Постанова
від 08.09.2014 по справі 807/2400/14
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 вересня 2014 рокум. Ужгород№ 807/2400/14 Закарпатський окружний адміністративний суд в особі судді Шешеня О.М., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовною заявою Ужгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатській області до Обслуговуючого кооперативу "Алмір-Красія" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Ужгородська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Закарпатській області (далі - позивач) звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Обслуговуючого кооперативу "Алмір-Красія" (далі - відповідач) про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не подає до Ужгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатській області податкову звітність більше одного року.

Ухвалою суду від 21.07.2014 року прийнято рішення про проведення розгляду справи в порядку скороченого провадження у відповідності до ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України. Дану ухвалу було надіслано відповідачу рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

28.07.2014 року до суду повернувся конверт поштового відправлення (ухвали про відкриття скороченого провадження) з поштовою відміткою "за зазначеною адресою не проживає".

Станом на 08 вересня 2014 року заперечення проти позову або заява про визнання позову від відповідача до суду не надійшли.

На підставі наведеного, суд приходить до висновку про можливість розгляду справи без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі в порядку ч.4 ст. 183-2 КАС України на підставі наявних у справі доказів.

Згідно до ч. 3 ст. 183-2 КАС України відповідач у десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження та копій документів може подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Відповідно до п.3 ч. 5 ст. 183-2 КАС України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцем знаходження відповідача.

Судом встановлено, що 15.12.2004 року було проведено державну реєстрацію Обслуговуючого кооперативу "Алмір-Красія", за адресою: с. Вишка, буд. 144, Великоберезнянський район, Закарпатська область, 89023, згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с. 5-7).

Підставою для звернення податкової інспекції з даним позовом є неподання відповідачем звітності до податкових органів більше року, про що свідчить наявна в матеріалах справи довідка від 11.07.2014 року № 115/9/25-00, згідно якої відповідач не подає до інспекції звіти, декларації про доходи, розрахунки та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та податкових платежів більше року (а.с.10). Відповідно до довідки від 11.07.2014 року № 116 9/25-00 податкової заборгованості у відповідача немає. (а.с. 9).

Відповідно до пп.16.1.3. п. 16.1. ст. 16 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VІ платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Частиною 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003 № 755-ІV передбачено, що неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Відповідно до пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем.

На підставі п.67.2. ст. 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Оскільки, позивачем у даній справі є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - юридична особа, то в силу ч.4 ст. 94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються.

Відповідно до ч.1 ст. 256 КАС України постанова суду виконується негайно.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст. 160-162, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1.Адміністративний позов Ужгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатській області до Обслуговуючого кооперативу "Алмір-Красія" про припинення юридичної особи - задовольнити.

2.Припинити юридичну особу Обслуговуючий кооператив "Алмір-Красія" (с. Вишка, буд. 144, Великоберезнянський район, Закарпатська область, 89023, код ЄДРПОУ - 33157967).

3. Зобов'язати Обслуговуючий кооператив "Алмір-Красія" здійснити заходи для державної реєстрації припинення юридичної особи

4. Постанова підлягає негайному виконанню.

5. Надіслати державному реєстратору копію постанови після набрання нею законної сили.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, судове рішення апеляційної інстанції по такій справі є остаточним і оскарженню не підлягає. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови. Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя О.М. Шешеня

Дата ухвалення рішення08.09.2014
Оприлюднено09.09.2014
Номер документу40373275
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/2400/14

Постанова від 08.09.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Ухвала від 21.07.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні