Постанова
від 09.09.2014 по справі 804/10888/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 вересня 2014 р. Справа № 804/10888/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Царікової О.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Криворізької північної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПФП Ельбрус» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ :

28.07.2014 до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Криворізької північної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПФП Ельбрус» про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «ПФП Ельбрус».

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що відповідач перебуває на податковому обліку в Криворізькій північної об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, однак в порушення вимог чинного законодавства не подає до Криворізької північної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області податкову звітність з будь-якого податкового платежу з 18 квітня 2011 року, тобто більш ніж протягом року, що відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 29.07.2014 відкрито скорочене провадження у справі № 804/10888/14.

Позивач про розгляд справи в порядку скороченого провадження повідомлений належним чином, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення повноважному представнику позивача у справі 06.08.2014, яке міститься в матеріалах справи.

Ухвала Дніпропетровського окружного адміністративного суду у справі №804/10888/14 від 29.07.2014 про відкриття скороченого провадження була надіслана на адресу відповідача, зазначену в матеріалах позовної заяви рекомендованим поштовим відправленням. Проте, 29.08.2014 на адресу суду повернувся поштовий конверт із відміткою поштового відділення про повернення, у зв'язку із закінченням терміну зберігання.

Всупереч вимогам ч. 1 ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», про зміну місцезнаходження відповідач контролюючі органи не повідомив, тому відповідних змін до Єдиного державного реєстру внесено не було.

Відповідно до п. 11 ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) у разі повернення поштового відправлення із повсткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Суд вважає, що вжив усі залежні від нього заходи для належного повідомлення відповідача про розгляд адміністративної справи в порядку скороченого провадження.

Всупереч ч. 3 ст. 183-2 КАС України, відповідач у десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження по справі не подав заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Суд, дослідивши матеріали справи, з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується адміністративний позов, оцінивши докази, які мають значення для розгляду і вирішення справи по суті, проаналізувавши на підставі фактичних обставин справи застосування норм матеріального та процесуального права, вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню з наступних підстав.

Як встановлено судом та підтверджується наявними матеріалами справи, Товариство з обмеженою відповідальністю «ПФП Ельбрус» (код ЄДРПОУ 31224344) зареєстроване Виконавчим комітетом Криворізької міської ради 05.02.2001, юридична адреса: 50014, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Кремлівська.

Товариство з обмеженою відповідальністю «ПФП Ельбрус» перебуває на обліку в Криворізькій північній об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області як платник податків та інших обов'язкових платежів.

Згідно довідки Криворізької північної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області станом на 04.07.2014 відповідач не має заборгованості перед бюджетом.

Відповідно до довідки Криворізької північної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області від 04.07.2014 № 11270/04-83-15-03, Товариство з обмеженою відповідальністю «ПФП Ельбрус» (код ЄДРПОУ 31224344) не надає до Криворізької північної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області податкову звітність з 18.04.2011.

В.о. начальника Криворізької північної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області прийнято розпорядження від 04.07.2014 № 25-р про звернення до суду із позовом про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «ПФП Ельбрус».

Відповідно до п.п. 16.1.2, 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний вести у встановленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків, подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Як встановлено судом, відповідач не подає до податкового органу податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів більше одного року, а саме: з 18 квітня 2011 року, чим порушує вимоги чинного законодавства.

Згідно п. 67.2 ст. 67 Податкового Кодексу України, контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; скасування державної реєстрації змін до установчих документів.

Відповідно до статті 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців», юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням державних органів, прийнятим у випадках, передбачених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців», підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені при створенні юридичної особи, які не можна усунути; провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом; невідповідність мінімального розміру статутного фонду юридичної особи вимогам закону; неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

У відповідності до ч. 2 ст. 41 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців», суд, який постановив рішення щодо відміни державної реєстрації припинення юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відміну державної реєстрації припинення юридичної особи.

Враховуючи викладене, вимоги позивача про припинення юридичної особи, з підстав неподання Товариством з обмеженою відповідальністю «ПФП Ельбрус» податкової звітності більше одного року, є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими, документально підтвердженими, а тому підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 11, 14, 70, 71, 86, 158 - 163, 167, 183-2, 186, 254 КАС України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Криворізької північної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПФП Ельбрус» про припинення юридичної особи задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «ПФП Ельбрус» (код ЄДРПОУ 31224344; 50014, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Кремлівська).

Направити копію постанови державному реєстратору за місцезнаходженням особи для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про судове рішення.

Постанова може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги до суду першої інстанції з одночасним направленням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з дня проголошення постанови, або протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови відповідно до вимог ст. 186 КАС України.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 256, ч. 6 ст. 183-2 КАС України постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження підлягають негайному виконанню.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя О.В. Царікова

Дата ухвалення рішення09.09.2014
Оприлюднено12.09.2014
Номер документу40397533
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/10888/14

Постанова від 09.09.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Ухвала від 29.07.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні