Ухвала
від 18.09.2014 по справі 918/1341/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А


УХВАЛА

"18" вересня 2014 р. № 918/1341/14

Суддя Корсун В.Я. розглянувши матеріали за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівнеліки" до Костопільської міської ради, Костопільського районного центру первинної медичної допомоги Костопільської районної ради, Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про скасування результатів конкурсу та визнання недійсним Договору оренди комунального майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад Костопільського району

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Рівнеліки" звернулося до господарського суду Рівненської області з позовною заявою до Костопільської районної ради, Костопільського районного центру первинної медичної допомоги Костопілської районної ради, Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про скасування результатів конкурсу та визнання недійсним Договору оренди комунального майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад Костопільського району.

Вказана позовна заява не відповідає вимогам розділу VIII Господарського процесуального кодексу України, а тому підлягає поверненню з посиланням на статтю 63 Господарського процесуального кодексу України з огляду на наступне.

Згідно пункту 3 частини 1 статті 57 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Відповідно до частини 2 статті 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до господарського суду позовної заяви немайнового характеру справляється судовий збір в 1-му розмірі мінімальної заробітної плати.

Статтею 8 Закону України "Про Державний бюджет на 2014 рік" установлено у 2014 році мінімальну заробітну плату у місячному розмірі 1218 гривень.

Судом встановлено, що в позовній заяві позивач просить суд:

1. Визнати протиправними дії Костопільської районної ради та Костопільського районного центру первинної медичної допомоги Костопільської районної ради з передачі в оренду майна - частини приміщення Костопільської амбулаторії загальної практики/сімейної медицини №1, розташованого за адресою АДРЕСА_1, площею 24,18 м.кв;

2. Скасувати викладене у протоколі №3 від 10.07.2014 року рішення конкурсної комісії Костопільської районної ради щодо визначення переможця конкурсу на право оренди майна - частини приміщення Костопільської амбулаторії загальної практики/сімейної медицини №1, розташованого за адресою: АДРЕСА_1, площею 24,18 м.кв;

3. Визнати недійсним Договір оренди комунального майна, що перебуває у спільній власності територіальної громади Костопільського району від 18 липня 2014 року.

Відповідно до підпункту 2.11 пункту 2 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України №7 від 21.02.2013 року "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" якщо в позовній заяві об'єднано дві або більше вимог немайнового характеру, пов'язаних між собою підставами виникнення або поданими доказами, судовий збір сплачується окремо з кожної з таких вимог.

Відтак, виходячи з предмету позову позивачем повинен бути сплачений судовий збір в сумі 3654 грн., як за три вимоги немайнового характеру.

Однак, як вбачається з платіжного доручення №10467 від 12.08.2014 року, доданого до позовної заяви, позивачем сплачено судовий збір в розмірі 1218 грн., тобто в меншому, ніж встановлено законодавством.

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі.

За таких обставин, вказана позовна заява підлягає поверненню без розгляду.

Згідно частини 3 статті 63 Господарського процесуального кодексу України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Відповідно до ст. 7 Закону України "Про судовий збір" підставами повернення судового збору є:

1) зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом;

2) повернення заяви або скарги;

3) відмови у відкритті провадження у справі;

4) залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв'язку з повторним неприбуттям позивача або за його клопотанням);

5) закриття провадження у справі.

У випадках, установлених пунктом 1 частини першої цієї статті, судовий збір повертається в розмірі переплаченої суми; в інших випадках, установлених частиною першою цієї статті, - повністю.

Відтак, судовий збір, сплачений позивачем згідно платіжного доручення №10467 від 12 серпня 2014 року, підлягає поверненню Товариству з обмеженою відповідальністю "Рівнеліки" в розмірі 1218 грн.

Враховуючи викладене, керуючись п.4 ч.1 ст.63, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, п.2 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір", суд -

УХВАЛИВ:

1.Повернути позовну заяву та додані до неї документи Товариству з обмеженою відповідальністю "Рівнеліки" без розгляду.

2. Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Рівнеліки" (35600, Рівненська область, м.Дубно, вул.Кирила і Мефодія, 12, код ЄДРПОУ 24175483) 1218 (одна тисяча двісті вісімнадцять) грн. судового збору, сплаченого згідно платіжного доручення №10467 від 12 серпня 2014 року.

Суддя Корсун В.Я.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення18.09.2014
Оприлюднено23.09.2014
Номер документу40520341
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/1341/14

Ухвала від 18.09.2014

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Корсун В.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні