Ухвала
від 14.08.2014 по справі 381/2211/14-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 381/2211/14-ц Головуючий у І інстанції Зуй Т.С. Провадження № 22-ц/780/4400/14 Доповідач у 2 інстанції Олійник Категорія 1 14.08.2014

УХВАЛА

Іменем України

14 серпня 2014 року колегія суддів судової палати в цивільних справах Апеляційного суду Київської області в складі:

Головуючого - судді Олійника В.І.,

суддів: Сліпченка О.І., Лащенка В.Д.,

при секретарі Микитенко Д.А.,

розглянувши матеріали цивільної справи за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Фастівського міськрайонного суду Київської області від 14 травня 2014 року в справі за позовом Фастівської міжрайонної прокуратури до Фастівської районної державної адміністрації Київської області, реєстраційної служби Фастівського міжрайонного управління юстиції та ОСОБА_1, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Червономотовилівська сільська рада, про скасування розпорядження, скасування свідоцтва про права власності на нерухоме майно та повернення земельної ділянки, -

в с т а н о в и л а :

У травні 2014 року Фастівська міжрайонна прокуратура звернулася до суду з вказаним позовом до Фастівської районної державної адміністрації Київської області, реєстраційної служби Фастівського міжрайонного управління юстиції та ОСОБА_1 про скасування розпорядження, скасування свідоцтва про права власності на нерухоме майно та повернення земельної ділянки.

Ухвалу Фастівського міськрайонного суду Київської області від 14 травня 2014 року було відкрито провадження у справі.

В апеляційній скарзі ОСОБА_1, посилаючись на порушення судом норм процесуального права, ставить питання про скасування ухвали про відкриття провадження з підстав недотримання правил підсудності.

Колегія суддів вважає, що апеляційну скаргу необхідно відхилити, виходячи з наступних підстав.

У п.7 Постанови Пленуму Вищого Спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 1 березня 2013 року «Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ» зазначено, що земельні відносини, суб'єктами яких є фізичні чи юридичні особи, органи місцевого самоврядування, органи державної влади, а об'єктами - землі у межах території України, земельні ділянки та права на них, у тому числі на земельні частки (паї) регулюються земельним і цивільним законодавством на принципах забезпечення юридичної рівності прав їх учасників, забезпечення гарантій прав на землю. Захист судом прав на землю у цих відносинах здійснюється способами, визначеними статтями 16, 21, 393 ЦК України, статтею 152 ЗК України, у тому числі шляхом визнання недійсними рішень органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Відповідно до цього спори, що виникають із земельних відносин, у яких хоча б однією із сторін є фізична особа, незважаючи на участь у них суб'єкта владних повноважень, згідно із статтею 15 ЦПК України розглядаються в порядку цивільного судочинства.

З огляду на вищенаведене, ухвала судді про відкриття провадження є обґрунтованою, законною і підстав для її скасування колегія суддів не вбачає.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.303, 307, 312 ЦПК України, колегія суддів, -

у х в а л и л а :

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 відхилити.

Ухвалу Фастівського міськрайонного суду Київської області від 14 травня 2014 року залишити без змін.

Ухвала апеляційного суду Київської області набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ шляхом подачі касаційної скарги протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили.

Головуючий: Олійник В.І.

Судді: Сліпченко О.І.

Лащенко В.Д.

СудАпеляційний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.08.2014
Оприлюднено20.08.2014
Номер документу40185442
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —381/2211/14-ц

Ухвала від 08.07.2014

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Олійник В. І.

Рішення від 07.10.2014

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Зуй Т. С.

Ухвала від 14.05.2014

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Зуй Т. С.

Ухвала від 14.08.2014

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Олійник В. І.

Ухвала від 04.07.2014

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Олійник В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні