Ухвала
від 04.08.2014 по справі 804/9651/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКУРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

04 серпня 2014 р. Справа № 804/9651/14

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Серьогіної О.В.

при секретарі судового засіданняБурцевої Я.Є. за участю представника позивача Данильчук А.О. розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпропетровську клопотання Міського фінансового управління Вільногірської міської ради Дніпропетровської області про відмову від позову у справі № 804/9651/14 за адміністративним позовом Міського фінансового управління Вільногірської міської ради Дніпропетровської області до Вільногірської міжрайонної виконавчої дирекції Дніпропетровського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про визнання незаконним та скасування рішення, -

ВСТАНОВИВ:

Міське фінансове управління Вільногірської міської ради Дніпропетровської області звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Вільногірської міжрайонної виконавчої дирекції Дніпропетровського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, в якому просить визнати рішення відповідача № 90/17 від 06.06.2014 року незаконним та скасувати його.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14.07.2014 року було відкрито провадження в адміністративній справі та призначено справу до розгляду у судове засідання.

У судове засідання з'явився представник позивача, представник відповідача у судове засідання не з'явився та звернувся до суду із заявою про визнання позову.

У судовому засіданні представником позивача було заявлено клопотання про відмову від позову у зв'язку з тим, що оскаржуване рішення № 90/17 від 06.06.2014 року відмінено рішенням відповідача за № 68-ос від 30.07.2014 року. Також, позивач просить стягнути з відповідача судові витрати в сумі 73,08 грн. на підставі ст. 95 Кодексу адміністративного судочинства України

Судом встановлено, що Наказом № 68-ос від 30.07.2014 року Вільногірською міжрайонною виконавчою дирекцією Дніпропетровського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності відмінено рішення № 90/17 від 06.06.2014 року.

За таких обставин, суд вважає, що заява Міського фінансового управління Вільногірської міської ради Дніпропетровської області про відмову від позову підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно із п. 1 ст. 51 Кодексу адміністративного судочинства України позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду відмовитися від адміністративного позову.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Згідно із ч. 3 ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу. Повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається.

Враховуючи вищевикладене та приймаючи до уваги, що відмова від адміністративного позову не суперечить вимогам закону, не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб, позивачу відомі передбачені чинним процесуальним законодавством наслідки прийняття судом відмови від адміністративного позову та закриття провадження у справі, суд вважає за необхідне прийняти відмову Міського фінансового управління Вільногірської міської ради Дніпропетровської області від адміністративного позову до Вільногірської міжрайонної виконавчої дирекції Дніпропетровського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про визнання незаконним та скасування рішення № 90/17 від 06.06.2014 року та закрити провадження у справі.

Відповідно до ст. 95 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання адміністративного позову, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

Як вбачається із матеріалів справи, позивачем було сплачено судовий збір за подання позову в сумі 73,08 грн., який підлягає стягненню з відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 51, 95, 157, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Міського фінансового управління Вільногірської міської ради Дніпропетровської області про відмову від позову у справі № 804/9651/14 задовольнити.

Прийняти відмову Міського фінансового управління Вільногірської міської ради Дніпропетровської області від адміністративного позову.

Закрити провадження у адміністративній справі № 804/9651/14 за адміністративним позовом Міського фінансового управління Вільногірської міської ради Дніпропетровської області до Вільногірської міжрайонної виконавчої дирекції Дніпропетровського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про визнання незаконним та скасування рішення.

Стягнути з Вільногірської міжрайонної виконавчої дирекції Дніпропетровського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (51700, Дніпропетровська обл., м. Вільногірськ, вул. Леніна, 8, код ЄДРПОУ 26049860) судовий збір в сумі 73,08 грн. на користь Міського фінансового управління Вільногірської міської ради Дніпропетровської області (51700, Дніпропетровська обл., м. Вільногірськ, вул. Леніна, 47-г, код ЄДРПОУ 21907968).

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі складення ухвали повному обсязі апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст ухвали виготовлено 08.08.2014 року.

Суддя О.В. Серьогіна

Дата ухвалення рішення04.08.2014
Оприлюднено29.08.2014
Номер документу40255641
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —804/9651/14

Ухвала від 04.08.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 04.08.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 14.07.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні