центру зайнятості на суму 346 988, 56 грн.

01.02.13 від Державного концерну "Укроборонпром" надійшло клопотання про поновлення провадження по справі.

06.02.13 від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві надійшла заява про відмову від заяви про визнання кредитором на суму 238 885, 32 грн.

14.02.13 від боржника надійшло клопотання про поновлення провадження по справі.

19.02.13 від арбітражного керуючого Юзвенка В.Г. надійшла заява про участь у справі в якості розпорядника майна боржника.

11.03.13 від боржника надійшло клопотання про поновлення провадження по справі.

19.08.13 від Державної податкової інспекції у Дарницькому районі міста Києва ГУ Міндоходів України надійшло клопотання про призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Кирика В.К.

Враховуючи, що через оскарження ухвали господарського суду міста Києва від 06.12.12 та постанови Київського апеляційного господарського суду від 14.01.13 подані заяви та клопотання не розглянуті, розгляд справи з викликом повноважних учасників провадження по справі було призначено на 10.10.13 та зобов'язано учасників провадження по справі надати суду письмові пояснення по справі.

07.10.13 від Фонду державного майна України надійшли письмові пояснення по справі № 15/175-б.

10.10.13 від арбітражного керуючого В’язовченка А.М. надійшли письмові пояснення по справі.

10.10.13 від Державного концерну "Укроборонпром" надійшли письмові пояснення з пропозицією призначення розпорядником майна боржника - арбітражного керуючого В’язовченка А.М.

Належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, представник ініціюючого кредитора у судове засідання не з'явився.

У судовому засіданні призначеному на 10.10.13, представник Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" повідомив, що ним було подано клопотання про ознайомлення з матеріалами справи у зв'язку з необхідністю надання письмових пояснень після повернення матеріалів справи з Вищого господарського суду міста Києва.

У зв'язку з нез'явленням у судове засідання представника ініціюючого кредитора, а також з метою надання можливості Державному підприємству "Київський державний завод "Буревісник" здійснити ознайомлення з матеріалами справи № 15/175-б, розгляд справи було відкладено на 31.10.13.

10.10.13 від арбітражного керуючого Ронського Р.М. надійшла заява про участь у справі в якості розпорядника майна боржника.

11.10.13 від арбітражного керуючого Ронського Р.М. надійшла заява про призначення його розпорядником майна боржника.

22.10.13 від боржника надійшли письмові пояснення по справі.

Розпорядження Голови господарського суду міста Києва від 31.10.13, у зв'язку з перебуванням судді Паська М.В. на лікарняному, з метою дотримання процесуальних строків, справу № 15/175-б передано для розгляду судді Чеберяку П.П.

Ухвалою суду від 31.10.13 суддя Чеберяк П.П. прийняв справу до свого провадження та призначив її розгляд на 14.11.13.

Розпорядженням Голови господарського суду від 14.11.13, у зв'язку з виходои судді Паська М.В. з лікарняного, з метою дотримання процесуальних строків, справу № 15/175-б було передано для розгляду судді Паську М.В.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 14.11.13 суддя Пасько М.В. прийняв справу № 15/175-б до свого провадження та призначив її розгляд на 14.11.13.

Ухвалою господарського сууд міста Києва від 14.11.13 призначено розпорядником майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" арбітражного керуючого Ронського Р.М.; відхилено кандидатуру арбітражного керуючого Струця М.П., Кирика К.В., Левкович О.К., Мисенка Я.В., Косякевича С.О., Оксанича В.Е., Юзвенка В.Г., Дяченка С.В. та В’язовченка А.М. про участь у справі в якості розпорядника майна боржника; залишено без задоволення заяву публічного акціонерного товариства "Київенерго" в особі структурного відокремленого підрозділу "Енергозбут Київенерго" про призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Левкович О.К.; залишено без задоволення клопотання публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" про призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого В’язовченка А.М.; залишено без задоволення клопотання Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління Міндоходів у м. Києві про призначення розпорядником майна боржника Кирика В.К.; залишено без задоволення заяву Державного концерну "Укроборонпром" про призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого В’язовченка А.М.; залишено без задоволення заяву Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" про призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого В’язовченка А.М.; зобов'язано розпорядника майна Ронського Р.М. надати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів та призначено наступне засідання для розгляду поданого розпорядником майна боржника реєстру вимог кредиторів на 05.12.13 .

03.12.13 від арбітражного керуючого Ронського Р.М. надійшло клопотання про зобов'язати арбітражного керуючого В’язовченка А.М. передати розпоряднику майна боржника документи, що стосуються процедури розпорядження майном Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" по справі, а також відкласти розгляд справи.

У судовому засіданні 05.12.13 від розпорядника майна боржника надійшла заява про продовження строку процедури розпорядження майном по справі № 15/175-б.

Розпорядник майна у судовому засіданні підтримав подане ним клопотання та заяву, а також просив суд їх задовольнити.

Ухвалою суду від 05.12.13 задоволено клопотання розпорядника майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" Ронського Р.М., зобов'язано арбітражного керуючого В’язовченка А.М. передати розпоряднику майна боржника Ронському Р.М. документацію, що стосується процедури розпорядження майном Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник", задоволено заяву розпорядника майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" Ронського Р.М., продовжено строк процедури розпорядження майном по справі № 15/175-б на два місяці, тобто до 05.02.14, відкладено розгляд справи на 21.01.14 та зобов'язано розпорядника майна Ронського Р.М. надати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів.

20.01.14 від розпорядника майна Ронського Р.М. надійшов реєстр вимог кредиторів на затвердження, а також письмові пояснення до нього.

У зв'язку з необхідністю витребування додаткових документів, розгляд справи було відкладено 20.02.2014 та зобов'язано учасників провадження по справі надати суду письмові пояснення по суті поданого розпорядником майна боржника реєстру вимог кредиторів.

23.01.14 від арбітражного керуючого Ронського Р.М. надійшла заява про дострокове припинення його повноважень як розпорядника майна Державного підприємства "Київський завод "Буревісник".

14.02.14 від публічного акціонерного товариства "Акціонерна компанія "Київводоканал" заперечення до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядженням Голови господарського суду міста Києва від 20.02.14, у зв'язку з перебування судді Паська М.В. у відпустці, з метою дотримання процесуальних строків, справу № 15/175-б передано для розгляду судді Чеберяку П.П.

Ухвалою суду від 20.02.14 справу № 15/175-б прийнято до розгляду суддею Чеберяком П.П. та призначено її розгляд на 18.03.14.

25.02.14 від арбітражного керуючого Лахненка Є.М. надійшла заява про участь у справі в якості розпорядника майна боржника.

28.02.14 від ініціюючого кредитора надійшли заперечення на реєстр вимог кредиторів.

03.03.14 від боржника надійшли пояснення про невизнання дозаявлення та збільшення кредиторських вимог Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління Міндоходів у місті Києві.

17.03.14 від боржника надійшло клопотання про відкриття на період дії мораторію окремого рахунку.

18.03.14 від Державного концерну "Укроборонпром" надійшло клопотання про призначення розпорядником майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" арбітражного керуючого Лахненка Є.М.

Розпорядженням Голови господарського суду міста Києва від 18.03.14, у зв'язку з виходом судді Паська М.В. з відпустки, з метою дотримання процесуальних строків, справу № 15/175-б передано для розгляду судді Паську М.В.

Ухвалою суду від 18.03.14 справу № 15/175-б прийнято до розгляду суддею Паськом М.В. та призначено її розгляд на 18.03.14.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 18.03.14 задоволено клопотання розпорядника майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" арбітражного керуючого Ронського Р.М.; продовжено строк процедури розпорядження майном по справі № 15/175-б на три місяці; задоволено клопотання арбітражного керуючого Ронського Р.М.; достроково припинено повноваження арбітражного керуючого Ронського Р.М. як розпорядника майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник"; задоволено клопотання клопотання Державного концерну "Укроборонпром"; призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Лахненка Є.М. та зобов'язано розпорядника майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" арбітражного керуючого Лахненка Є.М. надати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів.

10.04.14 до господарського суду міста Києва надійшла заява публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" про заміну сторони у справі.

14.05.14 від розпорядника майна боржника надійшов реєстр вимог кредиторів на затвердження.

29.05.14 від боржника надійшло клопотання про відкриття окремого рахунку в період провадження справи № 15/175-б для ведення фінансово-господарської діяльності боржника з метою відновлення платоспроможності.

Враховуючи викладене, розгляд справи було призначено на 03.07.14 та зобов'язано кредиторів надати суду письмові пояснення по суті поданого розпорядником майна боржника реєстру вимог кредиторів.

02.07.14 до господарського суду міста Києва надійшли заперечення публічного акціонерного товариства "Київенерго" на реєстр вимог кредиторів.

03.07.14 до господарського суду міста Києва надійшли заперечення публічного акціонерного товариства "Акціонерна компанія "Київводоканал" щодо невизнання кредиторських вимог.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 03.07.14 задоволено заяву публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик" про заміну сторони у справі; замінено кредитора у справі № 15/175-б публічне акціонерне товариство "Комерційний банк "Хрещатик" його правонаступником - товариством з обмеженою відповідальністю "Купер Прайс" на суму 36.878.253, 62 грн.; відкладено розгляд справи на 24.07.14 та зобов'язано розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Лахненка Є.М. надати суду письмові пояснення по справі з урахуванням поданих кредиторами заперечень.

03.07.14 до господарського суду міста Києва надійшло клопотання арбітражного керуючого Лахненка Є.М. про продовження строку процедури розпорядження майном по справі № 15/175-б та повноважень розпорядника майна боржника на один місяць.

21.07.14 до господарського суду міста Києва надійшли письмові пояснення розпорядника майна боржника щодо кредиторських вимог Лівобережної міжрайонної виконавчої дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втарти працездатності.

21.07.14 до господарського суду міста Києва надійшли письмові пояснення розпорядника майна боржника щодо кредиторських вимог публічного акціонерного товариства "Київенерго" в особі структурного відокремленого підрозділу "Енергозбут Київенерго".

21.07.14 до господарського суду міста Києва надійшли письмові пояснення розпорядника майна боржника щодо кредиторських вимог публічного акціонерного товариства "Акціонерна компанія "Київводоканал".

21.07.14 до господарського суду міста Києва надійшли письмові пояснення розпорядника майна боржника щодо кредиторських вимог державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління Міндоходів у місті Києві.

21.07.14 до господарського суду міста Києва надійшли письмові пояснення розпорядника майна боржника на виконання вимог ухвали суду від 03.07.14.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 24.07.14 задоволено клопотання розпорядника майна боржника, продовжено строк процедури розпорядження майном по справі № 15/175-б та повноваження розпорядника майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" арбітражного керуючого Лахненка Є.М. на один місяць, тобто до 24.08.14.

Відповідно до ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" попереднє засідання господарського суду проводиться не пізніше трьох місяців після проведення підготовчого засідання суду. Про попереднє засідання суду повідомляються сторони, а також інші учасники провадження у справі про банкрутство, визнані такими відповідно до цього Закону.

У попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

У судовому засіданні 24.07.14 розпорядник майна боржника наполягав на затвердженні поданого реєстру вимог кредиторів.

За наслідками розгляду поданих кредиторами заяв, господарським судом визнано вимоги наступних кредиторів, які підлягають включенню до реєстру:

- публічного акціонерного товариства "Київенерго" в особі структурного підрозділу "Енергозбут Київенерго" (04050, м. Київ, вул. Мельникова, 31; код ЄДРПОУ 26187763) на суму 1.697.813, 96 грн., з яких 1.697.393, 96 грн. - безспірні вимоги до боржника документально підтверджені, а мотиви їх визнання судом наведені в ухвалі від 21.02.12, а 420, 00 грн. - витрати на публікацію оголошення про порушення справи про банкрутство Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник";

- товариства з обмеженою відповідальністю "Київоблбуд" (03187, м. Київ, вул. Заболотного, 46, кв. 25; код ЄДРПОУ 31722734) на суму 771.473, 08 грн., з яких 770.360, 08 грн. підтверджується рішенням господарського суду міста Києва від 25.10.10 у справі № 31/307, наказом від 12.11.10, виданим на конання прийнятого рішення та постановою відділу державної виконавчої служби Дарницького районного управління юстиції у місті Києві від 26.11.10 про відкриття виконавчого провадження, а 1.113, 00 грн. - судові витрати, пов'язані з подачею заяви з кредиторськими вимогами до боржника;

- Державного підприємства "Науково-дослідний інститут "Квант" (03150, м. Київ, вул. Димитрова, 5; код ЄДРПОУ 14308138) на суму 1.500.863, 00 грн., з яких 1.499.790, 00 грн. підтверджується рішенням господарського суду міста Києва від 29.04.10 у справі № 6/207, наказом від 22.07.10, виданим на виконання прийнятого рішення та постановою відділу державної виконавчої служби Дарницького районного управління юстиції від 08.09.11 про відкриття виконавчого провадження, а 1.073, 00 грн. - судовий збір, сплачений за подання заяви з кредиторськими вимогами до боржника;

- публічного акціонерного товариства "Чорноморський суднобудівний завод" (54011, м. Миколаїв, вул. Індустріальна, 1; код ЄДРПОУ 14312980) на суму 395.382, 61 грн., з яких 394.309, 61 грн. підтверджується рішенням господарського суду міста Києва від 16.08.11 у справі № 3/142, а 1.073, 00 грн. - судовий збір, сплачений за подання заяви з кредиторськими вимогами до боржника;

- первинної профспілкової організації Державного підприємства "Київський завод "Буревісник" (02081, м. Київ, вул. Здолбунівська, 2; код ЄДРПОУ 21689514) на суму 163.698, 11 грн., з яких 162.625, 11 грн. - вимоги, що виникли внаслідок порушення боржником зобов'язань щодо перерахування утриманих із заробітної плати членських профспілкових внесків та підтверджуються довідкою № 36 від 21.11.11, а 1.073, 00 грн. - судовий збір, сплачений за подання заяви з кредиторськими вимогами до боржника;

- Державного підприємства завод "Генератор" (04080, м. Київ, вул. Новокостянтинівська, 18; код ЄДРПОУ 14312453) на суму 76.673, 00 грн., з яких 75.600, 00 грн. підтверджується Договором поставки № 40/9 від 17.06.09, накладною № 4037 від 17.09.09 та № 4038 від 24.09.09, претензією № 8/38 від 13.05.10 та відповіддю на претензію № 400/687 від 23.06.10, а 1.073, 00 грн. - судовий збір, сплачений за подання заяви з кредиторськими вимогами до боржника;

- товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Ютас" (03057, м. Київ, вул. Желябова, 2-А; код ЄДРПОУ 24373734) на суму 211.134, 00 грн., з яких 210.000, 00 грн. підтверджується Договором № 86/04 від 03.04.08 на продаж товарів медичного призначення, наказ-накладною № 562/12 від 23.12.08 та № 557/12 від 17.12.08, а 1.134, 00 грн. - судові витрати, пов'язані з подачею заяви з кредиторськими вимогами до боржника;

- товариства з обмеженою відповідальністю "Стелла Електронікс" (03141, м. Київ, вул. Солом’янська, 27, кв. 78; код ЄДРПОУ 35159285) на суму 1.095.355, 62 грн., з яких 1.094.242, 62 грн. - заборгованість, що виникла внаслідок неналежного виконання боржником умов Договору № 10/СТ-БУР від 03.01.09 та підтверджується видатковими накладними, а 1.113, 00 грн. - судові витрати, пов'язані з подачею заяви з кредиторськими вимогами до боржника;

- Сімферопольського прикордонного загону (військова частина 2161) (95000, АР Крим, м. Сімферополь, вул. Федотова, 27; код ЄДРПОУ 14321378) на суму 68.613, 86 грн., з яких 67.500, 86 грн. - заборгованістю, що виникла у зв'язку з невиконанням боржником умов Договорів № 301-10, № 302-10, № 303-12, № 304-10 та № 305-10 від 18.12.10 на надання послуг з технічного обслуговування і ремонту радіолокаційного озброєння та підтверджується актами-рекламаціями, а 1.113, 00 грн. - судові витрати, пов'язані з подачею заяви з кредиторськими вимогами до боржника;

- товариства з обмеженою відповідальністю "Купер Прайс" (02140, м. Київ, вул. Л.Руденко, 6-А; код ЄДРПОУ 36825312) на суму 34.496.916, 70 грн., що підтверджується Договором про факторингове обслуговування № 7/2 від 06.12.13, а також протоколом наради з питань розгляду вимог кредитора публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Хрещатик".

У попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

До поданого реєстру вимог кредиторів включені усі визнані судом вимоги кредиторів.

У реєстрі вимог кредиторів містяться відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями, зобов'язаннями щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги.

Крім того, як вбачається з наданих розпорядником майна боржника пояснень у Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" обліковується заборгованість з виплати заробітної плати у розмірі 4.398.425, 53 грн., що підтверджується відомостями щодо наявності заборгованості із заробітної плати перед працівниками боржника.

Отже, поданий реєстр відповідає всім необхідним вимогам, а тому підлягає затвердженню господарським судом.

Заяв від осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника не надійшло.

Враховуючи вищевикладене, є всі необхідні підстави для закінчення попереднього засідання.

Керуючись ст. 14, 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Визнати кредиторами Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник " (02081, м. Київ, вул. Здолбунівська, 2; код ЄДРПОУ 14312358):

- публічне акціонерне товариство "Київенерго" в особі структурного підрозділу "Енергозбут Київенерго" (04050, м. Київ, вул. Мельникова, 31; код ЄДРПОУ 26187763) на суму 1.697.813, 96 грн., з яких 1.572.827, 19 грн. - вимоги четвертої черги, 124.245, 77 грн. - вимоги шостої черги, а 741, 00 грн. - перша черга;

- товариство з обмеженою відповідальністю "Київоблбуд" (03187, м. Київ, вул. Заболотного, 46, кв. 25; код ЄДРПОУ 31722734) на суму 771.473, 08 грн., з яких 762.499, 08 грн. - вимоги четвертої черги, 7.861, 00 грн. - шоста черга, а 1.113, 00 грн. - перша черга;

- Державне підприємство "Науково-дослідний інститут "Квант" (03150, м. Київ, вул. Димитрова, 5; код ЄДРПОУ 14308138) на суму 1.500.863, 00 грн., з яких 1.499.790, 00 грн. - вимоги четвертої черги, а 1.073, 00 грн. - перша черга;

- публічне акціонерне товариство "Чорноморський суднобудівний завод" (54011, м. Миколаїв, вул. Індустріальна, 1; код ЄДРПОУ 14312980) на суму 395.382, 61 грн., з яких 390.171, 90 грн. - вимоги четвертої черги, 4.137, 71 - вимоги шостої черги, а 1.073, 00 грн. - перша черга;

- первинну профспілкову організацію Державного підприємства "Київський завод "Буревісник" (02081, м. Київ, вул. Здолбунівська, 2; код ЄДРПОУ 21689514) на суму 163.698, 11 грн., з яких 162.625, 11 грн. - вимоги шостої черги, а 1.073, 00 грн. - перша черга;

- Державне підприємство завод "Генератор" (04080, м. Київ, вул. Новокостянтинівська, 18; код ЄДРПОУ 14312453) на суму 76.673, 00 грн., з яких 75.600, 00 грн. - вимоги четвертої черги, а 1.073, 00 грн. - перша черга;

- товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія "Ютас" (03057, м. Київ, вул. Желябова, 2-А; код ЄДРПОУ 24373734) на суму 211.134, 00 грн., з яких 210.000, 00 грн. - вимоги четвертої черги, а 1.134, 00 грн. - перша черга;

- товариство з обмеженою відповідальністю "Стелла Електронікс" (03141, м. Київ, вул. Солом’янська, 27, кв. 78; код ЄДРПОУ 35159285) на суму 1.095.355, 62 грн., з яких 1.094.242, 62 грн. - вимоги четвертої черги, а 1.113, грн.. - перша черга;

- Сімферопольський прикордонний загін (військова частина 2161) (95000, АР Крим, м. Сімферополь, вул. Федотова, 27; код ЄДРПОУ 14321378) на суму 68.613, 86 грн., з яких 67.500, 86 грн. - вимоги четвертої черги, а 1.113, 00 грн. - перша черга;

- товариство з обмеженою відповідальністю "Купер Прайс" (02140, м. Київ, вул. Л.Руденко, 6-А; код ЄДРПОУ 36825312) на суму 34.496.916, 70 грн., з яких 31.701.621, 58 грн. - вимоги першої черги, що забезпечені заставою, а 2.795.295, 12 грн. - шоста черга.

2. Затвердити реєстр вимог кредиторів на загальну суму 44.876.349, 47 грн.

3. Внести окремо до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати на суму 4.398.425, 53 грн.

4. Зобов'язати розпорядника майна боржника Лахненка Є.М. провести збори кредиторів, про час і місце проведення яких, у встановленому Законом порядку повідомити кредиторів.

5. Зобов'язати розпорядника майна Державного підприємства "Київський державний завод "Буревісник" арбітражного керуючого Лахненка Є.М., надати суду протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

6. Вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

7. Копію ухвали направити сторонам, розпоряднику майна боржника та департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України.

Суддя М.В. Пасько

Дата ухвалення рішення24.07.2014
Оприлюднено07.08.2014
Номер документу40042089
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —15/175-б

Постанова від 17.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 23.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 14.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Рішення від 18.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Рішення від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Рішення від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Рішення від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 04.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні