Ухвала
від 16.09.2014 по справі 606/439/14-а
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

16 вересня 2014 року К/800/48155/14

У Х В А Л А

Суддя Вищого адміністративного суду України Мороз Л.Л. перевіривши касаційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільскої області на постанову Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 11 квітня 2014 року та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 21 серпня 2014 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільскої області, третя особа - Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся з позовом про зобов'язання Управління Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільскої області призначити пенсію на пільгових умовах.

Постановою Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 11 квітня 2014 року позов задоволено.

Визнано протиправними дії та зобов'язано Управління Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільскої області призначити ОСОБА_1 пенсію за віком на пільгових умовах відповідно до пункту "в" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" із 23 серпня 2013 року.

Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 21 серпня 2014 року постанову Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 11 квітня 2014 року залишено без змін.

Управління Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільскої області подало касаційну скаргу, в якій, посилаючись на допущені судами порушення норм матеріального та процесуального права, просить скасувати ухвалені судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій і ухвалити нове судове рішення, яким відмовити в задоволенні позову.

Відповідно до положень пункту 5 частини п'ятої статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

За змістом цієї норми касаційна скарга повинна містити посилання на помилкове та/або неправильне застосування норм матеріального права при вирішенні справи та/або порушення судами норм процесуального права (у разі оскарження судового рішення по суті -пояснення, яким чином такі порушення вплинули на правильність вирішення справи).

Виходячи зі змісту касаційної скарги та оскаржуваних судових рішень, які відповідають усталеній практиці Вищого адміністративного суду України у цій категорії справ, ця касаційна скарга є необґрунтованою, а викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, оскільки заявник не наводить підстав, які б дозволили вважати, що суд неправильно застосував норми матеріального або процесуального права.

Керуючись статтями 211, 213, пунктом 5 частини п'ятої статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В :

Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Управління Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільскої області на постанову Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 11 квітня 2014 року та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 21 серпня 2014 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.Л. Мороз

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення16.09.2014
Оприлюднено22.09.2014
Номер документу40545350
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —606/439/14-а

Ухвала від 16.09.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз Л.Л.

Ухвала від 21.08.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Матковська З.М.

Постанова від 11.04.2014

Адміністративне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Ромазан Л. С.

Ухвала від 20.02.2014

Адміністративне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Ромазан Л. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні