Ухвала
від 18.08.2014 по справі п/811/2530/14
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

18 серпня 2014 року Справа № П/811/2530/14

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі: головуючої-судді - Нагібіної Г.П. порядку письмового провадження розглянувши клопотання позивача про залишення позову б приватного підприємства "Кіровоградський митний термінал" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного Управління Міндоходів у Кіровоградській області про скасування рішення без розгляду, -

ВСТАНОВИВ:

ПП "Кіровоградський митний термінал" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного Управління Міндоходів у Кіровоградській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення від 04.07.2014 р. №0000362207.

Позивач до суду надав клопотання про її відкликання та залишення позову без розгляду.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, надав заяву про розгляд клопотання про відкликання позову за відсутності представника відповідача.

Враховуючи неявку в судове засідання осіб, які беруть участь у справі, суд вирішив розглянути клопотання про відкликання позову у порядку письмового провадження.

Суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання з наступних підстав.

За приписами пункту 5 частини першої статті 155 КАС України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Положення цієї норми, відповідно до принципу диспозитивності, передбачає право позивача на порушення провадження справи в суді та право розпорядження своїми вимогами на власний розсуд.

Отже, підстави для відмови у задоволенні цього клопотання процесуальним законом не передбачені, оскільки це є безумовним правом особи, яка звернулася до суду з позовом.

Керуючись статтями 133, 155, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В :

Задовольнити клопотання позивача про відкликання позову .

Адміністративий позов приватного підприємства "Кіровоградський митний термінал" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного Управління Міндоходів у Кіровоградській області про скасування рішення залишити без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили у порядку та строки, визначені статтею 254 КАС України.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у 5-денний строк з дня отримання повного тексту ухвали суду.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Г.П. Нагібіна

Дата ухвалення рішення18.08.2014
Оприлюднено18.09.2014
Номер документу40470020
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішення без розгляду

Судовий реєстр по справі —п/811/2530/14

Ухвала від 28.07.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.П. Нагібіна

Ухвала від 18.08.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.П. Нагібіна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні