Рішення
від 26.06.2009 по справі 5020-5/258
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

5020-5/258

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

Іменем України

РІШЕННЯ

"26" червня 2009 р. справа № 5020-5/258

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю „Комфортстрой” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2)

Державної установи „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2);

Товариства з обмеженою відповідальністю „Крим-Інвест-Буд” (99011 м. Севастополь, вул. Демидова, 13)

до Фонду  комунального майна Севастопольської міської Ради (99011 м. Севастополь, вул. Луначарського, 5);  

Комунального підприємства  „Бюро технічної інвентаризації і державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської МР (99001, м. Севастополь, вул. Папаніна, 1-А)

про визнання права власності та спонукання виконати певні дії          

За позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору

Демченко Володимира Леонідовича  (99001  м. Севастополь, вул. Мечникова, б. 1, кв. 12)

Фонду  комунального майна Севастопольської міської Ради (99011 м. Севастополь, вул. Луначарського, 5);  

Комунального підприємства  „Бюро технічної інвентаризації і державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської МР (99001, м. Севастополь, вул. Папаніна, 1-А)

про визнання права власності та спонукання виконати певні дії          

Суддя Євдокімов І.В.

Представники сторін:

Позивач - Дашко Олександр Валерійович - представник довіреність № б/н  від 24.06.2009  ТОВ „Комфортстрой” ;

Позивач - Дашко Олександр Валерійович - представник довіреність № 78/551-23  від 24.06.2009  Державна установа „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” ;

Позивач - Дашко Олександр Валерійович - представник довіреність № б/н  від 24.06.2009  ТОВ „Крим-Інвест-Буд” ;

Відповідач - не з'явився;Фонд  комунального майна Севастопольської міської Ради ;

Відповідач - Комунальне підприємство  „Бюро технічної інвентаризації і державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської МР ;

Третя особа не з'явився;Демченко Володимир Леонідович ;

          

СУТЬ СПОРУ:

Позивачі, ТОВ „Комфортстрой”, Державна установа „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України”, Товариство з обмеженою відповідальністю „Крим-Інвест-Буд”, звернулись до суду з позовом до відповідачів, Фонду  комунального майна Севастопольської міської Ради; Комунального підприємства  „Бюро технічної інвентаризації і державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської МР, про визнання права власності та спонукання виконати певні дії.

Крім того, Демченко Володимир Леонідович звернувся в суд в якості третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору із заявою до Фонду  комунального майна Севастопольської міської Ради; Комунального підприємства „Бюро технічної інвентаризації і державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської МР, про визнання права власності та спонукання виконати певні дії.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що між сторонами був укладений договір про пайову участь в будівництві зазначеного об'єкту.

Представники відповідача - Фонду  комунального майна Севастопольської міської Ради та третьої особи  сторін в судове засідання не з'явились, проте звернулись до суду з клопотаннями про розгляд справи у їх відсутність.

Представник відповідача - Комунального підприємства  „Бюро технічної інвентаризації і державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської МР в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив.

Представнику позивачів в судовому засіданні роз'яснені його процесуальні права і обов'язки, передбачені ст. ст. 20, 22 Господарського процесуального кодексу  України.

Дослідивши надані докази,  суд, -

ВСТАНОВИВ:

30.01.2006 між ТОВ „Комфортстрой” та ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” укладений договір про пайову участь в будівництві.

Предметом даного договору є пайова участь у проектуванні та будівництві мансардного поверху, розташованого на даху будівлі лабораторного комплексу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі.

Відповідно до п. 1.4 вказаного договору, після завершення будівництва сторони зобов'язуються у 15-ті денний строк укласти додаткову угоду в якої будуть розподілені виділені в натурі частки у вигляді окремих приміщень мансардного поверху ТОВ „Комфортстрой” –75% площі, ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” –25 % площі.

На підставі п. 2.2.2 вказаного договору, ТОВ „Комфортстрой” уклало договір про пайову участь  в будівництві приміщень мансардного поверху з ТОВ „Крим-Інвест-Буд”, та Демченко В.Л. від 01.02.2007, предметом якого є пайова участь у будівництві приміщень мансардного поверху, розташованого на даху будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, з передачею у власність ТОВ „Крим-Інвест-Буд” –38%, та  Демченко В.Л. –21 у вигляді відособлених приміщень.

Відповідно до матеріалів технічної інвентаризації Комунального підприємства  „Бюро технічної інвентаризації і державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської МР, в результаті звершення реконструкції лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, виникли наступні відособлені об'єкти нерухомості:

-          вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № IV-1 по IV-8 загальною площею 249,5 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі;

-          вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з №І-2 по І-3 загальною площею 47,4 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі;

-          вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № IІ-1 по IІ-16 загальною площею 278,5 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі;

-          вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № І-4 по I-8 загальною площею 153 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі;

-          вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № ІІІ-1 по ІІІ-14 загальною площею 252,1 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі.

Вказані об'єкти є закінченими реконструкцією об'єктами 100% готовності, відповідають будівельним вимогам та є відособленими об'єктами нерухомості.

Угодами про розподіл площі до договору про пайову участь в будівництві від 14.06.2009 та 15.06.2009 та актами передачі приміщень від 14.06.2009, 15.06.2009, частки в об'єкті розподілені наступним чином:

-          вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № IV-1 по IV-8 загальною площею 249,5 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, передаються у власність держави в особі ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України”;

-          вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з №І-2 по І-3 загальною площею 47,4 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, передаються у власність ТОВ „Комфортстрой”;

-          вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № IІ-1 по IІ-16 загальною площею 278,5 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, передаються у власність ТОВ „Крим-Інвест-Буд”;

-          вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № І-4 по I-8 загальною площею 153 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, передаються у власність Демченко В.Л.;

-          вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № ІІІ-1 по ІІІ-14 загальною площею 252,1 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, передаються у власність ТОВ „Комфортстрой”.

Позивачі звернулись до Фонду  комунального майна Севастопольської міської Ради

із завами про видачу свідоцтв про право власності.

Проте, Фонд комунального майна Севастопольської міської Ради відмовив у видачі свідоцтв про право власності.

          Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суд вважає позови такими, що підлягають задоволенню, з наступних підстав.  

Відповідно до статей 11, 15, 16 Цивільного кодексу України, цивільні права та обов'язки  виникають  із  дій  осіб,  що передбачені актами цивільного законодавства,  а також із дій осіб, що  не  передбачені  цими  актами,  але  за  аналогією  породжують цивільні права та обов'язки.

Підставами   виникнення   цивільних  прав  та  обов'язків, зокрема, є: договори та інші правочини; створення літературних, художніх творів, винаходів та інших результатів інтелектуальної, творчої діяльності; завдання майнової (матеріальної) та моральної шкоди іншій особі; інші юридичні факти.

Кожна  особа  має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Кожна особа має право на захист свого  інтересу,  який  не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

Кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Суд може захистити цивільне право або інтерес способом, встановленим Цивільним кодексом України, або іншим способом, що встановлений договором або законом.

Відповідно до ст. 1 Закону України „Про інвестиційну діяльність”,  інвестиціями є всі види майнових та інтелектуальних цінностей, що вкладаються в об'єкти підприємницької та інших видів діяльності, в результаті якої створюється прибуток (доход) або досягається соціальний ефект.

Згідно зі ст. 7 Закону України „Про інвестиційну діяльність”, всі суб'єкти інвестиційної діяльності незалежно від форм власності та господарювання мають рівні права щодо здійснення інвестиційної діяльності, якщо інше не передбачено законодавчими актами України. Розміщення інвестицій у будь-яких об'єктах, крім тих, інвестування в які заборонено або обмежено цим Законом, іншими актами законодавства України, визнається невід'ємним правом інвестора і охороняється законом.  Інвестор самостійно визначає цілі, напрями, види та обсяги інвестицій, залучає для їх реалізації на договірній основі будь-яких учасників інвестиційної діяльності, у тому числі шляхом організації конкурсів і торгів.  За рішенням інвестора права володіння, користування і розпорядження інвестиціями, а також результатами їх здійснення можуть бути передані іншим громадянам та юридичним особам у порядку, встановленому законом. Взаємовідносини при такій передачі прав регулюються ними самостійно на основі договорів.

Відповідно до ст. 9 Закону України „Про інвестиційну діяльність”, основним правовим документом, який регулює взаємовідносини між суб'єктами інвестиційної діяльності, є договір (угода). Укладання договорів, вибір партнерів, визначення зобов'язань, будь-яких інших умов господарських взаємовідносин, що не суперечать законодавству України, є виключною компетенцією суб'єктів інвестиційної діяльності.

Згідно зі ст. 627 Цивільного кодексу України, сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Земельна ділянка на якої здійснювалось будівництво перебуває у власності ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” на підставі Державного акту про постійне користування від 07.10.1993.

Відповідно до ст. 95 Земельного кодексу України землекористувачі, якщо інше не передбачено законом або договором, мають право самостійно господарювати на землі.

Згідно зі ст. 120 Земельного кодексу України, при переході права власності на будівлю  і  споруду  право власності  на  земельну  ділянку або її частину може переходити на підставі  цивільно-правових  угод,  а  право  користування  -   на підставі договору оренди. При  відчуженні  будівель  та  споруд,  які розташовані на орендованій  земельній  ділянці, право на земельну ділянку визначається згідно з договором оренди земельної ділянки.

Статтею 321 Цивільного кодексу України, встановлено, що право  власності  є  непорушним.  Ніхто   не   може   бути протиправно   позбавлений   цього   права   чи  обмежений  у  його здійсненні. Особа може бути позбавлена права власності або обмежена  у його здійсненні лише у випадках і в порядку, встановлених законом.

Згідно зі ст. 331 Цивільного кодексу України, право власності на нову річ, яка виготовлена (створена) особою, набувається нею, якщо інше не встановлено договором або законом. Особа, яка виготовила (створила) річ зі своїх матеріалів на підставі договору, є власником цієї речі. Право власності на новостворене нерухоме майно (житлові будинки, будівлі, споруди тощо) виникає з моменту завершення будівництва (створення майна). Якщо договором або законом передбачено прийняття нерухомого майна до експлуатації, право власності виникає з моменту його прийняття до експлуатації. Якщо право власності на нерухоме майно відповідно до закону підлягає державній реєстрації, право власності виникає з моменту державної реєстрації. До завершення будівництва (створення майна) особа вважається власником матеріалів, обладнання тощо, які були використані в процесі цього будівництва (створення майна). У разі необхідності особа, зазначена в абзаці першому цієї частини, може укласти договір щодо об'єкта незавершеного будівництва, право власності на який реєструється органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно на підставі документів, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою для створення об'єкта нерухомого майна, проектно-кошторисної документації, а також документів, що містять опис об'єкта незавершеного будівництва.

Згідно  статті 355 Цивільного кодексу України, право спільної власності виникає з підстав, не заборонених законом, при цьому спільна власність вважається частковою, якщо договором або законом не встановлена спільна сумісна власність на майно.

Пунктом 6.1. „Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно”, затвердженого Наказом Міністерства юстиції  України № 7/5 від 07.02.2002 року оформлення права власності на об'єкти нерухомого майна проводиться з видачею свідоцтва про право власності місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування фізичним особам та юридичним особам на новозбудовані, перебудовані або реконструйовані об'єкти нерухомого майна за наявності акта про право власності на землю або рішення про відведення земельної ділянки для цієї мети та за наявності акта комісії про прийняття об'єкта і введення його в експлуатацію.

Відповідно до п. 1.5 „Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно”, обов'язковій реєстрації прав підлягає право власності на нерухоме майно фізичних та юридичних осіб, у тому числі іноземців та осіб без громадянства, іноземних юридичних осіб, міжнародних організацій, іноземних держав, а також територіальних громад в особі органів місцевого самоврядування та держави в особі органів, уповноважених управляти державним майном.

Пунктом  3.3 Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно”, передбачений перелік підстав по якому у реєстрації прав на нерухоме майно може бути відмовлено, до якого не входять обставини, вказані позивачами.

Згідно з п.2 ст. 328 Цивільного кодексу України, право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом.

Відповідно до ст. 392 Цивільного кодексу України, власник майна може пред'явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності.

Відповідно до акту обстеження технічного стану конструкцій надбудови мансардного поверху на лабораторному корпусі № 2 МГІ НАН України, що виконаний ЗАТ “КримНДОпроєкт”, обсяг виконаних будівельних робот склав 100% від повного обсягу робот.

Згідно зі ст. 15 Цивільного кодексу України, кожна сторона має право на захист свого цивільного права в разі його порушення. Кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

На підставі вищевикладеного суд вважає, що позовні вимоги обґрунтованими, та підлягаючими задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 22, 49, 82 –85 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

В И Р І Ш И В :

1.             Позов задовольнити повністю.

2.          Визнати право власності Державної установи „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2, ідентифікаційний код 03534386) на закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № IV-1 по IV-8 загальною площею 249,5 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі.

3.          Зобов'язати Фонд комунального майна Севастопольської міської Ради (99011 м. Севастополь, вул. Леніна, 3, ідентифікаційний код 25750044) оформити право власності держави в особі Національної академії наук України” (від ім'я якого діє Державна установа „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України”) та видати Державної установи „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2, ідентифікаційний код 03534386) свідоцтво про право власності на  закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № IV-1 по IV-8 загальною площею 249,5 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, після набрання рішенням законної сили.

4.          Визнати право власності Товариства з обмеженою відповідальністю „Комфортстрой” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2, ідентифікаційний код 32117441) на закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з №І-2 по І-3 загальною площею 47,4 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі.

5.          Зобов'язати Фонд комунального майна Севастопольської міської Ради (99011 м. Севастополь, вул. Леніна, 3, ідентифікаційний код 25750044) оформити право власності Товариства з обмеженою відповідальністю „Комфортстрой” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2, ідентифікаційний код 32117441) та видати Товариству з обмеженою відповідальністю „Комфортстрой” свідоцтво про право власності на  закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з №І-2 по І-3 загальною площею 47,4 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, передаються у власність ТОВ „Комфортстрой”, після набрання рішенням законної сили.

6.          Визнати право власності Товариства з обмеженою відповідальністю „Комфортстрой” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2, ідентифікаційний код 32117441) на закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № ІІІ-1 по ІІІ-14 загальною площею 252,1 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі”.

7.          Зобов'язати Фонд комунального майна Севастопольської міської Ради (99011 м. Севастополь, вул. Леніна, 3, ідентифікаційний код 25750044) оформити право власності Товариства з обмеженою відповідальністю „Комфортстрой” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2, ідентифікаційний код 32117441) та видати Товариству з обмеженою відповідальністю „Комфортстрой” свідоцтво про право власності на  закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № ІІІ-1 по ІІІ-14 загальною площею 252,1 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі”, після набрання рішенням законної сили.

8.          Визнати право власності Товариства з обмеженою відповідальністю „Крим-Інвест-Буд” (99011 м. Севастополь, вул. Демидова, 13, ідентифікаційний код 34680603) на закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № IІ-1 по IІ-16 загальною площею 278,5 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі.

9.          Зобов'язати Фонд комунального майна Севастопольської міської Ради (99011 м. Севастополь, вул. Леніна, 3, ідентифікаційний код 25750044) оформити право власності Товариства з обмеженою відповідальністю „Крим-Інвест-Буд” (99011 м. Севастополь, вул. Демидова, 13, ідентифікаційний код 34680603)  та видати Товариству з обмеженою відповідальністю „Крим-Інвест-Буд” свідоцтво про право власності на  закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № IІ-1 по IІ-16 загальною площею 278,5 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, після набрання рішенням законної сили.

10.          Зобов'язати Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації та державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської міської Ради (вул. Папаніна, 1 А, місто Севастополь, 99001, ідентифікаційний код 03358363) здійснити державну реєстрацію права власності держави в особі Національної академії наук України” (від ім'я якого діє Державна установа „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України”) та видати Державної установи „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” на  закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № IV-1 по IV-8 загальною площею 249,5 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, після набрання рішенням законної сили.

11.          Зобов'язати Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації та державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської міської Ради (вул. Папаніна, 1 А, місто Севастополь, 99001, ідентифікаційний код 03358363) здійснити державну реєстрацію права власності Товариства з обмеженою відповідальністю „Комфортстрой” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2, ідентифікаційний код 32117441) на закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з №І-2 по І-3 загальною площею 47,4 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, після набрання рішенням законної сили.

12.          Зобов'язати Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації та державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської міської Ради (вул. Папаніна, 1 А, місто Севастополь, 99001, ідентифікаційний код 03358363) здійснити державну реєстрацію права власності Товариства з обмеженою відповідальністю „Крим-Інвест-Буд” (99011 м. Севастополь, вул. Демидова, 13, ідентифікаційний код 34680603) на закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № IІ-1 по IІ-16 загальною площею 278,5 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, після набрання рішенням законної сили.

13.          Зобов'язати Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації та державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської міської Ради (вул. Папаніна, 1 А, місто Севастополь, 99001, ідентифікаційний код 03358363) здійснити державну реєстрацію права власності Товариства з обмеженою відповідальністю „Комфортстрой” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2, ідентифікаційний код 32117441) на закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № ІІІ-1 по ІІІ-14 загальною площею 252,1 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, після набрання рішенням законної сили.

14.          Позов третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору задовольнити повністю.

15.          Визнати право власності Демченко Володимира Леонідовича  (99001  м. Севастополь, вул. Мечникова, б. 1, кв. 12, ідентифікаційний код 2691403757) на закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № І-4 по I-8 загальною площею 153 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі.

16.          Зобов'язати Фонд комунального майна Севастопольської міської Ради (99011 м. Севастополь, вул. Леніна, 3, ідентифікаційний код 25750044) оформити право власності Демченко Володимира Леонідовича  (99001  м. Севастополь, вул. Мечникова, б. 1, кв. 12, ідентифікаційний код 2691403757)  та видати Демченко Володимиру Леонідовичу  свідоцтво про право власності на  закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № І-4 по I-8 загальною площею 153 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, після набрання рішенням законної сили.

17.          Зобов'язати Комунальне підприємство „Бюро технічної інвентаризації та державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської міської Ради (вул. Папаніна, 1 А, місто Севастополь, 99001, ідентифікаційний код 03358363) здійснити державну реєстрацію права власності Демченко Володимира Леонідовича  (99001  м. Севастополь, вул. Мечникова, б. 1, кв. 12, ідентифікаційний код 2691403757) на закінчений будівництвом об'єкт нерухомого майна - вбудовані нежитлові приміщення, які складаються з приміщень з № І-4 по I-8 загальною площею 153 кв.м., з балконом, розташовані у будівлі лабораторного корпусу № 2 ДУ „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” по вул. Капітанська, 2 в м. Севастополі, після набрання рішенням законної сили.

    Суддя                                                                                                              І.В.  Євдокімов

Рішення оформлено

згідно з вимогами

ст. 84 ГПК України

та підписано

01.07.2009

Розсилка:

1.          ТОВ „Комфортстрой” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2)

2.          Державна установа „Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України” (99011 м. Севастополь, вул. Капітанська, 2);

3.          ТОВ „Крим-Інвест-Буд” (99011 м. Севастополь, вул. Демидова, 13)

4.          Фонд  комунального майна Севастопольської міської Ради (99011 м. Севастополь, вул. Луначарського, 5);  

5.          Комунальне підприємство  „Бюро технічної інвентаризації і державної реєстрації об'єктів нерухомого майна” Севастопольської МР (99001, м. Севастополь, вул. Папаніна, 1-А)

6.          Демченко Володимир Леонідович  (99001  м. Севастополь, вул. Мечникова, б. 1, кв. 12

7.          Справа

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення26.06.2009
Оприлюднено11.07.2009
Номер документу4025935
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-5/258

Рішення від 26.06.2009

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Євдокимов І.В.

Рішення від 26.06.2009

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Євдокимов І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні