Рішення
від 16.09.2014 по справі 924/1021/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"16" вересня 2014 р.Справа № 924/1021/14

Господарський суд Хмельницької області у складі:

суддя Виноградова В.В., розглянувши матеріали справи

за позовом публічного акціонерного товариства "Хмельницькобленерго" в особі Хмельницького міського району електромереж м. Хмельницький

до товариства з обмеженою відповідальністю "Ельбрус" м. Хмельницький

про стягнення 31292,72 грн. заборгованості за спожиту електричну енергію

за участю представників сторін:

від позивача: Царук В.В. - за довіреністю №604 від 04.03.2014р.

від відповідача не з'явився

В судовому засіданні відповідно до ст. 85 ГПК України оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

встановив: позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача 31292,72 грн. заборгованості за спожиту електроенергію за період з 01.11.2011 р. по 01.12.2013 р., посилаючись на умови договору №475 від 10.01.2007 р. та від 02.02.2012р., положення п.п. 6, 6.11, 7.7, 11, 10.2 Правил користування електричною енергією, ст. ст. 525, 526 ЦК України.

Відповідач повноважного представника в судове засідання не направив, письмового відзиву на позов з документальним обґрунтуванням своїх доводів не подав, про причини неявки та неподання доказів не повідомив, своїм процесуальним правом не скористався, хоча був належним чином повідомлений про судовий розгляд справи. Ухвали суду направлені на адресу відповідача зазначену в позовній заяві та спеціальному витягу з ЄДРЮО та ФОП від 15.09.2014р., повернуті на адресу суду із відміткою відділення поштового зв'язку - "за закінченням терміну зберігання". При цьому судом враховуються положення ст. 64 ГПК України, п. 3.9.1 постанови Пленуму ВГСУ №18 від 26.12.2011р. "Про деякі питання практики застосування Господасрького процесуального кодексу України судами першої інстанції".

З огляду на викладене, відповідно до ст. 75 ГПК України, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними в ній матеріалами.

Розглядом матеріалів справи встановлено :

Між позивачем (Постачальник) та ТОВ "Ельбрус" (Споживач) 10.01.2007 р. укладено договір №475 на постачання електричною енергією, згідно з р.1 якого Постачальник продає електричну енергію для забезпечення потреб електроустановок Споживача з приєднаною потужністю1,5 кВт, а Споживач оплачує Постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору, та додатками до Договору, що є його невід'ємними частинами. Точка продажу електричної енергії - на підставних ізоляторах ОП№6 ПЛ-0,4 кВ ТП-307.

В п. 2.1 договору сторони погодили, що під час виконання умов цього договору, а також вирішення всіх питань, що не обумовлені цим договором, сторони зобов'язуються керуватися чинним законодавством України та Правилами користування електричною енергією.

Відповідно до п. п. 2.3.3 та 2.3.5 договору, споживач зобов'язується оплачувати постачальнику вартість електричної енергії згідно з умовами додатків 10, 3 "Порядок розрахунків" та "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії", забезпечувати безперешкодний доступ уповноважених представників постачальника за пред'явленням службового посвідчення до засобів (систем) обліку електроенергії, вимірювання потужності та контролю показників якості електроенергії.

У додатку №10 до договору від 10.01.2007 р. № 475 сторони узгодили порядок розрахунків, а саме зазначено, що розрахунковий період споживання та оплати за електроенергію визначається календарним місяцем. Споживач самостійно здійснює повну поточну оплату вартості обсягу електричної енергії, згідно додатку №1 з врахуванням очікуваного споживання електроенергії за розрахунковий період відповідно до 4 числа розрахункового періоду 100% від договірної величини споживання електроенергії розрахункового періоду.

У п. 2.5 договору сторони передбачили, що у разі звільнення споживачем займаного приміщення, реорганізації, ліквідації (у тому числі, шляхом банкрутства), відчуження в будь-який спосіб займаного приміщення споживач зобов'язаний повідомити Постачальника за 20 діб до дня зміни власника приміщення і в цей самий термін здійснити сплату усіх видів платежів, передбачених цим Договором до дня зміни власника приміщення включно, а постачальник зобов'язаний припинити постачання електричної енергії з дня звільнення споживачем приміщення.

Пунктом 3.1 Договору встановлено, що Постачальник має право, зокрема, отримувати від споживача плату за поставлену електричну енергію за роздрібними тарифами, розрахованими згідно з Умовами та правилами здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом, та інші платежі, обумовлені цим Договором; доступу до належних споживачу засобів (систем) обліку електричної енергії, вимірювання потужності, контролю показників якості електричної енергії для контролю дотримання встановлених режимів споживання енергії.

Облік електроенергії, згідно п. 7.1 Договору, спожитої споживачем, приєднаними до електричних мереж, здійснюється згідно з вимогами ПУЕ та ПКЕЕ відповідно до додатку "Перелік місць установки розрахункових електролічильників".

Відповідно до п. 9.4 договору, договір вважається щорічно продовженим, якщо за місяць до закінчення терміну дії договору жодною із сторін не буде заявлено про припинення його дії або перегляд його умов. Сторони зобов'язуються письмово повідомляти про зміну реквізитів (місцезнаходження, найменування, організаційно-правової форми, банківських реквізитів тощо) не пізніше, ніж через 10 днів після настання таких змін.

Договір підписано та скріплено печатками сторін.

02.02.2012р. між позивачем (Постачальник) та ТОВ "Ельбрус" (Споживач) укладено договір про постачання електричної енергії №475, згідно з р.1 якого Постачальник продає електричну енергію для забезпечення потреб електроустановок Споживача з приєднаною потужністю 40,0 кВт, а Споживач оплачує Постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору, та додатками до Договору, що є його невід'ємними частинами. Точка продажу електричної енергії передбачена додатком №5.

В п. 2.1 договору сторони погодили, що під час виконання умов цього договору, а також вирішення всіх питань, що не обумовлені цим договором, сторони зобов'язуються керуватися чинним законодавством України та Правилами користування електричною енергією.

Відповідно до п. п. 2.3.3 та 2.3.5 договору, споживач зобов'язується оплачувати постачальнику вартість електричної енергії згідно з умовами додатків 10, 3 "Порядок розрахунків" та "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії", забезпечувати безперешкодний доступ уповноважених представників постачальника за пред'явленням службового посвідчення до засобів (систем) обліку електроенергії, вимірювання потужності та контролю показників якості електроенергії.

Згідно з п. 2.5 договору у разі звільнення споживачем займаного приміщення, реорганізації, ліквідації (у тому числі, шляхом банкрутства), відчуження в будь-який спосіб займаного приміщення споживач зобов'язаний повідомити Постачальника за 20 діб до дня зміни власника приміщення і в цей самий термін здійснити сплату усіх видів платежів, передбачених цим Договором до дня зміни власника приміщення включно, а постачальник зобов'язаний припинити постачання електричної енергії з дня звільнення споживачем приміщення.

Пунктами 3.1.1 та 3.1.5 договору встановлено, що Постачальник має право: отримувати від споживача плату за поставлену електричну енергію за роздрібними тарифами, розрахованими згідно з Умовами та правилами здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом, та інші платежі, обумовлені цим Договором; доступу до належних споживачу засобів (систем) обліку електричної енергії, вимірювання потужності, контролю показників якості електричної енергії для контролю дотримання встановлених режимів споживання енергії.

Облік електроенергії, спожитої Споживачем та (або) субспоживачами, приєднаними до електричних мереж Споживача, здійснюється згідно з вимогами ПУЕ та ПКЕЕ відповідно до додатку 2 "Перелік місць установки розрахунковим електролічильників". У разі порушення Споживачем вимог нормативно-технічних документів щодо встановлення та експлуатації засобів обліку, їх покази не використовуються при розрахунках за спожиту електроенергію, а обсяги спожитої електроенергії визначаються Постачальником розрахунково згідно з вимогами додатка 10 "Порядок розрахунків" (п. 7.1 договору).

Згідно р. 9 Договору, додатками до цього Договору є додатки № 1, 2, 3, 5, 7, 10, 11, а також повідомлення про встановлення договірних величин споживання електричної потужності, які є невід'ємними частинами договору. Цей Договір набирає чинності з дня його підписання і укладається на строк до 31.12.2012 р. Договір вважається щорічно продовженим, якщо за місяць до закінчення терміну дії договору жодною із сторін не буде заявлено про припинення його дії або перегляд його умов. Сторони зобов'язуються письмово повідомляти про зміну реквізитів (місцезнаходження, найменування, організаційно-правової форми, банківських реквізитів тощо) не пізніше, ніж через 10 днів після настання таких змін.

Договір підписано та скріплено печатками сторін.

У додатку №3 до договору № 475 від 02.02.2012 р. сторони погодили графік зняття та передачі показів лічильника та передбачили, що у разі, коли Постачальник зняв покази електролічильників, які відрізняються від тих, що підтверджені Споживачем, обсяги спожитої електроенергії визначаються за показами знятими Постачальником.

У додатку №10 до договору № 475 від 02.02.2012 р. сторони узгодили порядок розрахунків, а саме зазначено, що розрахунковий період споживання та оплати за електроенергію визначається календарним місяцем. Споживач самостійно здійснює повну поточну оплату вартості обсягу електричної енергії, згідно додатку №1 з врахуванням очікуваного споживання електроенергії за розрахунковий період у відповідності: до 2 числа розрахункового періоду 100% від договірної величини споживання електроенергії розрахункового періоду.

Позивач, на виконання своїх договірних зобов'язань постачав відповідачу електроенергію, що відображено в рапортах відповідача про відпуск електроенергії по лічильнику № 0580809 та відповідних рахунках фактурах на оплату послуг з електропостачання, які виставлялись позивачем (за листопад 2011р.- березень 2013р.) А саме: на рапорт від 23.11.2011 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 34114 кВт, останні - 43973 кВт, різницею показників - 9859 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 23.11.2011 р. на суму 10694,95 грн. за листопад 2011 р., на рапорт від 23.12.2011 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 43973 кВт, останні - 55096 кВт, різницею показників - 11123 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 23.12.2011 р. на суму 12128,35 грн. за грудень 2011 р., на рапорт від 24.01.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 55096 кВт, останні - 66175 кВт, різницею показників - 11079 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 24.01.2012 р. на суму 12331,00 грн. за січень 2012 р., на рапорт від 22.02.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 66175 кВт, останні - 77004 кВт, різницею показників - 10829 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 22.02.2012 р. на суму 12069,66 грн. за лютий 2012 р., на рапорт від 23.03.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 77004 кВт, останні - 84248 кВт, різницею показників - 7244 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 23.03.2012 р. на суму 8376,26 грн. за березень 2012 р., на рапорт від 24.04.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 84248 кВт, останні - 92785 кВт, різницею показників - 8537 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 24.04.2012 р. на суму 9940,04 грн. за квітень 2012 р., на рапорт від 24.05.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 92785 кВт, останні - 100326 кВт, різницею показників - 7541 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 24.05.2012 р. на суму 8765,80 грн. за травень 2012 р., на рапорт від 21.06.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 100326 кВт, останні - 106743 кВт, різницею показників - 6417 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 21.06.2012 р. на суму 7560,33 грн. за червень 2012 р., на рапорт від 24.07.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 106743 кВт, останні - 112750 кВт, різницею показників - 6007 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 24.07.2012 р. на суму 7052,55 грн. за квітень 2012 р., на рапорт від 23.08.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 112750 кВт, останні - 119227 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 23.08.2012 р. на суму 7625,10 грн. за серпень 2012 р., на рапорт від 21.09.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 119227 кВт, останні - 122566 кВт, різницею показників - 3339 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 21.09.2012 р. на суму 3923,88 грн. за вересень 2012 р., на рапорт від 24.10.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 122566 кВт, останні - 128332 кВт, різницею показників - 5766 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 24.10.2012 р. на суму 6788,97 грн. за жовтень 2012 р., на рапорт від 23.11.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 128332 кВт, останні - 134129 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 23.11.2012 р. на суму 6813,97 грн. за листопад 2012 р., на рапорт від 24.12.2012 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 134129 кВт, останні - 139894 кВт, різницею показників - 5765 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 24.12.2012 р. на суму 6759,45 грн. за грудень 2012 р., на рапорт від 24.01.2013 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 139894 кВт, останні - 144441 кВт, різницею показників - 4547 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 24.01.2013 р. на суму 5390,11 грн. за січень 2013 р., на рапорт від 21.02.2013 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 144441 кВт, останні - 148813 кВт, різницею показників - 4372 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 21.02.2013 р. на суму 5187,03 грн. за лютий 2013 р., на рапорт від 22.03.2013 р. в якому зазначено показники лічильника попередні - 148813 кВт, останні - 151085 кВт, різницею показників - 2282 кВт, виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 22.03.2013 р. на суму 2792,62 грн. за березень 2013 р.. Крім того відповідно до акту про порушення Правил користування електроенергією підприємствами і організаціями державного, суспільного і кооперативного сектора та громадянами - суб'єктами підприємницької діяльності від 13.05.2011р., протоколу засідання комісії по розгляду протоколів - актів про порушення ПКЕЕ від 01.06.2011р. позивачем було виставлено відповідачу рахунок на оплату електроенергії в сумі 4239, 35 грн.

Як зазначає позивач, з квітня 2013 р. відповідач рапортів про відпуск електроенергії до ХМРЕМ не подавав.

Згідно звітів про виконання робіт інженера-інспектора енергонагляду виробничої дільниці ПМіЗ (щодо зняття показів лічильника в ТОВ "Ельбрус": №4903 від 24.05.2013 р. відповідачу виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 24.05.2013 р. на суму 3527,32 грн. за травень 2013 р.; №31 від 20.06.2013 р. відповідачу виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 05.07.2013 р. на суму 969,28 грн. за червень 2013 р., №169 від 24.07.2013 р. відповідачу виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 05.08.2013 р. на суму 1853,53 грн. за липень 2013 р., №246 від 14.08.2013 р. відповідачу виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 05.09.2013 р. на суму 3004,29 грн. за серпень 2013 р., №17 від 23.09.2013 р. відповідачу виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 30.09.2013 р. на суму 2636,34 грн. за вересень 2013 р., №579 від 24.10.2013 р. відповідачу виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 03.03.2014 р. на суму 4931,98 грн. за жовтень 2013 р., №708 від 27.11.2013 р. відповідачу виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 29.11.2013 р. на суму 7045,51 грн. за листопад 2013 р., №974 від 24.12.2013 р. відповідачу виставлено рахунок-фактуру на оплату спожитої електроенергії №475 від 24.12.2013 р. на суму 333,26 грн. за грудень 2013 р., всього на загальну суму 24301,51 грн.

Отже, позивач поставив відповідачу електроенергії на загальну суму 162740, 93 грн. Однак, відповідач лише частково оплатив спожиту електроенергію, на суму 131448, 21 грн., що підтверджується виписками з банківського рахунку, книги реєстру платежів, та відображено в розрахунку заборгованості.

Позивач звернувся до відповідача з листом №02-270 від 28.02.1014р. з вимогою сплатити заборгованість за спожиту електроенергію в розмірі 31292,72 грн.

Оскільки відповідач в добровільному порядку заборгованість за спожиту електроенергію не сплатив, позивач звернувся до суду із позов про стягнення з відповідача боргу в сумі 31292,72 грн.

Аналізуючи надані докази, оцінюючи їх у сукупності судом враховується:

Відповідно до ч.2 п.1 ст. 175 Господарського кодексу України, майнові зобов'язання, які виникають між учасниками господарських відносин, регулюються Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених Господарським кодексом України.

З положень ст. 509 ЦК України, ст.173 ГК України вбачається, що господарським визнається зобов'язання, що виникає між суб'єктом господарювання та іншим учасником (учасниками) відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених цим Кодексом, в силу якого один суб'єкт (зобов'язана сторона, у тому числі боржник) зобов'язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб'єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші, надати інформацію тощо), або утриматися від певних дій, а інший суб'єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має право вимагати від зобов'язаної сторони виконання її обов'язку.

Відповідно до ст.11 Цивільного кодексу України та ст.174 Господарського кодексу України, господарські зобов'язання можуть виникати, зокрема, з господарського договору та інших угод, передбачених законом, а також з угод, не передбачених законом, але таких, які йому не суперечать.

Нормами ст. 627 ЦК України встановлено свободу договору, тобто, відповідно до ст.6 цього Кодексу, сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Як вбачається з матеріалів справи, між сторонами укладено договори на постачання електричної енергії № 475 від 10.01.2007р. та від 02.02.2012р., за умовами якого позивач зобов'язувався продавати електричну енергію, а відповідач - своєчасно оплачувати вартість використаної (купленої) електричної енергії.

Відповідно ст. 714 ЦК України, ст. 275 ГК України, за договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі - енергію) споживачеві (абоненту), який зобов'язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується. Відпуск енергії без оформлення договору енергопостачання не допускається. До договору постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, положення про договір поставки, якщо інше не встановлено законом або не випливає із суті відносин сторін.

Згідно зі ст.193 Господарського кодексу України та ст.ст. 525, 526 Цивільного кодексу України, зобов'язання повинні виконуватися належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від виконання зобов'язань або їх зміна не допускається.

Відповідно до ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов'язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події. Якщо строк (термін) виконання боржником обов'язку не встановлений або визначений моментом пред'явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов'язок у семиденний строк від дня пред'явлення вимоги, якщо обов'язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.

Невиконання зобов'язання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання) стаття 610 ЦК України визначає як порушення зобов'язання.

Відповідно до ст. 612 Цивільного кодексу України, боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Як вбачається з матеріалів справи (рапорти на спожиту електроенергію, звіти щодо перевірки показів лічильників, рахунки-фактури на оплату спожитої електроенергії) відповідач за період листопад 2011р- грудень 2013р. спожив електроенергії на загальну суму 162740,93 грн.. Проте в порушення договірних зобов'язань оплатив спожиту електроенергію лише частково, утворивши заборгованість в сумі 31292,72 грн. Доказів про повне погашення заборгованості та спростування позовних вимог суду не подано.

Враховуючи вищенаведене та приписи ст. 33 ГПК України, в силу яких кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх заперечень, позовні вимоги заявлені обґрунтовано, підтверджені доказами та підлягають задоволенню.

Відповідно до ст.49 Господарського процесуального кодексу України, судові витрати покладаються на відповідача.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 12, 32-34, 44, 49, 82, 84, 85, 116 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов публічного акціонерного товариства "Хмельницькобленерго" в особі Хмельницького міського району електромереж м. Хмельницький до товариства з обмеженою відповідальністю "Ельбрус" м. Хмельницький про стягнення 31292,72 грн. задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Ельбрус" м. Хмельницький, провул. Купріна, 3 (код 21325901) на користь публічного акціонерного товариства "Хмельницькобленерго" в особі Хмельницького міського району електромереж м. Хмельницький, вул. Свободи, 57/2, (код 22764703) 31292,72 грн. (тридцять одна тисяча двісті дев'яносто дві гривні 72 коп.) заборгованості, 1827,00 грн. (одну тисячу вісімсот двадцять сім гривень 00 коп.) судового збору.

Видати наказ.

Повне рішення складено 19.09.2014 року

Суддя В.В. Виноградова

Віддрук. 3 прим.: 1 - до справи; 2 - позивачу (м. Хмельницький, вул. Свободи 57/2); 3 - відповідачу (м. Хмельницький, пров. Купріна 3) -----рек.

Дата ухвалення рішення16.09.2014
Оприлюднено29.09.2014
Номер документу40560557
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/1021/14

Ухвала від 13.08.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

Ухвала від 28.07.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

Рішення від 16.09.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

Ухвала від 16.09.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

Ухвала від 18.07.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні