Ухвала
від 28.08.2014 по справі 235/6183/13-ц
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2п/235/29/14

Єдиний унікальний номер 235/6183/13-ц

У Х В А Л А

Іменем України

28 серпня 2014 року Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

в складі: головуючого - судді Токарєва А.Г.

при секретарі - Ванжа А.В.

за участю: представників позивача - ОСОБА_1, ОСОБА_2

відповідача - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_3 про перегляд заочного рішення по цивільній справі за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Мєчта» до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг,-

В С Т А Н О В И В:

Заочним рішенням Красноармійського міськрайонного суду від 25.01.2014 року позовні вимоги Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Мєчта» до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг задоволені повністю.

Відповідач ОСОБА_3 звернувся до суду із заявою про перегляд заочного рішення, посилаючись на те, що він не міг з'явитися до суду з поважної причини, так як не був повідомлений про слухання справи належним чином, оскільки на його адресу ніяких повідомлень не надходило та про час і місце розгляду справи йому повідомлено не було, в зв'язку з чим не мав можливості захистити свої права та інтереси. Крім того, заявник зазначив, що в період з 12.03.2014 року до 21.03.2014 року він проходив стаціонарне лікування в терапевтичному відділенні Красноармійської ЦРЛ. На підставі вищевикладеного, просить суд скасувати заочне рішення, зупинити стягнення з його пенсії на користь ОСББ «Мєчта».

Відповідач ОСОБА_3 доводи заяви про перегляд заочного рішення підтримав, просив скасувати заочне рішення та призначити справу до розгляду в загальному порядку.

Представник позивача ОСОБА_2 в судовому засідання просила у задоволенні заяви про скасування заочного рішення відмовити, оскільки відповідач ОСОБА_3 був належним чином повідомлений про слухання справи.

Представник позивача ОСОБА_1 в судовому засідання просив у задоволенні заяви ОСОБА_3 про скасування заочного рішення відмовити, оскільки ОСОБА_3 був належним чином повідомлений про слухання справи, про що свідчать акт №1 від 16.01.2014 року про вручення судової повістки та акт №2 від 27.01.2014 року про вручення заочного рішення.

Відповідно до п.1 ч.3 ст.231 ЦПК України у результаті розгляду заяви про перегляд заочного рішення суд може своєю ухвалою залишити заяву без задоволення.

Згідно ч.1 ст.232 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з'явився в судове засідання та не повідомив про причини неявки з поважних причин і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Дослідивши матеріали справи суд встановив, що відповідачем до заяви про перегляд заочного рішення не надано жодних доказів, які мали б істотне значення для правильного вирішення справи по суті позовних вимог.

З урахуванням наведеного вище суд вважає, що підстави для скасування заочного рішення суду відсутні.

Керуючись ст.ст.231, 232 ЦПК України суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_3 про перегляд заочного рішення по цивільній справі за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Мєчта» до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг залишити без задоволення.

Роз'яснити, що у разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку, до Апеляційного суду Донецької області через Красноармійський міськрайонний суд Донецької області протягом десяти днів з дня постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення28.08.2014
Оприлюднено02.09.2014
Номер документу40268382
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —235/6183/13-ц

Ухвала від 08.11.2013

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Токарєв А. Г.

Ухвала від 28.08.2014

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Токарєв А. Г.

Рішення від 25.01.2014

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Токарєв А. Г.

Ухвала від 30.10.2013

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Токарєв А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні