Постанова
від 09.06.2009 по справі 2-а-31261/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2-а-31261/08

категорія 6.6.4

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 червня 2009 р. м.Житомир

Житомирський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого - судді Кузьме нко Л.В.,

при секретарі - Ковальські й І.В.,

розглянувши у відкрито му судовому засіданні у м. Жит омирі адміністративну справ у

за позовом Держав ної податкової інспекції в м . Житомирі

до Наукового виробнич ого підприємства "Діада К" (м.Ж итомир)

про стягнення 4085,42 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до су ду з позовом, просить стягнут и з відповідача 4085,42 грн. податк ової заборгованості з податк у з доходів фізичних осіб. В об ґрунтування позову посилаєт ься на те, що відповідач, як пл атник податків та інших обов 'язкових платежів, має заборг ованість з податку з доходів фізичних осіб на вказану сум у.

В судовому засіданні предс тавник позивача позов підтри мав.

Представни відповідача до суду не прибув, про дату, час і місце розгляду справи повід омлений належним чином, про щ о свідчить повідомлення про вручення поштового відправл ення.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и надані докази, суд дійшов до висновку, що позов підлягає з адоволенню.

В судовому засіданні встан овлено, що відповідач зареєс трований в ДПІ в м. Житомирі як платник податків та інших об ов'язкових платежів з 18.09.1992 р. за №452, що підтверджується довід кою про взяття на облік платн ика податків.

Станом на 01.11.2008 року відповід ач має непогашену податкову заборгованість по податку з доходів фізичних осіб на заг альну суму 4085,42 грн, що підтверд жується довідкою наданою НВП "Діада К" для ДПІ в м. Житомирі від 04.11.2008 р.

Відповідно до Закону Украї ни "Про систему оподаткуванн я", Закону України "Про порядок погашення заборгованості пе ред бюджетами та державними цільовими фондами", відповід ач зобов' язаний до сплати в ідповідних податків.

Разом з тим, в порушення вим ог зазначених Законів, відпо відач податок з доходів фізи чних осіб до бюджету не сплат ив.

Відповідач суми заборгова ності не оспорив, даних про її погашення не надав, а тому суд вважає за необхідне стягнут и вказану суму за рахунок акт ивів.

Статтею 8 Закону України "Пр о податок з доходів фізичних осіб" визначено, що податок з доходів фізичних осіб підляг ає сплаті (перерахуванню) до б юджету під час виплати опода тковуваного доходу єдиним пл атіжним документом. Якщо опо датковуваний дохід нарахову ється, але не виплачується пл атнику податку особою, що йог о нараховує, то податок, який п ідлягає утриманню з такого н арахованого доходу, підлягає сплаті (перерахуванню) до бюд жету у строки, встановлені за коном для місячного податков ого періоду.

П.п. 3.1.1. п. 3 ст. 3 Закону України "П ро порядок погашення зобов"я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами" передбачено , що виключно за рішенням суду в рахунок погашення податко вих зобов"язань можуть бути п римусово стягнені активи пла тника податків, що належать ю ридичній або фізичній особі за правом власності або повн ого господарського відання.

Керуючись Законами Україн и "Про порядок погашення зобо в'язань платників податків п еред бюджетами та державними цільовими фондами", "Про подат ток з доходів фізичних осіб" ст. ст. 94, 159-163, 254 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з науково- виробни чого підприємства "Діада К" ( в ул. Черняховського, 109, м. Житоми р, ідентифікаційний номер 13558494 ) на користь Державної податк ової інспекції в м. Житомирі ( пл. Перемоги, 2, м. Житомир) 4085,42 грн . заборгованості з податку з д оходів фізичних осіб.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги. Заява про апеляцій не оскарження подається чере з Житомирський окружний адмі ністративний суд до Київсько го апеляційного адміністрат ивного суду протягом 10 днів з дня складення постанови у по вному обсязі. Апеляційна ска рга подається у тому ж порядк у протягом 20 днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження.

Головуючий суддя: Л.В. Кузьменко

Дата ухвалення рішення09.06.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу4043039
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-31261/08

Постанова від 09.06.2009

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Постанова від 09.06.2009

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні