Постанова
від 02.07.2009 по справі 12/45б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/45б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


ПОСТАНОВА

Іменем України

                    

02.07.09                                                                                 Справа № 12/45б.

Суддя  Палей О.С,  розглянувши матеріали за заявою

боржника – Приватного підприємства "КОМФОРТ-УЮТ-БС", м. Луганськ;

Про банкрутство

Представники сторін:

від боржника – Захарова Ю.О. (дов. від 02.07.09., представник ПП "КОМФОРТ-УЮТ-БС"),

          Обставини справи: у підготовчому судовому засіданні розглядається заява ліквідкомісії про порушення справи про банкрутство боржника, що ліквідується за рішенням власника.

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши голову ліквідкомісії,  суд  

в с т а н о в и в :

          Боржник - Приватне підприємство "КОМФОРТ-УЮТ-БС", ідентифікаційний код 34791402, Луганська область,  місто Луганськ, квартал Алєксєєва, будинок 6, приміщення 22 - звернувся до суду з заявою про власне банкрутство в порядку, передбаченому ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у зв'язку з фактичним припиненням підприємницької діяльності та неможливістю задовольнити вимоги кредиторів поза судової процедури банкрутства.

Судом встановлено, що Приватне підприємство "КОМФОРТ-УЮТ-БС" зареєстроване Виконавчим комітетом Луганської міської ради, про що зроблено запис номер 1 382 102 0000 011779 від 12.12.2006р.

Починаючи з квітня 2009p. господарська діяльність підприємством не здійснюється, у зв'язку із чим власником підприємства було прийнято рішення про припинення Приватного підприємства "КОМФОРТ-УЮТ-БС" шляхом його ліквідації.

Рішення засновника щодо припинення юридичної особи внесено до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців 16.04.2009 р., номер запису 1 382 110 0004 011779.

Пунктом 2 вказаного рішення власника було призначено ліквідаційну комісію у складі: голови ліквідаційної комісії  Смірнова Сергія Миколайовича та членів ліквідаційної комісії - Кузнецова Сергія Анатолійовича та Раєвської Наталії Анатоліївни.

На підставі вказаного рішення власника, з метою визначення майнового та фінансового стану боржника була проведена робота з інвентаризації активів та наявного майна, а також здійснено аналіз фінансового становища боржника в результаті якого було виявлено наступне.

Згідно даних інвентаризації, станом на 31.03.2009р. (остання звітна дата) на балансі боржника будь - яких товарно-матеріальних цінностей не виявлено.

Станом на 31.03.2009р. дебіторська заборгованість підприємств та організацій у боржника не обліковується.

Розрахунковий рахунок №26000001744980 у Луганській філії ВАТ «Банк «Фінанси та кредит»закрито, про що свідчить довідка, видана відповідною банківською установою.

Станом  на дату звернення боржника з цією заявою до суду у трудових відносинах з боржником наймані працівники не перебувають; заборгованість по заробітній платні відсутня.

Заборгованість боржника, щодо відшкодування шкоди перед працівниками боржника відсутня.

Відсутність зареєстрованих за боржником на праві власності об'єктів нерухомості підтверджується довідкою Міського комунального підприємства бюро технічної інвентаризації №133308/50 від 28.04.2009р.

Відсутність зареєстрованих за боржником на праві власності транспортних засобів підтверджується довідкою Управління державтоінспекції УМВС України в Луганській області №11/14-1205 від 23.04.2009р.

Таким чином активи у боржника відсутні.

Кредиторська заборгованість на користь ПП «КОМПАНІЯ «ГРАЦВЕТ-СХІД»за договором № ДГ-14/11 від 14.11.2007р. станом на 15.04.09р. складає 20 401,44 грн. Вказана сума є документально підтвердженою та не заперечується боржником.

Відповідно до висновків незалежного аудитора МПП "Аудиторська фірма "Максим –Теко" про фінансову звітність ТОВ "КОМФОРТ-УЮТ-БС", представленого боржником в судове засідання, станом на 31.03.09 (остання звітна дата), фінансовий стан підприємства характеризується як незадовільний, оскільки більшість економічних показників та коефіцієнтів, що характеризують ліквідність та фінансову стійкість підприємства, нижче нормативних значень, що вказує на залежність підприємства від позикових коштів. Фінансове становище боржника характеризується ознаками надкритичної неплатоспроможності та потенційного банкрутства, що підтверджує обґрунтованість рішення власника про припинення діяльності підприємства.

З огляду на приписи ст.34 ГПК України, суд приймає аудиторський висновок як належний та допустимий доказ на даній стадії судового провадження.

Проаналізувавши стан кредиторської заборгованості боржника та наявні активи, ліквідаційна комісія ТОВ "КОМФОРТ-УЮТ-БС" дійшла висновку, що вартості майна боржника  недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

Таким чином підприємство не має можливості розрахуватися зі своїми борговими зобов'язаннями.

          У зв'язку з викладеним голова ліквідкомісії юридичної особи боржника звернувся до суду в порядку ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та просить порушити справу і визнати банкрутом боржника Приватне підприємство "КОМФОРТ-УЮТ-БС", ідентифікаційний код 34791402, Луганська область,  місто Луганськ, квартал Алєксєєва, будинок 6, приміщення 22.

Частиною 5 статті 7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що боржник зобов'язаний звернутися в місячний строк до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство якщо при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

Статтею 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Представленими документами підтверджується недостатність вартості активів боржника для задоволення вимог всіх кредиторів, що обумовлює виникнення у ліквідкомісії прямого обов'язку звернутися до суду із заявою про банкрутство, в силу імперативної норми ч.1 ст.51 Закону про банкрутство.

У зв'язку з викладеним суд визнає банкрутом Приватне підприємство "КОМФОРТ-УЮТ-БС", ідентифікаційний код 34791402, Луганська область,  місто Луганськ, квартал Алєксєєва, будинок 6, приміщення 22 та відкриває ліквідпроцедуру строком на 3 місяці.

За клопотанням боржника суд призначає ліквідатором банкрута голову ліквідкомісії підприємства Смірнова Сергія Миколайовича, ідентифікаційний номер фізичної особи 2965711436, мешкає за адресою: Луганська обл., м. Гірське, вул. Добролюбова, буд.1, на якого покладаються встановлені Законом повноваження та обов'язки по проведенню ліквідаційної процедури, в тому числі й щодо здійснення публікації оголошення про визнання боржника банкрутом в офіційних друкованих органах Верховної Ради України або Кабінету Міністрів України (газети "Голос України" або "Урядовий Кур'єр) в порядку, передбаченому п.п.3,5 ст. 23 Закону, та зазначенням строку та порядку заявлення претензій кредиторами.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 22-32, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86,87 ГПК України, суд

постановив:

1.Визнати банкрутом Приватне підприємство "КОМФОРТ-УЮТ-БС", ідентифікаційний код 34791402, Луганська область, місто Луганськ, квартал Алєксєєва, будинок 6, приміщення 22 та відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці, тобто до 02.10.2009 року.

2.Ліквідатором банкрута призначити голову ліквідкомісії підприємства Смірнова Сергія Миколайовича,  ідентифікаційний номер фізичної особи 2965711436, мешкає за адресою: Луганська обл., м. Гірське, вул. Добролюбова, буд.1.

3.Ліквідатору Смірнову С.М. - здійснити публікацію оголошення про визнання боржника банкрутом в офіційних друкованих органах Верховної Ради України або Кабінету Міністрів України (газети "Голос України" або "Урядовий Кур'єр"), в порядку, передбаченому п.п. 3,5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та зазначенням строку для заявлення кредиторами вимог до боржника; примірник газети з надрукованим оголошенням подати до суду.

4.Ліквідатору –організувати проведення ліквідаційної процедури, подати до суду звіт про роботу та ліквідаційний баланс банкрута відповідно до вимог ст.ст. 32,51 Закону, в строк до 3-х місяців з дня винесення даної постанови.

5.Призначити судове засідання для розгляду поточного звіту ліквідатора на 07.09.09. о 10 год. 30 хв. /кабінет № 308/.

6.Дану постанову надіслати:

- банкруту;

- ліквідатору –Смірнову С.М.;

- Луганському обласному відділу з питань банкрутства;

- Державному реєстратору виконкому Луганської міської ради.

          Суддя                                                                                                         О.С Палей

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення02.07.2009
Оприлюднено11.07.2009
Номер документу4024218
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/45б

Ухвала від 07.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 02.07.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 05.06.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 13.11.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 06.10.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 04.09.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 03.07.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 07.07.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 02.07.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 05.05.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні