Рішення
від 10.09.2014 по справі 372/2843/14-ц
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/2843/14-ц

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

заочне

10 вересня 2014 року Обухівський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді - Проць Т. В. ,

при секретарі - Бенчук О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Обухівського районного суду Київської області цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АДАМАНТ» до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом, в обґрунтування якого зазначив, що ТОВ «Адамант» відповідно до державного акту є власником земельної ділянки площею 1,2 га, розташованої в м.Українка Обухівського району по АДРЕСА_1, кадастровий номер 3223151000:01:026:0001. Ухвалою Господарського суду Київської області від 07.11.2013 року введено процедуру санації позивача, а ухвалою того ж суду призначено керуючого санацією арбітражного керуючого Анікєєва Я.О. З метою інвентаризації майна товариства останній намагався потрапити на земельну ділянку, однак відповідач заборонив йому заходити на земельну ділянку. Ні звернення до правоохоронних органів, ні до охоронної фірми результатів не дало, відповідач продовжує чинити перешкоди у користуванні земельною ділянкою. Позивач просить усунути перешкоди у користуванні спірною земельною ділянкою, шляхом зобов'язання відповідача та будь-яких інших осіб, що не можуть підтвердити законність свого перебування на земельній ділянці, покинути її межі, разом із будь-яким майном, що належить вищевказаним особам, у майбутньому утриматися від перебування в межах спірної земельної ділянки без відповідних правовстановлюючих документів або дозволу власника земельної ділянки, щодо можливості перебування.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги уточнив та пояснив, що є арбітражним керуючим та з метою інвентаризації кілька раз намагався потрапити на земельну ділянку, належну ТОВ «Адамант» площею 1,2 га. Однак відповідач та найнята ним охорона чинить в цьому перешкоди. Просить задовольнити позовні вимоги, зобов'язавши відповідача усунути перешкоди в її користуванні.

Відповідач в судове засідання повторно не з'явився, про час розгляду справи був повідомлений належним чином через оголошення в газеті. Заяв, клопотань суду не подав.

Суд, вислухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що позовні вимоги не підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ТОВ «Адамант» відповідно до державного акту серії ЯЕ №086801 є власником земельної ділянки площею 1,2 га, яка розташована по АДРЕСА_1 з цільовим призначенням під базою відпочинку.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 07.11.2013 року №Б8/067-12/24 введено процедуру санації ТОВ «Адамант».

Ухвалою Господарського суду Київської області від 24.03.2014 року №Б8/067-12/24 призначено керуючим санацією арбітражного керуючого Анікєєнка Я.О.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилався на ту обставину, що відповідач та інші невстановлені особи чинять йому перешкоди в користуванні земельною ділянкою, належною ТОВ «Адамант».

Відповідно до ч.1 ст.60 ЦПК України кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених ст.61 ЦПК України.

Оцінивши в сукупності зібрані у справі докази, суд приходить до висновку, що представник позивача в ході розгляду справи належними та допустимими доказами не довів, наявність з боку відповідача будь-яких перешкод, які б той чинив у користуванні земельною ділянкою позивача. Доводи останнього не ґрунтуються на інших, окрім пояснень доказах.

Посилання позивача спростовуються також встановленими в судовому засіданні обставинами, а саме, наявними договорами на виконання робіт по геодезичним роботам (кадастрова зйомка) на земельну ділянку від 03.04.2014 року, договором №03-04/14 про надання охоронних послуг від 03.04.2014 року.

Оцінивши зібрані у справі докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об'єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів, суд не вбачає підстав для задоволення позовних вимог.

Керуючись ст.ст.10, 11, 15, 60, 212-214, 224-226 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В:

В задоволенні позовних вимог Товариства з обмеженою відповідальністю «АДАМАНТ» до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою відмовити повністю.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Київської області через Обухівський районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії рішення.

Заочне рішення може бути переглянуто Обухівським районним судом у разі подання відповідачем відповідної заяви протягом десяти днів з дня отримання його копії.

СуддяПроць Т. В.

Дата ухвалення рішення10.09.2014
Оприлюднено18.09.2014
Номер документу40461658
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —372/2843/14-ц

Рішення від 10.09.2014

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Проць Т. В.

Рішення від 10.09.2014

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Проць Т. В.

Ухвала від 25.06.2014

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Проць Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні