Рішення
від 19.09.2014 по справі 143/1475/14-ц
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/1475/14-ц

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2014 року Погребищенський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого -судді Марченко Л. В.

з участю секретаря Рудніцької І. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Погребищі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Білашківської сільської ради Погребищенського району Вінницької області про визнання права власності на земельну ділянку у звязку із постановою про відмову у вчиненні ноиаріальних дій виданого Погребищенською державною нотаріальною конторою №02-31/524 від 12 серпня 2014 року, -

Встановив:

29.08.2014р. ОСОБА_1 звернулася до суду з цим позовом, вказуючи, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її батько ОСОБА_2, після смерті якої відкрилася спадщина, яка складається із земельної ділянки.

ОСОБА_1 являється спадкоємцем за законом. Проте успадкувати земельну ділянку не має можливості у зв'язку з відсутністю правовстановлюючого документу на земельну ділянку, яка розташована на території Білашківської сільської ради Погребищенського району Вінницької області.

В судове засідання позивачка не з'явилася, просив провести розгляд даної справи за його відсутності, про що до суду подав відповідну заяву, позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник Білашківської сільської ради в судове засідання не з'явився, направив до суду заяву в якій просить розгляд справи провести у його відсутності, позовні вимоги визнає в повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з огляду на таке.

Беззаперечно встановлено, що померлий ІНФОРМАЦІЯ_1 (свідоцтво про смерть а.с. 6) був власником земельної ділянки, яка розташована на території Білашківської сільської ради Погребищенського району Вінницької області, що підтверджується довідкою Відділу Держземагенства (а.с. 9). Після смерті спадкодавця позивач ОСОБА_1 являється спадкоємцем за законом та має намір успадкувати майно померлого. Проте успадкувати майно не має можливості у зв'язку з відсутністю правовстановлюючого документу на земельну ділянку, яка розташована на території Білашківської сільської ради Погребищенського району Вінницької області. .

Дані правовідносини у системному зв'язку регулюються:

- ч.1 ст. 1 Протоколу 1 Конвенції про захист прав і основоположних свобод, яка передбачає право на ефективне мирне володіння майном;

- ст.328 ЦК України, за змістом якої фізична або юридична особа може набути право власності на підставах, що не заборонені законом;

- ст.1218 ЦК України, відповідно до якої до складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

Оскільки в судовому засіданні беззаперечно доведено, що ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 був власником земельної ділянки, яка розташована на території Білашківської сільської ради Погребищенського району Вінницької області, а ОСОБА_1 як спадкоємець за законом має намір успадкувати майно померлої, проте успадкувати майно не має можливості у зв'язку з відсутністю правовстановлюючого документу на дану земельну ділянку, то з метою захисту майнових прав позивача, необхідно визнати за ним право приватної власності на земельну ділянку, яка належала померлому ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2.

Керуючись ст.ст. 10,11, 213,214,215 ЦПК України, суд, -

Вирішив:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на земельну ділянку, яка належала її батьку ОСОБА_2, державний акт серії ЯБ № 387275 кадастровий номер 0523481000:01:002:0006, за адресою АДРЕСА_1.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом десяти днів з часу його проголошення до апеляційного суду Вінницької області через Погребищенський районний суд.

Суддя

СудПогребищенський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.09.2014
Оприлюднено25.09.2014
Номер документу40576081
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —143/1475/14-ц

Рішення від 19.09.2014

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Марченко Л. В.

Ухвала від 11.09.2014

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Марченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні