Ухвала
від 22.07.2014 по справі 710/1290/14-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 22-ц/793/2128/14

Шполянський районний суд Черкаської області

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

"22" липня 2014 р. м. Черкаси

Суддя Судової палати в цивільних справах апеляційного суду Черкаської області Сіренко Ю. В. , розглянувши апеляційну скаргу представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Українські аграрні традиції» - Куценко Сергія Миколайовича на ухвалу Шполянського районного суду Черкаської області від 26 червня 2014 року по справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, СТОВ «Іскра» с. Нечаєве Шполянського району Черкаської області про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, -

в с т а н о в и в :

Ухвалою Шполянського районного суду Черкаської області від 26 червня 2014 року відмовлено в задоволенні заяви ОСОБА_2 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, СТОВ «Іскра» с. Нечаєве Шполянського району Черкаської області про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою.

На вказану ухвалу представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Українські аграрні традиції» - Куценко Сергій Миколайович подав апеляційну скаргу.

Вивчивши апеляційну скаргу, приходжу до висновку про її повернення, виходячи з наступного.

Згідно до вимог ч. 1 ст. 292 ЦПК України сторони та інші особи, які беруть участь у справі, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їх права та обов'язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Аналіз вказаної норми вказує на те, що правом апеляційного оскарження рішення суду наділені не лише особи, які беруть участь у справі, а й особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їх права та обов'язки.

Правова ситуація, коли рішенням суду не вирішувалось питання про права та обов'язки особи, яка не була залучена до участі у справі, врегульовувалась в частині третій статті 297 ЦПК, відповідно до якої суддя-доповідач повертав апеляційну скаргу.

Оскільки наразі спеціальної норми, яка би врегульовувала таку правову ситуацію немає, то суддя-доповідач повинен відмовити у прийнятті апеляційної скарги (повернути її) на підставі прямої норми процесуального права - частини першої статті 292 ЦПК. (лист Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 13.02.2012 року № 4-183/0/4-12)

Оскаржуючи ухвалу суду, представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Українські аграрні традиції» - Куценко С.М. вказує про те, що даною ухвалою порушуються його права як позивача у вищезазначеній справі.

При цьому, з матеріалів справи вбачається, що сторонами у даній справі є позивач : ОСОБА_2, інтереси, якої представляє згідно доручення ОСОБА_4, відповідачі : ОСОБА_3, інтереси якого представляє ОСОБА_5 згідно доручення та СТОВ «Іскра».

Які ж права та обов'язки порушено оскаржуваною ухвалою саме Товариства з обмеженою відповідальністю «Українські аграрні традиції», яке до участі у справі не залучалось, з матеріалів справи та самої апеляційної скарги не вбачається.

З огляду на вищевказане, вважаю, за необхідне повернути апеляційну скаргу представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Українські аграрні традиції» - Куценко Сергія Миколайовича на ухвалу Шполянського районного суду Черкаської області від 26 червня 2014 року у даній справі.

Керуючись ст. 292 ЦПК України суддя,

у х в а л и в :

Апеляційну скаргу представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Українські аграрні традиції» - Куценко Сергія Миколайовича на ухвалу Шполянського районного суду Черкаської області від 26 червня 2014 року по справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, СТОВ «Іскра» с. Нечаєве Шполянського району Черкаської області про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою - повернути апелянту.

Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку до суду касаційної інстанції протягом двадцяти днів.

Суддя: Ю. В. Сіренко

СудАпеляційний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення22.07.2014
Оприлюднено22.09.2014
Номер документу40532187
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —710/1290/14-ц

Ухвала від 27.06.2014

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Кравчук В. М.

Ухвала від 23.09.2014

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Кравчук В. М.

Ухвала від 22.07.2014

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 26.06.2014

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Кравчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні