Рішення
від 05.12.2006 по справі 18592-2006
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

18592-2006

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Автономна Республіка Крим, 95000, м.Сімферополь, вул. К.Маркса, 18, к. 414

РІШЕННЯ

Іменем України

05.12.2006Справа №2-8/18592-2006

За позовом – ТОВ “Алуштаартсервис”, м. Алушта

До відповідача – Фонд майна АРК, м. Сімферополь

Третя особа – ДП “Ялтинський морський торговельний порт” м. Ялта

Про спонукання до укладення договору

СуддяЧумаченко С.А.    

П Р Е Д С Т А В Н И К И:

Від позивача - Ткаченко Н.М., пред-к за дов. №6 від 22.11.2006 р.

Від відповідача – Іскра Ю.Ю., пред-к за дов. №01/03 від 10.01.2006 р.

Третя особа – Романова С.В., пред-к за дов. №ПМ – 2531 від 16.10.2006 р.

Сутність спору: позивач товариство з обмеженою відповідальністю “Алуштаартсервис” звернувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим з позовом до відповідача Фонду майна АРК, просить примусити Фонд майна АРК укласти з ним договір оренди державного нерухомого майна – частини бетонного майдану площею 1306 кв.м., прилеглого до будівлі морвокзалу п/п “Алушта”, який знаходиться на балансі Державного підприємства “Ялтинський морський торговий порт” та розташованого за адресою: АР Крим, м. Алушта, п/п “Алушта”, строком на 3 роки. У випадку не укладення Фондом майна АРК договору оренди державного нерухомого майна – частини бетонного майдану площею 1306 кв.м., прилеглого до будівлі морвокзалу п/п “Алушта”, який знаходиться на балансі Державного підприємства “Ялтинський морський торговий порт” та розташованого за адресою: АР Крим, м. Алушта, п/п “Алушта”, вважати договір укладеним в редакції ТОВ “Алуштаартсервис”.

        Відповідачем представлено відзив на позовну заяву, просить у позові ТОВ “Алуштаартсервис” відмовити.

         Третьою особою представив пояснення на позовну заяву, вважає що, позовні вимоги ТОВ “Алуштаартсервис” не обґрунтовані.

         Справа слуханням відкладалася, в порядку ст. 77 Господарсько процесуального кодексу України.

         Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників сторін, суд –  

В с т а н о в и в:

       13.02.2006 року Виконавчий комітет Алуштинської міської ради АР Крим, зареєстрував, та видав свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи, товариства з обмеженою відповідальністю “Алуштаартсервис”. Номер запису про державну реєстрацію – 11371020000000716.

         30.06.2006 року ТОВ “Алуштаартсервис” на адресу голови Фонду державного майна АРК направило лист з проханням передати в орендне користування ТОВ “Алуштаартсервис”, строком на 3 роки, державне нерухоме майно: частину бетонного майдану площею 1306 кв.м., прилеглого до будівлі морвокзалу п/п “Алушта”, який знаходиться на балансі Державного підприємства “Ялтинський морський торговий порт” та розташованого за адресою: АР Крим, м. Алушта, п/п “Алушта”.

         30.06.2006 року Державне підприємство “Ялтинський морський торговий порт”, як балансодержатель вищевказаного майна, звернувся до Фонду майна АРК з клопотанням про передачу даного майна в оренду товариству з обмеженою відповідальністю “Алуштаартсервис”.

        28.08.2006 року за №08-21/7035 Фонд майна АРК надіслав  на адресу державного департаменту морського і річкового транспорту лист, в якому Фонд майна АРК, повідомляє, що на його адресу надійшло звернення від ТОВ “Алуштаартсервіс” щодо передачі в оренду державного нерухомого майна – частини бетонного майдану площею 1306 кв.м., прилеглого до будівлі морвокзалу п/п “Алушта”, який знаходиться на балансі Державного підприємства “Ялтинський морський торговий порт” та розташованого за адресою: АР Крим, м. Алушта, п/п “Алушта”.

     Державний департамент морського і річкового транспорту тільки 27.10.2006 року листом за №1/8-10998 повідомив Фонд майна АРК, про те, що були розглянуті матеріали, надіслані Фондом майна АР Крим, щодо надання висновків про можливість передачі в оренду ТОВ “Алуштаартсервіс” нерухомого майна, яке знаходиться на балансі ДП “Ялтинський морський торговельний порт” і зазначів, що у наданому проекті договору оренди нерухомого майна запропоновано занижену орендну плату, яка не відповідає рівню орендної плати за аналогічні об'єкти оренди на сучасному ринку, а тому не відображає на даний час ефективність використання зазначеного майна.

      Фонд майна АРК надав відповідь ТОВ “Алуштаартсервис” тільки 15.11.2006 року, відповідно до якої Фондом майна АРК, у встановленому порядку були направлені документи в Міністерство транспорту та зв'язку України для отримання висновку про умови договору оренди державного нерухомого майна, яке знаходиться на балансі Державного підприємства “Ялтинський морський торговий порт” частину бетонного майдану площею 1306 кв.м. розташованого за адресою: АР Крим, м. Алушта, п/п “Алушта”. Проте, 02.11.2006 року (вихід.№1/8-10998 від 27.10.2006 р.) Фондом державного майна АРК, отримано лист Державного департаменту морського та річного транспорту в якому запропоновано з ціллю ефективного використання державного нерухомого майна, визначити орендатора на конкурсній основі у зв'язку з запропонованою заниженою орендною платою.

       Суд розглянувши позовні вимоги, вважає їх обґрунтованими, та підлягаючими задоволенню в повному обсязі за наступними підставами.

        Відповідно до ч.1 ст.1 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, цей закон регулює відносини,  пов'язані  з  передачею  в  оренду майна   державних   підприємств   та   організацій,   підприємств, заснованих  на  майні,  що належить Автономній Республіці Крим або перебуває  у  комунальній  власності  (далі  -  підприємства),  їх структурних підрозділів.

        Відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, орендарями  згідно  з цим Законом можуть бути господарські товариства, створені  членами  трудового  колективу  підприємства, його структурного підрозділу, інші  юридичні  особи  та  громадяни України, фізичні та юридичні особи  іноземних  держав,  міжнародні організації та особи без  громадянства.

       Згідно з ч. 1 ст. 9 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, фізичні  та  юридичні  особи,  які бажають укласти договір оренди,  направляють  заяву,  проект договору оренди, а також інші документи  згідно  з  переліком, що визначається Фондом державного майна  України  (далі  -  матеріали),  відповідному орендодавцеві, зазначеному  у  статті 5 цього Закону.

        У відповідності до ч. 2 ст. 9 Закону України “ Про оренду державного та комунального майна”, у   разі  надходження  до  орендодавця  заяви  про  оренду

цілісного  майнового  комплексу  підприємства,  його  структурного підрозділу,  нерухомого майна,  а також майна,  що не  увійшло  до статутних  фондів  господарських  товариств,  створених  у процесі приватизації (корпоратизації),  орендодавець у  п'ятиденний  строк після  дати  реєстрації  заяви  надсилає  копії матеріалів органу, уповноваженому  управляти  відповідним  майном.

        Відповідно до ч. 3 ст. 9 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, орган, уповноважений управляти державним майном, розглядає подані  йому  матеріали  і  протягом  п'ятнадцяти  днів  після  їх надходження  надсилає  орендодавцеві  висновки  про умови договору оренди або про відмову в укладенні договору оренди.

         Згідно з ч.4 ст. 9 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, орендодавець  протягом п'яти днів після закінчення терміну погодження умов договору оренди з органом, уповноваженим управляти відповідним майном, і органом Антимонопольного комітету України, а у випадках,  коли заява про оренду майна  не  потребує  узгодження (щодо   оренди  окремого  індивідуально  визначеного  майна,  крім нерухомого),  протягом п'ятнадцяти днів після дати  її  реєстрації дає згоду або  відмовляє  в  укладенні  договору  оренди  майна  і повідомляє про це  заявника.

         Судом встановлено, що між позивачем та відповідачем договір оренди вищевказаного майна не укладений, а також питання про надання або у відмові про надання в оренду майна не вирішено, Фондом державного майна АРК, пропущений строк розгляду заяви про надання в оренду ” частини бетонного майдану площею 1306 кв.м. розташованого за адресою: АР Крим, м. Алушта, п/п “Алушта”.

        Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, у разі відмови в укладенні договору оренди, а також неодержання відповіді у встановлений термін заінтересовані особи мають право звернутися за захистом своїх інтересів до суду, арбітражного суду.

        Пунктом  4.3 Роз'яснень Вищого арбітражного суду України “Про деякі питання практики застосування Закону України "Про оренду державного та комунального майна"” за від 25.05.2000 за №02-5/237, вказується, у разі відмови в укладанні договору оренди майна з підстав, не передбачених абзацом сьомим частини четвертої статті 9 Закону, а також неодержання відповіді у встановлений термін заінтересована особа має право звернутися до господарського суду із заявою про спонукання компетентного органу (підприємства) укласти договір оренди (частина восьма статті 9 Закону). Такі спори вирішуються господарським судом за місцезнаходженням орендодавців.

        Відповідно до ч. 1 ст. 19 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, Орендар  за користування об'єктом оренди  вносить  орендну плату  незалежно  від  наслідків  господарської діяльності.  Річна орендна  плата  за  користування  цілісним   майновим   комплексом підприємства,  його  структурним  підрозділом не може перевищувати десяти відсотків вартості орендованого майна.  У  разі  визначення орендаря   на   конкурсних  засадах  умовами  конкурсу  може  бути передбачено більший розмір орендної плати.

       Відповідно до ч. 2 ст. 19 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, методика  розрахунку  пропорції розподілу між відповідним

бюджетом,    орендодавцем    і   балансоутримувачем   та   порядок використання  орендної  плати  визначаються:  Кабінетом  Міністрів України  -  для  об'єктів,  що  перебувають у державній власності; органами,  уповноваженими  Верховною  Радою  Автономної Республіки Крим,  -  для  об'єктів,  що  належать Автономній Республіці Крим. В представленому суду проекті договору оренди, розрахунок орендної оплати проводився у відповідності до методики розрахунку використання оплати за оренду державного майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.1995 р.№786.  

        В судовому засіданні 05.12.2006 оголошена вступна та резолютивна частині рішення.

        Повний текст рішення підписано 08.12.2006.

        Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 44, 49, 75, 77, 82-84 ГПК України, суд -

ВИРIШИВ:

1.          Позов задовольнити.

2.          Примусити Фонд майна АР Крим (АР Крим, м. Сімферополь,                                  вул. Севастопольська 17) укласти  з ТОВ “Алуштаартсервис” (АР Крим, м. Алушта, с. Ізобільне, пров. Зелений, 4.) договір оренди державного нерухомого майна – частини бетонного майдану площею 1306 кв.м., прилеглого до будівлі морвокзалу п/п “Алушта”, який знаходиться на балансі Державного підприємства “Ялтинський морський торговий порт” та розташованого за адресою: АР Крим, м. Алушта, п/п “Алушта”, строком на 3 роки, у разі не укладення договір оренди вступає в законну силу, в редакції ТОВ “Алуштаартсервис”, а саме:

ДОГОВІР  ОРЕНДИ

державного нерухомого майна  

м. Сімферополь                                                                                                                      грудня 2006 року

               Фонд майна Автономної Республіки Крим (надалі - Орендодавець),  який діє на підставі Положення про Фонд, затвердженого постановою Уряду Автономної Республіки Крим  від  02 листопада 1995 року № 325 (із змінами і доповненнями), з однієї сторони, та Товариство з обмеженою відповідальністю “Алуштаартсервис”, в особі директора Осмачка Ігора Борисовича,  який  діє на підставі Статуту та Свідоцтва  про державну реєстрацію юридичної особи, зареєстрованого Виконавчим комітетом Алуштинської міської ради Автономної Республіки Крим від 13.02.2006 , номер запису  1 137 102 0000 000716, з  другої сторони, уклали цей договір про нижчевикладене.

1.          Предмет договору

1.1. Орендодавець на підставі наказу Фонду майна Автономної Республіки Крим “Про передачу державного нерухомого майна – бетонного майданчика на території  п/п Алушта,    що знаходиться на балансі Державного підприємства “Ялтинський  морський    торговельний порт”    за  адресою:    м. Алушта, портопункт “Алушта”, в оренду Товариству  “Алуштаартсервис” і затвердження  висновку суб'єкта оціночної діяльності про вартість майна”  передає  державне нерухоме майно -  бетонного майданчика на території  п/п Алушта,   що знаходиться на балансі Державного підприємства “Ялтинський  морський    торговельний порт”  за  адресою:    м. Алушта, портопункт “Алушта”,   а  Орендар  приймає  у  строкове платне користування за актом приймання – передачі (Додаток № 1). Майно надається в оренду з метою виорганізації торгівлі непродовольчими товарами.

     1.2. Орендодавець, враховуючи що зазначене майно знаходиться на балансі Державного підприємства  “Ялтинський морський торговельний порт” (надалі – Балансоутримувач), доручає    Балансоутримувачу   підписати акт    приймання-передачі майна  зазначеного в п. 1.1 (додаток 1).

1.4. Ринкова вартість об'єкта визначена згідно з висновком суб'єкта оціночної діяльності про вартість об'єкта (додаток 2), складеним на підставі вимог Методики оцінки вартості об'єктів оренди, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України  від 10.08.95  № 629 (зі змінами і доповненнями) і  станом на 01.05.2006 становить 1265320 (один мільйон двісті шістдесят п'ять  тисяч   три  двадцять ) грн.

2.          Умови передачі і повернення орендованого Майна

2.1. Орендар вступає в строкове платне користування Майном на строк, зазначений у цьому договорі, з дати підписання сторонами цього договору, акта приймання-передачі  майна, нотаріального посвідчення та державної реєстрації цього договору.

2.2. Передача Майна в оренду не тягне за собою виникнення у Орендаря права власності на це Майно. Власником цього майна залишається держава, а Орендар користується ним протягом строку оренди.

2.3. Передача майна в оренду здійснюється за ринковою вартістю, визначеною у Звіті про незалежну оцінку.

2.4. Орендоване Майно залишається на балансі Державного підприємства “Ялтинський морський торговельний порт”, із зазначенням, що це Майно передане в оренду.

2.5. Орендар зараховує це Майно за ринковою вартістю до забалансового рахунку  із зазначенням, що це Майно є орендованим.

2.6. У разі припинення дії цього договору орендоване Майно повертається Орендарем Балансоутримувачу. Орендар повертає Майно відповідно до порядку, встановленому при передачі Майна Орендарю за цим договором.

Майно вважається повернутим Балансоутримувачу з моменту підписання сторонами акта приймання-передачі.

2.7. У разі зміни юридичної адреси або реквізитів сторона, у якої сталися такі зміни, повідомляє про це іншу сторону у 3-денний термін.

                                                     3. Орендна плата

3.1. Орендна плата визначається на підставі Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна, затвердженої Кабінетом Міністрів України від 04.10.95 № 786 (зі змінами і доповненнями). Орендна плата за базовий місяць оренди квітень  2006 року складає 10544,33 грн, у тому числі: до Державного бюджету 70% -   7381,03 грн. ;  Балансоутримувачу   30 % - 3163,30 (додаток 3).

Нарахування ПДВ на суму орендної плати здійснюється в порядку, визначеному чинним законодавством.

3.2. Орендна плата за перший місяць оренди  листопад  2006 року визначається шляхом коригування орендної плати за базовий місяць квітень  2006 року на індекси  інфляції за квітень- листопад  2006 року.

3.3. Сума орендної плати за кожний наступний місяць визначається Орендарем самостійно шляхом коригування розміру орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за наступний місяць, встановлений Мінстатом України.

3.4. Розмір орендної плати переглядається на вимогу однієї із сторін у разі зміни Методики її розрахунку та в інших випадках, передбачених законодавством України.

3.5. Оплата орендних платежів перераховується Орендарем щомісяця, не пізніше 12 числа місяця, наступного за звітним:

3.5.1. У розмірі 70 % -  до Державного бюджету України. Код платежу 22080300, банк отримувача - Управління Державного казначейства в Автономній Республіці Крим                    м. Сімферополь, код ЄДРПОУ 24040636, МФО 824026, р/р 31319317600039.

      3.5.2. У розмірі 30 % та ПДВ на повну суму Балансоутримувачу  - Державному підприємству “Ялтинський морський торговельний порт”,  код ЄДРПОУ 01125591, МФО 384674,  р/р 2600607004189 у КФ АБ “Експрес – Банк”.

3.6. Наднормативна сума орендної плати, що надійшла до Державного бюджету та Балансоутримувачу, підлягає зарахуванню у рахунок наступних платежів.

3.7. Орендна плата, перерахована  несвоєчасно чи не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується до бюджету і Балансоутримувачу у визначеному п. 3.5 співвідношенні, відповідно до чинного законодавства, з урахуванням пені у розмірі подвійної облікової ставки НБУ на дату нарахування пені від суми заборгованості за кожний день прострочення, включаючи день оплати.

3.8. В орендну плату не включаються: оплата комунальних послуг, а також витрати на утримання орендованого Майна.

                                  4. Використання амортизаційних відрахувань.

4.1. Амортизаційні відрахування  по орендованому Майну не включаються в орендну плату, нараховуються і залишаються в розпорядженні Балансоутримувача, використовуються ним на повне відновлення орендованого Майна.

4.2. Поліпшення орендованого Майна, здійснені за рахунок амортізаційних відрахувань, є власністю держави.

                                              5.Обов'язки Орендаря

Орендар зобов'язується:

5.1. Використовувати орендоване Майно відповідно до  його призначення та умов цього договору.

5.2. Своєчасно здійснювати капітальний, поточний та інший види  ремонтів орендованого Майна.

5.3. Своєчасно та у повному обсязі сплачувати орендну плату.

5.4. Забезпечувати збереження орендованого Майна, запобігати його пошкодженню і псуванню, утримувати орендоване Майно в порядку, передбаченому санітарними нормами, тримати в належному стані прилеглу до об'єкта територію.

5.5. Застрахувати орендоване Майно протягом місяця після укладення цього договору на весь строк його дії і на суму не меншу його ринкової вартості, зазначену в  п. 1.3 Договору на користь Балансоутримувача у порядку, визначеному чинним законодавством та надати Орендодавцю і Балансоутримувачу завірену печаткою Орендаря копію договору страхування і копію платіжного доручення страхового внеску в п'ятиденний строк з моменту одержання договору страхування. Ризик  випадкової загибелі або пошкодження об'єкта оренди несе Балансоутримувач.

5.6. Виконувати всі необхідні заходи для забезпечення пожежної безпеки об'єкта оренди.

5.7. Вчасно та у повному обсязі робити розрахунки з бюджетом і Балансоутримувачем з орендної плати.

5.8. До 12 числа місяця, наступного за звітним надавати Орендодавцю  та Балансоутримувачу  копії платіжних документів з оплати за оренду відразу після оплати. Відповідальність за достовірність наданої інформації покладається на Орендаря.

5.9. Укласти з Балансоутримувачем договір про відшкодування витрат Балансоутримувача на утримання орендованого Майна, плати податку на землю та надання комунальних послуг Орендарю в місячний термін після укладення договору оренди.

5.10. У разі припинення дії або розірвання Договору повернути орендоване Майно Балансоутримувачу в належному стані, не гіршому, ніж на момент передачі його в оренду, з урахуванням фізичного зносу. У разі погіршення стану чи втрати (повної або часткової) орендованого майна з вини Орендаря, відновити майно або відшкодувати збитки у разі неможливості його відновлення.

У разі закінчення (припинення) дії цього договору Орендар сплачує до Державного бюджету і Балансоутримувачу орендну плату до фактичної передачі Майна згідно з актом приймання-передачі, який надається Орендодавцю у 10-денний термін після підписання.

5.11. Нести повну відповідальність за дотримання правопорядку, правил експлуатації інженерних мереж, пожежної безпеки   та санітарного стану в орендованому Майні.  

5.12. Забезпечити доступ до орендованого Майна представників Балансоутримувача, відповідальних за дотримання режиму, правил пожежної безпеки, за роботу виробничо-технічних служб і охорони праці.

5.13. Забезпечити доступ на орендоване Майно представників Орендодавця і Балансоутримувача для необхідного огляду та перевірки використання орендованого Майна відповідно до  умов цього договору.

5.14.  На вимогу Орендодавця проводити звіряння взаєморозрахунків по орендних платежах і оформляти відповідні акти звіряння.

        5.15     З метою забезпечення виконання зобов'язань Орендар вносить завдаток у розмірі орендної плати за три останніх місяці в сумі 31633грн. Завдаток перераховується до Державного бюджету і Балансоутримувачу у співвідношенні, визначеному в пункті 3.5. цього договору, протягом 30 днів з моменту підписання договору та акта приймання - передачі.

У цей же термін Орендар надає Орендодавцю і Балансоутримувачу копії платіжних документів з відміткою банку про сплату. По закінченні основного строку дії договору оренди здійснюється перерахунок орендної плати за три останні місяці з урахуванням індексу інфляції і внесеного Орендарем завдатку. У разі дострокового припинення договору оренди з вини Орендаря задаток не повертається.

                                                                  6. Права Орендаря

Орендар має право:

6.1.  Використовувати орендоване майно відповідно до  його призначення та умов цього договору.

6.2. Самостійно розподіляти доходи, отримані в результаті використання орендованого Майна, створювати спеціальні фонди.

6.3. Самостійно здійснювати господарську діяльність у межах, визначених чинним законодавством України і цим договором.

6.4. З письмового дозволу Орендодавця  і Балансоутримувача вносити зміни до складу орендованого Майна, проводити його реконструкцію, технічне переозброєння, що зумовлює підвищення його вартості.

                                                            7. Обов'язки Орендодавця

Орендодавець зобов'язується:

7.1. Передати Орендарю за участю Балансоутримувача в оренду державне Майно згідно з п. 1.1 цього Договору. Акт приймання - передачі Майна підписується одночасно з цим Договором.

7.2. Не чинити дій, які б перешкоджали Орендарю користуватися орендованим Майном на умовах цього Договору.

7.3. У випадку реорганізації Орендаря до припинення  чинності цього  Договору,  переукласти  цей Договір на таких самих умовах з одним із правонаступників, якщо останній згоден бути Орендарем.

8.          Права Орендодавця

Орендодавець має право:

8.1. При участі Балансоутримувача контролювати наявність, стан, напрямки та ефективність використання переданого в оренду Майна.

8.2. При участі Балансоутримувача виступати з ініціативою щодо внесення змін до цього договору або його розірвання у разі погіршення стану орендованого Майна внаслідок його неналежного використання Орендарем.

8.3. Здійснювати за участю Балансоутримувача контроль за станом Майна, переданого в оренду, шляхом візуального обстеження із складанням акта обстеження.

8.4. Орендодавець не відповідає за зобов'язаннями Орендаря і Балансоутримувача.

9.          Відповідальність і вирішення спорів за договором

9.1. За невиконання або неналежне виконання зобов'язань за цим договором сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

9.2. Спори, що виникають за цим договором оренди або у зв'язку з ним, не вирішені шляхом переговорів, вирішуються у судовому порядку.

9.3. У разі банкрутства Орендаря він відповідає за свої борги майном, що належить йому на праві власності, відповідно до  законодавства України.

9.4. У випадку не внесення Орендарем орендної плати протягом трьох місяців Договір вважається розірваним з моменту отримання Орендарем листа Орендодавця про відмову. Повернення майна здійснюється відповідно до п. 2.6 цього Договору.

10.          Строк чинності, умови зміни та розірвання договору

10.1. Цей Договір укладено на десять  років, а саме  з 01.12.2006 до 01.12..2009 включно.

10.2. Умови цього договору зберігають силу протягом усього терміну дії, а також у випадках, коли після його укладення, законодавством встановлено правила, що погіршують становище Орендаря, а в частині зобов'язань Орендаря щодо орендної плати – до виконання зобов'язань .

10.3.  Зміни і доповнення, або розірвання договору допускаються за взаємною згодою сторін. Зміни і доповнення, що пропонується внести, розглядаються сторонами протягом  20 днів і оформляються додатковими угодами до договору оренди. Однобічне відмовлення від виконання договору і додаткових угод до нього не допускається.

10.4. Договір може бути розірвано за погодженням сторін. За ініціативою однієї із сторін цей договір може бути розірвано за рішенням Господарського суду у разі невиконання другою стороною зобов'язань за цим договором і в інших випадках, передбачених чинним законодавством України.

10.5. У разі припинення або розірвання договору поліпшення орендованого Майна, здійснені Орендарем за рахунок власних коштів, які можна відокремити  від орендованого майна, не завдаючи йому шкоди, визнаються власністю Орендаря,  питання компенсації невідокремлюваних поліпшень орендованого Майна вирішуються  відповідно до чинного законодавства

10.6. Якщо Орендар продовжує користуватися майном після закінчення строку договору оренди, то, за відсутності заперечень Орендодавця протягом одного місяця, договір вважається поновленим на строк, який був раніше встановлений договором, за погодженням органу управління.

10.7.  Чинність договору припиняється у разі:

     -   закінчення строку дії;

     -   загибелі об'єкта оренди;

     -  дострокового розірвання договору за взаємною згодою сторін або за рішенням Господарського суду;

-  банкрутства Орендаря;

-  в інших випадках, передбачених чинним законодавством України.

        10.8. Взаємовідносини сторін, не врегульовані цим договором, регулюються чинним законодавством України.

        10.9.  Усі зміни та доповнення, внесені до цього договору, вважаються дійсними у разі, якщо вони здійснені в письмовій формі, підписані обома сторонами та нотаріально посвідчені.  

10.10.  Цей договір укладено у 3 (трьох) примірниках, кожен з яких має однакову юридичну силу.

11. Юридичні адреси сторін:

       Орендодавець: Фонд майна Автономної Республіки Крим, 95015, м. Сімферополь,     вул. Севастопольська, 17, код ЄДРПОУ 00036860.

       Орендар: Товариство з  обмеженою 26009060125227 у Кримському РВ ЗАТ “Приватбанк”, МФО 384436

12. Додатки

Додатки до цього договору є його невід'ємною і складовою частиною. До цього договору додаються:

-          акт приймання-передачі орендованого Майна (додаток 1);

-          висновки суб'єкта оціночної діяльності про ринкову вартість Майна, що передається в оренду (додаток 2);

-          розрахунки орендної плати (додаток 3).

ОРЕНДОДАВЕЦЬ                                                                   ОРЕНДАР


                                              
         І. ОСМАЧКО

                              

3.          Стягнути з Фонду майна АР Крим (АР Крим, м. Сімферополь,                                  вул. Севастопольська 17) на користь ТОВ “Алуштаартсервис” (АР Крим, м. Алушта, с. Ізобільне, пров. Зелений, 4; р/р 26009060125227 в Кримському РВ ЗАТ “Приватбанк” №3, МФО 384436, ЗКПО 33955461) 85 грн. державного мита.

4.           Стягнути з Фонду майна АР Крим (АР Крим, м. Сімферополь,                                  вул. Севастопольська 17) на користь ТОВ “Алуштаартсервис” (АР Крим, м. Алушта, с. Ізобільне, пров. Зелений, 4; р/р 26009060125227 в Кримському РВ ЗАТ “Приватбанк” №3, МФО 384436, ЗКПО 33955461) 118грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

5.          Видати наказ після набрання рішенням законної сили.    

Суддя Господарського суду

Автономної Республіки Крим                                        Чумаченко С.А.

Дата ухвалення рішення05.12.2006
Оприлюднено20.08.2007
Номер документу400914
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18592-2006

Рішення від 05.12.2006

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Чумаченко С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні