Постанова
від 27.08.2014 по справі 807/2246/14
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

27 серпня 2014 рокум. Ужгород№ 807/2246/14

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Дору Ю.Ю.

при секретарі Пирожук Н.П.,

за участю:

позивача: Берегівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатської області - представник не з'явився,

відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Дорніт" - представник не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Берегівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дорніт" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Берегівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Закарпатської області(далі - Позивач) звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дорніт"(далі ТОВ "Дорніт", Відповідач) про визнання недійсними змін до установчих документів пов'язаних із зміною місцезнаходження Відповідача на Закарпатську область, Берегівський район, с. Вари, Нові Вари, 54.

27.08.2014 року, до початку розгляду справи по суті, до суду надійшла заява від Позивача про уточнення позовних вимог від 26.08.2014 року №3243/10-00(а.с.35), згідно якої Позивач змінює позовну вимогу, а саме - просить суд припинити юридичну особу ТОВ "Дорніт".

Позивні вимоги мотивовані тим, що за результатами проведеної працівниками Берегівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатської області перевірки встановлено, що ТОВ "Дорніт" не знаходиться за юридичною адресою реєстрації такого.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, проте надав суду клопотання від 14.07.2014 року №2734/10-00 про розгляд справи без його участі за наявними у справі матеріалами(а.с.28).

Представник Відповідача в судове засідання не з'явився з невідомих причин, хоча про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином за адресою, вказаною в позовній заяві та згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців(а.с.5-6), однак на адресу суду повернулися поштові відправлення у зв'язку з тим, що адресат за зазначеною адресою не проживає(а.с.20-21, 32-33), а відтак, на підставі ст. 35 КАС України, сторона вважається належним чином повідомленою про дату, час та місце судового засідання. Суд вважає, що спір можливо вирішити на підставі наявних у справі доказів.

Відповідно до частини 1 статті 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень КАС України розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. А оскільки сторони в судове засідання не з'явилися, фіксування судового процесу не здійснюється.

Відповідно до п.4 ст. 128 КАС України у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Розглянувши подані матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Як вбачається з матеріалів справи та підтверджується Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців №917986(а.с.5-6) ТОВ "Дорніт" зареєстроване як юридична особа. Місцезнаходженням Відповідача є: 90255, Закарпатська область, Берегівський район, с. Вари, вул. Нові Вари, буд. 54.

Судом встановлено, що працівниками Берегівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатської в ході перевірки було виявлено, що Відповідач за адресою, що внесена до ЄДР фактично не знаходиться, що підтверджується наявною в матеріалах справи Довідкою про встановлення фактичного місцезнаходження (місці проживання) платника податків №234/7/07-01-07-04 від 12.02.2014 року.

За приписами підпункту 20.1.37 . пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно вимог частини 1 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

З огляду на вищенаведене, суд приходить до висновку, що перешкод щодо припинення юридичної особи ТОВ "Дорніт" немає, а позовні вимоги Берегівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатської області є обґрунтованими та підлягають до задоволення.

Згідно з ч. 4 ст. 94 КАС України судові витрати з відповідача стягненню не підлягають.

Керуючись статтями 11, 70, 71, 86, 94, 128, 160-163 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

1.Позов Берегівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дорніт" про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

2.Припинити юридичну особу - Товариства з обмеженою відповідальністю "Дорніт" (90255, Закарпатська область, Берегівський район, с. Вари, вул. Нові Вари, буд. 54, код ЄДРПОУ - 37191069).

2. Судові витрати на підставі ч.4 ст. 94 КАС України із відповідача не стягуються.

3. Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

СуддяЮ.Ю. Дору

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.08.2014
Оприлюднено22.09.2014
Номер документу40493496
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/2246/14

Ухвала від 07.07.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Постанова від 27.08.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 07.07.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні