Ухвала
від 06.08.2014 по справі 916/1849/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, пр. Шевченка, 29


УХВАЛА

про продовження строку ліквідаційної процедури

та призначення справи до розгляду

"06" серпня 2014 р.Справа № 916/1849/13

За заявою боржника: Комунального підприємства „Одеській регіональний центр інновацій та інвестицій"(65032, м. Одеса, пр-т. Шевченка,4 код ЄДРПОУ 34381800).

про визнання банкрутом

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - РОВИНСЬКОГО О.Ю.

секретаря судового засідання - Суслова М.В.

за участю представників сторін:

від Кредиторів: ОСОБА_1 - особа підтверджена паспортом;

Ліквідатор: арбітражний керуючий Ільєнок Л.С., на підставі постанови суду від 12.08.2013 р.

За участю представника Одеської обласної ради Продан О.М., за довіреністю від 08.07.2014 р. № 03/03-39/1020;

СУТЬ СПОРУ: Комунальне підприємство „Одеський регіональний центр інновацій та інвестицій" засновником якого є Одеська обласна рада звернулось до суду із заявою про порушення справи про банкрутство за скороченою процедурою, передбаченою ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" №4212-У1 від 22.12.2011р., з посиланням на те, що у зв'язку із неможливістю погашення кредиторської заборгованості в процедурі самостійної ліквідації, ліквідатором прийнято рішення про звернення до суду із заявою.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 29.07.2013 року порушено провадження у справі № 916/1849/13 про банкрутство Комунального підприємства „ Одеський регіональний центр інновацій та інвестицій", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою господарського суду Одеської області від 12.08.2013 року визнано банкрутом КП „Одеський регіональний центр інновацій та інвестицій", відкрито відносно Комунального підприємства „ Одеський регіональний центр інновацій та інвестицій" ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Ільєнок Людмилу Сергіївну.

У судовому засіданні 06.08.2014 р. кредитор - гр. ОСОБА_1 звернулась до господарського суду з клопотанням ( вх. № 3-1191/14 ) про продовження строку ліквідаційної процедури Комунального підприємства „ Одеський регіональний центр інновацій та інвестицій" та повноважень ліквідатора на 6 ( шість ) місяців.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні наявні матеріали у справі, клопотання ліквідатора, щодо продовження строку ліквідаційної процедури КП „Одеський регіональний центр інновацій та інвестицій", господарський суд встановив :

Відповідно до п. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Частиною 3 п. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що ліквідація - це припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Відповідно до п. п. 1, 2, 3 ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор - це фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку. Ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження, зокрема : приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; заявляє в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство і є неоплаченими; подає до суду заяви про визнання недійсними правочинів (договорів) боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; веде реєстр вимог кредиторів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом. З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи-банкрута.

Статтею 46 встановлено, що після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

У разі якщо господарський суд дійшов висновку, що ліквідатор не виявив або не реалізував майнові активи банкрута у повному обсязі, суд виносить ухвалу про призначення нового ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом, якщо інше не передбачено цим Законом.

Матеріали справи містять підтвердження здіснення ліквідатором всіх передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" заходів проведення ліквідаційної процедури.

Відповідно до п. 6 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі якщо на момент закінчення строку ліквідації залишилися непроданими активи боржника і негайний продаж матиме наслідком істотну втрату їх вартості, ліквідатор передає такі активи в управління визначеній господарським судом юридичній особі, яка зобов'язана вжити заходів щодо продовження погашення заборгованості кредиторів боржника за рахунок отриманих активів.

Передача майна в управління здійснюється на умовах мирової угоди, учасниками якої є : боржник, кредитори та третя особа.

Відповідно до п. 7 ст. 47 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Відповідно до ч. ч. 1, 2, 4 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Цей Закон має пріоритет перед іншими законодавчими актами України у регулюванні відносин, пов'язаних з банкрутством суб'єктів підприємницької діяльності, за винятком випадків, передбачених цим Законом. Провадження у справах про банкрутство окремих категорій суб'єктів підприємницької діяльності регулюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом.

Відповідно до ст. 53 ГПК України за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи господарський суд може визнати причину пропуску встановленого законом процесуального строку поважною і відновити пропущений строк.

При цьому господарський суд зазначає, що за змістом статті 53 ГПК України поважними причинами визнаються лише такі обставини, які є об'єктивно нездоланними і пов'язані з дійсно існуючими труднощами для своєчасного здійснення процесуальних дій. Господарський процесуальний України кодекс не пов'язує право суду відновити пропущений процесуальний строк лише з певним колом обставин, що спричинили пропуск строку. Отже, у кожному випадку суд повинен з урахуванням конкретних обставин пропуску строку оцінити доводи, що наведені на обґрунтування клопотання про його відновлення, та зробити мотивований висновок щодо поважності чи неповажності причин пропуску строку.

При здійсненні оцінки доводів ліквідатора, щодо продовження строку ліквідаційної процедури, суд встановив, що покладені на ліквідатора обов'язки та повноваження, встановлені нормами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" виконуються арбітражним керуючим Ільєнок Л.С. у повному обсязі та направлені на задоволення інтересів кредиторів, шляхом звернення до Одеської обласної ради та Одеської обласної державної адміністрації з приводу погашення безспірної заборгованості перед працівником підприємства - гр. ОСОБА_1

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги наявні матеріали справи, суд вважає за необхідне продовжити ліквідаційну процедуру КП „Одеський регіональний центр інновацій та інвестицій" та повноваження ліквідатора - арбітражного керуючого Панова А.Б. на 6 ( шість ) місяців до 12.02.2015 р.

Керуючись ст. 1, 2, 4, ст.ст. 37- 39, ст.ст. 41-45, ст.ст. 77-79, ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 53, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури Комунального підприємства „ Одеській регіональний центр інновацій та інвестицій"(65032, м. Одеса, пр-т. Шевченка,4 код ЄДРПОУ 34381800) - до 12.02.2015 р.

2. Продовжити повноваження ліквідатора Комунального підприємства „ Одеській регіональний центр інновацій та інвестицій"(65032, м. Одеса, пр-т. Шевченка,4 код ЄДРПОУ 34381800) арбітражного керуючого Ільєнок Людмили Сергіївни до 12.02.2015 р.

3. Справу призначити до розгляду у засіданні суду на : "10" вересня 2014 р. о 14:15 год .

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка,29), зал судового засідання № 2 (перший поверх), тел. 307-961.

4. Зобов'язати :

Ліквідатора надати : докази звернення до Одеської обласної ради та Одеської обласної державної адміністрації щодо можливості погашення заборгованості із заробітної плати перед Кредитором - ОСОБА_1; результати розгляду зазначених звернень.

Кредиторів надати : відзив на виконання ліквідатором своїх повноважень.

Одеську обласну раду надати : відомості, щодо результатів розгляду звернень гр. ОСОБА_1 та ліквідатора Комунального підприємства „Одеській регіональний центр інновацій та інвестицій", з приводу погашення існуючої заборгованості, згідно рішення апеляційного суду Одеської області від 20.12.2011 р. по справі за позовом ОСОБА_1 до КП „Одеській регіональний центр інновацій та інвестицій".

Одеську обласну державну адміністрацію надати : відомості, щодо результатів розгляду звернень гр. ОСОБА_1 та ліквідатора Комунального підприємства „Одеській регіональний центр інновацій та інвестицій", з приводу погашення існуючої заборгованості, згідно рішення апеляційного суду Одеської області від 20.12.2011 р. по справі за позовом ОСОБА_1 до КП „Одеській регіональний центр інновацій та інвестицій".

5. Визнати явку ліквідатора, кредиторів у засідання суду обов'язково.

6. Копію ухвали надіслати: ліквідатору, кредиторам, Одеській обласній раді, Одеській обласній державній адміністрації.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч. 4 ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91 Господарського процесуального кодексу України, ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя Ровинський О.Ю.

Дата ухвалення рішення06.08.2014
Оприлюднено15.08.2014
Номер документу40141975
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом Господарський суд Одеської області у складі: судді - РОВИНСЬКОГО О.Ю. секретаря судового засідання - Суслова М.В.

Судовий реєстр по справі —916/1849/13

Ухвала від 24.12.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 03.12.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 05.11.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 15.10.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 10.09.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 06.08.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 09.07.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 23.06.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 28.04.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 31.03.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні