Вирок
від 01.09.2014 по справі 760/15270/14-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 1-кп/760/676/14р.

760/15270/14-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 вересня 2014 року Солом`янський районний суд м. Києва

у складі: головуючого - судді ОСОБА_1

за участю прокурора ОСОБА_2

за участю захисника ОСОБА_3

за участю обвинуваченого ОСОБА_4

за участю секретаря ОСОБА_5

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду угоду про визнання винуватості по кримінальному проваджені зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №32014100090000101 від 23.06.2014р. укладену між прокурором прокуратури Солом`янського району м. Києва ОСОБА_2 та обвинуваченим

ОСОБА_4 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцем м. Черкаси, українцем, громадянином України, освіта неповна середня, не одруженого, дітей немає, не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого

за підозрою вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.205, ч.2 ст.205, ч.3 ст.358 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

На початку грудня 2011р. ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому 08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою АДРЕСА_2 , до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

Таким чином ОСОБА_4 виконав запропоновані дії невстановленої слідством особи. В подальшому ОСОБА_4 засвідчений нотаріально Статут ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677) передав невстановленій слідством особі на Солом`янській площі на території Солом`янського району міста Києва.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Тобто, ОСОБА_4 розумів, що ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), буде використано з метою прикриття незаконної діяльності.

Дані дії ОСОБА_4 , як виконавець злочину, здійснював виключно за грошову винагороду з метою прикриття незаконної діяльності. При створенні ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677) ОСОБА_4 не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність на вказаному товаристві.

Таким чином, ОСОБА_4 фактично набуто право власності ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677).

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, невстановлена досудовим розслідуванням особа, у відповідності відведеної їй ролі, 27.11.2012 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Незаконна діяльність ОСОБА_4 та невстановлених осіб полягала в наступному: так, останні, отримавши реєстраційні документи ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), а також печатку вказаного товариства, здійснювали діяльність направлену на формування штучного податкового кредиту з податку на додану вартість та завищення витрат іншим підприємствам з метою ухилення від сплати податків до Державного бюджету України.

Крім цього, на початку грудня 2011р. ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому 08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Інститутська, 13-а, до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

Таким чином ОСОБА_4 виконав запропоновані дії невстановленої слідством особи. В подальшому ОСОБА_4 засвідчений нотаріально Статут ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433) передав невстановленій слідством особі на Солом`янській площі на території Солом`янського району міста Києва.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Тобто, ОСОБА_4 розумів, що ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), буде використано з метою прикриття незаконної діяльності.

Дані дії ОСОБА_4 , як виконавець злочину, здійснював виключно за грошову винагороду з метою прикриття незаконної діяльності. При створенні ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433) ОСОБА_4 не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність на вказаному товаристві.

Таким чином, ОСОБА_4 фактично набуто право власності ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433).

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, невстановлена досудовим розслідуванням особа, у відповідності відведеної їй ролі, 09.11.2012 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Незаконна діяльність ОСОБА_4 та невстановлених осіб полягала в наступному: так, останні, отримавши реєстраційні документи ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), а також печатку вказаного товариства, здійснювали діяльність направлену на формування штучного податкового кредиту з податку на додану вартість та завищення витрат іншим підприємствам з метою ухилення від сплати податків до Державного бюджету України.

Крім цього, на початку грудня 2011 року ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому 08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Інститутська, 13-а, до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

Таким чином ОСОБА_4 виконав запропоновані дії невстановленої слідством особи. В подальшому ОСОБА_4 засвідчений нотаріально Статут ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428) передав невстановленій слідством особі на Солом`янській площі на території Солом`янського району міста Києва.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Тобто, ОСОБА_4 розумів, що ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), буде використано з метою прикриття незаконної діяльності.

Дані дії ОСОБА_4 , як виконавець злочину, здійснював виключно за грошову винагороду з метою прикриття незаконної діяльності. При створенні ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428) ОСОБА_4 не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність на вказаному товаристві.

Таким чином, ОСОБА_4 фактично набуто право власності ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428).

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, невстановлена досудовим розслідуванням особа, у відповідності відведеної їй ролі, 09.11.2012 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Незаконна діяльність ОСОБА_4 та невстановлених осіб полягала в наступному: так, останні, отримавши реєстраційні документи ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), а також печатку вказаного товариства, здійснювали діяльність направлену на формування штучного податкового кредиту з податку на додану вартість та завищення витрат іншим підприємствам з метою ухилення від сплати податків до Державного бюджету України.

Крім цього, на початку грудня 2011 року ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому 08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Інститутська, 13-а, до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

Таким чином ОСОБА_4 виконав запропоновані дії невстановленої слідством особи. В подальшому ОСОБА_4 засвідчений нотаріально Статут ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501) передав невстановленій слідством особі на Солом`янській площі на території Солом`янського району міста Києва.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Тобто, ОСОБА_4 розумів, що ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), буде використано з метою прикриття незаконної діяльності.

Дані дії ОСОБА_4 , як виконавець злочину, здійснював виключно за грошову винагороду з метою прикриття незаконної діяльності. При створенні ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501) ОСОБА_4 не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність на вказаному товаристві.

Таким чином, ОСОБА_4 фактично набуто право власності ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501).

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, невстановлена досудовим розслідуванням особа, у відповідності відведеної їй ролі, 12.11.2012 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Незаконна діяльність ОСОБА_4 та невстановлених осіб полягала в наступному: так, останні, отримавши реєстраційні документи ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), а також печатку вказаного товариства, здійснювали діяльність направлену на формування штучного податкового кредиту з податку на додану вартість та завищення витрат іншим підприємствам з метою ухилення від сплати податків до Державного бюджету України.

Крім цього, на початку грудня 2011 року ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому 08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою АДРЕСА_2 , до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

Таким чином ОСОБА_4 виконав запропоновані дії невстановленої слідством особи. В подальшому ОСОБА_4 засвідчений нотаріально Статут ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559) передав невстановленій слідством особі на Солом`янській площі на території Солом`янського району міста Києва.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Тобто, ОСОБА_4 розумів, що ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), буде використано з метою прикриття незаконної діяльності.

Дані дії ОСОБА_4 , як виконавець злочину, здійснював виключно за грошову винагороду з метою прикриття незаконної діяльності. При створенні ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559) ОСОБА_4 не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність на вказаному товаристві.

Таким чином, ОСОБА_4 фактично набуто право власності ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559).

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, невстановлена досудовим розслідуванням особа, у відповідності відведеної їй ролі, 12.11.2012 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Незаконна діяльність ОСОБА_4 та невстановлених осіб полягала в наступному: так, останні, отримавши реєстраційні документи ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), а також печатку вказаного товариства, здійснювали діяльність направлену на формування штучного податкового кредиту з податку на додану вартість та завищення витрат іншим підприємствам з метою ухилення від сплати податків до Державного бюджету України.

Крім цього, на початку грудня 2011 року ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому 08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою АДРЕСА_2 , до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

Таким чином ОСОБА_4 виконав запропоновані дії невстановленої слідством особи. В подальшому ОСОБА_4 засвідчений нотаріально Статут ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585) передав невстановленій слідством особі на Солом`янській площі на території Солом`янського району міста Києва.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Тобто, ОСОБА_4 розумів, що ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), буде використано з метою прикриття незаконної діяльності.

Дані дії ОСОБА_4 , як виконавець злочину, здійснював виключно за грошову винагороду з метою прикриття незаконної діяльності. При створенні ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585) ОСОБА_4 не мав наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність на вказаному товаристві.

Таким чином, ОСОБА_4 фактично набуто право власності ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585).

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, невстановлена досудовим розслідуванням особа, у відповідності відведеної їй ролі, 13.11.2012 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Незаконна діяльність ОСОБА_4 та невстановлених осіб полягала в наступному: так, останні, отримавши реєстраційні документи ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), а також печатку вказаного товариства, здійснювали діяльність направлену на формування штучного податкового кредиту з податку на додану вартість та завищення витрат іншим підприємствам з метою ухилення від сплати податків до Державного бюджету України.

Крім цього, на початку грудня 2011 року ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб ОСОБА_4 , з корисливих мотивів, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою АДРЕСА_2 , до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Таким чином, підприємство ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677) було зареєстровано без наміру здійснення підприємницької діяльності, а з метою штучного формування податкового кредиту з податку на додану вартість третім особам. Після чого, ОСОБА_4 , завідомо не маючи наміру займатися підприємницькою діяльністю, передав підроблений Статут ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677) за грошову винагороду невстановленій слідством особі в обумовленому місці, а саме на території Солом`янської площі в Солом`янському районі міста Києва.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, в тому числі Статуту ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677), невстановлена досудовим розслідуванням особа у відповідності до відведеної їй ролі використала його, а саме здійснила 27.11.2012 державну реєстрацію ТОВ «Аквіта Нова Союз» (код ЄДРПОУ 38463677) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Крім цього, на початку грудня 2011 року ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб ОСОБА_4 , з корисливих мотивів, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою АДРЕСА_2 , до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Таким чином, підприємство ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433) було зареєстровано без наміру здійснення підприємницької діяльності, а з метою штучного формування податкового кредиту з податку на додану вартість третім особам. Після чого, ОСОБА_4 , завідомо не маючи наміру займатися підприємницькою діяльністю, передав підроблений Статут ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433) за грошову винагороду невстановленій слідством особі в обумовленому місці, а саме на території Солом`янської площі в Солом`янському районі міста Києва.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, в тому числі Статуту ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433), невстановлена досудовим розслідуванням особа у відповідності до відведеної їй ролі використала його, а саме здійснила 09.11.2012 державну реєстрацію ТОВ «Аквіта Бізнес» (код ЄДРПОУ 38465433) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Крім цього, на початку грудня 2011 року ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб ОСОБА_4 , з корисливих мотивів, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою АДРЕСА_2 , до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Таким чином, підприємство ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428) було зареєстровано без наміру здійснення підприємницької діяльності, а з метою штучного формування податкового кредиту з податку на додану вартість третім особам. Після чого, ОСОБА_4 , завідомо не маючи наміру займатися підприємницькою діяльністю, передав підроблений Статут ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428) за грошову винагороду невстановленій слідством особі в обумовленому місці, а саме на території Солом`янської площі в Солом`янському районі міста Києва.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, в тому числі Статуту ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428), невстановлена досудовим розслідуванням особа у відповідності до відведеної їй ролі використала його, а саме здійснила 09.11.2012 державну реєстрацію ТОВ «Бат Мастер» (код ЄДРПОУ 38465428) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Крім цього, на початку грудня 2011 року ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб ОСОБА_4 , з корисливих мотивів, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою АДРЕСА_2 , до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Таким чином, підприємство ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501) було зареєстровано без наміру здійснення підприємницької діяльності, а з метою штучного формування податкового кредиту з податку на додану вартість третім особам. Після чого, ОСОБА_4 , завідомо не маючи наміру займатися підприємницькою діяльністю, передав підроблений Статут ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501) за грошову винагороду невстановленій слідством особі в обумовленому місці, а саме на території Солом`янської площі в Солом`янському районі міста Києва.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, в тому числі Статуту ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501), невстановлена досудовим розслідуванням особа у відповідності до відведеної їй ролі використала його, а саме здійснила 12.11.2012 державну реєстрацію ТОВ «Бат Ліга» (код ЄДРПОУ 38465501) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Крім цього, на початку грудня 2011 року ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб ОСОБА_4 , з корисливих мотивів, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою АДРЕСА_2 , до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Таким чином, підприємство ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559) було зареєстровано без наміру здійснення підприємницької діяльності, а з метою штучного формування податкового кредиту з податку на додану вартість третім особам. Після чого, ОСОБА_4 , завідомо не маючи наміру займатися підприємницькою діяльністю, передав підроблений Статут ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559) за грошову винагороду невстановленій слідством особі в обумовленому місці, а саме на території Солом`янської площі в Солом`янському районі міста Києва.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, в тому числі Статуту ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559), невстановлена досудовим розслідуванням особа у відповідності до відведеної їй ролі використала його, а саме здійснила 12.11.2012 державну реєстрацію ТОВ «Аквіта Трейд Лідер» (код ЄДРПОУ 38465559) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Крім цього, на початку грудня 2011 року ОСОБА_4 в денний час доби, при невстановлених обставинах, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу реєстрації на його ім`я в органах державної влади, за грошову винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), з метою прикриття незаконної діяльності.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника зареєстрованого підприємства, усвідомлюючи, що підприємство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб ОСОБА_4 , з корисливих мотивів, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорту та картки фізичної особи-платника податків, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних Зборів Учасників ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585) від 08.12.2011, Статут ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

08.12.2011, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою АДРЕСА_2 , до Шостої київської державної нотаріальної контори до державного нотаріуса ОСОБА_6 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав отриманий від невстановленої слідством особи ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), чим засвідчив факт реєстрації даного товариства, також з даного приводу він розписався в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, в приміщенні вказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність завчасно підготовленою невстановленою особою, якою уповноважив невідомих йому осіб бути його представниками та вести від його імені справи в усіх органах державної влади та управління, органах статистики, органах внутрішніх справ, в усіх судових установах, нотаріальних конторах, в тому числі в районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації та районній податковій інспекції, пенсійному фонді, державній службі зайнятості, фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, фонді соціального страхування від тимчасової втрати працездатності України, фонді Соціального страхування на випадок безробіття, дозвільній системі, установах банків та будь-яких інших фондах, установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності з питань реєстрації установчих документів ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), а також в банківських установах з питань відкриття рахунків для формування статутного капіталу Товариства та внесення від його імені на ці рахунки грошових коштів.

На час підписання ОСОБА_4 . Статуту ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), останній розумів, що дане товариство реєструється на його ім`я з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених осіб.

Таким чином, підприємство ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585) було зареєстровано без наміру здійснення підприємницької діяльності, а з метою штучного формування податкового кредиту з податку на додану вартість третім особам. Після чого, ОСОБА_4 , завідомо не маючи наміру займатися підприємницькою діяльністю, передав підроблений Статут ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585) за грошову винагороду невстановленій слідством особі в обумовленому місці, а саме на території Солом`янської площі в Солом`янському районі міста Києва.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як засновником, в тому числі Статуту ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585), невстановлена досудовим розслідуванням особа у відповідності до відведеної їй ролі використала його, а саме здійснила 13.11.2012 державну реєстрацію ТОВ «Бат Трейд Ліга» (код ЄДРПОУ 38465585) у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, розташованої за адресою м. Київ, бульв. Тараса Шевченка, 26/4, та отримала печатку товариства.

Таким чином, ОСОБА_4 вчинив фіктивне підприємництво, тобто створив суб`єкт підприємницької діяльності (юридичну особу) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене повторно, тобто кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст.205, ч.2 ст.205 КК України, а також вчинив підроблення офіційних документів, які видаються підприємством та надають права, з метою використання їх іншою особою та їх збут, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.358 КК України.

17.07.2014 року від прокурора прокуратури Солом`янського району м. Києва ОСОБА_2 надійшов обвинувальний акт від 11.07.2014 року з угодою про визнання винуватості від 11.07.2014 року за підозрою вчинення ОСОБА_4 кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.205, ч.2 ст.205, ч.3 ст.358 КК України.

Зі змісту угоди про визнання винуватості вбачається, що під час досудового розслідування обвинувачений ОСОБА_4 повністю визнав свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень і зобов`язався беззастережно визнати свою винуватість в цих діяннях під час судового провадження.

Крім того, під час укладення угоди про визнання винуватості прокурор ОСОБА_2 та обвинувачений ОСОБА_4 узгодили міру покарання останньому за вчинені ним кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст.205, ч.2 ст.205, ч.3 ст.358 КК України:

- за ч.1 ст.205 КК України у виді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн.;

- за ч.2 ст.205 КК України у виді штрафу в розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51000 грн.;

- за ч.3 ст.358 КК України у виді 2 років позбавлення волі.

На підставі ст.70 КК України за сукупністю правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити ОСОБА_4 покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Згідно ст.75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням строком на 1 (один) рік з покладенням на нього обов`язків, передбачених ст.76 КК України.

Під час підготовчого судового засідання обвинувачений ОСОБА_4 стверджував, що повністю розуміє свої права та характер обвинувачення за ч.1 ст.205, ч.2 ст.205, ч.3 ст.358 КК України щодо яких він визнає себе повністю винуватим, вид покарання, який буде застосований до нього у разі затвердження угоди, а також наслідки укладення та затвердження угоди про винуватість, передбачені ст.473 КПК України, які йому роз`яснені судом.

Крім цього, обвинувачений ОСОБА_4 вказував, що вищезазначена угода про визнання його винуватості укладена ним з прокурором добровільно без застосування будь-якого насильства, примусу та погроз.

Враховуючи вищевикладене, суд переконавшись в тому, що угода про визнання винуватості, укладена між прокурором та обвинуваченим, може бути затверджена.

Відповідно до ч.4 ст.469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам, а кримінальні правопорушення, які вчинив обвинувачений ОСОБА_4 , згідно ст.12 КК України відносяться до правопорушень середньої тяжкості.

Як убачається зі змісту наданої суду угоди про визнання винуватості від 11.07.2014 року, вона відповідає вимогам ст.472 КПК України.

Під час підготовчого судового засідання обвинувачений ОСОБА_4 визнав повністю свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.205, ч.2 ст.205, ч.3 ст.358 КК України і зрозумів, роз`яснені судом права, передбачені п.1 ч.4 ст.474 КПК України, а саме: що він має право на судовий розгляд, під час якого прокурор зобов`язаний довести кожну обставину щодо кримінальних правопорушень, у вчиненні яких його обвинувачують, має право мовчати і факт мовчання не матиме для суду жодного доказового значення, мати захисника, у тому числі на отримання правової допомоги безоплатно у порядку та випадках, передбачених законом або захищатися самостійно, допитати під час судового розгляду свідків обвинувачення, подати клопотання про виклик свідків і подати докази, що свідчать на його користь.

Крім того, обвинувачений ОСОБА_4 усвідомив наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості, передбачені ч.2 ст.473 КПК України, а також характер обвинувачення, вид покарання, який буде застосований до нього у разі затвердження судом угоди, передбачені п.п.3-4 ч.4 ст.474 КПК України.

Під час підготовчого судового засідання суд переконався, що укладення сторонами угоди про визнання винуватості є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин ніж ті, що передбачені в угоді.

Обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 , згідно ст.66 КК України, суд визнає щире каяття та активне сприяння розкриттю правопорушень.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 , згідно ст.67 КК України, судом не встановлено.

Згідно ч.1 ст.475 КПК України, якщо суд переконався, що угода може бути затверджена, він ухвалює вирок, яким затверджує угоду і призначає узгоджену сторонами міру покарання.

Керуючись ч.1 ст.314, ч.4 ст.469, ст.ст.472, 473 ч.2, п.п.1, 3, 4 ч.4 ст.474 та ст.475 КПК України суд, -

З А С У Д И В:

Затвердити угоду про визнання винуватості від 11.07.2014 року у кримінальному провадженні зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №32014100090000101 від 23.06.2014 року, укладену між прокурором прокуратури Солом`янського району м. Києва ОСОБА_2 та обвинуваченим ОСОБА_4 .

Визнати винуватим ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.205, ч.2 ст.205, ч.3 ст.358 КК України і призначити йому покарання:

- за ч.1 ст.205 КК України у виді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн.;

- за ч.2 ст.205 КК України у виді штрафу в розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51000 грн.;

- за ч.3 ст.358 КК України у виді 2 років позбавлення волі.

На підставі ст.70 КК України за сукупністю правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити ОСОБА_4 покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Згідно ст.75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням строком на 1 (один) рік.

Згідно ст.76 КК України покласти на обвинуваченого ОСОБА_4 обов`язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти про зміну місця проживання, роботи і періодично з`являтися в цей орган для реєстрації.

Запобіжний захід ОСОБА_4 до набрання вироком законної сили обрати у вигляді особистого зобов`язання з покладенням на нього наступних обов`язків: прибувати за кожною вимогою до визначеної службової особи з встановленою періодичністю, не відлучатися з населеного пункту за адресою: АДРЕСА_1 , де він проживає, повідомляти орган кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця проживання та роботи.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду м. Києва через Солом`янський районний суд м. Києва протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку, і його копія після проголошення негайно вручається обвинуваченому та прокурору.

Роз`яснити учасникам провадження, що згідно ст.476 КПК України, у разі невиконання угоди про визнання винуватості прокурор має право звернутися до суду, який затвердив таку угоду, з клопотанням про скасування вироку. Клопотання про скасування вироку, яким була затверджена угода, може бути подано протягом встановлених законом строків давності притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення цього кримінального правопорушення.

Умисне невиконання угоди є підставою для притягнення особи до відповідальності за ст.389-1 КК України.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.09.2014
Оприлюднено11.01.2023
Номер документу40308522
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/15270/14-к

Ухвала від 11.11.2015

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Губко А. О.

Ухвала від 21.07.2014

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Губко А. О.

Вирок від 01.09.2014

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Губко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні