Ухвала
від 08.08.2014 по справі 10/333
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

справа № 10/333 08.08.2014

За заявою публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк"

до товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг"

про визнання банкрутом

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника Борецький Б.О. - предст. за дов.,

від боржника не з'явились

В судовому засіданні приймав участь: Бондарь А.І. - предст. за дов. ліквідатора боржника,

Хлапонін Д.Ю. - предст. за дов. Київського міського центру зайнятості

Обставини справи:

19.07.02 господарським судом міста Києва у відповідності з вимогами ст.ст. 13, 14, 16, 22, 23, 24, 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" винесено постанову про визнання товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" банкрутом.

Ліквідатором по справі призначено Жеронкіна Д.Л., якого зобов'язано за результатами роботи надати суду ліквідаційний баланс підприємства - банкрута.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 09.06.04 провадження у справі № 10/333 було зупинено до моменту вирішення пов'язаної з нею справи № 22/447 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі міста Києва про визнання недійсним рішення, яка знаходиться в провадженні Київського апеляційного господарського суду.

26.10.04 Голова комітету кредиторів Сорокопуд М.А. звернувся до господарського суду міста Києва з клопотанням про припинення обов'язків Жеронкіна Д.Л. як ліквідатора та про призначення ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" Фоменка А.В.

Враховуючи викладене, ухвалою господарського суду міста Києва від 29.10.04 провадження у справі № 10/333 було поновлено, припинено повноваження ліквідатора Жеронкіна Д.Л., призначено у справі № 10/333 в якості ліквідатора - арбітражного керуючого Фоменка А.В., зобов'язано Жеронкіна Д.Л. в трьохденний термін з дня винесення ухвали передати ліквідатору Фоменку А.В. усі наявні документи, цінності, печатки, штампи підприємства - банкрута, про що скласти акт прийому - передачі, який надати суду до 22.11.04, зобов'язано ліквідатора Фоменка А.В. прийняти від Жеронкіна Д.Л. згідно акту прийому - передачі усі наявні документи, цінності, печатки, штампи підприємства - банкрута та зупинено провадження по справі № 10/333 до моменту вирішення пов'язаної з нею справи № 22/447 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі міста Києва про визнання недійсним рішення, яка знаходиться в провадженні Київського апеляційного господарського суду.

Розпорядженням заступника голови господарського суду міста Києва Іванової Л.Б. від 24.11.04, у зв'язку зі смертю судді Дудуна О.Л. справа № 10/333 була передана для розгляду судді Паську М.В.

11.05.12 від арбітражного керуючого Фоменка А.В. надійшло клопотання про дострокове припинення його повноважень як ліквідатора банкрута.

11.05.12 від арбітражного керуючого Прядка А.М. надійшла заява про участь у справі в якості ліквідатора банкрута.

16.05.13 від публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк" надійшла заява про призначення ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" арбітражного керуючого Прядка А.М.

26.03.13 від відділу аналітичної роботи, статистики та аналізу застосування судової практики надійшла довідка, з якої вбачається що справа № 22/447 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі міста Києва про визнання недійсним рішення розглянута Київським апеляційним господарським судом, отже, обставини які зумовили зупинення провадження по справі № 10/333 усунуто.

Ухвалою суду від 16.08.13 суддя Пасько М.В. прийняв справу № 10/333 до свого провадження, поновив провадження у справі та призначив її розгляд на 08.10.13.

08.10.13 від ліквідатора надійшло клопотання про розгляд справи без його участі.

08.10.13 від арбітражного керуючого Прядка А.М. надійшла заява про відмову від участі у справі в якості ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг".

Ухвалою господарського суду міст аКиєва від 08.10.13 достроково припинити обов'язки ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" арбітражного керуючого Фоменка А.В.; призначено по справі № 10/333 ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Куделю М.О.; зобов'язано арбітражного керуючого Фоменка А.В. передати ліквідатору банкрута арбітражному керуючому Куделі М.О. всю документацію та інші матеріали, що стосуються ліквідації товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг"; продовжено строк ліквідаційної процедури по справі № 10/333 на шість місяців, тобто до 08.04.14; зобов'язано ліквідатора боржника надати суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс боржника та прийнято відмову арбітражного керуючого Прядка А.М. від участі у справі в якості ліквідатора боржника.

19.03.14 до суду надійшло клопотання ліквідатора боржника про виключення з реєстру вимог кредиторів боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс" та підприємства "Союз" Всеукраїнської громадської організації "Союз організації інвалідів України", у зв'язку з чим розгляд справи було призначено на 10.04.14.

07.04.14 від ліквідатора надійшов поточний звіт.

Ухвалою суду від 10.04.14 продовжено строк ліквідаційної процедури по справі № 10/333 та повноважень ліквідатора боржника на шість місяців, тобто до 08.10.14.

Також, ухвалою господарського суду міста Києва від 10.04.14 задоволено клопотання ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" арбітражного керуючого Куделі М.О.; виключено з реєстру вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" ініціюючого кредитора - підприємство "Союз "Всеукраїнської громадської організації "Союз організації інвалідів України"; виключено з реєстру вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" товариство з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс" та ухвалено подальне провадження у справі № 10/333 здійснювати за заявою публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк".

23.07.14 до господарського суду міста Києва надійшло клопотання арбітражного керуючого Куделі М.О. про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та оплату послуг ліквідатора; стягнення з ініціюючого кредитора на користь Куделі М.О. оплати за послуги ліквідатора по справі № 10/333 за період з 08.10.13 по 30.06.14 у розмірі 21.122, 00 грн., про що видати наказ.

23.07.14 від ліквідатора боржника надійшов звіт та ліквідаційний баланс боржника на затвердження, у зв'язку з чим розгляд справи було призначено на 08.08.14.

07.08.14 від ініціюючого кредитора надійшли письмові заперечення на клопотання ліквідатора боржника про оплату послуг.

У судовому засіданні представник ліквідатора наполягав на задоволенні клопотання про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та оплату послуг ліквідатора; стягнення з ініціюючого кредитора на користь Куделі М.О. оплати за послуги ліквідатора по справі № 10/333 за період з 08.10.13 по 30.06.14 у розмірі 21.122, 00 грн., про що видати наказ.

Представник ініціюючого кредитора заперечив щодо задоволення вказаного клопотання та наполягав на обставинах, викладених у письмових запереченнях.

Відповідно до ст. 3 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що надання послуг професійного (ліцензованого) арбітражного керуючого відбувається на платній основі.

Згідно з п. 10 ст. 3 1 Закону оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника. Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за період від дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею.

Як вбачається з наявних матеріалів справи в ході ліквідаційної процедури ліквідатором ніяких майнових активів банкрута, які б належали йому на праві приватної власності або повного господарського відання виявлено не було.

Таким чином, у випадку, коли оплата послуг арбітражного керуючого здійснюється не за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника, то така оплата повинна здійснюватись за рахунок коштів кредиторів.

Згідно п.3 ст. 31 Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі недостатності коштів, одержаних від продажу майна банкрута, для повного задоволення всіх вимог однієї черги вимоги задовольняються пропорційно сумі вимог, що належить кожному кредиторові однієї черги.

Таким чином, керуючись принципом пропорційності голосів кредиторів кількості їх грошових вимог відповідно до ст. 16 Закону, господарський суд вправі застосувати такий принцип пропорційності до розподілу між кредиторами витрат, пов'язаних з проведенням процедури розпорядження майном та ліквідаційної процедури, зокрема, витрат на оплату праці арбітражних керуючих (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору).

У зв'язку з викладеним, суд визнав за можливе задовольнити клопотання ліквідатора боржника частково, затвердити звіт ліквідатора про нарахування та оплату послуг арбітражного керуючого Куделі М.О. за період з 08.10.13 по 30.06.14 у розмірі 21.122, 00 грн. та покласти вказані витрати на кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг".

Керуючись ст.ст. 3 1 , 16, 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" арбітражного керуючого Куделі М.О. задовольнити частково.

Затвердити звіт ліквідатора про нарахування та оплату послуг ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" арбітражного керуючого Куделі М.О. за період з 08.10.13 по 30.06.14 у розмірі 21.122, 00 грн.

Зобов'язати кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" оплатити послуги арбітражного керуючого Куделі М.О. в сумі 21.122, 00 грн. за виконання повноважень ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" за період з 08.10.13 по 30.06.14 у розмірі 21.122, 00 грн. пропорційно до їх кредиторських вимог, а саме:

публічне акціонерне товариство "Укрсоцбанк" в сумі 20.574, 00 грн.;

Шевченківське районне управління Київського міського управління пенсійного фонду України в сумі 123, 00 грн.;

Шевченківське районне управління Київського міського управління фонду зайнятості України в сумі 14, 00 грн.;

Шевченківське районне відділення Київського міського управління фонду соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності України в сумі 14, 00 грн.;

кредиторів щодо виплати заборгованості із заробітної плати в сумі 397, 00 грн.

Відмовити в задоволенні клопотання арбітражного керуючого Куделі М.О. в частині стягнення з ініціюючого кредитора оплати послуг за виконання повноважень ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Трейдінг" у розмірі 21.122, 00 грн., про що видати наказ.

Копію ухвали надіслати заявнику, боржнику, ліквідатору та кредиторам.

Суддя М.В. Пасько

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.08.2014
Оприлюднено13.08.2014
Номер документу40116131
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/333

Ухвала від 01.11.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кондратова І.Д.

Ухвала від 27.09.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кондратова І.Д.

Постанова від 16.08.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 15.08.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 03.07.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 19.06.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Судовий наказ від 02.02.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Мальцев М.Ю

Ухвала від 12.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Ковзель П.О.

Ухвала від 18.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 08.08.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні