Постанова
від 31.01.2007 по справі а28/40-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А28/40-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  

30.01.07р.

Справа № А28/40-07

За позовом  Управління Пенсійного фонду України у Криворізькому районі в Дніпропетровській області, м. Кривий  Ріг 

до  Товариства з обмеженою відповідальністю "Глобус-КА", с. Лозуватка Криворізького району  

про стягнення 753 грн. 74 коп.

Суддя  Манько Г.В.

Представники сторін:

  Від позивача: не з"явився.

Від відповідача: не з"явився. 

СУТЬ СПОРУ:

Позивач звернувся в господарський суд з позовом про стягнення з відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю „Глобус-КА” с. Лозуватка Криворізького району заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 753 грн. 74 коп. та судових витрат.

Відповідач явку представника в судове засідання не забезпечив; про місце і час судового засідання повідомлявся належним чином; з клопотанням про відкладення розгляду справи з поважних причин до суду не звертався, відзив на позов та витребувані ухвалою суду документи не надав.

Суд вважає за можливим розглянути справу за відсутності відповідача.         

Розглянувши наявні матеріали справи, дослідивши та оцінивши надані докази,  господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідач зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду України в Криворізькому району як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Згідно з п.6 ст. 20 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” за № 1058-IV від 09.07.2003р. страхувальники  зобов'язані  сплачувати  страхові  внески, нараховані за відповідний базовий звітний період,  не пізніше  ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Згідно з порядком, встановленим розділом 5, 8 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими  особами внесків на загальнообов'язкове державне  пенсійне страхування до Пенсійного фонду України суми  страхових внесків, страхові внески обчислюються виключно в грошовій формі, оплачуються страхувальниками шляхом перерахування безготівкових сум з їх банківських рахунків; своєчасно не нараховані або не сплачені страхувальниками у  строки,  визначені  пунктами  5.1, 5.2,   5.3  цієї  Інструкції,  у  тому  числі  обчислені  органами Пенсійного фонду, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових  внесків  (далі  - недоїмка) і стягуються з страхувальників.

Позивач подав до суду розрахунки по заборгованості до пенсійного фонду України відповідача зі змісту якої вбачається, що за жовтень 2006р. заборгованість перед Пенсійним фондом за несплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування  складає  753 грн. 74 коп.

Відповідач доказів оплати заборгованості до суду не надав.

  Щодо стягнення судових витрат з відповідача, то суд відмовляє у данній вимоги, в з'язку з тим, що це не передбачено приписами кодексу адміністративного судочинства України.

На підставі викладеного вимоги позивача до відповідача обґрунтовані та  підлягають задоволенню в сумі 753 грн. 74 коп.

Керуючись Законами України „Про пенсійне забезпечення”, „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”, ст.ст. 69-71, 87, 94, 160, 163, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити частково.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю „Глобус-КА” (53020 Дніпропетровська область Криворізький район с. Лозуватка, 3 квартал, вул.. Котовського код ЄДРПОУ 33949353) на користь Управління Пенсійного фонду України в Криворізькому районі Дніпропетровської області (50002 м. Кривий Ріг, вул. Кобилянського, 219 код 24450535) заборгованості в сумі 753 (сімсот п'ятдесят три) грн. 74 коп.

В решті суми позовних вимог відмовити.

Постанова набирає законної сили відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена у порядку та строки, встановлені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя

Г.В. Манько

 

   

Дата ухвалення рішення31.01.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу401147
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а28/40-07

Постанова від 31.01.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Манько Г.В.

Ухвала від 18.12.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Манько Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні