Рішення
від 08.09.2014 по справі 910/15711/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98 РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 910/15711/14 08.09.14

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРК Інвест"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Медичний центр "Прометек"

про стягнення 174 860,36 грн.

Суддя Трофименко Т.Ю.

В засіданні приймали участь представники:

Від позивача: Старінський О.С. по довіреності № б/н від 03.06.2014р.

Від відповідача: не з'явились

Обставини справи :

Товариство з обмеженою відповідальністю "ТРК Інвест" звернулось до Господарського суду міста Києва з вимогою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Медичний центр "Прометек" про стягнення 174 860,36 грн., з яких: 148 898,53 грн. - основної заборгованості, 12 375,35 грн. - пеня за несвоєчасну оплату орендних платежів, 2 301,89 грн. - 3% річних та 11 284,59 грн. - інфляційних нарахувань.

Позовні вимоги обумовлені неналежним виконанням відповідачем умов договору оренди № 0108-11 від 01.08.2011р.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 04.08.2014р. порушено провадження у справі № 910/15711/14, розгляд якої призначено у судовому засіданні на 08.09.2014 р. за участю представників сторін.

У даному судовому засіданні представник позивача підтримав заявлені позовні вимоги.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився. Заяв, клопотань від представника відповідача на адресу суду не надходило.

Відповідач належним чином повідомлений про призначення справи до розгляду в засіданні господарського суду, про час і місце його проведення. (Ухвалу Господарського суду міста Києва про порушення провадження у справі від 04.08.2014р. представник відповідача отримав 20.08.2014р., що підтверджується витягом з офіційного сайту Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" щодо відстеження пересилання поштових відправлень, адже відповідно до постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011р. №18: особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце розгляду судом справи у разі виконання останнім вимог частини першої статті 64 та статті 87 ГПК.

За змістом зазначеної статті 64 ГПК, зокрема, в разі якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом. Доказом такого повідомлення в разі неповернення ухвали підприємством зв'язку може бути й долучений до матеріалів справи та засвідчений самим судом витяг з офіційного сайту Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" щодо відстеження пересилання поштових відправлень, який містить інформацію про отримання адресатом відповідного поштового відправлення, або засвідчена копія реєстру поштових відправлень суду.).

Таким чином, судом були вжиті усі належні заходи для повідомлення відповідача про місце, дату та час проведення судового засідання, шляхом надсилання поштової кореспонденції на адресу визначену за матеріалами справи.

Відповідно до вимог ст. 75 Господарського процесуального Кодексу України, якщо відзив на позовну заяву і витребувані господарським судом документи не подано, справу може бути розглянуто за наявними в ній матеріалами. Проаналізувавши зібрані по справі докази, суд дійшов висновку про достатність матеріалів справи для її розгляду по суті за відсутності представника відповідача та його відзиву на позовну заяву.

У судовому засіданні 08.09.2014р. відповідно до ст. 85 Господарського процесуального кодексу України судом проголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Розглянувши подані документи і матеріали, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, господарський суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ст. 509 Цивільного кодексу України зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку. Зобов'язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 цього Кодексу.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 11 Цивільного кодексу України договір - є підставою виникнення цивільних прав та обов'язків. Цивільні права і обов'язки виникають як з передбачених законом договорів, так і з договорів, не передбачених законом, але таких, що йому не суперечать.

Договір - це категорія цивільного права, яка визначається як домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків. До зобов'язань, що виникають з договорів, застосовуються загальні положення про зобов'язання, якщо інше не випливає із закону або самого договору. Як і будь-який правочин, він є вольовим актом, оскільки виражає спільну волю сторін, що втілюється у договорі. Змістом договору є, власне, ті умови, на яких сторони погоджуються виконувати договір, і вони мають дотримуватися взятих на себе зобов'язань.

01.08.2011р. між Товариством з обмеженою відповідальністю "ТРК Інвест" (надалі орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Медичний центр «Прометек" (надалі орендар) було укладено договір оренди № 0108-11.

Згідно з п. 2.1. договору, в порядку та на умовах, визначених цим Договором, Орендодавець передає Орендареві у строкове платне користування, а Орендар приймає у строкове платне користування Приміщення та зобов'язується сплачувати Орендодавцеві орендну плату та після припинення цього Договору повернути Приміщення Орендодавцеві в належному стані.

Відповідно до п. 2.2. договору, орендодавець шляхом укладення цього Договору надає Орендареві (співробітникам, гостям та клієнтам Орендаря) право використовувати, відповідно до умов, викладених у даному Договорі, Приміщення для здійснення підприємницької діяльності. Використання Приміщення в інших цілях допускається лише за умови попередньої письмової згоди Орендодавця.

Умовами договору визначено, що строк оренди починається у день підписання сторонами Акту прийому-передачі Приміщення та закінчується у відповідний місяць та число припинення дії Договору (п. 3.2 договору).

Положеннями п. 3.3. договору визначено, що негайно після підписання Сторонами Акту прийому-передачі Приміщення Орендодавець передасть Приміщення Орендарю, а Орендар прийме Приміщення від Орендодавця в користування згідно з умовами Договору.

Розділом четвертим договору сторони погодили порядок та умови орндної плати, відповідно до якого:

4.1. Протягом строку Оренди Орендар зобов'язується сплачувати Орендодавцеві орендну плату у розмірі та у порядку, визначених далі у цій статті.

4.2. Орендна плата становить 10 200,00 грн. (десять тисяч двісті гривень 00 коп.), в т. ч. ПДВ (20%) - 1 700,00 грн., за місяць оренди Приміщення незалежно від кількості днів у місяці. Орендна плата вважається такою, що включає плату за користування Орендарем Приміщенням, земельною ділянкою, на якій розташована будівля і не включає плату за Комунальні послуги, послуги зв'язку та інші додаткові послуги, що надаються Орендодавцем чи визначеними ним постачальниками таких послуг.

4.3. Протягом 20 (двадцяти) робочих днів з моменту підписання Акту прийому-передач ; Приміщення Орендар здійснює оплату орендної плати за перший звітний місяць оренди Наступні платежі орендної плати здійснюються Орендарем щомісячно до 1-го числа звітного місяця на підставі рахунків, які надаються Орендодавцем Орендареві.

4.4. Розмір орендної плати підлягає зміні у наступних випадках:

4.4.1. у випадку зміни площі Приміщення, переданого в оренду за цим Договором;

4.4.2. якщо протягом строку дії Договору офіційний курс долара США до гривні, щ( встановлюється Національним банком України, збільшиться більше, ніж на 3 %, порівняно курсом долара США до гривні станом на момент укладання Договору. Збільшення орендної плати у випадку, передбаченому у цьому підпункті Договору, здійснюється пропорційно збільшенню офіційного курсу долара США до гривні встановленого Національним банком України на день її збільшення, до офіційного курсу долара США до гривні станом на момент укладання договору;

4.4.3. за письмовою згодою сторін;

4.4.4. Орендодавець має право не частіше, ніж один раз на шість послідовних календарних місяців строку оренди в односторонньому порядку переглядати розмір орендне плати, але не більше, ніж на 10 % від відповідного розміру орендної плати. У такому випадку Орендар зобов'язується сплачувати орендну плату у новому розмірі з місяця, наступного з тим, у якому надане відповідне письмове повідомлення Орендодавця, якщо тільки Орендодавець не зазначить інший, більш пізній, термін.

4.6. Додатково до орендної плати, передбаченої Договором, Орендар зобов'язується щомісячно відшкодовувати Орендодавцю витрати на оплату вартості Комунальних послуг, послуг зв'язку та інших додаткових послуг, що надаються Орендодавцем чи визначеними ним постачальниками таких послуг. Таке відшкодування Орендар здійснює на підставі рахунків Орендодавця, які виставляються на підставі показників лічильників відповідних Комунальних послуг та/або рахунків за постачання таких послуг, виставлених безпосередніми постачальниками таких послуг.

4.7. Разом з оплатою орендної плати за перший поточний місяць Орендар перераховує Орендодавцю забезпечувальний платіж в розмірі однієї орендної плати за місяць. Орендодавець має право використовувати забезпечувальний платіж, перерахований Орендарем, для погашення будь-яких заборгованостей, що виникли у Орендаря перед Орендодавцем згідно з цим Договором. Орендодавець зобов'язується письмово повідомити Орендаря про використання забезпечувального платежу, причину такого використання та суму. Після будь-якого зазначеного використання забезпечувального платежу або будь-якої його частини Орендар протягом 7 (семи) робочих днів від дати вищезазначеного повідомлення Орендодавця повинен поповнити забезпечувальний платіж до його початкової суми шляхом сплати Орендодавцю відповідної суми, необхідної для повного відновлення початкової суми забезпечувального платежу.

4.8. Орендодавець повинен повернути Орендарю суму забезпечувального платежу, що залишилася, протягом 5 (п'яти) календарних днів з дати фактичного припинення оренди за цим Договором, за умови повного виконання Орендарем своїх зобов'язань за цим Договором.

4.9. Всі суми, належні до сплати Орендодавцю за цим Договором, мають бути сплачені шляхом банківського переказу на рахунок Орендодавця в українському банку, зазначений у цьому Договорі, або вказаний у рахунку, виставленому Орендодавцем Орендареві, згідно з чинним законодавством. У разі, коли у рахунку буде вказаний новий банківський рахунок Орендодавця, такий рахунок має бути наданий Орендарю не пізніше останнього дня місяця, що безпосередньо передує місяцю, за який здійснюється платіж, і Орендар має сплатити такий рахунок протягом 5 (п'яти) робочих днів з дня отримання такого рахунку. Всі платежі за цим Договором здійснюються в національній валюті України - гривні.

4.10. Суми орендної плати, забезпечувального платежу та будь-яких інших платежів, що підлягають сплаті Орендарем Орендодавцю за цим Договором, збільшуватимуться на суму інших податків та/або зборів, якщо такі податки та/або збори будуть застосовуватися у майбутньому до платежів, передбачених цим Договором, або до Приміщення.

За умовами договору, орендодавець зобов'язаний підтримувати у належному робочому стані Будівлю загалом (це зобов'язання не поширюється на підтримання у робочому стані внутрішніх приміщень Будівлі, внутрішніх інженерних мереж Будівлі та інших внутрішніх складових Будівлі, які являються внутрішніми елементами Будівлі) (п. 8.1. договору), а орендар в свою чергу зобов'язаний своєчасно сплачувати орендодавцю орендну плату та інші платежі у відповідності до умов цього договору (п. 9.1.1.).

Пунктом 12.4. договору сторони визначили, що жодним чином не обмежуючи права та засоби правового захисту Сторін, викладені у цьому Договорі або передбачені відповідними законодавчими положеннями, у випадку прострочення сплати будь-яких належних за цим Договором сум Орендодавець має право стягнути з Орендаря пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ від будь-якої такої простроченої суми за кожен календарний день прострочення. Сплата пені за несвоєчасне здійснення платежів не звільняє Орендаря від виконання своїх зобов'язань за цим Договором.

Матеріалами справи підтверджується, що на виконання умов договору між сторонами було підписано Акт передачі-приймання приміщення від 01.08.2011р., відповідно до якого орендодавець передав, а орендар прийняв в строкове платне користування об'єкт оренди загальною площею 90 кв.м., що розташований в нежитловому будинку за адресою: м. Киї, просп.. 40-річчя Жовтня, 17-Б.

Крім того з матеріалів справи вбачається, що 27.11.2012р., між сторонами було підписано додаткову угоду № 1 до договору оренди № 0108-11 від 01.08.2011р., за умовами якої сторони погодило підвищити вартість орендної плати та викласти п. 4.2. в наступній редакції:

«Орендна плата становить 11 220,00 грн. (одинадцять тисяч двісті двадцять гривень 00 коп.), в т. ч. ПДВ (20%) - 1 870,00 грн., за місяць оренди Приміщення незалежно від кількості днів у місяці. Орендна плата вважається такою, що включає плату за користування Орендарем Приміщенням, земельною ділянкою, на якій розташована будівля і не включає плату за Комунальні послуги, послуги зв'язку та інші додаткові послуги, що надаються Орендодавцем чи визначеними ним постачальниками таких послуг».

Обґрунтовуючи свої позовні вимоги, позивач зазначає про те, що в порушення умов договору відповідач не виконав свої зобов'язання за договором оренди № 0108-11 від 01.08.2011р., внаслідок чого в останнього утворилась заборгованість в розмірі 148 898,53 грн. по орендній платі та відшкодування витрат за комунальні послуги в період з липня 2013р. по липень 2014р., що підтверджується наступними рахунками-фактур:

п/пПризначення платежуПеріодРахунок фактураСума рахунку, грн.Заборгованість, грн. 1.орендна приміщеннялипень 2013від 01.07.2013 № СФ-0000023 11 220,00 11 220,00 2.орендна приміщеннясерпень 2013від 01.08.2013 № СФ-0000025 11 220,00 11 220,00 3.орендна приміщеннявересень 2013від 02.09.2013 № СФ-0000027 11 220,00 11 220,00 4.комунальні послугивересень 2013від 30.09.2013 № СФ-0000028 1 387,58 1 387,58 5.орендна приміщенняжовтень 2013від 01.10.2013 № СФ-0000029 11 220,00 11 220,00 6.комунальні послугижовтень 2013від 31.10.2013 № СФ-0000030 1 617,67 1 617,67 7.орендна приміщеннялистопад 2013від 01.11.2013 № СФ-0000031 11 220,00 11 220,00 8.комунальні послугилистопад 2013від 30.11.2013 № СФ-0000032 3 284,05 3 284,05 9.орендна приміщеннягрудень 2013від 01.12.2013 № СФ-0000034 11 220,00 11 220,00 10.комунальні послугигрудень 2013від 31.12.2013 № СФ-0000036 3 154,81 3 154,81 11.орендна приміщеннясічень 2014від 02.01.2014 № СФ-0000002 11 220,00 11 220,00 12.комунальні послугисічень 2014від 31.01.2014 № СФ-0000003 3 794,42 3 794,42 13.орендна приміщеннялютий 2014від 03.02.2014 № СФ-0000005 1 020,00 1 020,00 14.орендна приміщенняберезень - червень 2014від 04.07.2014 № СФ-0000125 44 880,00 44 880,00 15.орендна приміщеннялипень 2014від 04.07.2014 № СФ-0000131 11 220,00 11 220,00 Оцінюючи подані сторонами докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому засіданні всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає, що вимоги позивача підлягають задоволенню з наступних підстав.

Згідно із ст. 759 Цивільного кодексу України за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов'язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк. Статтею 283 Господарського кодексу України передбачено, що за договором оренди одна сторона (орендодавець) передає другій стороні (орендареві) за плату на певний строк у користування майно для здійснення господарської діяльності.

Відповідно до ст.ст. 11, 626 Цивільного кодексу України договір є підставою виникнення цивільних прав та обов'язків.

Як передбачено частинами 1 та 5 статті 762 Цивільного кодексу України за користування майном з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму. Плата за користування майном вноситься щомісячно, якщо інше не встановлено договором.

Згідно із ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

В силу ст. 526 Цивільного кодексу України, зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог ЦК України, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться, та відповідно до ст. 629 ЦК України договір, є обов'язковим для виконання сторонами.

Відповідно до ст. 610, 611 Цивільного кодексу України, порушення зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання). У разі порушення зобов'язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом.

Згідно зі ст. 173 ГК України один суб'єкт господарського зобов'язання повинен вчинити певну дію на користь іншого суб'єкта, а інший суб'єкт має право вимагати від зобов'язаної сторони виконання її обов'язку.

Відповідно до ст. ст. 525, 526 ЦК України зобов'язання мають виконуватися належним чином, одностороння відмова від виконання зобов'язання не допускається.

Відповідно до ч. 1 ст. 612 Цивільного кодексу України боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем були порушені договірні зобов'язання в частині оплати орендних платежів в період липня 2013р. по липень 2014р., що призвело до виникнення заборгованості в загальному розмірі на 148 898,53 грн. грн.

З огляду на викладене позовні вимоги в частині стягнення заборгованості по орендних платежах підлягають задоволенню в сумі 148 898,53 грн.

Крім стягнення з відповідача суми основної заборгованості, позивачем заявлені вимоги про стягнення з відповідача пені в розмірі 12 375,35 грн., 1 284,59 грн. - інфляційних нарахувань та 3% річних в сумі 2 301,89 грн.

Відповідно до статей 546, 549 ЦК України виконання зобов'язання може забезпечуватися, в тому числі неустойкою. Неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов'язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання.

Згідно з ч.1 ст. 230 Господарського кодексу України штрафними санкціями визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов'язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов'язання.

Нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов'язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов'язання мало бути виконано (ч. 6 ст. 232 ГК України).

Договірні правовідносини між платниками та одержувачами грошових коштів щодо відповідальності за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань врегульовані Законом України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань», положеннями якого встановлено, що за прострочку платежу, платники грошових коштів сплачують на користь одержувачів цих коштів пеню в розмірі, що встановлюється за згодою сторін (ст. 1 Закону). Розмір пені, передбачений статтею 1 цього Закону, обчислюється від суми простроченого платежу та не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.

Судом встановлений факт порушення (прострочення) відповідачем свого грошового зобов'язання, у зв'язку з чим вимога позивача про стягнення з нього пені визнається правомірною.

Пунктом 12.4. Договору сторонами передбачено, що жодним чином не обмежуючи права та засоби правового захисту Сторін, викладені у цьому Договорі або передбачені відповідними законодавчими положеннями, у випадку прострочення сплати будь-яких належних за цим Договором сум Орендодавець має право стягнути з Орендаря пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ від будь-якої такої простроченої суми за кожен календарний день прострочення. Сплата пені за несвоєчасне здійснення платежів не звільняє Орендаря від виконання своїх зобов'язань за цим Договором.

Судом встановлено, що позивачем нараховано пеню відповідно до п. 12.4. договору та з урахування Закону України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань».

З огляду на викладене суд вважає, що вимога позивача про стягнення з відповідача пені в сумі 12 375,35 грн. є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Крім того, у зв'язку з простроченням відповідачем своїх грошових зобов'язань відповідно до договору № 0108-11 оренди від 01.08.2011 р. позивач просить стягнути 3% річних в розмірі 2 301,89 грн. та інфляційні нарахування в розмірі 11 284,59 грн.

Відповідно до статті 625 Цивільного кодексу України боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

При перевірці правильності обчислення позивачем 3 % річних та інфляційних нарахувань, судом встановлено, що розрахунок відповідає вимогам чинного законодавства.

Тож, суд дійшов висновку, що вимоги позивача про стягнення з відповідача інфляційних нарахувань в розмірі 11 284,59 грн. та 3% річних в розмірі 2301,89 грн. є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Підсумовуючи все вищевикладене, судом задовольняються позовні вимоги повністю.

Відповідно до ст. 33 ГПК України кожна із сторін повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підстави своїх вимог чи заперечень. Відповідно до ст. 34 ГПК України господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи.

Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Зважаючи на вищевказане, вимоги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 5 ст. 49 Господарського процесуального кодексу України, при задоволенні позову судовий збір покладається на відповідача.

Враховуючи наведене та керуючись ст. ст. 49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Медичний центр "Прометек" (03039, м. Київ, просп.. Голосіївський, буд. 17-Б, код 35289479) з будь-якого рахунку виявленого державним виконавцем при виконанні рішення на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРК Інвест" (04655, м. Київ, вул. Старокиївська, буд. 10-Г, блок А, 1-А поверх, код 35946820) 148 898 (сто сорок вісім тисяч вісімсот дев'яносто вісім) грн. 53 коп. заборгованості по орендним платежам, 12 375 (дванадцять тисяч триста сімдесят п'ять) грн.. 35 коп. - пені, 11 284 (одинадцять тисяч двісті вісімдесят чотири) грн.. 59 коп. - інфляційних нарахувань, 2 301 (дві тисячі триста одну) грн. 89 коп. - 3 % річних, та 3 497 (три тисячі чотириста дев'яносто сім) грн. 20 коп. - витрат по сплаті судового збору.

Після набрання рішенням законної сили видати наказ.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Повне рішення складено 10.09.2014р.

Суддя Трофименко Т.Ю.

Дата ухвалення рішення08.09.2014
Оприлюднено12.09.2014
Номер документу40416650
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 174 860,36 грн

Судовий реєстр по справі —910/15711/14

Рішення від 08.09.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні