Постанова
від 18.06.2009 по справі 2-а-30219/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2-а-30219/08

категорія 6.14

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 червня 2009 р. м.Житомир

Житомирський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого - судді Капуст инського М.М. ,

при секретарі - Заріцькі й О.В.,

розглянувши у відкрито му судовому засіданні у м. Жит омирі адміністративну справ у

за позовом Червон оармійського районного цент ру зайнятості - робочого орга ну виконаавчої дирекції Фонд у загальнообов'язкового держ авного соціального страхува ння України на випадок безро біття

до Сільськогосподар ського товариства з обмежено ю відповідальністю "Великолу гівське"

про стягнення 2095,13 грн.,-

встановив:

Позивач звернувся до су ду з вказаним позовом. Зазнач ав, що відповідачяк платник с трахових внесків зобов»язан ий своєчасно і у повному обся зі сплачувати до Фонду загал ьнообов»язкового державног о соціального страхування на випадок безробіття (далі - Фон д) збір на випадок безробіття . У зв"язку з невиконанням відп овідачем даного зобов"язання , виникла заборгованість у су мі 2095, 13 грн., яку позивач просить стягнути.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримала у повному обся зі. Просила позов задовольни ти.

Представник відповідача у судове засідання не з»явивс я, хоча про час і місце розгляд у справи повідомлений вчасно і у передбаченому законом по рядку. Про причини неявки суд не повідомив. Письмове запер ечення на позовну заяву не на діслав, доказів сплати боргу перед позивачем суду не нада в.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прийш ов до висновку, що позовні вим оги підлягають задоволенню у повному обсязі з наступних п ідстав.

Спірні правовідносини рег улюються Законами України «П ро загальнообов»язкове держ авне соціальне страхування н а випадок безробіття» від 02.03.20 00 року (далі - Закон).

Судом встановлено, що СТОВ « Великолугівське» є платнико м страхових внесків до Фонду .

Відповідно до ст. 35 Закону, су б»єкти підприємницької діял ьності незалежно від форм вл асності зобов»язані своєчас но та у повному обсязі сплачу вати до Фонду загальнообов»я зкового державного соціальн ого страхування на випадок б езробіття збір на випадок бе зробіття.

Крім того, згідно з ст. 38 Зако ну, у разі несвоєчасності спл ати збору на випадок безробі ття нараховується пеня. Несп лачені в строк страхові внес ки, пеня і штраф стягуються в д оход Фонду із страхувальника у безспірному порядку. Строк давності у разі стягнення ст рахових внесків, пені, та фіна нсових санкцій, передбачених цією статтею, не застосовуєт ься.

У ході перевірки СТОВ «Вели колугівське» виявлено забор гованість зі сплати страхови х внесків за період з 1 квітня 2007 року по 31 травня 2008 року у розм ірі 2095, 13 грн., з яких: недоїмка зі сплати страхових внесків - 1879, 28 грн., пеня - 215, 85 грн. Дані обс тавини підтверджуються акто м перевірки правильності нар ахування, своєчасності і пов ноти перерахування страхови х внесків на загальнообов»яз кове державне соціальне стра хування на випадок безробітт я № 44 від 23 червня 2008 року, розрах унком заборгованості та пені за результатами перевірки.

Враховуючи викладене, Жито мирський окружний адміністр ативний суд вважає позовні в имоги обґрунтованими, заявле ними відповідно до чинного з аконодавства та такими, що пі длягають задоволенню у повно му обсязі.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни у справах, в яких позивач ем є суб'єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа, судові витр ати, здійснені позивачем, з ві дповідача не стягуються.

На підставі Закону України «Про загальнообов»язкове д ержавне соціальне страхуван ня на випадок безробіття» ві д 02.03.2000 року, керуючись ст. ст. 94, 158-1 63, 167, 186, 254 КАС України, Житомирськ ий окружний адміністративни й суд

постановив:

Позов задовольнити повн істю.

Стягнути з сільськогоспод арського товариства з обмеже ною відповідальністю «Велик олугівське» (вул. Леніна, 7, с. Ве ликий Луг, Червоноармійський район, Житомирська область, р /р 260011441 у ЖОД «Райффайзен банк А валь», МФО 311528, код 03744451) на користь Червоноармійського районно го центру зайнятості (вул. Лен іна, 127, смт. Червоноармійськ, Жи томирська область, р/р 37171300900583 в У ДК в Житомирській області, МФ О 811039, код 13576109) 2095, 13 грн., з яких: недої мка зі сплати страхових внес ків - 1879, 28 грн., пеня - 215, 85 грн., за боргованості.

Згідно ст. 254 КАС України, пос танова, якщо інше не встановл ено КАС України набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо бул о подано заяву про апеляційн е оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк , постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після закін чення апеляційного розгляду справи.

Постанова Житомирського о кружного адміністративного суду набирає законної сили п ісля закінчення строків пода ння заяви про апеляційне оск арження та апеляційної скарг и. Заява про апеляційне оскар ження подається через Житоми рський окружний адміністрат ивний суд до Київського апел яційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня про голошення постанови. Апеляці йна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційн е оскарження.

Головуючий суддя: М.М. Капустинс ький

Дата ухвалення рішення18.06.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу4043032
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-30219/08

Постанова від 18.06.2009

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капустинський М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні