Рішення
від 24.06.2009 по справі 40/261-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

40/261-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,  

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" червня 2009 р.                                                            Справа № 40/261-08

вх. № 9106/4-40

Суддя господарського суду  

при секретарі судового засідання

за участю представників сторін:

позивача - не з*явився  відповідача - 1. Ткаченко І.А., дов. від 18.12.2008 року, 2. Гальцова І.В., дов. № 090115-1/Д від 15.01.2009 року 3-ї особи 1. не з*явився, 2. не з*явився, 3. не з*явився, 4. не з*явився, 5. не з*явився, 6. не з*явився, 7. не з*явився, 8. не з*явився, 9. не з*явився, 10. не з*явився, 11. не з*явився, 12. не з*явився, 13. не з*явився, 14. не з*явився, 15. не з*явився, 16. не з*явився, 17. не з*явився, 18. не з*явився, 19. не з*явився, 20. не з*явився, 21. не з*явився, 22. не з*явився, 23. не з*явився, 24. не з*явився, 25. не з*явився, 26. не з*явився

розглянувши справу за позовом Всеукраїнської громадської організації "Правозахисна асоціація "Споживчий контроль", м. Київ  

до  1. Товариства з обмеженою відповідальністю "УКР-ТРЕЙД", м. Харків, 2. Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІКЕРО-ГОРІЛОЧНИЙ ЗАВОД "ЛІК", м. Донецьк

3-я особа 1. Фізична особа - підприємець Гарагуля Анатолій Миколайович, м. Ізюм, 2. Приватний підприємець Фіс Володимир Володимирович, м. Добромиль, 3. Мале приватне підприємство "КОЛОС", м. Яворів, 4. Приватний підприємець Щербаненко Віктор Юрійович, м. Яворів, 5. Відкрите акціонерне товариство "Чернігівпродтовари", м. Чернігів, 6. Приватне підприємство "СОЮЗ-ЛІДЕР", м. Чернігів, 7. Філія Товариства з обмеженою відповідальністю "Метро кеш енд кері України" у м. Дніпропетровську, м. Дніпропетровськ, 8. Приватний підприємець Ларкіна Валерія Павловича, смт. Новотроїцьке, 9. Товариство з обмеженою відповідальністю "ДИАН", м. Донецьк, 10. Приватне підприємство "ФОТОН", м. Красноармійськ, 11. Приватний підприємець Палант Оксана Олександрівна, м. Донецьк, 12. Приватний підприємець Крюкова Ірина Валентинівна, м. Свердловськ, 13. Приватний підприємець Дьоміна Лариса Олександрівна, м. Молодогвардійськ, 14. Приватний підприємець Артеменко Валентина Анатоліївна, смт. Краснопалівка, 15. Приватний підприємець Терентьєв Андрій Миколайович, м. Донецьк, 16. Приватний підприємець Матвейчук Олена Анатоліївна, м. Свердловськ, 17. Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІАЛ-МАРКЕТ", м. Харків, 18. Товариство з обмеженою відповідальністю Спільне Українсько-Американське підприємство "ЄВРОПОЛЬ", м. Харків, 19. Товариство з обмеженою відповідальністю "РОСТ 2005", м. Харків, 20. Науково-виробниче підприємство "СТІНГ", м. Харків, 21. Приватне підприємство "АКВАМАРИН", м. Харків, 22. Товариство з обмеженою відповідальністю "СПАР ЛУГАНСЬК", м. Луганськ, 23. Спільне підприємство "УНІВЕРСАМ-ПОЛТАВА", м. Полтава, 24. Товариство з обмеженою відповідальністю магазин "СВІТАНОК", м. Луганськ, 25. Товариство з обмеженою відповідальністю "555-ІФ", м. Івано-Франківськ, 26. Товариство з обмеженою відповідальністю "Метро кеш енд кері Україна", м. Київ

про захист прав споживачів

ВСТАНОВИВ:

Розглядається позовна вимога про визнання дії Товариства з обмеженою відповідальністю "УКР-ТРЕЙД" (Код ЄДРПОУ 30512339, юридична адреса: м. Харків, вул. Морозова, 11) та Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІКЕРО-ГОРІЛОЧНИЙ ЗАВОД "ЛІК" (адреса: 83014, м. Донецьк, пр. Дзержинського, 26. Адреса розташування виробництва: 63525, Харківська область, Чугуївський район, смт. Малинівка, вул. Олімпійська, 1, код ЄДРПОУ 34008678) щодо виробництва та/або реалізації продукції торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька" такими, що порушують права споживачів, стосовно отримання своєчасної та дострокової інформації про товар, а саму продукцію - горілку торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька" виробництва Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІКЕРО-ГОРІЛОЧНИЙ ЗАВОД "ЛІК" (адреса: 83014, м. Донецьк, пр. Дзержинського, 26. Адреса розташування виробництва: 63525, Харківська область, Чугуївський район, смт. Малинівка, вул. Олімпійська, 1, код ЄДРПОУ 34008678) - фальсифікованою та про заборону Товариству з обмеженою відповідальністю "ЛІКЕРО-ГОРІЛОЧНИЙ ЗАВОД "ЛІК" (адреса: 83014, м. Донецьк, пр. Дзержинського, 26. Адреса розташування виробництва: 63525, Харківська область, Чугуївський район, смт. Малинівка, вул. Олімпійська, 1, код ЄДРПОУ 34008678) використовувати та зазначати у маркуванні (етикетуванні) вироблюваної продукції торгівельної марки "Приватна колекція. Хортицька" знаки, позначення, символи, графічні та будь-які інші зображення (найменування, позначення), що використовується ДП "Імідж Холдинг" АК "Імідж Холдинг АпС" для маркування продукції ТМ "Хортиця", як такі, що вводять в оману споживачів.

Представник позивача у судове засідання не з*явився, про день і час розгляду справи був повідомлений належним чином.

Представник першого відповідача у судовому засіданні та у наданому письмовому поясненні проти заявлених позовних вимог заперечує, просить відмовити у задоволенні позову.

Представник другого відповідача у судовому засіданні і у відзиві на позовну заяву проти заявлених позовних вимог заперечує, просить відмовити у задоволенні позову.

Представники третіх осіб на стороні відповідачів  -  Фізичної особи - підприємця Гарагулі Анатолія Миколайовича, Приватного підприємця Фіс Володимира Володимировича, Малого приватного підприємства "КОЛОС", Приватного підприємця Щербаненко Віктора Юрійовича, Відкритого акціонерного товариства "Чернігівпродтовари", Приватного підприємства "СОЮЗ-ЛІДЕР", Філії Товариства з обмеженою відповідальністю "Метро кеш енд кері України" у м. Дніпропетровську, Приватного підприємця Ларкіна Валерія Павловича, Товариства з обмеженою відповідальністю "ДИАН", Приватного підприємства "ФОТОН", Приватного підприємця Палант Оксани Олександрівни, Приватного підприємця Артеменко Валентини Анатоліївни, Приватного підприємця Терентьєва Андрія Миколайовича, Приватного підприємця Матвейчук Олени Анатоліївни, Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІАЛ-МАРКЕТ", Товариства з обмеженою відповідальністю Спільного Українсько-Американського підприємства "ЄВРОПОЛЬ", Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСТ 2005", Науково-виробничого підприємства "СТІНГ", Приватного підприємства "АКВАМАРИН", Товариства з обмеженою відповідальністю "СПАР ЛУГАНСЬК", Спільного підприємства "УНІВЕРСАМ-ПОЛТАВА", Товариства з обмеженою відповідальністю магазина "СВІТАНОК", Товариства з обмеженою відповідальністю "555-ІФ", Товариства з обмеженою відповідальністю "Метро кеш енд кері Україна" у судове засідання не з*явилися, про день і час розгляду справи були повідомлені належним чином.

Представники третіх осіб на стороні відповідачів - Приватного підприємця Крюкової Ірини Валентинівни, Приватного підприємця Дьоміної Лариси Олександрівни та Приватного підприємства "ФОТОН" у судове засідання не з*явилися.

Справу розглянуто за наявними в ній матеріалами в порядку статті 75 Господарського процесуального кодексу України.

          Розглянувши матеріали справи, вислухавши пояснення представників відповідачів, судом встановлено наступне.

Всеукраїнська громадська організація "Правозахисна асоціація "Споживчий контроль" (позивач) є неприбутковою юридичною особою, зареєстрованою в порядку встановленому чинним законодавством України, що підтверджується статутом організації та свідоцтвом про державну реєстрацію. Відповідно до статуту, основними завданнями організації є захист прав та представництво інтересів споживачів в усіх підприємствах, установах та організаціях всіх форм власності та державних органів, в тому числі у Спеціально уповноваженому державному органі з захисту прав споживачів та суді.

Позивач в позові вказує, що у зв"язку з неодноразовими зверненнями на адресу Всеукраїнської громадської організації "Правозахисна асоціація "Споживчий контроль"  громадян — споживачів з усієї України, зі скаргами та з проханнями надати відповідні роз'яснення, з приводу реалізації у торговельних мережах на України лікеро-горілчаної продукції, що вводить в оману споживачів стосовно її виробника та виробництва, позивачем було проведено власне розслідування направлене на встановлення вищезазначених фактів.

В межах зазначеного розслідування співробітниками організації був проведений моніторинг (відстеження та вивчення) кон'юнктури ринку алкогольних напоїв та асортименту лікеро-горілчаної продукції національних та іноземних виробників, яка реалізується в населених пунктах України, через мережі та було встановлено, що виробником горілчаної продукції торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька" - Товариством з обмеженою відповідальністю "ЛІКЕРО-РЗРОЧАНИЙ ЗАВОД "ЛІК" (другим відповідачем) на території м. Харкова, в супермаркеті "КЛАСС" - Товариство з обмеженою відповідальністю "УКР-ТРЕЙД" (перший відповідач), споживачам реалізується алкогольна продукція зазначеної торговельної марки, яка вводить їх в оману.

Позивач в позові вказує, що зі слів опитаних спеціалістами споживачів, продукція торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька" привернула їх увагу своїм зовнішнім виглядом, оскільки її найменування ідентичне з найменуванням горілки ТМ "Хортиця" і фактично копіює його. Споживачі, які віддають перевагу та з алкогольних напоїв вживають виключно горілку ТМ "Хортиця", оскільки довіряють якості продукції зазначеної торговельної марки, побачивши у продажі горілку торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька", що до того ж маркована аналогічно з маркуванням їх улюбленої горілки, впевнені, що ця горілка так само як горілка "Хортиця" виробляється одним виробником та придбавши горілку торгівкльної марки "Приватна колекція Хортицька" за ціною значно нижчою ціни горілки ТМ "Хортиця" вони отримають, по аналогії з горілкою ТМ "Хортиця", високоякісну продукцію, що перевірена часом.

Після придбання продукції торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька", уважно продивившись інформацію зазначену на етикетці споживачі з'ясовують, що вироблена вона не ДП "Імідж Холдинг" АК "Імідж Холдинг АпС", що є виробником продукції ТМ "Хортиця", а другим відповідачем.

Позивач у позовній заяві вказує, що провівши закупівлю зразків продукції торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька" позивачем також було з'ясовано, що горілку зазначеної торговельної марки виробляють навіть не в Запорізькій області, виробництво цієї горілки не має відношення, а ні до Хортицького району міста Запоріжжя, а ні до району Верхня Хортиця у Запорізькому районі Запорізької області. Розташоване виробництво у Харківської області, Чугуївський район, смт. Малинівка, вул. Олімпійська, 1.

Позивач в позові вважає, що горілка торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька", що реалізується на цей час в магазинах міста Харкова, вводить в оману споживачів стосовно її виробників. Зазначена продукція, маркована з порушенням вимог чинного законодавства України, оскільки її зовнішній вигляд (найменування) фактично копіює зовнішній вигляд елементів маркування (найменування) продукції торговельної марки "Хортиця" виробництва ДП "Імідж Холдинг" АК "Імідж Холдинг АпС".

Позивач також в позові вважає, що дії відповідачів з виробництва та введення в господарський обіг горілки торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька" суперечать вимогам чинного законодавства України "Про захист прав споживачів" та "Про безпечність та якість харчових продуктів". В порушення вимог зазначених Законів України, зовнішній вигляд горілки торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька" вводить в оману споживачів стосовно її виробника, оскільки використані в її оформленні знаки, позначення, символи, графічні зображення (найменування), зображені на упаковці товару, а також слово з етикетки - "ХОРТИЦЯ", вже довгий час використовується ДП "Імідж Холдинг" АК "Імідж Холдинг АпС" для маркування своєї продукції- горілки торгівельної марки "Хортиця", в зв'язку з чим асоціюється у споживачів з нею. А виробляючи продукт у Харківської області і при цьому вказуючи на етикетці інформацію - рецепти з острова Хортиця другий відповідач свідомо вводить споживачів в оману, щодо місця походження продукту.

Таким чином, позивач вважає, що вказані дії відповідачів вводять в оману ще й споживачів продукції торговельної марки "Хортиця", виробництва ДП "Імідж Холдинг" АК "Імідж Холдинг АпС", оскільки споживачі горілки ТМ "Хортиця" побачивши вказані знаки (найменування, маркування) на упаковці продукції торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька" впевнені, що ця продукція також виробляється ДП "Імідж Холдинг" АК "Імідж Холдинг АпС" і впевнені, що по аналогії з горілкою ТМ "Хортиця", купуючи її вони отримують високоякісний товар від виробника ДП "Імідж Холдинг" АК "Імідж Холдинг АпС" та власника рецептур ТОВ "ЛГЗ Хортиця". Отже придбаваючи горілку торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька" споживачі з розчаруванням дізнаються, що зазначена продукція виробляється не ДП "Імідж Холдинг" АК "Імідж Холдинг АпС" та не є тим продуктом який вони хотіли б придбати.

Позивач в позові вважає, що зазначені обставини роблять продукцію торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька" небезпечною для споживання, оскільки етикетка (упаковка) продукції: підроблена або вводить в оману, харчовий продукт продається під назвою іншого продукту, харчовий продукт упакований, заповнений в тару або підготовлений таким чином, що це вводить в оману.

Також позивач в позові вказує, що продукція торговельної марки "Приватна колекція. Хортицька" вводиться в господарський обіг другим відповідачем та реалізується кінцевим споживачам, також в магазинах наступних суб'єктів господарювання на території України: Фізичної особи -  підприємця Гарагулі Анатолія Миколайовича (адреса реєстрації: 64300, м. Ізюм, Харківська область, вул. Соборна, 6.16/1; код ДРФО 2157701153); Приватного підприємця Фіс Володимира Володимировича (адреса реєстрації: 82000, Львівська область, Старосамбірський район, місто Добромиль, вул. Базарна, 2; код ДРФО 2576221475); МАЛОГО ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА "КОЛОС" (юридична адреса: 81000, Львівська область, Яворівський район,  м. Яворів, Пл. Ринок, б. 18; фактична адреса: 81000, Львівська область, Яворівський район,  м. Яворів, вул. Возз'єднання, б. 3, кв. 52; код ЄДРПОУ 20796604); Приватного підприємця Щербаненко Віктора Юрійовича (адреса реєстрації: 292160, Львівська область, Яворівський район,  м. Яворів, вул. Івана Хрестителя, буд. 26, кв. 28; код ДРФО 2541316678); Відкритого акціонерного товариства "Чернігівпродтовари" (юридична адреса: 14005, м. Чернігів, пр. Миру, 49А; код ЄДРПОУ 5518061); Приватного підприємства "СОЮЗ –ЛІДЕР" (юридична адреса: 14005, м. Чернігів, вул. Боженка, 100; код ЄДРПОУ 31895563); Філії Товариства з обмеженою відповідальністю "Метро кеш енд кері Україна" у м. Дніпропетровську (юридична адреса: 49041, м. Дніпропетровськ, вул. Запорізьке шосе, буд. 63; код ЄДРПОУ 26561569); Приватного підприємця Ларкіна Валерія Павловича (адреса реєстрації: 342322, Донецька область, Волноваський район, смт. Новотроїцьке, вул. Маркса, 19; код ДРФО 2384718437); Товариства з обмеженою відповідальністю "ДИАН" (юридична адреса: 83005, м. Донецьк, вул. Річна, б. 46 Б, кв. 35; код ЄДРПОУ 32636814); Приватного підприємства "ФОТОН" (юридична адреса: Донецька область, м. Красноармійськ, вул. Соціалістична, буд. 24, кв. 8; код ЄДРПОУ 21997291); Приватного підприємця Палант Оксани Олександрівни (адреса реєстрації: 83052, м. Донецьк, вул. Цусимська, б. 79А, кв. 3; код ДРФО 2517510266); Приватного підприємця Крюкової Ірини Валентинівни (адреса реєстрації: 349200, Луганська область, м. Свердловськ, вул. Зої Космодем'янської, б. 2, кв. 13; код ДРФО 2267212483); Приватного підприємця Дьоміної Лариси Олександрівни (адреса реєстрації: 349380, Луганська область, м. Молодогвардійськ, вул. Леніна, б. 16, кв. 24; код ДРФО 2245115560); Приватного підприємця Артеменко Валентини Анатоліївни (адреса реєстрації: 64621, Харківська область, Лозівський район, смт. Краснопалівка, мікрорайон, 24/126; код ДРФО 2287715762); Приватного підприємця Терентьєва Андрія Миколайовича (адреса реєстрації: 83000, м. Донецьк, вул. Рози Люксембург, 12; код ДРФО 2684800459); Приватного підприємця Матвейчук Олени Анатоліївни (адреса реєстрації: 349200, Луганська область, м. Свердловськ, вул. Фурманова, 11; код ДРФО 2339212427); Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІАЛ-МАРКЕТ" (юридична адреса: 61036, м. Харків, вул. Морозова, 11; код ЄДРПОУ 33478778); ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СПІЛЬНОГО УКРАЇНСЬКО-АМЕРИКАНСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА "ЄВРОПОЛЬ" (юридична адреса: 61001, м. Харків, вул. Плеханівська, буд. 18; код ЄДРПОУ 30751167); Товариства з обмеженою відповідальністю "РОСТ 2005" (юридична адреса: 61001, м. Харків, вул. Плеханівська, буд. 18 кв. 907; код ЄДРПОУ 33204152); НАУКОВО-ВИРОБНИЧОГО ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА "СТІНГ" (юридична адреса: 61001, м. Харків, вул. Плеханівська, буд. 18, кв. 709; код ЄДРПОУ 25472556); Приватного підприємства "АКВАМАРИН" (юридична адреса: 61000, м. Харків, вул. Дизельна, б. 3/5; код ЄДРПОУ 31634863); Товариства з обмеженою відповідальністю "СПАР ЛУГАНСЬК" (юридична адреса: 91031, м. Луганськ, вул. Курчатова, 7; код ЄДРПОУ 34641889); Спільного підприємства "УНІВЕРСАМ –ПОЛТАВА" (юридична адреса: 36028, м. Полтава, вул. Калініна, 45/4; код ЄДРПОУ 13938794); Товариства з обмеженою відповідальністю магазин "СВІТАНОК" (юридична адреса: 91000, м. Луганськ 30-й квартал, 13; код ЄДРПОУ 13397074); Товариства з обмеженою відповідальністю "555-ІФ" (юридична адреса: 76000, м. Івано-Франківськ, Вовчинецька, 225-А; код ЄДРПОУ 32076620); Товариства з обмеженою відповідальністю "Метро кеш енд кері Україна" (юридична адреса: м. Київ, пр. Петра Григоренка, 43; код ЄДРПОУ 32049199)

В зв'язку з вищезазначеним, позивач в позові вказує, що продукцію ТМ "Приватна колекція. Хортицька" слід вважати неправильно маркованою, а її продаж може завдати шкоди життю та здоров'ю невизначеного кола споживачів по всій території України, а також призвести до нанесення споживачам значної моральної та матеріальної шкоди.

Суд розглянув заявлені позовні вимоги та вважає їх такими, що не підлягають задоволенню виходячи з наступного.

Згідно статті 21 Закону України "Про захист прав споживачів" від 12 травня 1991 року № 1023-ХП, «...права споживача вважаються в будь-якому разі порушеними, якщо споживачу реалізовано продукцію, яка є небезпечною, неналежної якості, сфальсифікованою...», а виготовлена алкогольна продукція виробництва Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІКЕРО-ГОРІЛОЧНИЙ ЗАВОД "ЛІК" під торгівельною маркою "Приватна колекція. Хортицька" є безпечною та придатною до споживання, що підтверджується сертифікатом відповідності якості на горілку "Приватна колекція. Хортицька" серія ДЕ № 725106 від 16 вересня 2008 року та висновком державної санітарно-епідеміологічної експертизи № 05.03.02.-04/58966 від 15 вересня 2008 року, а саме - відповідність продукції ДСТУ, ТУ, встановленим медичним критеріям/показникам безпеки.

Матеріали справи свідчать про те, що доводи позивача, які ґрунтуються на проведенні власного розслідування конюктури ринку алкогольних напоїв та асортименту ЛГП ТМ "Приватна колекція. Хортицька" не підтвержені, а доводи позивача стосовно того, що продукція виробництва Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІКЕРО-ГОРІЛОЧНИЙ ЗАВОД "ЛІК" ТМ "Приватна колекція. Хортицька" є такою, яка вводить в оману споживачів стосовно їх виробника та місця виробництва не відповідають дійсності, оскільки продукція ТМ "Приватна колекція. Хортицька" маркована у відповідності з вимогами, визначеними статтею 11 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР. Тобто етикетка містить всі необхідні відомості для споживача, та під час придбання такої продукції, споживач має необхідну, доступну достовірну та своєчасну інформацію про продукцію, її кількість (місткість в тарі), якість, асортимент, а також про її виробника відповідно до чинного законодавства.

Матеріали справи свідчать про те, що продукція виробництва Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛІКЕРО-ГОРІЛОЧНИЙ ЗАВОД "ЛІК" ТМ "Приватна колекція. Хортицька" та продукція виробництва ДП "Імідж Холдинг" АК "Імідж Холдинг АпС" ТМ "Хортиця", відрізняться між собою: за формою пляшки, засобом закупорювання, за найменуванням, знаками для товарів і послуг і їх захистом та інше, отже за параметрами зовнішнього виду вони суттєво відрізняються між собою та не є схожими і не є такими, які можна сплутати.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "УКР-ТРЕЙД" здійснює свою діяльність виключно в рамках норм діючого законодавства України. Так, Товариство з обмеженою відповідальністю "УКР-ТРЕЙД" реалізує горілочну продукцію згідно з наданими до договорів купівлі-продажу необхідними товаросупроводжувальними документами, а саме: відповідних ліцензій, дозволів, сертифікатів якості та інших документів, що підтверджують якість та пожодження товару що постачається згідно вимог діючого законодавства України для оптової та роздрібної торгівлі.

Матеріали справи свідчать про те, що Товариство з обмеженою відповідальністю "УКР-ТРЕЙД" здійснює торгівлю виключно на підставі діючих дозвільних документів, які підтверджують якість та безпечність товару, а саме, горілки торгівельної марки "Приватна колекція. Хортицька", які в свою чергу видані відповідними державними установами на підставі вимог діючого законодавства України.

Позивач не надав суду жодного документу, якиій підтверджував би, що саме горілка торгівельної марки "Приватна колекція. Хортицька" є такою, що порушує норми діючого законодавства України в відповідності до вимог Закону України "Про захист прав своживачів" та "Про безпечність та якість харчових продуктів" та зовнішній вигляд якої можна сплутати в порівнянні з зовнішнім виглядом горілки торгівельної марки "Хортиця".

Не можуть бути прйняти судом до уваги посилання позивача на проведення власного розслідування Всеукраїнською громадською організацією "Правозахисна асоціація "Споживчий контроль" кон*юктури ринку алкогольних напоїв та асортименту торгівельної марки "Приватна колекція. Хортицька", яка вводить в оману споживачів стосовно її виробника та місця виробництва, оскільки позивачем не надано фактичних результатів цього дослідження - коли і ким проводилась, яка численість опитуваних, якого віку, призвіща ім*я по батькові, адреса, телевони, тощо.

У відповідності до статті 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог та заперечень. Згідно статті 43 Господарського процесуального кодексу України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім  переконанням, що грунтується на всебічному, повному і об"єктивному  розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Таким чином, суд вважає вимоги позивача необгрунтованими, не підтвердженими доданими до матеріалів справи доказами,  та такими, що не підлягають задоволенню.

Відповідно до статті 44 та статті 49 Госпордарського процесульного кодексу України, витрати по сплаті державного мита та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, покладаються на позивача.

На підставі викладеного та керуючись статтями 19, 124, 129 Конституції України, статтями 1, 4, 12, 22, 33, 43, 47-49, 75, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, -   

ВИРІШИВ:

У задоволенні позовних вимог відмовити.

Повний текст рішення підписаний 24.06.2009 року

Суддя                                                                                            

Дата ухвалення рішення24.06.2009
Оприлюднено11.07.2009
Номер документу4018204
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —40/261-08

Постанова від 15.12.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Бенедисюк І. М.

Ухвала від 03.11.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Бенедисюк І. М.

Постанова від 04.02.2009

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Барбашова С.В.

Постанова від 03.09.2009

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Могилєвкін Ю.О.

Рішення від 24.06.2009

Господарське

Господарський суд Харківської області

Хотенець П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні