Ухвала
від 18.08.2014 по справі 922/2227/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство

"18" серпня 2014 р.Справа № 922/2227/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Дзюби О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалов О.В.

розглянувши заяву Основ'янської ОДПІ м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківської області, м. Харків про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК Улан", м. Харків , код ЄДРПОУ 36371820 за участю:

Представника заявника - Гавриленко М.Ю., довіреність від 30.01.14р.

Представник боржника - не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 11 червня 2014 року прийнято заяву Основ'янської ОДПІ м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківської області, про порушення справи про банкрутство у відношенні Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК Улан", м. Харків до розгляду; підготовче засідання суду призначено на 26 червня 2014 року; зобов'язано ініціюючого кредитора надати суду пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для участі у даній справі в якості розпорядника майна; зобов'язано кредитора та боржника надати суду необхідні документи для розгляду справи по суті.

В подальшому ухвалами господарського суду Харківської області розгляд заяви про порушення справи про банкрутство відкладався, сторони зобов'язувались виконати вимоги ухвали господарського суду Харківської області від 11 червня 2014 року, в тому числі зобов'язати ініціюючого кредитора надати суду докази безспірності вимог до боржника.

Ухвалою господарського суду від 28 липня 2014 року відкладено розгляд заяви на 18 серпня 2014 року; зобов'язано арбітражного керуючого Сорокіна М.І. подати до суду заяву про участь у справі, в якості розпорядника майна боржника протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали, до дати проведення підготовчого засідання суду; зобов'язано ініціюючого кредитора надати суду докази безспірності вимог до боржника (постанова органу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора); зобов'язано сторони виконати в повному обсязі вимоги попередніх ухвал суду.

До канцелярії суду від арбітражного керуючого Сорокіна М.І. надійшла заява (вх№ 27091) на участь у даній справі в якості розпорядника майна боржника.

В судову засіданні представник заявника надав суду усні пояснення, проте доказів витребуваних судом не представив, в тому числі не надав докази безспірності вимог до боржника.

Представник боржника у засідання суду не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, документів витребуваних судом не надав, про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином.

Заслухавши присутнього у засіданні суду представника Основ'янської ОДПІ м. Харкова, розглянувши заяву про порушення справи про банкрутство відносно боржника та дослідивши додані до заяви документи, суд зазначає наступне.

Згідно п.1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до п. 1 ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", справи про банкрутство юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Відповідно до п. 3 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Згідно п. 3 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

Відповідно до п. 6 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про:

порушення провадження у справі про банкрутство;

відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Згідно абз. 1 п. 7 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд відмовляє в порушенні провадження у справі про банкрутство, якщо відсутня хоча б одна з підстав, передбачених частиною третьою статті 10 Закону.

Враховуючи те, що заявником не доведено суду безспірності вимог до боржника, а саме не надана постанова органу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора, суд дійшов висновку відмовити Основ'янській ОДПІ м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківської області, у порушенні провадження у справі про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК Улан".

Керуючись ст. ст. 2, 9, 16, абз. 5 п. 7 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відмовити Основ'янська ОДПІ м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківської області, м. Харків у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Відмова у порушенні провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню до суду із заявою про порушення справи про банкрутство за наявності підстав, встановлених Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

2. Дану ухвалу направити заявнику, боржнику, державному реєстратору, ДВС, державному органу з питань банкрутства, Сорокіну М.І.

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення18.08.2014
Оприлюднено03.09.2014
Номер документу40305442
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК Улан", м. Харків , код ЄДРПОУ 36371820

Судовий реєстр по справі —922/2227/14

Ухвала від 26.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 28.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 10.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 18.08.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 11.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні