Рішення
від 01.08.2014 по справі 358/997/14-ц
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 358/997/14-ц Провадження № 2/358/418/14 РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 серпня 2014 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області в складі:

головуючого: судді Якутюка В.С.,

за участю секретаря Давиденко М.В.,

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні в залі суду без фіксування технічними засобами відповідно до положень ч.2 ст.197 ЦПК України цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Киданівської сільської ради Богуславського району Київської області про визнання права власності на спадкове нерухоме майно,

В С Т А Н О В И В:

Позивач, звернувшись з даним позовом до Киданівської сільської ради Богуславського району, просить суд визнати за нею право власності на земельну ділянку площею 1,3480 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану на території Киданівської сільської ради Богуславського району Київської області та на земельну ділянку площею 1,7421 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану на території Киданівської сільської ради Богуславського району Київської області, посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_3 року помер її чоловік ОСОБА_2, а ІНФОРМАЦІЯ_4 року померла її мати ОСОБА_3, після смерті яких відкрилася спадщина, яку вона фактично прийняла за законом у своє володіння і користується нею, а коли вона звернулась до Богуславської районної державної нотаріальної контори із заявою оформити спадщину, то їй було відмовлено, оскільки оригінали правовстановлюючих документів на земельні ділянки був виданий після смерті спадкодавців, що і явилось підставою для звернення до суду.

Позивач ОСОБА_1 в попереднє судове засідання не з'явилась, але письмово повідомила суд про розгляд справи без її участі, без застосування технічних засобів, свої позовні вимоги підтримала та просила їх задовольнити.

Представник відповідача - Киданівської сільської ради Богуславського району в попереднє судове засідання не з'явився, але письмово повідомив суд про визнання заявленого позову та про розгляд справи без його участі.

Виходячи з наведеного, суд вважає, що рішення у справі можливо постановити при проведенні попереднього судового засідання.

Відповідно до ч.4 ст.130 ЦПК України при визнанні позову ухвалюється судове рішення в порядку, встановленому ст.174 цього ж Кодексу.

Згідно з ч.4 ст.174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Із доданих до позовної заяви доказів вбачається, що ОСОБА_1 являється дочкою померлої та спадкоємцем на спадщину за законом після смерті своєї матері ОСОБА_3, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 року у віці 90 років в с. Киданівка Богуславського району Київської області, що підтверджується копією свідоцтва про смерть.

Крім того, ОСОБА_1 являється дружиною померлого та спадкоємцем на спадщину за законом після смерті свого чоловіка ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 року у віці 55 років в с. Киданівка Богуславського району Київської області, що підтверджується копією свідоцтва про смерть.

Із копії державного акту на земельну ділянку серії ЯА №379801 від 06 червня 2005 року видно, що ОСОБА_3 являється власником земельної ділянки площею 1,3480 га, розташованої на території Киданівської сільської ради Богуславського району, цільове призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Із копії державного акту на земельну ділянку серії ЯА №379803 від 06 червня 2005 року видно, що ОСОБА_2 являється власником земельної ділянки площею 1,7421 га, розташованої на території Киданівської сільської ради Богуславського району, цільове призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Із письмової відповіді Богуславської районної державної нотаріальної контори від 20 грудня 2012 року вбачається, що ОСОБА_1 свідоцтво про право на спадщину за законом після смерті чоловіка ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 року і проживав в АДРЕСА_1, виданим бути не може, оскільки правовстановлюючий документ на земельну ділянку був виданий після смерті спадкодавця.

Із письмової відповіді Богуславської районної державної нотаріальної контори від 28 грудня 2012 року вбачається, що ОСОБА_1 свідоцтво про право на спадщину за законом після смерті ОСОБА_3, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 року і проживала в АДРЕСА_1, виданим бути не може, оскільки правовстановлюючий документ на земельну ділянку був виданий після смерті спадкодавця.

Із ч.1 ст.1261 ЦК України видно, що у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Таким чином, визнання відповідачем пред'явленого позову не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, а тому є підстави для задоволення заявленого позову.

На підставі ст.1261 ЦК України, керуючись ст.ст.130 ч.4, 174 ч.4 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) право власності на спадкове майно: земельну ділянку площею 1,3480 га (кадастровий номер 3220682700:01:005:0033) з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану на території Киданівської сільської ради Богуславського району Київської області, яка залишилось після смерті ОСОБА_3 на підставі державного акту на право власності на земельну ділянку.

Визнати за ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) право власності на спадкове майно: земельну ділянку площею 1,7421 га (кадастровий номер 3220682700:01:005:0022) з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану на території Киданівської сільської ради Богуславського району Київської області, яка залишилось після смерті ОСОБА_2 на підставі державного акту на право власності на земельну ділянку.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Київської області через Богуславський районний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня його проголошення апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Головуючий: суддя В. С. Якутюк

СудБогуславський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення01.08.2014
Оприлюднено17.09.2014
Номер документу40449148
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —358/997/14-ц

Рішення від 01.08.2014

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Якутюк В. С.

Ухвала від 24.07.2014

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Якутюк В. С.

Ухвала від 04.07.2014

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Якутюк В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні