Постанова
від 30.06.2009 по справі 2а-5819/09/9/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімферо поль, Автономна Республіка К рим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

30.06.09 Справа №2а-5819/09/9/0170

Окружний адміністр ативний суд Автономної Респу бліки Крим у складі

головуючого судді Цикурен ко А.С. ,

при секретарі Павленко Н.О.

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовом Державної пода ткової інспекції у м. Ялта АР К рим

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвест груп"

про припинення юридичної о соби

за участю представників:

позивача - не з' явився ;

відповідача - не з' явивс я;

Обставини справи: позивач з вернувся до Окружного адміні стративного суду АР Крим з по зовними вимогами до відповід ача про припинення юридичної особи, у зв' язку з ненадання м у податкову інспекцію біль ше року документів фінансово ї звітності та декларацій.

Представник позивача у суд ове засідання не з'явився, але надіслав клопотання про роз гляд справи за його відсутні стю.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився, явку представ ника не забезпечив, про місце , день та час його проведення п овідомлений належним чином.

Відповідно до ч. 2 ст. 128 КАС Укр аїни неприбуття у судове зас ідання без поважних причин п редставника сторони або трет ьої особи, які прибули в судов е засідання, або неповідомле ння ними про причини неприбу ття, не є перешкодою для розгл яду справи.

Розглянувши матеріали спр ави, дослідивши надані доказ и, суд

ВСТАНОВИВ:

Виконавчим комітетом Ял тинської міської ради АР Кри м 02.08.07 р. здійснено державну реє страцію Товариства з обмежен ою відповідальністю "Будінве ст груп".

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції в м. Ялта АР Крим від 30.03.09 р. № 2820/9/15-1 відпові дач з першого кварталу 2008 року не надає до податкових орган ів податкові декларації, інш у звітність.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни «Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетами і держав ними цільовими фондами» плат ники податків повинні предст авляти до органів ДПІ звітні сть з періодичністю, встанов леною нормами діючого законо давства.

Пункт 1.2 статті 9 Закону Украї ни «Про систему оподаткуванн я» передбачає обов'язок плат ників податків, зборів (обов'я зкових платежів) подавати в д ержавні податкові органи від повідно до діючого законодав ства декларації та бухгалтер ську звітність.

Відповідно до частини 1 стат ті 51 Господарського кодексу У країни підприємницька діяль ність припиняється на підста ві рішення суду.

Згідно до ч. 2 ст. 46 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних ос іб - підприємців» однією з п ідстав для постановлення суд ового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємц я є неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових декларац ій, документів фінансової зв ітності.

Відповідач згідно зі ст. 71 КА СУ не надав доказів оформлен ня податкових декларацій, ін шої звітності та відправленн я цих матеріалів позивачу.

За таких обставин суд вваж ає, що позов підлягає задовол енню.

Керуючись ст. ст. 160-163, ст. 167 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відпо відальністю "Будінвест груп" (98600, АРК, м. Ялта, вул. Партизансь ка, 3; ЄДРПОУ 35236359,р/р 26002300003227, МФО 384931, Се вастопольська ФАКБ "Форум", м. Севастополь,), зареєстровану 02.08.07 р. Виконкомом Ялтинської м іської ради.

Копію цієї постанови, після набрання нею законної сили, н аправити до державного реєст ратора при Виконавчому коміт еті Ялтинської міської ради (98600,АР Крим, м. Ялта, пл. Радянськ а, 1).

Постанова набирає законно ї сили через 10 днів з дня прого лошення постанови у разі неп одання заяви про апеляційне оскарження (апеляційної скар ги).

Якщо після подачі заяви про апеляційне оскарження апеля ційна скарга не подана, поста нова набуває законної сили ч ерез 20 днів після подання заяв и про апеляційне оскарження.

Протягом 10 днів з дня прогол ошення постанови до Севастоп ольського апеляційного адмі ністративного суду через Окр ужний адміністративний суд А втономної Республіки Крим мо же бути подана заява про апел яційне оскарження, після под ачі якої протягом 20 днів може бути подана апеляційна скарг а.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться в строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Суддя Цику ренко А.С.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення30.06.2009
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу4032319
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5819/09/9/0170

Постанова від 30.06.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Цикуренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні