Ухвала
від 16.09.2014 по справі 758/6022/14-ц
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/6022/14-ц

Категорія 41

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 вересня 2014 року Подільський районний суд міста Києва в складі головуючого судді Гребенюк В.В., за участю секретаря Шабатин Н.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву представника відповідача 1 про зупинення провадження у справі за позовом Комуністичної партії України, ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанії « 1+1», ОСОБА_4, про захист гідності і честі фізичної особи, ділової репутації юридичної особи, про спростування недостовірної інформації-

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 19.06.2014 року провадження у вищезазначеній справі було відкрито.

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 16.09.2014 року клопотання представника позивачів про залучення співвідповідача, судом було задоволено, залучено до участі у справі в якості співвідповідача ОСОБА_4.

В попередньому судовому засіданні представник відповідача 1 подала до суду клопотання про зупинення провадження у справі до вирішення окружним адміністративним судом м. Києва по суті справи № 826/9751/14 за позовом Міністерства юстиції України, Державної реєстраційної служби України, Генеральної прокуратури України до Комуністичної партії України, про заборону діяльності партії.

В судовому засіданні представник відповідача 1 своє клопотання підтримала, просила суд його задовольнити, представник позивачів проти задоволення клопотання заперечувала, надала суду свої пояснення з цього питання, які обґрунтувала відсутністю підстав для зупинення провадження у справі з урахуванням наявності по справі співпозивачів, немайновим інтересам яких, спричинено шкоду.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 201 ЦПК України суд зобов'язаний зупинити провадження у справі у разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, цивільного, господарського, кримінального чи адміністративного судочинства.

Відповідно до ст. 201 ЦПК України, а також п. 33 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 12 червня 2009 року N 2 «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» визначаючи наявність передбачених статтею 201 ЦПК України підстав, за яких провадження у справі підлягає обов'язковому зупиненню, суд повинен, зокрема, враховувати, що така підстава для зупинення провадження у справі, як зазначено у п. 4 ч. 1 цієї статті - неможливість розгляду цивільної справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, цивільного, господарського, кримінального чи адміністративного судочинства, застосовується у тому разі, коли в цій іншій справі можуть бути вирішені питання, що стосуються підстав, заявлених у справі вимог, чи умов, від яких залежить можливість її розгляду.

За таких обставин, враховуючи той факт, що представником позивачів факт розгляду іншої справи в порядку адміністративного судочинства, а саме справи № 826/9751/14 за позовом Міністерства юстиції України, Державної реєстраційної служби України, Генеральної прокуратури України до Комуністичної партії України, про заборону діяльності партії, не заперечувався, а надані до суду докази, з урахуванням суб'єктного складу, а саме наявності співпозивачів, предмету та підстав даного позову, підтверджують факт неможливості розгляду даної цивільної справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку адміністративного судочинства, а відтак, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для зупинення провадження у справі.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 168, 201, 294 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Зупинити провадження у справі за позовом Комуністичної партії України, ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанії « 1+1», ОСОБА_4, про захист гідності і честі фізичної особи, ділової репутації юридичної особи, про спростування недостовірної інформації до вирішення окружним адміністративним судом м. Києва по суті справи № 826/9751/14 за позовом Міністерства юстиції України, Державної реєстраційної служби України, Генеральної прокуратури України до Комуністичної партії України, про заборону діяльності партії;

Ухвалу може бути оскаржено в апеляційному порядку до Апеляційного суду м. Києва через Подільський районний суд м. Києва протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяВ. В. Гребенюк

Дата ухвалення рішення16.09.2014
Оприлюднено17.09.2014
Номер документу40478998
СудочинствоЦивільне
Сутьспростування недостовірної інформації

Судовий реєстр по справі —758/6022/14-ц

Постанова від 05.06.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Курило Валентина Панасівна

Ухвала від 16.05.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Курило Валентина Панасівна

Ухвала від 10.05.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Ткачук Олег Степанович

Ухвала від 29.03.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 24.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 23.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Поливач Любов Дмитрівна

Рішення від 22.11.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Рішення від 22.11.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 14.09.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 14.09.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні