Вирок
від 14.08.2014 по справі 646/8331/14-к
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/8331/14-к

№ провадження 1-кп/646/499/2014

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14.08.2014 року м. Харків

Червонозаводський районний суд міста Харкова у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження №12014220060001033 від 25.04.2014р. відносно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Виноградне, Ленінського району, АР Крим, громадянина України, українця, з вищою освітою, не працюючого, не одруженого, проживаючого та зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч.1, ч.3 ст.191, ч.1, ч.3 ст.358, ч.1 ст.366 КК України,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_5 , будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради на підставі наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 26.12.2012, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину грудня 2012 року по номеру рахунку банку групи 257 по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за другу половину грудня 2012 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м. Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 1 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 26.12.2012, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину грудня 2012 року по номеру рахунку банку групи НОМЕР_1 по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за другу половину грудня 2012 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м. Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, 27.12.2012, в денний час, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, підробив електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за грудень 2012 року при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, призначений на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомлений зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої в його обов`язки входило вести нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулювати та готувати дані та форми документів для розрахунків з банками. Крім того, ОСОБА_5 був наділений одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування « Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, що виражався у надходженні смс- повідомлення з кодом доступу до системи лише на його номер мобільного телефону. Так, ОСОБА_5 , використовуючи зазначені повноваження, 27.12.2012 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, за допомогою введення відповідного коду-доступу, який надійшов у вигляді смс - повідомлення на номер його мобільного телефону, ввійшов в систему дистанційного обслуговування «Приват 24» та формуючи електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за грудень 2012 року вніс неправдиві дані до неї, а саме змінив суму зарахованої собі заробітної плати за грудень 2012 року з 637,55 гривень на 4318,93 гривень, а також додав до відомості дані особи, якій не нараховувалася заробітна плата, а саме ОСОБА_6 з сумою - 9080,47 гривень, призначеної для зарахування на його картковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, підробив офіційний документ, а саме електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам за грудень 2012 року відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради шляхом внесення до неї неправдивих даних, з метою подальшого її відправлення в КБ « Приват банк» для незаконного заволодіння грошовими коштами відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.09.2011, будучи матеріально відповідальною особою, діючи умисно, з корисливих мотивів, розтратив ввірене йому майно - грошові кошти відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , виконуючи свої посадові обов`язки, передбачені посадовою інструкцією бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками. Окрім того, згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.09.2011, ОСОБА_5 брав на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення збереження ввірених йому установою матеріальних цінностей. Так, 27.12.2012 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, ОСОБА_5 , знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, будучи наділеним одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування «Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що лише його номер мобільного телефону закріплений за вищезазначеною системою, заздалегідь внісши недостовірні дані у наступні бухгалтерські документи - меморіального ордеру № 5 за грудень 2012, заявки на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину грудня НОМЕР_2 , електронної відомості зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за грудень 2012, передавши їх у відповідні установи, таким чином розтратив, отримавши на свій та ОСОБА_6 зарплатні карткові рахунки, ввірені йому кошти, в сумі, згідно висновку судово - економічної експертизи № 73 від 12.06.2014, 12761,85гривень, причинивши відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради матеріальну шкоду на зазначену суму.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 1 ст. 191 КК України, тобто розтрата чужого майна, яке було ввірене особі.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 08.01.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в меморіальний ордер № 5 за грудень 2012 року по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському районі Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за грудень 2012 року вищезазначеної установи, з метою подальшого його пред`явлення контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, в першій половині лютого 2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в відомість на видачу заробітної плати № 3 за другу половину січня 2013 працівникам відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши загальну суму нарахованої до видачі заробітної плати за січень 2013 року всім працівникам вищезазначеної установи, з метою подальшого її пред`явлення відповідним контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 01.02.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в меморіальний ордер № 5 за січень 2013 року по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському районі Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за січень 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого його пред`явлення контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 29.01.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину січня 2013 року по номеру рахунку банку групи 257 по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за другу половину січня 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м. Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 29.01.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину січня 2013 року по номеру рахунку банку групи НОМЕР_1 по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за другу половину січня 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м. Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, 05.02.2013, в денний час, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, підробив електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за січень 2013 року при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, призначений на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомлений зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої в його обов`язки входило вести нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулювати та готувати дані та форми документів для розрахунків з банками. Крім того, ОСОБА_5 був наділений одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування «Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, що виражався у надходженні смс- повідомлення з кодом доступу до системи лише на його номер мобільного телефону. Так, ОСОБА_5 , використовуючи зазначені повноваження, 05.02.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, за допомогою введення відповідного коду-доступу, який надійшов у вигляді смс - повідомлення на номер його мобільного телефону, ввійшов в систему дистанційного обслуговування «Приват 24» та формуючи електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за січень 2013 року вніс неправдиві дані до неї, а саме змінив суму зарахованої собі заробітної плати за січень 2013 року з 1703,54 гривень на 18382,15 гривень, призначеної для зарахування на його картковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, підробив офіційний документ, а саме електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам за січень 2013 року відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради шляхом внесення до неї неправдивих даних, з метою подальшого її відправлення в КБ « Приват банк» для незаконного заволодіння грошовими коштами відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.09.2011, будучи матеріально відповідальною особою, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, розтратив ввірене йому майно - грошові кошти відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , виконуючи свої посадові обов`язки, передбачені посадовою інструкцією бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками. Окрім того, згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.09.2011, ОСОБА_5 брав на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення збереження ввірених йому установою матеріальних цінностей. Так, 05.02.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, ОСОБА_5 , знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, будучи наділеним одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування «Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що лише його номер мобільного телефону закріплений за вищезазначеною системою, заздалегідь внісши недостовірні дані у наступні бухгалтерські документи - меморіального ордеру № 5 за січень 2013, заявки на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину січня 2013, електронної відомості зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за січень 2013, відомості на видачу заробітної плати співробітникам зазначеної установи за другу половину січня НОМЕР_3 , передавши їх у відповідні установи, таким чином розтратив, отримавши на свій зарплатний картковий рахунок, ввірені йому кошти, в сумі, згідно висновку судово - економічної експертизи № 73 від 12.06.2014, 16678,61 гривень, причинивши відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради матеріальну шкоду на зазначену суму.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинена повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 25.02.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на фінансування заробітної плати за другу половину лютого 2013 відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за другу половину лютого 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в планово-економічний відділ Департаменту культури Харківської міської ради.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 26.02.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в меморіальний ордер № 5 за лютий 2013 року по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському районі Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за лютий 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого його пред`явлення контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 26.02.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину лютого 2013 року по номеру рахунку банку групи 257 по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за другу половину лютого 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м. Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 26.02.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину лютого 2013 року по номеру рахунку банку групи НОМЕР_1 по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за другу половину лютого 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м. Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, в першій половині березня 2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в відомість на видачу заробітної плати № 6 за другу половину лютого 2013 працівникам відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши загальну суму нарахованої до видачі заробітної плати за лютий 2013 року всім працівникам вищезазначеної установи, з метою подальшого її пред`явлення відповідним контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, 05.03.2013, в денний час, ОСОБА_7 , перебуваючи на посаді бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, підробив електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за лютий 2013 року при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, призначений на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомлений зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої в його обов`язки входило вести нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулювати та готувати дані та форми документів для розрахунків з банками. Крім того, ОСОБА_5 був наділений одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування « Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, що виражався у надходженні смс- повідомлення з кодом доступу до системи лише на його номер мобільного телефону. Так, ОСОБА_5 , використовуючи зазначені повноваження, 05.03.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, за допомогою введення відповідного коду-доступу, який надійшов у вигляді смс - повідомлення на номер його мобільного телефону, ввійшов в систему дистанційного обслуговування «Приват 24» та формуючи електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за лютий 2013 року вніс неправдиві дані до неї, а саме змінив суму зарахованої собі заробітної плати за лютий 2013 року з 1678,95 гривень на 8878,95 гривень, а також додав до відомості дані особи, якій не нараховувалася заробітна плата, а саме ОСОБА_6 з сумою 7655,36 гривень, призначеної для зарахування на його картковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, підробив офіційний документ, а саме електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам за лютий 2013 року відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради шляхом внесення до неї неправдивих даних, з метою подальшого її відправлення в КБ « Приват банк» для незаконного заволодіння грошовими коштами відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.09.2011, будучи матеріально відповідальною особою, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, розтратив ввірене йому майно - грошові кошти відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , виконуючи свої посадові обов`язки, передбачені посадовою інструкцією бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками. Окрім того, згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.09.2011, ОСОБА_5 брав на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення збереження ввірених йому установою матеріальних цінностей. Так, 05.03.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, ОСОБА_5 , знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, будучи наділеним одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування «Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що лише його номер мобільного телефону закріплений за вищезазначеною системою, заздалегідь внісши недостовірні дані у наступні бухгалтерські документи - меморіального ордеру № 5 за лютий 2013, заявки на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину лютого НОМЕР_3 , електронної відомості зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за лютий 2013, відомості на видачу заробітної плати співробітникам зазначеної установи за другу половину лютого НОМЕР_3 , передавши їх у відповідні установи, таким чином розтратив, отримавши на свій та ОСОБА_6 зарплатні карткові рахунки, ввірені йому кошти, в сумі, згідно висновку судово - економічної експертизи № 73 від 12.06.2014, 14855,36 гривень, причинивши відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради матеріальну шкоду на зазначену суму.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинена повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 26.03.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в меморіальний ордер № 5 за березень 2013 року по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському районі Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за березень 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого його пред`явлення контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 27.03.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину березня 2013 року по номеру рахунку банку групи 257 по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за другу половину березня 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м.Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 27.03.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину березня 2013 року по номеру рахунку банку групи НОМЕР_1 по заробітній платі співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за другу половину березня 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м.Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 28.03.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на фінансування заробітної плати за другу половину березня 2013 відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши суми показників заробітної плати за другу половину березня 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в планово-економічний відділ Департаменту культури Харківської міської ради.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, в першій половині квітня 2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в відомість на видачу заробітної плати № 8 за другу половину березня 2013 працівникам відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, завищивши загальну суму нарахованої до видачі заробітної плати за березень 2013 року всім працівникам вищезазначеної установи, з метою подальшого її пред`явлення відповідним контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, 05.04.2013, в денний час, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, підробив електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за лютий 2013 року при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, призначений на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та ознайомлений зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої в його обов`язки входило вести нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулювати та готувати дані та форми документів для розрахунків з банками. Крім того, ОСОБА_5 був наділений одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування « Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, що виражався у надходженні смс- повідомлення з кодом доступу до системи лише на його номер мобільного телефону. Так, ОСОБА_5 , використовуючи зазначені повноваження, 05.04.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, за допомогою введення відповідного коду-доступу, який надійшов у вигляді смс - повідомлення на номер його мобільного телефону, ввійшов в систему дистанційного обслуговування «Приват 24» та формуючи електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за березень 2013 року вніс неправдиві дані до неї, а саме змінив суму зарахованої собі заробітної плати за березень 2013 року з 1691,25 гривень на 9891,25 гривень, а також додав до відомості дані особи, якій не нараховувалася заробітна плата, а саме ОСОБА_6 з сумою 9867,97 гривень, призначеної для зарахування на його картковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, підробив офіційний документ, а саме електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам за березень 2013 року відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради шляхом внесення до неї неправдивих даних, з метою подальшого її відправлення в КБ « Приват банк» для незаконного заволодіння грошовими коштами відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, будучи призначеним на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради та згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.09.2011, будучи матеріально відповідальною особою, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, розтратив ввірене йому майно - грошові кошти відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , виконуючи свої посадові обов`язки, передбачені посадовою інструкцією бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками. Окрім того, згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.09.2011, ОСОБА_5 брав на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення збереження ввірених йому установою матеріальних цінностей. Так, 05.04.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, ОСОБА_5 , знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, будучи наділеним одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування «Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що лише його номер мобільного телефону закріплений за вищезазначеною системою, заздалегідь внісши недостовірні дані у наступні бухгалтерські документи - меморіального ордеру № 5 за березень 2013, заявки на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину березня НОМЕР_3 , електронної відомості зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за березень 2013, відомості на видачу заробітної плати співробітникам зазначеної установи за другу половину березня НОМЕР_3 , передавши їх у відповідні установи, таким чином розтратив, отримавши на свій та ОСОБА_6 зарплатні карткові рахунки, ввірені йому кошти, в сумі, згідно висновку судово - економічної експертизи № 73 від 12.06.2014, 18067,97 гривень, причинивши відділу культури по Червонозаводському району Департаменту культури Харківської міської ради матеріальну шкоду на зазначену суму.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинена повторно.

Крім того, ОСОБА_8 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 28.05.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину травня 2013 року по заробітній платі співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за другу половину травня 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м. Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 31.05.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в меморіальний ордер № 5 за травень 2013 року по заробітній платі співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за травень 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого його пред`явлення контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, 05.06.2013, в денний час, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, підробив електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за травень 2013 року при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, призначений на посаду бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомлений зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої в його обов`язки входило вести нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулювати та готувати дані та форми документів для розрахунків з банками. Крім того, ОСОБА_5 був наділений одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування « Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», що виражався у надходженні смс- повідомлення з кодом доступу до системи лише на його номер мобільного телефону. Так, ОСОБА_5 , використовуючи зазначені повноваження, 05.06.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, за допомогою введення відповідного коду-доступу, який надійшов у вигляді смс - повідомлення на номер його мобільного телефону, ввійшов в систему дистанційного обслуговування «Приват 24» та формуючи електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за травень 2013 року вніс неправдиві дані до неї, а саме змінив суму зарахованої собі заробітної плати за травень 2013 року з 989,58 гривень на 9936,65 гривень, призначеної для зарахування на його картковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, підробив офіційний документ, а саме електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» за травень 2013 року шляхом внесення до неї неправдивих даних, з метою подальшого її відправлення в КБ « Приват банк» для незаконного заволодіння грошовими коштами КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова».

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, будучи матеріально відповідальною особою, діючи умисно, з корисливих мотивів, розтратив ввірене йому майно - грошові кошти КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , виконуючи свої посадові обов`язки, передбачені посадовою інструкцією бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками. Окрім того, згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, ОСОБА_5 брав на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення збереження ввірених йому установою матеріальних цінностей. Так, 05.06.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, ОСОБА_5 , знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, будучи наділеним одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування «Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що лише його номер мобільного телефону закріплений за вищезазначеною системою, заздалегідь внісши недостовірні дані у наступні бухгалтерські документи - меморіального ордеру № 5 за травень 2013, заявки на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину травня НОМЕР_3 , електронної відомості зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за травень 2013, передавши їх у відповідні установи, таким чином розтратив, отримавши на свій зарплатний картковий рахунок, ввірені йому кошти, в сумі, згідно висновку судово - економічної експертизи № 72 від 12.06.2014, 8947,07гривень, причинивши КПСМНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » матеріальну шкоду на зазначену суму.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинена повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 26.06.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину червня 2013 року по заробітній платі співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за червень 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого його відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м. Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 12.07.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в меморіальний ордер № 5 за червень 2013 року по заробітній платі співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за червень 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого його пред`явлення контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, 08.07.2013, в денний час, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, підробив електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за червень 2013 року при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, призначений на посаду бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомлений зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої в його обов`язки входило вести нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулювати та готувати дані та форми документів для розрахунків з банками. Крім того, ОСОБА_5 був наділений одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування « Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», що виражався у надходженні смс- повідомлення з кодом доступу до системи лише на його номер мобільного телефону. Так, ОСОБА_5 , використовуючи зазначені повноваження, 08.07.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, за допомогою введення відповідного коду-доступу, який надійшов у вигляді смс - повідомлення на номер його мобільного телефону, ввійшов в систему дистанційного обслуговування «Приват 24» та формуючи електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за червень 2013 року вніс неправдиві дані до неї, а саме змінив суму зарахованої собі заробітної плати за червень 2013 року з 1011,69 гривень на 6862,96 гривень, призначеної для зарахування на його картковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, підробив офіційний документ, а саме електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» за червень 2013 року шляхом внесення до неї неправдивих даних, з метою подальшого її відправлення в КБ « Приват банк» для незаконного заволодіння грошовими коштами КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова».

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, будучи матеріально відповідальною особою, діючи умисно, з корисливих мотивів, розтратив ввірене йому майно - грошові кошти КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , виконуючи свої посадові обов`язки, передбачені посадовою інструкцією бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками. Окрім того, згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, ОСОБА_5 брав на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення збереження ввірених йому установою матеріальних цінностей. Так, 08.07.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, ОСОБА_5 , знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, будучи наділеним одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування «Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що лише його номер мобільного телефону закріплений за вищезазначеною системою, заздалегідь внісши недостовірні дані у наступні бухгалтерські документи - меморіального ордеру № 5 за червень 2013, заявки на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину червня НОМЕР_3 , електронної відомості зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеного відділу культури за червень 2013, передавши їх у відповідні установи, таким чином розтратив, отримавши на свій зарплатний картковий рахунок, ввірені йому кошти, в сумі, згідно висновку судово - економічної експертизи № 72 від 12.06.2014, 5851,27 гривень, причинивши КПСМНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » матеріальну шкоду на зазначену суму.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинена повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 85 від 06.08.2013, тимчасово був наділений виконувачем обов`язків головного бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та згідно посадової інструкції головного бухгалтера виконував адміністративно - господарські функції:

- забезпечував ведення бухгалтерського обліку, дотримуючись єдиних методологічних засад, встановлених Законом України « Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» з урахуванням особливостей діяльності бюджетної установи і технології оброблення;

- організовував роботу бухгалтерської служби, контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку, забезпечував складання на основі даних бухгалтерського обліку фінансової звітності, підписання її та подання в установлені строки користувачам;

- вимагав від працівників забезпечення неухильного дотримання порядку оформлення та подання до обліку первинних документів;

- забезпечував складання на основі даних бухгалтерського обліку фінансової звітності закладу, підписання її та подання в установлені строки користувачем;

- здійснював заходи щодо надання повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності та рух коштів закладу;

- брав участь у підготовці та поданні інших видів періодичної звітності , які передбачають підпис головного бухгалтера, до органів вищого рівня у відповідності з нормативними актами, затвердженими формами та інструкціями...

Так, ОСОБА_5 , будучи наділеним повноваженням службової особи, 27.09.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами вищевказаної установи, формуючи меморіальний ордер № 5 за вересень 2013 року по заробітній платі співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», вніс неправдиві дані до нього, завищивши суми показників заробітної плати за вересень 2013 року вищезазначеної установи.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 1 ст. 366 КК України, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 85 від 06.08.2013, тимчасово був наділений виконувачем обов`язків головного бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та згідно посадової інструкції головного бухгалтера виконував адміністративно - господарські функції:

- забезпечував ведення бухгалтерського обліку, дотримуючись єдиних методологічних засад, встановлених Законом України « Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» з урахуванням особливостей діяльності бюджетної установи і технології оброблення;

- організовував роботу бухгалтерської служби, контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку, забезпечував складання на основі даних бухгалтерського обліку фінансової звітності, підписання її та подання в установлені строки користувачам;

- вимагав від працівників забезпечення неухильного дотримання порядку оформлення та подання до обліку первинних документів;

- забезпечував складання на основі даних бухгалтерського обліку фінансової звітності закладу, підписання її та подання в установлені строки користувачем;

- здійснював заходи щодо надання повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності та рух коштів закладу;

- брав участь у підготовці та поданні інших видів періодичної звітності , які передбачають підпис головного бухгалтера, до органів вищого рівня у відповідності з нормативними актами, затвердженими формами та інструкціями...

Так, ОСОБА_5 , будучи наділеним повноваженням службової особи, 27.09.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами вищевказаної установи, формуючи заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину вересня 2013 року по заробітній платі співробітникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» вніс в неї неправдиві дані, завищивши суми показників заробітної плати за другу половину вересня 2013 року вищезазначеної установи.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 1 ст. 366 КК України, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Крім того, 04.10.2013, в денний час, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, підробив електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за вересень 2013 року при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, призначений на посаду бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомлений зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої в його обов`язки входило вести нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулювати та готувати дані та форми документів для розрахунків з банками. Крім того, ОСОБА_5 був наділений одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування « Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», що виражався у надходженні смс- повідомлення з кодом доступу до системи лише на його номер мобільного телефону. Так, ОСОБА_5 , використовуючи зазначені повноваження, 04.10.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, за допомогою введення відповідного коду-доступу, який надійшов у вигляді смс - повідомлення на номер його мобільного телефону, ввійшов в систему дистанційного обслуговування «Приват 24» та формуючи електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за вересень 2013 року вніс неправдиві дані до неї, а саме змінив суму зарахованої собі заробітної плати за вересень 2013 року з 421,39 гривень на 18678,39 гривень, призначеної для зарахування на його картковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, підробив офіційний документ, а саме електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» за вересень 2013 року шляхом внесення до неї неправдивих даних, з метою подальшого її відправлення в КБ « Приват банк» для незаконного заволодіння грошовими коштами КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова».

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, будучи матеріально відповідальною особою, діючи умисно, з корисливих мотивів, розтратив ввірене йому майно - грошові кошти КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , виконуючи свої посадові обов`язки, передбачені посадовою інструкцією бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками. Окрім того, згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, ОСОБА_5 брав на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення збереження ввірених йому установою матеріальних цінностей. Так, за два рази 04.10.2013 та 09.10.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, ОСОБА_5 , знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, будучи наділеним одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування «Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що лише його номер мобільного телефону закріплений за вищезазначеною системою, заздалегідь внісши недостовірні дані у наступні бухгалтерські документи - меморіального ордеру № 5 за червень 2013, заявки на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину вересня 2013, електронної відомості зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за вересень 2013, відомості на видачу заробітної плати співробітникам зазначеної установи за другу половину вересня 2013, заявки на фінансування заробітної плати співробітникам відповідної установи за другу половину вересня НОМЕР_3 , передавши їх у відповідні установи, таким чином розтратив, отримавши на свій зарплатний картковий рахунок, ввірені йому кошти, в сумі, згідно висновку судово - економічної експертизи № 72 від 12.06.2014, 21621,11 гривень, причинивши КПСМНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » матеріальну шкоду на зазначену суму.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинена повторно.

Крім того, 09.10.2013, в денний час, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, підробив електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за вересень 2013 року при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, призначений на посаду бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомлений зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої в його обов`язки входило вести нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулювати та готувати дані та форми документів для розрахунків з банками. Крім того, ОСОБА_5 був наділений одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування « Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», що виражався у надходженні смс- повідомлення з кодом доступу до системи лише на його номер мобільного телефону. Так, ОСОБА_5 , використовуючи зазначені повноваження, 09.10.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, за допомогою введення відповідного коду-доступу, який надійшов у вигляді смс - повідомлення на номер його мобільного телефону, ввійшов в систему дистанційного обслуговування «Приват 24» та формуючи електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за вересень 2013 року вніс неправдиві дані до неї, а саме додав суму зарахованої собі заробітної плати за вересень 2013 року в розмірі 3664,11 гривень, призначеної для зарахування на його картковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, підробив офіційний документ, а саме електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» за вересень 2013 року шляхом внесення до неї неправдивих даних, з метою подальшого її відправлення в КБ « Приват банк» для незаконного заволодіння грошовими коштами КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова».

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, в першій половині жовтня 2013, в денний час, точний час та дата в ході досудового розслідування не встановлені, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані відомість на видачу заробітної плати № 20 за другу половину вересня 2013 працівникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши загальну суму нарахованої до видачі заробітної плати за вересень 2013 року всім працівникам вищезазначеної установи, з метою подальшого її пред`явлення відповідним контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 26.11.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в меморіальний ордер № 5 за листопад 2013 року по заробітній платі співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за листопад 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого його пред`явлення контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 27.11.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину листопада 2013 року по заробітній платі співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за листопад 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м. Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, в першій половині грудня 2013, в денний час, точний час та дата в ході досудового розслідування не встановлені, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані відомість на видачу заробітної плати № 27 за другу половину листопада 2013 працівникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши загальну суму нарахованої до видачі заробітної плати за листопад 2013 року всім працівникам вищезазначеної установи, з метою подальшого її пред`явлення відповідним контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 27.11.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані у заявку на фінансування заробітної плати №70 за другу половину листопада 2013 КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за листопад 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в планово-економічний відділ Департаменту культури Харківської міської ради.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, 05.12.2013, в денний час, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, підробив електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за листопад 2013 року при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, призначений на посаду бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомлений зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої в його обов`язки входило вести нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулювати та готувати дані та форми документів для розрахунків з банками. Крім того, ОСОБА_5 був наділений одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування « Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», що виражався у надходженні смс- повідомлення з кодом доступу до системи лише на його номер мобільного телефону. Так, ОСОБА_5 , використовуючи зазначені повноваження, 05.12.2013 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, за допомогою введення відповідного коду-доступу, який надійшов у вигляді смс - повідомлення на номер його мобільного телефону, ввійшов в систему дистанційного обслуговування «Приват 24» та формуючи електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за листопад 2013 року вніс неправдиві дані до неї, а саме змінив суму зарахованої собі заробітної плати за листопад 2013 року з 1317,02 гривень на 4146,56 гривень, призначеної для зарахування на його картковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, підробив офіційний документ, а саме електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» за листопад 2013 року шляхом внесення до неї неправдивих даних, з метою подальшого її відправлення в КБ « Приват банк» для незаконного заволодіння грошовими коштами КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова».

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, будучи матеріально відповідальною особою, діючи умисно, з корисливих мотивів, розтратив ввірене йому майно - грошові кошти КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , виконуючи свої посадові обов`язки, передбачені посадовою інструкцією бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками. Окрім того, згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, ОСОБА_5 брав на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення збереження ввірених йому установою матеріальних цінностей. Так, 05.12.2013, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, ОСОБА_7 , знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, будучи наділеним одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування «Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що лише його номер мобільного телефону закріплений за вищезазначеною системою, заздалегідь внісши недостовірні дані у наступні бухгалтерські документи - меморіального ордеру № 5 за листопад 2013, заявки на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину листопада 2013, електронної відомості зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за листопад 2013, відомості на видачу заробітної плати співробітникам зазначеної установи за другу половину листопада 2013, заявки на фінансування заробітної плати співробітникам відповідної установи за другу половину листопада НОМЕР_3 , передавши їх у відповідні установи, таким чином розтратив, отримавши на свій зарплатний картковий рахунок, ввірені йому кошти, в сумі, згідно висновку судово - економічної експертизи № 72 від 12.06.2014, 2829,54 гривень, причинивши КПСМНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » матеріальну шкоду на зазначену суму.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинена повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 28.01.2014, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані у заявку на фінансування заробітної плати №70 за другу половину січня 2014 КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за січень 2013 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в планово-економічний відділ Департаменту культури Харківської міської ради.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, що ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 29.01.2014, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в меморіальний ордер № 5 за січень 2014 року по заробітній платі співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за січень 2014 року вищезазначеної установи, з метою подальшого його пред`явлення контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 30.01.2014, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину січня 2014 року по заробітній платі співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за січень 2014 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м. Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, в першій половині лютого 2014, в денний час, точний час та дата в ході досудового розслідування не встановлені, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані відомість на видачу заробітної плати № 2 за другу половину січня 2014 працівникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши загальну суму нарахованої до видачі заробітної плати за січень 2014 року всім працівникам вищезазначеної установи, з метою подальшого її пред`явлення відповідним контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, 04.02.2014, в денний час, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, підробив електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за січень 2014 року при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, призначений на посаду бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомлений зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої в його обов`язки входило вести нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулювати та готувати дані та форми документів для розрахунків з банками. Крім того, ОСОБА_5 був наділений одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування « Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», що виражався у надходженні смс- повідомлення з кодом доступу до системи лише на його номер мобільного телефону. Так, ОСОБА_5 , використовуючи зазначені повноваження, 04.02.2014 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, за допомогою введення відповідного коду-доступу, який надійшов у вигляді смс - повідомлення на номер його мобільного телефону, ввійшов в систему дистанційного обслуговування «Приват 24» та формуючи електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за січень 2014 року вніс неправдиві дані до неї, а саме змінив суму зарахованої собі заробітної плати за січень 2014 року з 792,62 гривень на 10987,41 гривень, призначеної для зарахування на його картковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, підробив офіційний документ, а саме електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» за січень 2014 року шляхом внесення до неї неправдивих даних, з метою подальшого її відправлення в КБ « Приват банк» для незаконного заволодіння грошовими коштами КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова».

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, будучи матеріально відповідальною особою, діючи умисно, з корисливих мотивів, розтратив ввірене йому майно - грошові кошти КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , виконуючи свої посадові обов`язки, передбачені посадовою інструкцією бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками. Окрім того, згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, ОСОБА_5 брав на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення збереження ввірених йому установою матеріальних цінностей. Так, 04.02.2014, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, ОСОБА_5 , знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, будучи наділеним одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування «Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що лише його номер мобільного телефону закріплений за вищезазначеною системою, заздалегідь внісши недостовірні дані у наступні бухгалтерські документи - меморіального ордеру № 5 за січень 2014, заявки на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину січня 2014, електронної відомості зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за січень 2014, відомості на видачу заробітної плати співробітникам зазначеної установи за другу половину січня 2014, заявки на фінансування заробітної плати співробітникам відповідної установи за другу половину січня НОМЕР_4 , передавши їх у відповідні установи, таким чином розтратив, отримавши на свій зарплатний картковий рахунок, ввірені йому кошти, в сумі, згідно висновку судово - економічної експертизи № 72 від 12.06.2014, 10194,79 гривень, причинивши КПСМНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » матеріальну шкоду на зазначену суму.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинена повторно.

Крім того, що ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 24.02.2014, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в меморіальний ордер № 5 за лютий 2014 року по заробітній платі співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за лютий 2014 року вищезазначеної установи, з метою подальшого його пред`явлення контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 24.02.2014, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані в заявку на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину лютого 2014 року по заробітній платі співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши суми показників заробітної плати за лютий 2014 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в управління Державної казначейської служби України у Червонозаводському районі м. Харкова.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, 24.02.2014, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані у заявку на фінансування заробітної плати №17 за другу половину лютого 2014 КПСМНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », завищивши суми показників заробітної плати за лютий 2014 року вищезазначеної установи, з метою подальшого її відправлення в планово-економічний відділ Департаменту культури Харківської міської ради.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомленим зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої він вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками, в першій половині березня 2014, в денний час, точний час та дата в ході досудового розслідування не встановлені, знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно,повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, вніс неправдиві дані відомість на видачу заробітної плати № 6 за другу половину лютого 2014 працівникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», завищивши загальну суму нарахованої до видачі заробітної плати за лютий 2014 року всім працівникам вищезазначеної установи, з метою подальшого її пред`явлення відповідним контролюючим органам.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, 05.03.2014, в денний час, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, діючи умисно, повторно, з метою розтрати грошових коштів даної установи, підробив електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за лютий 2014 року при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , згідно наказу відділу культури № 33/1-к від 12.09.2011, призначений на посаду бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та ознайомлений зі своєю посадовою інструкцією, згідно якої в його обов`язки входило вести нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулювати та готувати дані та форми документів для розрахунків з банками. Крім того, ОСОБА_5 був наділений одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування « Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», що виражався у надходженні смс- повідомлення з кодом доступу до системи лише на його номер мобільного телефону. Так, ОСОБА_5 , використовуючи зазначені повноваження, 05.03.2014 року, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, за допомогою введення відповідного коду-доступу, який надійшов у вигляді смс - повідомлення на номер його мобільного телефону, ввійшов в систему дистанційного обслуговування «Приват 24» та формуючи електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за лютий 2014 року вніс неправдиві дані до неї, а саме змінив суму зарахованої собі заробітної плати за лютий 2014 року з 811,69 гривень на 8176,95 гривень, призначеної для зарахування на його картковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, підробив офіційний документ, а саме електронну відомість зарахувань заробітної плати співробітникам КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» за лютий 2014 року шляхом внесення до неї неправдивих даних, з метою подальшого її відправлення в КБ « Приват банк» для незаконного заволодіння грошовими коштами КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова».

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно.

Крім того, ОСОБА_5 , згідно наказу № 34 від 09.04.2013, будучи призначеним на посаду бухгалтера бухгалтерії КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» та згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, будучи матеріально відповідальною особою, діючи умисно, з корисливих мотивів, розтратив ввірене йому майно - грошові кошти КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова» при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 , виконуючи свої посадові обов`язки, передбачені посадовою інструкцією бухгалтера КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», вів нарахування заробітної плати, використовуючи для цього інструментальні та комп`ютеризовані обчислювальні засоби та системи, калькулював та готував дані та форми документів для розрахунків з банками. Окрім того, згідно договору про повну матеріальну відповідальність від 12.04.2013, ОСОБА_5 брав на себе повну матеріальну відповідальність за забезпечення збереження ввірених йому установою матеріальних цінностей. Так, 05.03.2014, в денний час, точний час в ході досудового розслідування не встановлений, ОСОБА_5 , знаходячись на своєму робочому місці за адресою: м. Харків, вул. Шота Руставелі, 29, будучи наділеним одноосібним доступом до системи дистанційного обслуговування «Приват 24» щодо відправки електронних відомостей зарахувань заробітної плати на особисті карткові рахунки співробітників КПСМНЗ «Дитяча музична школа № 5 ім. Римського-Корсакова», діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що лише його номер мобільного телефону закріплений за вищезазначеною системою, заздалегідь внісши недостовірні дані у наступні бухгалтерські документи - меморіального ордеру № 5 за лютий 2014, заявки на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки за другу половину лютого 2014, електронної відомості зарахувань заробітної плати співробітникам зазначеної установи за лютий 2014, відомості на видачу заробітної плати співробітникам зазначеної установи за другу половину лютого 2014, заявки на фінансування заробітної плати співробітникам відповідної установи за другу половину лютого НОМЕР_4 , передавши їх у відповідні установи, таким чином розтратив, отримавши на свій зарплатний картковий рахунок, ввірені йому кошти, в сумі, згідно висновку судово - економічної експертизи № 72 від 12.06.2014, 7365,26 гривень, причинивши КПСМНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » матеріальну шкоду на зазначену суму.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 скоїв злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинена повторно.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 повністю визнав свою винуватість в інкримінованих йому злочинах, підтвердив фактичні обставини, викладені у обвинувальному акті, пояснивши, що він, будучи прийнятим 11 вересня 2011 року на роботу на посаду бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури по Червонозаводському районі Департаменту культури Харківської міської ради, до грудня 2012 року працював чесно. Але потім у нього з`явилися борги, і він вирішив використати свої функціональні можливості для неправомірного отримання коштів. Для цього він вносив у офіційні документи, у тому числі на нарахування та виплату грошових коштів, завідомо неправдиві відомості про фактично відпрацьований працівниками відділу культури час, завищчуючи показники, та відповідні неправомірно завищені суми заробітної плати цих працівників, а різницю переводив на свій картковий рахунок. Також він вносив у офіційні документи, у тому числі на нарахування та виплату грошових коштів, завідомо неправдиві відомості щодо співробітника, який насправді не працював, а отриману за цього вигаданого співробітника грошові заробітну плату він обертав у скою користь. Такі випадки були неодноразово. В судовому засіданні обвинувачений щиро розкаявся у вчиненні злочинів, попросив пробачення у потерпілих та запевнив суд, що зробив для себе належні висновки та докладе всі можливі зусилля для погашення шкоди, завданої потерпілим скоєними злочинами.

За таких обставин суд розглядає справу відповідно до вимог ч.3 ст.349 КПК України, тобто без дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. Судом встановлено, що учасники судового провадження правильно розуміють зміст цих обставин, не наполягають на дослідженні інших доказів у справі, у суду немає сумніву в добросовісності та щирості позиції учасників судового розгляду. Судом роз`яснені учасникам судового провадження наслідки розгляду даної кримінальної справи в порядку, передбаченому ч.3 ст.349 КПК України, а саме що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Аналізуючи викладене, суд приходить до висновку про те, що, винуватість обвинуваченого у вчиненні злочинів, інкримінованих йому органом досудового розслідування, в ході судового розгляду доведена повністю. Дії обвинуваченого правильно кваліфіковані:

- за ч.1 ст.358 КК України як підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем,

- за ч.3 ст.358 КК України як підроблення офіційного документу, що видається установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно,

- за ч.1 ст.366 КК України як внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей,

- за ч.1 ст.191 КК України як розтрата чужого майна, яке було ввірене особі,

- за ч.3 ст.191 КК України як розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинена повторно.

Згідно зі ст.12 КК України злочини, передбачені ч.1 ст.358 та ч.1 ст.366 КК України, є злочинами невеликої тяжкості; злочини, передбачені ч.3 ст.358 та ч.1 ст.191 КК України, середньої тяжкості, а злочин, передбачений ч.3 ст.191 КК України, - тяжким злочином.

Вивченням особи обвинуваченого встановлено, що він раніше не судимий, неодружений, за місцем проживання характеризується позитивно, на обліках у лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває (матеріали к.п. том 3 а.с.179, 180, 183, 185, 186).

Обставиною, яка пом`якшує покарання обвинуваченому, суд визнає його щире каяття.

Обставин, які обтяжують покарання обвинуваченому, в ході судового розгляду не встановлено.

При призначенні покарання суд враховує характер і ступінь суспільної небезпеки скоєних злочинів, дані про особу обвинуваченого, обставину що пом`якшує покарання обвинуваченому, відсутність обтяжуючих покарання обставин, стан здоров`я обвинуваченого (матеріали к.п. том 3 а.с.187), а також те, що обвинувачений публічно попросив пробачення у потерпілих.

Призначаючи покарання, суд виходить з вимог ст.50 КК України, відповідно до якої покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а так само попередження вчинення нових злочинів як засудженими, так і іншими особами.

Проаналізувавши зазначені обставини, суд вважає за необхідне призначити обвинуваченому покарання в межах санкції статтей закону, що передбачає відповідальність за скоєні ним злочин. При цьому, застосовуючи правила ст.70 КК України, суд остаточно призначає покарання обвинуваченому шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим покаранням у вигляді позбавлення волі. Також суд призначає обвинуваченому додаткове покарання у вигляді позбавлення права займати певні посади на певний строк.

Разом з тим, враховуючи особу обвинуваченого, його ставлення до скоєного, наявність обставини, що пом`якшує покарання, відсутність обтяжуючих покарання обставин, стан здоров`я обвинуваченого, суд приходить до висновку про можливість виправлення обвинуваченого без відбування основного покарання згідно з правилами ст.75 КК України, поклавши на нього обов`язки, передбачені ст. 76 КК України.

Враховуючи, що обвинуваченим визнані цивільні позови, заявлені у справі, суд вважає за необхідне їх задовольнити у повному обсязі.

Долю речових доказів слід вирішити відповідно до ст.100 КПК України.

Судові витрати у справі підлягають стягненню з обвинуваченого.

Керуючись ст.ст. 373, 374 КПК України, суд,-

З А С У Д И В :

Визнати ОСОБА_5 винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.1, ч.3 ст.191, ч.1, ч.3 ст.358, ч.1 ст.366 КК України, та призначити йому покарання:

- за ч.1 ст.358 КК України у вигляді обмеження волі строком на 1 (один) рік,

- за ч.3 ст.358 КК України у вигляді обмеження волі строком на 2 (два) роки,

- за ч.1 ст.366 КК України у вигляді обмеження волі строком на 3 (три) роки з позбавленням права займати керівні посади та посади, пов`язані з матеріальною відповідальністю, строком на 1 (один) рік,

- за ч.1 ст.191 КК України у вигляді позбавлення волі строком на 3 (три) роки з позбавленням права займати керівні посади та посади, пов`язані з матеріальною відповідальністю, строком на 2 (два) роки,

- за ч.3 ст.191 КК України - у вигляді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років з позбавленням права займати керівні посади та посади, пов`язані з матеріальною відповідальністю, строком на 3 (три) роки.

На підставі ст.70 КК України суд остаточно призначає ОСОБА_5 покарання шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим покаранням у вигляді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років з позбавленням права займати керівні посади та посади, пов`язані з матеріальною відповідальністю, строком на 3 (три) роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування призначеного йому основного покарання у вигляді позбавлення волі, якщо він протягом 3 років іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

У силу ст. 76 КК України зобов`язати ОСОБА_5 в період іспитового строку:

- не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органів кримінально-виконавчої системи,

- повідомляти про зміну місця проживання, роботи,

- періодично з`являтися на реєстрацію до органу кримінально-виконавчої системи.

Залишити без змін до набрання вироком законної сили запобіжний захід ОСОБА_5 у вигляді домашнього арешту, поклавши на обвинуваченого такі обов`язки:

1) прибувати до суду за першою вимогою;

2) з 21.00 години до 7.00 годин наступного дня не залишати житло за адресою: АДРЕСА_1 , без дозволу суду;

3) не виїжджати за межі Харківської області без дозволу суду.

4) повідомляти суд про зміну свого місця проживання, роботи.

Задовольнити цивільний позов КПСМНЗ «Дитяча музична школа №5 ім.Римського-Корсакова».

Стягнути з ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , ідентифікаційний номер НОМЕР_5 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) на користь Комунального початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу «Дитяча музична школа №5 ім.Римського-Корсакова» (ідентифікаційний код 02220349, м.Харків, вул.Шота Руставелі, 29; р/р 35412001032725 в ГУДКСУ в Харківській області, МФО 851011) 56809 (п`ятдесят шість тисяч вісімсот дев`ять) грн. 04 коп. у відшкодування шкоди, завданої злочином.

Задовольнити цивільний позов Відділу культури по Червонозаводському району Департаменту кульутри Харківської міської ради.

Стягнути з ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , ідентифікаційний номер НОМЕР_5 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) на користь Відділу культури по Червонозаводському району Департаменту кульутри Харківської міської ради (ідентифікаційний код 37460282, м.Харків, вул. Богдана Хмельницького, 11, р/р 35414003078053 в ГУДКСУ в Харківській області, МФО 851011) 62363 (шістдесят дві тисячі триста шістдесят три) грн. 79 коп. у відшкодування шкоди, завданої злочином.

Стягнути з ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , ідентифікаційний номер НОМЕР_5 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) на користь держави судові витрати за проведення судових експертиз №72 від 12.06.2014р. та №73 від 12.06.2014р. - на загальну суму 2951 грн. 52 коп.

Речові докази: сім-карту мобільного оператора «Київстар» з телефонним номером НОМЕР_6 (матеріали к.п. том 3 а.с.114-166) конфіскувати та знищити.

Вирок може бути оскаржено до апеляційного суду Харківської області через Червонозаводського районний суд м.Харкова протягом 30 діб після проголошення з підстав, передбачених ст. 394 КПК України.

Вирок не може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним відповідно до положень частини 3 статті 349 КПК України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.08.2014
Оприлюднено11.01.2023
Номер документу40140865
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —646/8331/14-к

Ухвала від 30.06.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Нікуліна Л. П.

Вирок від 14.08.2014

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

Ухвала від 29.07.2014

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

Ухвала від 08.08.2014

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

Ухвала від 01.08.2014

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні